iLive T do klubu?
-
- Reklama
-
jirimacicek
- Nováček fóra

iLive T do klubu?
Ahoj, řešíme projekt nového, menšího klubu a nové PA. Chci se zeptat, jestli byste doporušili iLive T na tuto pozici. Není to úplně "statické" PA, počítáme i s převážením. Nicméně, dosavadní zkušenosti jsou jen na analogu. Díky za reakce!
-
Petr
Re: iLive T do klubu?
Do klubu bych dal iLive T80 a iDR32. V zásadě máš pult 32in a 16out. Nezabere moc místa.Otázka je ,co k vám jezdí za cizí zvukaře,aby je obecně digitální pult poněkud neuváděl do rozpaků.

-
jirimacicek
- Nováček fóra

Díky za odpověď! T80 je menší, osobně se mi ale na T112 líbí ovládání dynamiky na pot. I přehlednější práce díky více šavlím. Problémům se zvukaři, kteří budou vyžadovat analog se asi nevyhneme. Nejezdí jich k nám naštěstí moc (zatím) Jde mi o srovnání třeba i kvality ve srovnání s např. Soundcraftem GB4. Přečetl jsem si zde nějaké diskuze a obecně bylo řečeno „za tyto peníze to ani lepší být nemůže“. Práci na tomto pultu si dokážu představit, byl jsem se na něj podívat. Nechci to ale řešit na úkor kvality.
-
knobtweaker
- Uživatel

Kvality zvuku bych se nebál . Přes léto jsem na to odjel pár akcí a bylo to zvukově naprosto v pořádku.
Ke zvážení bych dal ještě Digico sd9, či Soundcraft Vi1. Cenově oboje cca 300 000.
Ke zvážení bych dal ještě Digico sd9, či Soundcraft Vi1. Cenově oboje cca 300 000.
-
Návštěvník
Jo, můžu říct, že se mi na první pohled líbí oba! Ale základní cenu na našem trhu našel od cca 400 000 výš...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Od Soundcraftu možá ještě Si1.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Petr
Vi1 je zvukově asi o něco lepší.SD9 nevím ,ale asi taky.Rozhodně iLive není žádný zvukový průšvih, hraje velmi dobře, jezdím s ním na PA KF650 2x na stranu a 4x21" na stranu.Mám jak T112/iDR48, tak i T80/iDR32 a velký beru jen když je více kapel.
U iLive se mi nelíbí ,že je obrazovka vpravo,já bych ji radši uprostřed.Zrovna tak ovládání EQ a dynamiky je trochu nedomyšlené po ergonomické stránce. Počet diod měl být mnohem větší a stupnice měla být podsvětlená.Ovladače bych dal svisle pod sebe.Mohlo tam být víc místa na větší obrazovku.
Přemýšlím,že zkusím připojit větší TFT-15" obrazovku a umístit ji doprostřed na držák namontovaný v case a svisle.
Ale toť vše je jen můj subjektivní názor.
U iLive se mi nelíbí ,že je obrazovka vpravo,já bych ji radši uprostřed.Zrovna tak ovládání EQ a dynamiky je trochu nedomyšlené po ergonomické stránce. Počet diod měl být mnohem větší a stupnice měla být podsvětlená.Ovladače bych dal svisle pod sebe.Mohlo tam být víc místa na větší obrazovku.
Přemýšlím,že zkusím připojit větší TFT-15" obrazovku a umístit ji doprostřed na držák namontovaný v case a svisle.
Ale toť vše je jen můj subjektivní názor.
-
jirimacicek
- Nováček fóra

Díky za tipy. Pošilhávám ještě po VI1, ale uvidíme jak dopadnou peníze. Asi bych do toho šel i za cenu normálního páráku. Uvidíme. Díky všem!
-
Martin Korf
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem možnost vidět všechny tři (iLive T-112, Digico SD-9, Soundcraft Vi1 i Si3). Je to na tobě ať zvolíš kterýkoliv rozhodně chybu neuděláš každý má své pro a proti. SD-9 má dobrý postraní panel, šáhneš a víš že tam je EQ a pod tim dynamika, navíc se dá u něj nastavit blokování faderů že když o n ěj jen tak zavadíš zůstane na svým místě (musíš zapůsobit zeshora). Si-3 je hodně co do vzhledu analogová , připadá mi jako nevýhoda malá obrazovka, osobně mi připadala lepší ta Vi-1, a o ILivu je tady na fóru napsáno už dost stačí zapátrat.
-
Martin Korf
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo a ještě ta Vi-1 se dá v případě digi páraku, konfigurovat, tzn. že si v základu objednáš třeba jen 16 vstup, 8 výstup a pak podle peněž dokoupíš zbytek.
Nevim jestli je možná tato funkce i pro ostatní pulty
Nevim jestli je možná tato funkce i pro ostatní pulty