Úprava hlasu přímo od zpěvačky

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Úprava hlasu přímo od zpěvačky

Příspěvek od Patso » pon 18. říj 2010 8:01:44

Ahoj kluci zkušenější.
Potřebuju vrazit zpěvačce pod nohy nějaké upravovátko hlasu, konkrétně EQ, FD no něco takového. Něco, co s sebou bude kontinuálně vozit v kufru a místnímu zvukaři jen ukáže odkud má jít linkou.
Sice zpívá krásně, ale jak potřebuje zpívat "citofky", tak má relativně slabý hlas ( teplá pára ) dost nepříjemné nosovky a občas ( podle prostoru a PA ) i explosivky.
Ten jev se opakuje prakticky všude, tak mě napadlo že by možná bylo jednodušší pro všechny, aby ta základní úprava proběhla rovnou na podiu, než doleze do FOH.
No hlavně je asi důležitý ten EQ, tam cítím problém.
Znáte něco, doporučte pls.

Gustav
Uživatel
Uživatel

Re: Úprava hlasu přímo od zpěvačky

Příspěvek od Gustav » pon 18. říj 2010 9:37:42

:idea: Zkuste na vokaly ,třeba tento - je to však "efekt" ,bez EQ [-X : http://www.music-city.cz/digitech-vx400-869.html spíše k vyzkoušení , mám tu na zkoušku v Praze
Pro více-hlas jsou zde: http://www.music-city.cz/kytary/efekty- ... ltiefekty/
Zvukař Gustav

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » pon 18. říj 2010 10:05:40

Myslim, ze to neni uplne dobry napad. Tyhle "krabicky" se pouzivaj, kdyz maj specielni zamer interpreta, ktery je potrebuje ovladat v realnem case - specialni efekty, svuj delay atd. A navic je to dost kompromisni reseni (kvalitou). Spis bych hledal mezi mikrofony. Vsechno ostatni se lepe dela u mixpultu.

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » pon 18. říj 2010 10:38:39

Fylo, máš 100% pravdu. Osobně to cítím taky tak. Ale ona holka naráží pořád na ten problém s rezonancí upe všude. Ať vezme do ruky cokoli, při těch tišších pasážich se prostě ztrácí a jak se neslyší tak chce víc.... no a pak už se řetězí ten průšvih na nesrozumitelnosti, zpětné vazbě atd atd.
Fakt velký vliv na to má ten gothik elektro styl, kdy se prolínají dost netypické plochy s vokálem, a moc dobře to umělecky a technicky nejde kloubit dohromady. Obzvlášť, když jakoby podlaďuje hlas, nevím jak se té technice říká.
Ale jako, dobrý mikrofon je samozřejmě jasnej no... Možná by jsme mohli přece jen spíše začít tady... Tzn. Určitě máš osobní zkušenost z něčím pro holky. Má bezdrátovou SHURE.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 18. říj 2010 11:14:55

Má bezdrátovou SHURE
Jakou? PG58, SM58, Beta 58? Taky důležitý.

Je možný, že díky upravený křivce od výrobce prostě některý její frekvence kolidujou a zesilují se neůměrně.

Přikláním se taky k tomu nejprve vyzkoušet jiné mikrofony, pro holky určitě nic nezkazíš zařazením do výběru třeba i AKG D5, navíc se dělá i v bezdrátové verzi.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » pon 18. říj 2010 11:28:40

JOJO, Blaha a Fyla. Ok.
Je to zdá se evidentní, jen to jaksi pořád přehlížím. Zkusíme to. Půjčím někde nějaký fakt dobrý mikrofony, aspoň dva - tři a budu mít etalon.
JJ, díky.

zhejby
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zhejby » pon 18. říj 2010 12:50:06

Zdarec, mám také zkušenosti s producenty "teplého vzduchu". Nepomůže opravdu nic !!! Jakmile tomu nějak pomůžeš, začne to brát celý band, změníš tím barvu soundu, začne to vazbit, když použiješ eliminátor vazby, tak to může zpěv ořezat tak, že z něj moc nezůstane. Jediná rada, která povede ke dlouhodobé spokojenosti "svaté trojice - tedy interpret - zvukař - publikum" je:
ať se naučí zpívat i pro ni problémové pasáže, nebo ať je vyřadí a zpívá jen to, z čeho budou mít všichni radost.
Master Sound
---------------
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 18. říj 2010 13:13:56

Patso, koukám že jsi z Brna, vem zpěvačku do Audioteku, tam si myslím, že se s nima domluvíš a můžete si jednotlivý mikrofony vyzkoušet.

Jo a ještě k mé oblíbené D5, připadá mi, že bezdrátová verze je na snímání zvuku citlivější než verze drátová. Tím myslím na snímání toho co má snímat, ne na vazbu :D .

EDIT: Koukám, že D5ky momentálně skladem nemají :( .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » pon 18. říj 2010 14:06:49

:-D To Blaha:
V Audioteku nemají aktuálně skoro nic:-) Mám to kousek od baráku, a už častěj chodím do ProDance.
To Zhejby, no máš taky pravdu:-D, ale když jí to říkám, tak má pak hodně špatnej tejden většinou :-).
Ale aspoň jste mě vrátili zpět do reálu, je pravda, že vhodná volba mikrofonu, neboli skoro zdroje signálu ( zdroj je ona nešťastnice ) udělá své.... Třeba jsme ještě po všech betách, a AKG nenarazili na to pravé. Kolikrát se mi osvědčíla nejlíp i obyčejná OM2.
Ale děkuju všem, on je kolikrát jednoduchý kopanec lepší, než spousty výmyslů.

Harman
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harman » pon 18. říj 2010 17:19:38

s OM2 mám na tohle celkem dobrý zkušenosti, ale musí si na něj taky zvyknout. Sice má trochu špinavej zvuk, ale u těch rockových a od rocku odvozených věcí to imho je tak trošku i zvukově výhoda
Možná bych ještě zkusil nějakej zpěvovej mikrák od AT
Jestli hodně lítá s dynamikou, tak než AKG D5 zkus rovnou D7.
Takhle naprázdno se to blbě odhaduje, ale něco z toho snad zabere.

btw někdo se zkušeností - co na to nějakej mikrák od Sennheisera?

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pon 18. říj 2010 19:02:30

Mmno kde nepomuze Beyeruv TG-X 80 zblizka na zpevacku tam, obavam se, nepomuze nic. Snad jedine ji zaplatit hodiny zpevu...

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pon 18. říj 2010 19:07:17

Mě to teda připadá, jako vytloukání klínu klínem.
Já bych ji nevzal do audioteku, ale na hodiny zpěvu...
bez urážky prosím. :D

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pon 18. říj 2010 19:10:13

Pozde Jose, uz je dobrych pet minut na hodine zpevu semnou 8)

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pon 18. říj 2010 19:17:18

....no jasně, že mě to nenapadlo hned, že někdo nezneužije umění ve svůj prospěch...Safo!!! :mrgreen:

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » úte 19. říj 2010 10:00:55

Hehe, to je zase téma, které se smysluplně rozvíjí, ale sranda musí být, to je jasné.
Čéče, Šáfo, a víš že máš pravdu? Že by jsme vyzkoušeli tu 80ku?

Včera jsem ( teď udělám skoro reklamu ) nemohl na koncertu za boha pochodit s Betou, dal místo ní Bayera 69ku a tradá, čistota, krása a frčelo to. Byl moc prázdnej sál, samej beton, na podiu rachot a vracelo se mi to z venku, za boha nebyl po ruce PA EQ.

Ona Elenka když je nervózní ráda stojí jednou nohou na monitoru ( opatrně samozřejmě, jen tak pro lidi, jinak dává bacha ), a v ruce třímající mikrofon má namířenej přímo na hornu, to by mohla ta 80ka ustát ne??? :-D
No dát jí FD, tak by myslím vybouchl. :-D

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“