Decentni docasne oznacovani kabelu cisly
-
- Reklama
Re: Decentni docasne oznacovani kabelu cisly
Je to asi dost individuální, např. při tom našem docela častém přehazování kabelů tam-zpátky-tam-zpátky by systém udržení čísla v celém řetězci byl spíše kontraproduktivní... ale líbilo by se mi mít kabely trvale jasně očíslované a nemít tak v občasné spleti u páráku zmatek a přehazovat (zapojovat) podle jednoduchého rozpisu na papíru. K FOH by pak pódiák případně hlásil jen čísla z páráku (ten máme očíslovaný moc hezky), číslování na pódiu by byla jen a pouze jeho věc.
Tak dej vědět, jestli objevíš něco trvalého, čitelného a vzhledného
Tak dej vědět, jestli objevíš něco trvalého, čitelného a vzhledného
-
Petr
Ještě k tomu číslování.Psal jsem ,že mám kabely očíslované na obou koncovkách stejným čísle.
Při zapojování do stageboxu (iLive), mám předtištěné jednoduché dvourozměrné matrice. Osa Y písmena a osa X čísla 1 - 8, stejně jako stagebox.Do políček (průsečíků) si napíšu co je to za nástroj a dopíšu číslo použitého kabelu. Takto si připravím první kapelu, druhou, třetí už jenom přepíšu a přiřadím si nástroje,případně přidám další.
Zatím to mám vyzkoušené na 43 vstupech a neztratili jsme se v té změti kabelů. Musím ještě říct,že tohle mí kolegové při zapojování zpočátku nelibě nesli, dost jsem je jebal kvůli dodržování pravidel při zapojování,vlastně s tím prudím dodnes.Ještě mám sen,že je donutím i tahat kabely pěkně vyrovnaně vedle sebe:-).
Při zapojování do stageboxu (iLive), mám předtištěné jednoduché dvourozměrné matrice. Osa Y písmena a osa X čísla 1 - 8, stejně jako stagebox.Do políček (průsečíků) si napíšu co je to za nástroj a dopíšu číslo použitého kabelu. Takto si připravím první kapelu, druhou, třetí už jenom přepíšu a přiřadím si nástroje,případně přidám další.
Zatím to mám vyzkoušené na 43 vstupech a neztratili jsme se v té změti kabelů. Musím ještě říct,že tohle mí kolegové při zapojování zpočátku nelibě nesli, dost jsem je jebal kvůli dodržování pravidel při zapojování,vlastně s tím prudím dodnes.Ještě mám sen,že je donutím i tahat kabely pěkně vyrovnaně vedle sebe:-).
- Akrij Kenumis
- Uživatel

Já vždy preferoval jasně, předem(před každou akcí) daný systém. Vycházet se dá ze standartního základu, kde např.1-12 bicí, 13-16 bassy, 16-20 kytary 40-48 zpěvy a to mezi tim všeliké linky dechy atd.
první 2 basy na levé straně...ty druhé logicky na pravé, to samé z kytarama.
Zpěvy z leva(pohled režiséra) a vždy jak stojí, tak první vlevo je 40 a pak ty další dle dané číselné řady( pokud je něco jinak podiový technik hlásí fo foh..)
co se týká moderátorů a různých hostů( tak NIKDY jich nemluvý víc než čtyři, tudíž mít připraveny dvě handky pro ženský a pro chlapy...)
čísla vstupů bych nebral jako směrodatná, jde jen o systém, který když všichni na podiu dodržují, tak spolu vlastně ani nemusý mluvit
(odzkoušené!!!)
O podpárácích nemluvím a co se týká muzikantů, kteří přenáší stojany sem a tam...tak za to vždy o de mne dostali ne vynadáno, ale vytkl jsem jim, že je to moje práce a že tudíž nemám co dělat a dělal smutnýho...pak jsem se zeptal jestli mě nechají přži třetí písničce zahrát na jejich nástroj, a když řekli že ne, tak jsem jim řekl ať ten stojan vrátí tam kde ho vzali, že jim ho tam postavím sám
...vcelku to funguje :-DD
první 2 basy na levé straně...ty druhé logicky na pravé, to samé z kytarama.
Zpěvy z leva(pohled režiséra) a vždy jak stojí, tak první vlevo je 40 a pak ty další dle dané číselné řady( pokud je něco jinak podiový technik hlásí fo foh..)
co se týká moderátorů a různých hostů( tak NIKDY jich nemluvý víc než čtyři, tudíž mít připraveny dvě handky pro ženský a pro chlapy...)
čísla vstupů bych nebral jako směrodatná, jde jen o systém, který když všichni na podiu dodržují, tak spolu vlastně ani nemusý mluvit
O podpárácích nemluvím a co se týká muzikantů, kteří přenáší stojany sem a tam...tak za to vždy o de mne dostali ne vynadáno, ale vytkl jsem jim, že je to moje práce a že tudíž nemám co dělat a dělal smutnýho...pak jsem se zeptal jestli mě nechají přži třetí písničce zahrát na jejich nástroj, a když řekli že ne, tak jsem jim řekl ať ten stojan vrátí tam kde ho vzali, že jim ho tam postavím sám
Mydlovary SOUND
I
I I
I III I
I I
I
I
I I
I III I
I I
I
S tím úhledným taháním souhlasím i Já , též se tak snažím při první skupině- potom už je to jedno (bordel) ve kterým číst lze jen podle barvy vodičů
" POŘÁDEK je pro BLBCE, INTELIGENT se vyzná i v bordelu " = Zvukař Gustav
" POŘÁDEK je pro BLBCE, INTELIGENT se vyzná i v bordelu " = Zvukař Gustav
Naposledy upravil(a) Gustav dne čtv 07. říj 2010 17:26:50, celkem upraveno 1 x.
- Akrij Kenumis
- Uživatel

Bordelu se člověk moc nevyhne....mě se osvědčilo to vždy všechno vytrhat a znova zapojit...kolikrát je to rychlejší než to popotahování drátečků sem a tam a nováčci se aspoň naučí kam co patří, motat kabely správně a bejt setsakra rychlý
Mydlovary SOUND
I
I I
I III I
I I
I
I
I I
I III I
I I
I
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... tak to je genialni, Jirko !Akrij Kenumis píše:...a co se týká muzikantů, kteří přenáší stojany sem a tam...tak za to vždy o de mne dostali ne vynadáno, ale vytkl jsem jim, že je to moje práce a že tudíž nemám co dělat a dělal smutnýho...pak jsem se zeptal jestli mě nechají přži třetí písničce zahrát na jejich nástroj, a když řekli že ne, tak jsem jim řekl ať ten stojan vrátí tam kde ho vzali, že jim ho tam postavím sám...vcelku to funguje :-DD
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Vita, futro@seznam.cz
Já jsem jednou z Frankfurtu asi před 10 lety přivezl super věcičku, která se jmenuje Clippeur Señalización JLP od španělské firmy. Je to skvělá věc, barvy mají čísla od 0 do 9,
1-hnědá
2-červená
3-oranžová
4-žlutá
5-zelená
6-modrá
7-růžová
8-šedá
9-bílá
0-černá
Má to na konci malou pojistku a tu zacvackneš do protitizápadky,když to potřebuješ sundat tak to nehtem vycvakneš.Je to v takovém malém plastovém kufříku přímo dělané na kabely o průměru 6 mm, v sadě jsou i symboly IN,OUT,L,R, atd.
Je to super, ale bohužel za 10 let jsem to skoro vypotřeboval a tak mám tímto kabely trvale označeny, ale občas, když se balí tak se nějaké to číslo odhákne a ztratí.
Pokoušel jsem se to sehnat na netu, ale je to ve španělsku a nikdo jiný to nevozí.
Kdyby se Vám někomu podařilo zajisti k nám dovoz tak mi dejte vědět, určitě si koupím, stálo to kolem 10E.
Když jsem před lety viděl první barevné plasty na neutriky, tak v katalogu měli u těch barev přesně tuhhle číselnou řadu, ale z nich se nedá složit dvociferné číslo jako z výše jmenovaného označení.
Kdo umíte španělsky, tak jim napište, mail : info@infosoluicion.com
1-hnědá
2-červená
3-oranžová
4-žlutá
5-zelená
6-modrá
7-růžová
8-šedá
9-bílá
0-černá
Má to na konci malou pojistku a tu zacvackneš do protitizápadky,když to potřebuješ sundat tak to nehtem vycvakneš.Je to v takovém malém plastovém kufříku přímo dělané na kabely o průměru 6 mm, v sadě jsou i symboly IN,OUT,L,R, atd.
Je to super, ale bohužel za 10 let jsem to skoro vypotřeboval a tak mám tímto kabely trvale označeny, ale občas, když se balí tak se nějaké to číslo odhákne a ztratí.
Pokoušel jsem se to sehnat na netu, ale je to ve španělsku a nikdo jiný to nevozí.
Kdyby se Vám někomu podařilo zajisti k nám dovoz tak mi dejte vědět, určitě si koupím, stálo to kolem 10E.
Když jsem před lety viděl první barevné plasty na neutriky, tak v katalogu měli u těch barev přesně tuhhle číselnou řadu, ale z nich se nedá složit dvociferné číslo jako z výše jmenovaného označení.
Kdo umíte španělsky, tak jim napište, mail : info@infosoluicion.com
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
nieco podobne ale bez farieb: http://www.gme.sk/sk/elektronicke-souca ... 30931.htmlVita, futro@seznam.cz píše:Já jsem jednou z Frankfurtu asi před 10 lety přivezl super věcičku, která se jmenuje Clippeur Señalización JLP od španělské firmy. Je to skvělá věc, barvy mají čísla od 0 do 9,
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja mam oznacene kable farebnymi paskami (jednou farbou, sice vsetky, ale len preto, aby som vedel ktore su moje, a ktore su potom cudzie).
Casto krat sa stava, ze nieco Vam pribudne, a inokedy vam pre zmenu odbudne.
Casto krat sa stava, ze nieco Vam pribudne, a inokedy vam pre zmenu odbudne.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
my máme teda pouze délku, no jo vždycky "zatrest" neco pribyde, jednou jsme uz naššli i kufřík s dechovýma mikrofonama, jen me napadlo jak mívaji v potravinách na bedničkách ty označovačky, tak si vždy pred akcí napsat čísla vstupu a pak to nacvaknout. po akci urvat a jedem dále..
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
...to je zajímavý, mě většinou něco ubude. 
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
musíš být rychlejší než muzikanti:-) nám se daří to udržet,:-)
:oJá zase víc sázím na barvu celejch vodičů
, většinou ostatní mají jen základní šedivou nebo převážně černou , popisky na kabelu jsou NEvýrazný
Zvukař Gustav
Zvukař Gustav
Myslím si že hodně to závisí na typu akce a hlavně schopnosti technika na podiu. Pokud je to fesťák tak se mi často vyplatilo vše vytrhat a sbalit. Dá se to stihnout dřív něž kapela opustí podium, mám jistotu že nic cizího neseberou a nemotá se jim to pod nohama a na podiu je relativní pořádek. Při další kapele jde vše rychle natáhnout. Párák k bicím zůstává pořád a mikrofony u bicích značíme bílou páskou a číslem. Není to sice hezké - jak píšou jiní, ale účel to splní. Při další kapele nemusím nic hledat a tahám novou trasu. Ještě jedna poznámka k číslování celé trasy od MIC až do mixu. Myslím že je to blbost a v reálu to nepůjde. (kdo třeba používá dva nebo více páráků na podiu?) Důležité je, aby technik na podiu měl ve všem jasno a do páráku k FOH poslal tak jak to má být, nebo dle dodaného input listu.
....tedy asi takto.
....tedy asi takto.
- jozef
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Takýto nápad, zašiel som do firmy s reklamami na nápisy, zobral som nepotrebný samolepjací farebný odpad.
Nastrihal som na tenké polcentrimetrové pásiky a natočil som canony káblob.Ked sa my farba minula potom som priradil k nim dalšiu farbu ale už tenšiu.Ked technik javiska v tej rýchlovke sa popletie a nevie aký kábel má v ruke pozrie farbu canona , najde na stageboxe kde ho má zapojený pod akým číslom v boxe vie oznámiť zvukárovy že,
príklad trubka je na 28om vstupe.Takto máme označené 48 káblov a chvala bohu doteraz sme sa nepopletli.To je pravda že dobré mať dobrého podiového technika ale u nás základ do 16 vstupov stále dodržiavaný.JOZEF
Nastrihal som na tenké polcentrimetrové pásiky a natočil som canony káblob.Ked sa my farba minula potom som priradil k nim dalšiu farbu ale už tenšiu.Ked technik javiska v tej rýchlovke sa popletie a nevie aký kábel má v ruke pozrie farbu canona , najde na stageboxe kde ho má zapojený pod akým číslom v boxe vie oznámiť zvukárovy že,
príklad trubka je na 28om vstupe.Takto máme označené 48 káblov a chvala bohu doteraz sme sa nepopletli.To je pravda že dobré mať dobrého podiového technika ale u nás základ do 16 vstupov stále dodržiavaný.JOZEF