Prosím o radu: nastavení Crown XTI-1000 + jaký kabel

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
kamzik
Uživatel
Uživatel

Prosím o radu: nastavení Crown XTI-1000 + jaký kabel

Příspěvek od kamzik » čtv 21. říj 2010 17:36:48

Dobrý den prosím vás mám zesilovač Crown XTI-1000 a basovou bednu (bassreflex) s tímto reproduktorem ->> http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=92524 ..Prosím vás poradil byste mi někdo se správným nastavení zesilovače, na tuhle bednu když mám zesilovač zapojený v můstku? Chtěl bych to taky nějak nastavit abych nemusel používat výhybku .Je tam strašně možností a já si nevím rady jak tento zesilovač dobře nastavit :) ..Taky bych tlusý kabel by byl vhodny ze zesilovače do bedny ...slyšel jsem že když je slabý kábl tak nepřejde všecehn signál a když je zase moc silný strácí to nějaký odpor .....Mockrát vám všem děkuji za radu..Děkuju moc a přeji hezký den :wink:

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - Crown XTI-1000 !!! Děkuji

Příspěvek od OK2MDK » čtv 21. říj 2010 17:37:44

Huber z prodance vžýdycky říkal "tluščí kabel než moc ješte nikdo nepoužil"

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - Crown XTI-1000 !!! Děkuji

Příspěvek od blaha » čtv 21. říj 2010 19:10:28

Nastavení co se týká EQ není zas tak jednoduchý, sice známe křivku reproduktoru, ale neznáme křivku bedny, takže to na dálku nepůjde, nejlíp bych to asi protáh přes nějakej 30p EQ nastavil si to podle nejlepšího vědomí a svědomí a pak tu křivku přenes alespoň přibližně do zesu, tak aby to hrálo stejně s tím analogovým EQ narovno. Jinak záleží podle zbytku aparátu a basové bedny, řezat někde kolem 100-150Hz.

Co se týká kabelú, to že čím silnější tím nižší odpor je naprosto v pořádku a jedině dobře. Vem si, že máš bednu 4ohm a kabel má odpor (oba směry) 1 ohm, na zesilovači tedy visí zátěž 5 ohm a 1/5 výkonu ti zmizí na kabelu.

Takže čím silnější kabel (teda vedení, ne izolace :-D ) tím nižší odpor vedení. Čím delší kabel tím větší odpor vedení.

Při zapojení nakrátko a do 8ohm bedny bude stačit i 2,5mm2, ale vůbec nic nezkazíš 4mm2, jedině líp.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Odpovědět

Zpět na „Crown“