Jak snímat akustické piano/pianino?
-
- Reklama
-
Martin_
Jak snímat akustické piano/pianino?
Zdravim
Rad bych nahraval akusticke pianino a trochu tapu, co koupit..
Na zacatek, jsem uplny audio zacatecnik. Nahravat chci na notebooku, takze z toho co jsem se zatim docetl, budu potrebovat bud novou zvukovku (nejvhodnejsi mi prisla M-Audio Fast Track USB) a k tomu nejaky kondenzatorovy mikrofon.. Uvazoval jsem o AKG Perception 170, nebo JOEMEEK JM 27 (nebo doporucte, vybiram jen na zaklade popisu a ceny, a informaci co najdu, nerozumim tomu
)
A nebo uplne jina varianta, koupit USB mikrofon..
Myslim, ze uvazovat se da napr. o M-Audio Producer USB, AKG Perception 120 USB, Shure PG42USB (ten uz je mimo muj cenovy strop, ale na ebay by se dal koupit jeste celkem prijatelne) (jinak radim dle ceny, ne dle preferenci
a opet si rad necham poradit
) Nevim, jestli u techto mikrofonu nebude problem v tom, ze jsou spis urceny na hlas, ale zadne "nastrojove" USB mikrofony nemuzu najit..
Pripadne dalsi varianta, koupit mikrofony 2, a nahravat stereo..(Tak to vesmes doporucuji ve clancich co se daji najit na internetu o nahravani piana), ale myslim, ze to uz by byl trochu overkill a cenove by to vyslo asi trochu jinak..Rad bych se vesel do 5 tisic.
Co je podle vas nejvhodnejsi varianta? Nejde mne o nejakou "profi" nahravku, chci jen nahrat sam sebe u sebe doma, ale chci, at to zni uz poslouchatelne.
Dekuji za rady
Rad bych nahraval akusticke pianino a trochu tapu, co koupit..
Na zacatek, jsem uplny audio zacatecnik. Nahravat chci na notebooku, takze z toho co jsem se zatim docetl, budu potrebovat bud novou zvukovku (nejvhodnejsi mi prisla M-Audio Fast Track USB) a k tomu nejaky kondenzatorovy mikrofon.. Uvazoval jsem o AKG Perception 170, nebo JOEMEEK JM 27 (nebo doporucte, vybiram jen na zaklade popisu a ceny, a informaci co najdu, nerozumim tomu
A nebo uplne jina varianta, koupit USB mikrofon..
Myslim, ze uvazovat se da napr. o M-Audio Producer USB, AKG Perception 120 USB, Shure PG42USB (ten uz je mimo muj cenovy strop, ale na ebay by se dal koupit jeste celkem prijatelne) (jinak radim dle ceny, ne dle preferenci
Pripadne dalsi varianta, koupit mikrofony 2, a nahravat stereo..(Tak to vesmes doporucuji ve clancich co se daji najit na internetu o nahravani piana), ale myslim, ze to uz by byl trochu overkill a cenove by to vyslo asi trochu jinak..Rad bych se vesel do 5 tisic.
Co je podle vas nejvhodnejsi varianta? Nejde mne o nejakou "profi" nahravku, chci jen nahrat sam sebe u sebe doma, ale chci, at to zni uz poslouchatelne.
Dekuji za rady
Re: Snimaji akustickeho piana
Myslim, ze bych si koupil masterkeyboard a nejaky dobry virtualni nastroj. Mozna to zni jako offtopic, nicmene tim dosahnes milionkrat lepsiho vysledku, nez kombinace piana doma (mas nastroj a akustiku, ladice atd...?) s levnym (navic jednim) mikrofonem...
-
Martin_
To uz jsem zkousel, mam doma par let stare Yamahy (popravde, nevim co je masterkeyboard, mam proste keyboard a pripojil jsem k audio vystupu PC
)
Zvuk je fajn, ale.. Ale ja chtel z mnoha duvodu nahrat piano (Doufam, ze nekoho neurazim, ale keyboard je dle meho nazoru naprosto jiny nastroj..a pro me ucely se moc nehodi..- malo klaves; neni kladivkova mechanika - dynamika je uplne jinde,..apod.) A hlavne, chtel jsem to mimo jine na sebezdokonalovani - a to s keyboardem proste nemuzu.
Jinak nastroj je dle meho nazoru ve velmi dobrem stavu (pravidelne servisovany, naladeny) a mistnost..Proste domaci podminky, mam ho v pokoji..Ale na zvuku neslysim nic negativniho
CHapu, ze to nebude top nahravka, ale v ramci moznosti...
Zvuk je fajn, ale.. Ale ja chtel z mnoha duvodu nahrat piano (Doufam, ze nekoho neurazim, ale keyboard je dle meho nazoru naprosto jiny nastroj..a pro me ucely se moc nehodi..- malo klaves; neni kladivkova mechanika - dynamika je uplne jinde,..apod.) A hlavne, chtel jsem to mimo jine na sebezdokonalovani - a to s keyboardem proste nemuzu.
Jinak nastroj je dle meho nazoru ve velmi dobrem stavu (pravidelne servisovany, naladeny) a mistnost..Proste domaci podminky, mam ho v pokoji..Ale na zvuku neslysim nic negativniho
CHapu, ze to nebude top nahravka, ale v ramci moznosti...
Tyhle neduhy jsou davno pase. Jedina zasadni nevyhoda je nemoznost ovlivnit tvorbu tonu - coz je duvod k polemice i u toho domaciho pianina...Martin_ píše: malo klaves; neni kladivkova mechanika - dynamika je uplne jinde,..apod.
-
Martin_
Re: Jak snímat akustické piano/pianino?
Zabihame trosku do OTTyhle neduhy jsou davno pase.
To ja nedokazu objektivne posoudit, jednak ja nikdy nehral na zadny "poradny" keyboard s kladivkovou mechanikou. A Moje pres 5 let stare klavesy urcite nemuzu srovnavat s dnesnima.. A jednak ja mam akusticke piana proste rad
Kazdopadne kvalitni klavesy by urcite byli mimo me cenove moznosti..
Idealni moznost pro mne by nejspis byl Silent system do Piana, ale to je opet mimo me cenove moznosti (stoji nad 30 000) a navic je to dost narocne na montaz..Na to ale proste nemam...
Rad bych zustal u pianina, a koupil nejaky ten mikrofon, i kdyz to zvukove nejlepsi moznost neni..
Taky přijde na to, k čemu tu nahrávku potřebuješ. Protože sejmout dobře piano není vůbec legrace,potřebuješ (krom pěkného klapkobřinkostroje a hezké akustiky) minimálně 2 ale spíš víc kvalitních kondenzátorů. preampů, AD atd..
Pokud je to jen záznam toho jak cvičíš a kde děláš chyby, spíš než jednu velkomembránu bych koupil 2 levný malomebránový kondenzátory (pianu přeci jenom vís sluší stereo a dá se laborovat s hlasitostí basové oproti výškové části piána) a strčit je k pianu v XY, AB, bo ORTF (dle vkusu každého soudruha)
A pokud to chceš někam použít, tak tě opravdu spasí jen ten master keyboard s nějakou pěknou bankou (ale to rozhodně nebude do 5 kKč) a nebo studio.
Pokud je to jen záznam toho jak cvičíš a kde děláš chyby, spíš než jednu velkomembránu bych koupil 2 levný malomebránový kondenzátory (pianu přeci jenom vís sluší stereo a dá se laborovat s hlasitostí basové oproti výškové části piána) a strčit je k pianu v XY, AB, bo ORTF (dle vkusu každého soudruha)
A pokud to chceš někam použít, tak tě opravdu spasí jen ten master keyboard s nějakou pěknou bankou (ale to rozhodně nebude do 5 kKč) a nebo studio.
-
Martin_
Jak uz jsem psal, nechci nic profi, a pouzivat to nikde nebudu; chci to jen pro vlastni zabavu, presne jak si psal, slyset, kde delam chyby + cas od casu nahrat neco poslouchatelneho pro vlastni potrebu (a max par znamych..) s tim, ze bych byl rad, aby kdyz to dam do sluchatek, to netrhalo usi, nebylo zasumnene,.. Proste aby se to dalo poslouchat.
A mas nejaky konkretni tip na mikrofony?
Jinak ke kondikum budu potrebovat i nejakou tu zvukovku (protoze mam jen obycejnou integrovanou..) a do M-Audio Fast Track USB co jsem mel puvodne v planu se da strcit jen jeden mikrofon, takze kdybych chtel 2, budu potrebovat neco drazsiho..Nejaky tip?
A mas nejaky konkretni tip na mikrofony?
Jinak ke kondikum budu potrebovat i nejakou tu zvukovku (protoze mam jen obycejnou integrovanou..) a do M-Audio Fast Track USB co jsem mel puvodne v planu se da strcit jen jeden mikrofon, takze kdybych chtel 2, budu potrebovat neco drazsiho..Nejaky tip?
-
pavel.vojta
- Uživatel

A pročpak by nešly do Fastracku zapojit dva mikrofony?
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... s dvojici Behrincer C-4 (nastupce C-2jky) se do ty ceny velmi pohodlne vejdes ja budes mit parek slusnejch elektretu na nahravku v ramci moznosti idealnich. Jinak ackoliv vicemene souhlasim s Filipem tak predpokladam, ze ty uz nastroj mas, jen ho nemas cim nahravat, spravne ?Martin_ píše:Pripadne dalsi varianta, koupit mikrofony 2, a nahravat stereo..(Tak to vesmes doporucuji ve clancich co se daji najit na internetu o nahravani piana), ale myslim, ze to uz by byl trochu overkill a cenove by to vyslo asi trochu jinak..Rad bych se vesel do 5 tisic.
C-4rky viz http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... y/c-4.html
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Martin_
Chapes spravne, mam nastroj, notebook a nic vic a chci nahravat
Dekuju za tip na Behringer C4, vypadaji moc dobre a cena je velmi vyhovujici
Takze bych podle me mohl mit napr. "Fast track Pro" - http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -24444.php
Ta ale stoji 4000Kc..Poprosil bych..Doporucil by nekdo nejake alternativy?
Diky
Dekuju za tip na Behringer C4, vypadaji moc dobre a cena je velmi vyhovujici
Pokud jsme to spravne pochopil, tak "Fast track USB" ma jen jeden mikrofonni vstup. Ja ale potrebuju 2, a potrebuju, aby meli phantom napajeni, chapu dobre doufampavel.vojta píše:A pročpak by nešly do Fastracku zapojit dva mikrofony?
Ta ale stoji 4000Kc..Poprosil bych..Doporucil by nekdo nejake alternativy?
Diky
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
OK,
Behringery C4 cca 1900,-
a třeba USB zvukovky
Lexicon Lambda 3490,-
nebo
Presonus AudioBox USB 3390,-
Nezapomeň taky na kabely a nějak taky budeš muset ty mikrofony přiaranžovat k tomu klavíru.
Behringery C4 cca 1900,-
a třeba USB zvukovky
Lexicon Lambda 3490,-
nebo
Presonus AudioBox USB 3390,-
Nezapomeň taky na kabely a nějak taky budeš muset ty mikrofony přiaranžovat k tomu klavíru.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Neprihlaseny HUGO
V nouzi by šlo možná použít i tohle: http://www.music-city.cz/art-usb-dual-pre-3642.html. Fantomase na ty Behrigery to má, s PC to propopojíš přes USB. Zvukově nevím. Třeba víc řekne Dominik jako prodejce. Ale je to asi to nejlevnější co se dá sehnat.
-
Martin_
Dekuju za tipy.
Nicmene, ted z toho mam hlavu jak kopacak
Potrebuju, aby zvukovka slapala pod Windows 7 64bit a snad u vsech co tak googlim jsou nejake problemy s ovladacema - nestabilita, praskani,...
Puvodne jsem uvazoval o M-Audio Fast Track Pro, Lexicon Lambda, Presonus AudioBox + E-MU Tracker Pre, E-MU 0404
Ale z toho co jsem hledal to vypada, ze bez problemu na Windows 7 64bit funguje asi jenom Lexicon Lambda a Presonus AudioBox USB, tak nejspis vyberu jednu z techto..
Nema nahodou nekdo nejake zkusenosti s Win7 64bit a zvukovkama kolem tech 3-4 tisic?
Jinak mne jeste neni jasne, jak muze fungovat phantom napajeni pro 2 mikrofony z jednoho USB, nedela to nejake problemy?
A bude na oba Behringery stacit koupit jeden stojan? V baleni ma byt nejaky stereo drzak, netusim ale, jak moc od sebe bude mozne mikrofony dat..Asi budu potrebovat stojany 2,ze?
Jeste jednou dekuju za rady a omlouvam se za me stale dotazy, nemuzu ale nikde najit odpoved..
Nicmene, ted z toho mam hlavu jak kopacak
Puvodne jsem uvazoval o M-Audio Fast Track Pro, Lexicon Lambda, Presonus AudioBox + E-MU Tracker Pre, E-MU 0404
Ale z toho co jsem hledal to vypada, ze bez problemu na Windows 7 64bit funguje asi jenom Lexicon Lambda a Presonus AudioBox USB, tak nejspis vyberu jednu z techto..
Nema nahodou nekdo nejake zkusenosti s Win7 64bit a zvukovkama kolem tech 3-4 tisic?
Jinak mne jeste neni jasne, jak muze fungovat phantom napajeni pro 2 mikrofony z jednoho USB, nedela to nejake problemy?
Na kabely mam jeste dotaz, v manualu k Behringerum se pise, ze doporuciji pouzivat pozlacene konektory..Je to pozlaceni nejak poznat na zvuku? Asi spatne hledam, ale pozlacene jednak nemuzu najit a jednak budou asi drahe.. Planuju koupit 2x neco takoveho http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -49428.phpNezapomeň taky na kabely a nějak taky budeš muset ty mikrofony přiaranžovat k tomu klavíru.
A bude na oba Behringery stacit koupit jeden stojan? V baleni ma byt nejaky stereo drzak, netusim ale, jak moc od sebe bude mozne mikrofony dat..Asi budu potrebovat stojany 2,ze?
Jeste jednou dekuju za rady a omlouvam se za me stale dotazy, nemuzu ale nikde najit odpoved..
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co se týká funkčnosti ovladačů na Win 7 64bit, tak to netuším, ale chystám se to řešit v horizontu měsíce s Lexiconem Alphou.
Co se týká kabelů pro tvou potřebu budou vyhovovat jakékoliv symetrické kabely XLR-XLR.
Co se týká držáku, když si najdeš ty mikrofony přímo na webu Behringeru a dáš si stáhnout brožuru, tak tam je foto celého balení, krom mikrofonů tam jsou solo držáky, windšusy, kufřík a právě ten držák pro oba najednou.
Co se týká kabelů pro tvou potřebu budou vyhovovat jakékoliv symetrické kabely XLR-XLR.
Co se týká držáku, když si najdeš ty mikrofony přímo na webu Behringeru a dáš si stáhnout brožuru, tak tam je foto celého balení, krom mikrofonů tam jsou solo držáky, windšusy, kufřík a právě ten držák pro oba najednou.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Rada zvukovek Mbox2 funguje urcite...