Nexo - JBL - neb L-acoustics ?? Poraďte.
-
- Reklama
-
Návštěvník
Re: Nexo - JBL - neb L-acoustics ?? Poraďte.
No jo, no, tak proč sakra ty kopie SB1000 z jižních čech nehrajou stejně jako originály ???
Dám to na PL340 + UX8800 a ejhle - rozdíl slyší i moje tchýně...
Dám to na PL340 + UX8800 a ejhle - rozdíl slyší i moje tchýně...
-
pavel.vojta
- Uživatel

Patso ty bláboly jsou vtip nebo tomu opravdu věříš?
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslíš BLÁBOLY od šafy?
Jako z Audiopro
Zvukař Gustav
Vsechny tyhle kecy jsou mimo misu...
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nemusím ničemu věřit, stačí když to vím.
A věřit se mi nechce, to mi věřte.
Jenže nejsem jouda z horní dolní a ať miluju tento koníček sebevíc, nejsem naivní. Ekonomika a cash-flow je na prvním místě.
Snad si nemyslíte, že Rob Hofkamp ( kdo z Vás používá Martin Audio? ) nenakupuje věci v číně. Ale no tak.
Každá větší fabrika má oddělení, které se jmenuje třeba Řízení kvality výroby a podobně. Toto oddělení v dnešní době nedělá výrobky co nejlepší, ale právě tak dobré, aby stačily ( v tom je ta ekonomika). Chcete se o tom hádat? Dobrá, já to tak trochu na školách studoval, pojďme.
Už Steeve Buscemi v Armagedonu říkal, jestli je dobré věřit americkému bastlu ( raketoplán ) který je složený s 200 000 součástek od nejlevnějších dodavatelů na světě.
A že hrajou jinak originály a jejich kopie? A vyhybka je fakt upe stejná? A opravdu je ten magnet - neodym v kitu stejný jako v originálu. Sycení, štěrbiny, ventilace, tuhost závěsu... všechny ty drobnosti, který běžný amatěr skoro nemá šanci poznat? Co zahoření? Nemá to taky vliv?
Pro zajímavost: Brácha dělá nízkofrekvenčku na vejšce a garant mu povolil se zaobírat v rámci diplomky akustikou. Po proměření 4ks nových 15tek NTR od Celestion ( to používá kde kdo ve svých boxech) bylo zjištěno, že nemají stejné charakteristiky. A rozdíl byl i 1,5dB. Co to znamená? To asi víte.
Pak už stačí další oddělení ( třeba Oddělení výstupní kvality ) a někdo, kdo rozhazuje ty špatné, dobré a výborné ... na několik hromádek, podle požadavků.
Z nikým se nechci hádat, pravda je vždycky někde mezi, nejsem prorok, ani mudrc. Jen chcu stát nohama pevně na zemi. Radši.
P.S. Ano existuje pár vyjímek. JBL například má ve vyšších řadách opravdu originální díly.
A věřit se mi nechce, to mi věřte.
Snad si nemyslíte, že Rob Hofkamp ( kdo z Vás používá Martin Audio? ) nenakupuje věci v číně. Ale no tak.
Každá větší fabrika má oddělení, které se jmenuje třeba Řízení kvality výroby a podobně. Toto oddělení v dnešní době nedělá výrobky co nejlepší, ale právě tak dobré, aby stačily ( v tom je ta ekonomika). Chcete se o tom hádat? Dobrá, já to tak trochu na školách studoval, pojďme.
Už Steeve Buscemi v Armagedonu říkal, jestli je dobré věřit americkému bastlu ( raketoplán ) který je složený s 200 000 součástek od nejlevnějších dodavatelů na světě.
A že hrajou jinak originály a jejich kopie? A vyhybka je fakt upe stejná? A opravdu je ten magnet - neodym v kitu stejný jako v originálu. Sycení, štěrbiny, ventilace, tuhost závěsu... všechny ty drobnosti, který běžný amatěr skoro nemá šanci poznat? Co zahoření? Nemá to taky vliv?
Pro zajímavost: Brácha dělá nízkofrekvenčku na vejšce a garant mu povolil se zaobírat v rámci diplomky akustikou. Po proměření 4ks nových 15tek NTR od Celestion ( to používá kde kdo ve svých boxech) bylo zjištěno, že nemají stejné charakteristiky. A rozdíl byl i 1,5dB. Co to znamená? To asi víte.
Pak už stačí další oddělení ( třeba Oddělení výstupní kvality ) a někdo, kdo rozhazuje ty špatné, dobré a výborné ... na několik hromádek, podle požadavků.
Z nikým se nechci hádat, pravda je vždycky někde mezi, nejsem prorok, ani mudrc. Jen chcu stát nohama pevně na zemi. Radši.
P.S. Ano existuje pár vyjímek. JBL například má ve vyšších řadách opravdu originální díly.
A to je milý Patso právě ten rozdíl mezi dobrými a špatnými výroci.Patso píše:Pak už stačí další oddělení ( třeba Oddělení výstupní kvality ) a někdo, kdo rozhazuje ty špatné, dobré a výborné ... na několik hromádek, podle požadavků.
Nedělám si iluze, že se dneska neojebává úplně všude,nicméně ti "značkoví" si asi přeci jen tu kvalitu komponent hlídají poněkud více. A pak je úplně fuk, že membrána pro Nexo je z číny, protože je testovaná a vybraná dle parametrů, které ty jako běžný zákazník nemáš šanci vědět a už vůbec né změřit. A tato výsledná QC pak ze značkových boxů činí to co jsou a nikoli to že se to vyrábí v číně...
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Takže si milý Jeany rozumíme. Protože, to co píšeš je jen logickým pokračováním toho co jsem psal já.
Ono je za jistých okolností paradoxně stejně drahé udělat věc výbornou a úplně blbou.
Ono je za jistých okolností paradoxně stejně drahé udělat věc výbornou a úplně blbou.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gustav píše:Myslíš BLÁBOLY od šafy?Jako z Audiopro
Zvukař Gustav
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Návštěvník
To že se v rideru neobjevuje nexo ,nebo jen občas je hlavně kvůli tomu,že málo kdo má tak špičkovej aparát,tak to tam ani nepíšou, to vás asi nenapadlo že?Návštěvník píše:_______________________________________________________________________________________Fyla píše:Jake z tech zminovanych aparatu vlastnis osobne?
sorry za rejpavou
Podle me je Kiva ve srovnani s Geo S12 hracka...
Nexo je o hodne dal s processingem a basovymi boxy - viz CD18, nova RS18, o smerovosti ani nemluvim...
Pokud neni Mirda rentalova spolecnost prvni ligy, riderovost neni vubec zasadni podminka (navic nexo v riderech je).
Já nevlastním naštěstí jedinej mikrofon, "mám od toho svého "inženýra", to vymyslel Tomáš Sudík", ale už jsem se něco navěšel aparátů a myslím si, že můžu dost posoudit co jak hraje. O tom, kdo je kde s čím dál, většinou stejně rozhodnou zvukaři, třeba tím kdo chce na co hrát. A už jsem dělal spoustu cizích kapel a hodně málo kdo měl napsáno NEXO(to neznamená, že bych to rideru neviděl), ale to už tam bylo víc EAW KF750
nemluvě o tom kolikrát tam je napsáno v-Dosc. Já proti NEXU nic nemám, ale nikdy jsem si na třeba S12 nezahrál tak, abych se posadil na pr..., ale s KIVOU jsem si tak zahrál. jo a sprovnávat S12 a KIVA, se opravdu nedá, to asi tak jako když bych srovnával v-Dosc s S12, to taky vypadá jako hračka. Možná jsi si přečetl, že jsem psal o nějakých variantách co na jakou akci použít
![]()
Ale jinak zvučení zdar
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ne, to nás skutečně nenapadlo.
V dnešní době máme pár v ČR pár velkých rentálek se špičkovými aparáty, pak je tu mnoho menších firem, které vsadily na značkové vybavení a pak mnoho firem, které hrají na to, co zrovna mají, od solidní techniky až po aušus.
A kapely preferují (pozor, velké překvapení:) tu špičkovou techniku, nebo alespoň tu slušnou. Čím známější kapela, tím si může více diktovat podmínky a tím lépe pro ty lepší firmy.
Nexo se pohybuje svojí kvalitou někde mezi tou slušnou a špičkovou technikou, takže kdo chce špičku, ten si nenapíše Nexo a komu stačí slušná technika, bude za Nexo rád, ale napíše značky, které jsou spíše o něco horší, než Nexo.
V dnešní době máme pár v ČR pár velkých rentálek se špičkovými aparáty, pak je tu mnoho menších firem, které vsadily na značkové vybavení a pak mnoho firem, které hrají na to, co zrovna mají, od solidní techniky až po aušus.
A kapely preferují (pozor, velké překvapení:) tu špičkovou techniku, nebo alespoň tu slušnou. Čím známější kapela, tím si může více diktovat podmínky a tím lépe pro ty lepší firmy.
Nexo se pohybuje svojí kvalitou někde mezi tou slušnou a špičkovou technikou, takže kdo chce špičku, ten si nenapíše Nexo a komu stačí slušná technika, bude za Nexo rád, ale napíše značky, které jsou spíše o něco horší, než Nexo.
Dělám, co mě baví.
-
MADMAX
Ale no tak, chlapci.
Pokud se týče KUDA, souhlas s Lombardem - ten aparát hraje velmi dobře, pokud je dobře nastavený. To ale platí o každém L/A. Rovněž souhlas s tím, že na Mirdovo poměry to asi bude zbytečně velké a těžké a 4 boxy na stranu jsou málo (i když se to v Čechách všeopbecně ignoruje, krátké "banány" prostě nehrají tak dobře, jako dlouhé - je to dáno tím, že dolní mezní kmitočet je u L/A docela výrazně závislý právě na délce banánu-počtu modulů. Osobně si myslím, že je lepší mít větší sestavu boxů menšího formátu, a je to i flexibilnější.
Myslím, že ekvivalentem GEO S12 nebo GeoD je opravdu spíš KARA. A rozhodně si nemyslím, že KIVA je hračka - zvučil jsem rockovou kapelu open-air na 16KIVA na stranu (+ nevím kolik KILO a SB28) a hrálo to naprosto excelentně, přestože ten banán málem není vidět (to mimochodem třeba Geo S8 nedokáže).
Jinak nemám vůbec nic proti Geo S 12, mám na nich odzvučeno desítky, spíš nějakou tu stovku akcí.
Zvlášť při aktivním dělení a spolu s Raysuby RS18 to hraje velmi dobře. A Geo D bude ještě lepší.
Na Tvém místě bych nezatracoval ani EAW a rozhodně bych se zajímal o d&b audiotechnik - mají nejnovější systém V-Series, který je rozměrově něco mezi KUDO a KARA a hraje to naprosto excelentně.
V čechách ho zatím bohužel nikdo nemá...
Co se týče těch Patsových a podobných řečí - většina RENOMOVANÝCH výrobců beden používá zakázkové měniče RENOMOVANÝCH výrobců reproduktorů. Přesto např. vstupní kontrola d&b audiotechnik vyhodnocuje i 10% dodaných dílů jako nevyhovující. Já jsem v tý fabrice byl a viděl jsem, jak se ty bedny dělají. Mj. i proto jsou ty drahé bedny tak drahé. Tady ekonomika funguje tak, jak by měla - chcete dobré věci , tak si je zaplaťte, ale zase máte jistotu, že tam nebude nějaký čínský šmé (které se jinak obvykle skrývá za každým "katováním kostů".) -aaa chyba, tady chybí blijící smajlík.
Pokud se týče KUDA, souhlas s Lombardem - ten aparát hraje velmi dobře, pokud je dobře nastavený. To ale platí o každém L/A. Rovněž souhlas s tím, že na Mirdovo poměry to asi bude zbytečně velké a těžké a 4 boxy na stranu jsou málo (i když se to v Čechách všeopbecně ignoruje, krátké "banány" prostě nehrají tak dobře, jako dlouhé - je to dáno tím, že dolní mezní kmitočet je u L/A docela výrazně závislý právě na délce banánu-počtu modulů. Osobně si myslím, že je lepší mít větší sestavu boxů menšího formátu, a je to i flexibilnější.
Myslím, že ekvivalentem GEO S12 nebo GeoD je opravdu spíš KARA. A rozhodně si nemyslím, že KIVA je hračka - zvučil jsem rockovou kapelu open-air na 16KIVA na stranu (+ nevím kolik KILO a SB28) a hrálo to naprosto excelentně, přestože ten banán málem není vidět (to mimochodem třeba Geo S8 nedokáže).
Jinak nemám vůbec nic proti Geo S 12, mám na nich odzvučeno desítky, spíš nějakou tu stovku akcí.
Zvlášť při aktivním dělení a spolu s Raysuby RS18 to hraje velmi dobře. A Geo D bude ještě lepší.
Na Tvém místě bych nezatracoval ani EAW a rozhodně bych se zajímal o d&b audiotechnik - mají nejnovější systém V-Series, který je rozměrově něco mezi KUDO a KARA a hraje to naprosto excelentně.
V čechách ho zatím bohužel nikdo nemá...
Co se týče těch Patsových a podobných řečí - většina RENOMOVANÝCH výrobců beden používá zakázkové měniče RENOMOVANÝCH výrobců reproduktorů. Přesto např. vstupní kontrola d&b audiotechnik vyhodnocuje i 10% dodaných dílů jako nevyhovující. Já jsem v tý fabrice byl a viděl jsem, jak se ty bedny dělají. Mj. i proto jsou ty drahé bedny tak drahé. Tady ekonomika funguje tak, jak by měla - chcete dobré věci , tak si je zaplaťte, ale zase máte jistotu, že tam nebude nějaký čínský šmé (které se jinak obvykle skrývá za každým "katováním kostů".) -aaa chyba, tady chybí blijící smajlík.
-
MADMAX
2 Patso: Ekonomové a manažeři uvažující jako Ty můžou za všechnu špatnost na Zemi, tomu pevně věřím. Díky Vám je většina běžných výrobků natolik špatná, aby to taktak stačilo - protože ekonomika a cash-flow je na prvním místě. Ať koupím věc levnou nebo drahou, její skutečná hodnota neodpovídá částce, kterou jsem do ní investoval. Dá se říct, že jste dokázali to, co nedokázal komouš - zničili a rozložili jste zevnitř kapitalismus, kterej kdysi fungoval...
-
MADMAX
Sorry za offtopic. ...sem čekal, že se Patso ohradí - a nic... to je otrava. 
- Petr V.
- Uživatel

Já s Tebou Martine souhlasím. Školy produkují spíše nebezpečné kariéristy , než odborníky, kteří navíc parazitují na těch ,co se snaží ještě něco tvořit. Evropská unie je v tomto zářný příklad.
Zaplať pánbůh za každé Nexo, L-acoustics, d&b audiorechnik a každou evropskou firmu, která se ještě neštítí práce.
Zaplať pánbůh za každé Nexo, L-acoustics, d&b audiorechnik a každou evropskou firmu, která se ještě neštítí práce.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
-
Návštěvník
.Pokud někdo toto napíše tak je normální debil a nemá vůbec šajnu o zvuku.Asi ještě nezvučil na STM ocas.Takto může porovnávat jenom zakomlexovanej ,,zvukař" kterej toho na ostatních aparátech moc nenakroutil.Pokud ti chce někdo koupit špičkový aparát,nesmí poslouchat tyhle keci,ať už je to Nexař,Kudař nebo Acoustikář.Objížděj akce a porovnávej.Lombardo píše:Fyla:
Jooo, tak jestli je to o znacce, tak to sorry. Me staci veci, ktery hrajou dobre
Asi jsi nepochopil co jsem tím myslel. Tak Ti to rozepíšu
Jasně, že je to i o značce.
Myslel jsem Tím, že v Škodě Superb se svezeš dobře a udělá Ti určitě práci, kterou potřebuješ a i spolehlivě, ale prostě v Mercedesu se povozíš lépe. Prostě ber to tak jak to je
NEXO=SUPERB(nic proti NEXU nemám, rád si na něj zahraju)
L-Acoustics=Mercedes
Můžeš namítat jak chceš, ale tak to prostě je.
Přeji všem pěkný den