Zkušenosti s kvalitou kabelů
-
- Reklama
Re: Zkušenosti s kvalitou kabelů
tak se divam na ty kabely od RH a najednou kabel XLR-XLR 6m s konektory neutrik za 200,- hmm dobra cena rikam si a za kolik maji samotne XLR a vidim XLR neutrik za 50,-
A odkaz na vyrobce.... http://www.neutrik.com.cn/en/products_L ... e=00010001
Nechapu jak jim neco takoveho muze prochazet....
A odkaz na vyrobce.... http://www.neutrik.com.cn/en/products_L ... e=00010001
Nechapu jak jim neco takoveho muze prochazet....
tak ze vsetko sa bude robit v chine
"aj socialne davky budu posielat z chine"
"aj socialne davky budu posielat z chine"
martin
no ono je to smutný, ale pokud by jsi zabrousil na ty zmiňovaný stránky výrobce, tak by ses tam dočet:
Ningbo Neutrik Electronics Co., Ltd is an experienced manufacturer of state-of-the-art audio connectors, and is located in Ningbo, a costal city in eastern China. Ningbo Neutrik is a subsidiary of Neutrik AG in Liechtenstein, the leading supplier of entertainment connector technology.
Takže on to není žádnej podvod, ale realita, ony se Neutriky dělaj opravdu taky v Číně
Mně taky přejkvapilo, před asi 14ti dnima, když jsem si v GESu koupil jackový zásuvky do plošnáku a měli jen Neutriky a na jejich spodku bylo napsáno Made in China.
Takže už asi zbejvaj jen ty "sociální dávky posílaný z číně".
Ningbo Neutrik Electronics Co., Ltd is an experienced manufacturer of state-of-the-art audio connectors, and is located in Ningbo, a costal city in eastern China. Ningbo Neutrik is a subsidiary of Neutrik AG in Liechtenstein, the leading supplier of entertainment connector technology.
Takže on to není žádnej podvod, ale realita, ony se Neutriky dělaj opravdu taky v Číně
Mně taky přejkvapilo, před asi 14ti dnima, když jsem si v GESu koupil jackový zásuvky do plošnáku a měli jen Neutriky a na jejich spodku bylo napsáno Made in China.
Takže už asi zbejvaj jen ty "sociální dávky posílaný z číně".
Aha! no ja si nedelal iluze ze by neutrik nevyrabel v cine, ale na tech obrazcich jsem nevidel zadny "znamy" neutrik konektor ci oznaceni a tak jsem to odsoudil jako plagiatorskou fabriku....
Ono je celkem jedno kde se to vyrobi nebo jaky to ma nazev, ale aby to taky K...A! neco vydrzelo.... a to je v nekterych pripadech fakt tragedie.
Uz kdyz to sjede z vyrobni linky tak je to vlastne jen odpad...](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Ono je celkem jedno kde se to vyrobi nebo jaky to ma nazev, ale aby to taky K...A! neco vydrzelo.... a to je v nekterych pripadech fakt tragedie.
Uz kdyz to sjede z vyrobni linky tak je to vlastne jen odpad...
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mne sa zda, ze oficialne cinske neutriky sa predavaju pod znackou "REAN by Neutrik". Ale ako to je naozaj, netusim.
ja zatim pouzivam adam hall jelikoz sem student a nemam na neutriky dost penez.
samozrejme ze ty gumovy konektory sou po tydnu na vyhozeni ale mam uz asi dva roky adam hally s kovovejma konektorama a zatim fungujou v caiku.
je mi jasny ze neutrik je neutrik, chtel sem jenom rict ze ty adam hall furt fungujou, sam se tomu obcas divim.
samozrejme ze ty gumovy konektory sou po tydnu na vyhozeni ale mam uz asi dva roky adam hally s kovovejma konektorama a zatim fungujou v caiku.
je mi jasny ze neutrik je neutrik, chtel sem jenom rict ze ty adam hall furt fungujou, sam se tomu obcas divim.
- joshua
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co sa tyka tych kablov pouzicam sommery.
Koncovky Neutrik a na instalacie v pohode aj Hicon
Koncovky Neutrik a na instalacie v pohode aj Hicon
Moc mě nepotěšily ani nástrojový Rockcable.. Po čase přestaly chodit, tak jsme je otevřeli a oholený dráty se tam suvereně vzájemně dotýkaly. Po přepájení už v pořádku.
Jinak XLR kabely používáme taky RH sound a po 2 letech odešel jen 1 (který ukroutil umělec, když točil mikrofonem - po přepájení byl zase ok).
Jinak XLR kabely používáme taky RH sound a po 2 letech odešel jen 1 (který ukroutil umělec, když točil mikrofonem - po přepájení byl zase ok).
No ty Rockkable od Warwicku jsou stejne naprd jako ty jejich stojany. A to jak konektory tak i ten kabel. Z 24 kabelu v klubu po rocnim pouzivani(vlastne ani ne teprve v pulce prosince to bude rok), uz jsou vsechny samice prepajene za Neutrik, cca. polovina samcu prepajene za Neutrik, a +-6 kabelu prepajene na Cordial. Davam tomu do leta a budou z toho uplne jine kabely
.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Myslím ,že pokud zvolíš na Exponovaný a namáhaný kabely, dostatečný průřez vodiče, tak kabel můžeš časem jen překroutit, bezohledu na značku vodiče, konektory jsou jasné - používat jen kvalitní "Neutrik", osvědčené letama používání mezi Zvukaři, pak je taky důležitá délka vodičů v konektoru (stínění krátké a izol.vodiče delší)
Zvukař Gustav
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... hosi zase mam pocit ze je to tu strasne nednobarevne: dluzno dodat ze Neutrik neni jedina firma ktera dela dobry konektory, velmi dobre a spolehlive jsou i Amphenoly a Switchcrafty. Ackoliv kvuli dostupnosti mam take vetsinu Neutriku tak co mam i par Amphenolu a Switchcraftu zatim zadny problem. Jediny co u Switchcraftu u tech starsich typu nerad je zpusob mechanickeho zachyceni kabelu... takova ta ohybaci kovova sverka. U novejch to maji ale uz stejne jako Neutrik takovou tou klestinovou vlozkou.konektory jsou jasné - používat jen kvalitní "Neutrik", osvědčené letama používání mezi Zvukaři
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: Zkušenosti s kvalitou kabelů
Ty Switchrafty jsem jeste nikdy v realu nevidel. Ale ty Amphenoly jsou uznavam taky fajn, jeste jsem zadny nemusel menit, mam par kusu tech samoreznych co se nemusi pajet. Taky 2kusy toho Amphenolu mam v zaloze, kdyby se nejaky konektor pokazil na akci, da se to jen s nozikem velice rychle opravit/vymenit. 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Cece tak zrovna samozreznejch se bojim. Mel jsem nejaky samozrezny XLR znacky Alcatel a staly za prd. Ale kdyz rikas tak to ma asi Amphenol vychytany lip...
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zase po čase oživím toto téma, nechcese mi zakládat kvůli mýmu dotazu nový.
1. Ke kvalitě multi kabelů, máme páráky AH, zatím OK až na některé konektory, které postupně nahrazuji za Neutriky nebo Amphenoly, a že jsem musel u většiny konektorů přepájet kabely protože místo pouze holého stínění v konektoru na mě kolikrát čuměly i holé ostatní žíly, takže se mě to průběžně mezi sebou šlusovalo, buď to šlo asymetricky nebo vůbec.
Horší je to s multi kabely propojovacími k efekťáku, mám tam 3 8mi párové 3m kabely AH a na všech (cca po 20ti použitích) začaly chcípat žíly jedna po druhý, ale stylem jakoby vady uvnitř drátu, kde prostě drát přeoxiduje.
.
2. A právě s tím souvisí druhý dotaz propojení efekťáku s pultem musím vyřešit náhradou, takže potřebuju koupit asi 2 multipáry jeden 20ti kanál (pro 10 insertů) a druhý asi 1t6ti kanál pro efekty a EQ + k tomu alespoň část slušnějších konektorů. A chci se zeptat jak moc vhodný jsou tyhle multipáry:

Multitransfér-kabel, vysoce ohebný a robustní, s folií jako celkové stínění
Jemné drátky, z vysoce čisté mědi.
Jednotlivé páry samostatně opláštěné
(U Splittingu není třeba smršťovacích hadiček)
Barva vnějšího pláště - černý
Balení: svazek (délka na přání)
Průřez vnitřním vodičem 2x 0,22 mm2
Kapacita-vnitřního vodiče-stínění ca. 116 pF
Kapacita-vnitřního vodiče-vnitřní vodič ca. 60 pF
Multitransfér-kabel "Studio" (párově opláštěný)
Obj.číslo.: 80000
4-párový průměr ca. 11,5mm Cena PC1: 59 Kč Cena PC2: 56 Kč ks
Obj.číslo: 81000
8-párový průměr ca. 13,0mm Cena PC1: 92 Kč Cena PC2: 85 Kč ks
Obj.číslo: 82000
12-párový průměr ca. 14,8mm Cena PC1: 135 Kč Cena PC2: 126 Kč ks
Obj.číslo: 83000
16-párový průměr ca. 18,0mm Cena PC1: 170 Kč Cena PC2: 158 Kč ks
Obj.číslo: 84000
20-párový průměr ca. 20,0mm Cena PC1: 207 Kč Cena PC2: 193 Kč ks
Obj.číslo: 85000
24-párový průměr ca. 22,5mm Cena PC1: 259 Kč Cena PC2: 241 Kč ks
Obj.číslo: 86000
28-párový průměr ca. 24,0mm Cena PC1: 288 Kč Cena PC2: 278 Kč ks
Obj.číslo: 87000
32-párový průměr ca. 25,5mm Cena PC1: 329 Kč Cena PC2: 306 Kč ks
Podle prodejce jo a za 20 let si nikdo nestěžoval, jen se mi nějak nezdá tó fóliový stínění
.
1. Ke kvalitě multi kabelů, máme páráky AH, zatím OK až na některé konektory, které postupně nahrazuji za Neutriky nebo Amphenoly, a že jsem musel u většiny konektorů přepájet kabely protože místo pouze holého stínění v konektoru na mě kolikrát čuměly i holé ostatní žíly, takže se mě to průběžně mezi sebou šlusovalo, buď to šlo asymetricky nebo vůbec.
Horší je to s multi kabely propojovacími k efekťáku, mám tam 3 8mi párové 3m kabely AH a na všech (cca po 20ti použitích) začaly chcípat žíly jedna po druhý, ale stylem jakoby vady uvnitř drátu, kde prostě drát přeoxiduje.
2. A právě s tím souvisí druhý dotaz propojení efekťáku s pultem musím vyřešit náhradou, takže potřebuju koupit asi 2 multipáry jeden 20ti kanál (pro 10 insertů) a druhý asi 1t6ti kanál pro efekty a EQ + k tomu alespoň část slušnějších konektorů. A chci se zeptat jak moc vhodný jsou tyhle multipáry:

Multitransfér-kabel, vysoce ohebný a robustní, s folií jako celkové stínění
Jemné drátky, z vysoce čisté mědi.
Jednotlivé páry samostatně opláštěné
(U Splittingu není třeba smršťovacích hadiček)
Barva vnějšího pláště - černý
Balení: svazek (délka na přání)
Průřez vnitřním vodičem 2x 0,22 mm2
Kapacita-vnitřního vodiče-stínění ca. 116 pF
Kapacita-vnitřního vodiče-vnitřní vodič ca. 60 pF
Multitransfér-kabel "Studio" (párově opláštěný)
Obj.číslo.: 80000
4-párový průměr ca. 11,5mm Cena PC1: 59 Kč Cena PC2: 56 Kč ks
Obj.číslo: 81000
8-párový průměr ca. 13,0mm Cena PC1: 92 Kč Cena PC2: 85 Kč ks
Obj.číslo: 82000
12-párový průměr ca. 14,8mm Cena PC1: 135 Kč Cena PC2: 126 Kč ks
Obj.číslo: 83000
16-párový průměr ca. 18,0mm Cena PC1: 170 Kč Cena PC2: 158 Kč ks
Obj.číslo: 84000
20-párový průměr ca. 20,0mm Cena PC1: 207 Kč Cena PC2: 193 Kč ks
Obj.číslo: 85000
24-párový průměr ca. 22,5mm Cena PC1: 259 Kč Cena PC2: 241 Kč ks
Obj.číslo: 86000
28-párový průměr ca. 24,0mm Cena PC1: 288 Kč Cena PC2: 278 Kč ks
Obj.číslo: 87000
32-párový průměr ca. 25,5mm Cena PC1: 329 Kč Cena PC2: 306 Kč ks
Podle prodejce jo a za 20 let si nikdo nestěžoval, jen se mi nějak nezdá tó fóliový stínění
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Foliovy stineni je bezvadna vec pokud se s kabelem nehejbe. CIli jestli to mas na pevnou instalaci tak proc ne ale pokud se s tim ma jezdit tak bych do toho nesel. Analogicky pokud budes mit zainsertovany porad to samy a nebudes to prendavat tak proc ne, ale neustalyho prepichavani inzertu bych se bal.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,