Jaký nejšílenější nástroj - věc jste už zvučili?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
zhejby
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jaký nejšílenější nástroj - věc jste už zvučili?

Příspěvek od zhejby » čtv 21. říj 2010 6:41:30

Zdarec, včera jsem si vzpoměl na jedno zvučení, kde jsem se docela pobavil. Přišla na pódium kapela - dvoučlenná - kytarista (dobře využívající echo) + bubeník. Už na zyčátku mi bylo divný, že bubeník má jen 3 menší krabice. No a on z jedné vytáhl rachoťák, dal ji na zem, připevnil k ní pedál a ejhle, šlapák byl na světě. Normálně jsem k tomu dal "vajíčko", přehnal signál přes starý Dualflex, abych vyrobil a doplnil nízké frekvence - a ono to hrálo! Je pravda že šlapák od Sonorů řady Designer 24x24" to nebyl, ale svůj účel to splnilo.
A ještě jsem si vzpoměl, že jsem zvučil osla ( ne předvolební mítink). Zvučil jsem takové venkovní křesťanské představení - Źivý betlém. No a součástí představení byla i domácí zvířata. Pořadatel měl požadavek (chodilo tam kolem 500 lidí) , aby i ta zvířata byla slyšet. No klasika -1 kondík to vyřešil.
Jaké šílenosti jste zvučili Vy ???
Master Sound
---------------
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Re: Jaký nejšílenější nástroj - věc jste už zvučili?

Příspěvek od KamilV » čtv 21. říj 2010 8:17:37

To ten osel nedostal headset? :lol:

Z live podobnou zkušenost nemám, ale na vánoční CD jsem jednou natáčel bečení ovečky. Řešil to tenkrát tužkový kondík a mírné šťouchnutí, aby vůbec zabečela.

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » čtv 21. říj 2010 9:29:29

U nas to zatial bezkonkurencne vyhravaju Vrbovski vitazi (http://www.vrbovskivitazi.sk/) a ich 3HZKDZV, ULPF a podobne vychytavky.
Na zvucenie ziadna veda, na niecom z toho mal dokonca snimac, ak sa dobre pamatam, ale tie masiny...
a najhorsie na tom je, ze im to aj ladi... :D

zhejby
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zhejby » čtv 21. říj 2010 9:49:52

Zdarec, to je dobrý, díval jsem se, že mají vedle odposlechú nějaký potrubní ventil z "Ingolštatu". To snímáš čím? :-)
Master Sound
---------------

zhejby
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zhejby » čtv 21. říj 2010 9:56:23

Ještě jsem si vzpoměl, že jsem kdysi dávno dělal exhibici bubeníka Pavla Fajta a on měl atyp. nástroj. Něco jako harfa se snímačem z kytary. Pak to táhl přes efekťák, kde to přebudil a nahaloval. Při hře to používal tak, že do stun klepl paličkou a ozval se velmi zajímavý a dlouhý zvuk. Něco jako ze seriálu Návštěvníci.
Jinak tomu oslovi bych dal bezdrátovou sadu jen v tom případě, že bych na stejný vybavení dělal druhý den nějaký politický mítink. :D
Master Sound
---------------

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » čtv 21. říj 2010 9:58:33

zhejby píše:Zdarec, to je dobrý, díval jsem se, že mají vedle odposlechú nějaký potrubní ventil z "Ingolštatu". To snímáš čím? :-)
to bolo pred rokom, nepamatam...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 21. říj 2010 10:44:56

Slyšeli jste o kapele Markantní úbytek mechanických krtků? :D :D
Já je (naštěstí) nikdy nezvučil, ale párkrát jsem je viděl na festivalu alternativní hudby v Řepicích. Zpěvák má snad všechny vady řeči, co existujou a hrajou na všechno co jim přijde pod ruku - herní automaty, auta, který během koncertů rozřežou. Slyšel jsem, že jednou si na koncert dotáhli i sbíječku :D

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » čtv 21. říj 2010 14:40:27

Tak u mě vrtačka, bicí souprava Palmex/Persil, popelnice, železa a plechy ze sběrného dvora, gumová pískací hračka :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 22. říj 2010 17:36:05

Janku, jak tak koukam na web VV tak myslim, zes bezkonkurencne vyhral :mrgreen: =D> . U mne zatim vede pila a vysnoreny automaticky bubenik "Ludvik Pátý" skupiny Panelakovi fotri (fotku bohuzel nenachazim).

mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri » ned 24. říj 2010 22:59:22

Jestli někdo z přítomný má ponětí, co je kapela The Hever & The Vazelína, tak máte asi představu, co vše jsem zvučil (bohužel) já - míchačka, požární siréna, srp & kladivo, barely od nafty, policejní štíty, konve atd. atd.
Ticho léčí...

Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav » pon 25. říj 2010 9:53:12

:shock: No to musel být UDERGROUND jako vyšitej :^o Zvukař Gustav

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » pon 25. říj 2010 10:23:50

Byť jsem zvučil spoustu všemožných krámů tak nejabsurdnější zážitek mám jako divák - jednalo se o nějaký performance ještě za bolševika, kde se dva maníci v bílých overalech navzájem natírali barvou. Vtip byl v tom, že jako štětce sloužily mikrofony ( v igeliťáku obalený hadrou) - vydávalo to krásný mlaskání, bouchání, čvachtání atd.
Zvukař bez www stránek

mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri » pon 25. říj 2010 10:29:50

Největší underground to byl vloni, když spolu s nahým, zpívajícím Magorem Jirousem stál na pódiu i Václav Havel (rytmický doprovod na barely od nafty) a sbor v podobě K. Schwarzenberga a p. Lišky držící se kolem ramen a klácející se do rytmu....
Ticho léčí...

mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri » pon 25. říj 2010 10:35:45

J.J. píše:Byť jsem zvučil spoustu všemožných krámů tak nejabsurdnější zážitek mám jako divák - jednalo se o nějaký performance ještě za bolševika, kde se dva maníci v bílých overalech navzájem natírali barvou. Vtip byl v tom, že jako štětce sloužily mikrofony ( v igeliťáku obalený hadrou) - vydávalo to krásný mlaskání, bouchání, čvachtání atd.
taky hezký :D
Ticho léčí...

zhejby
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zhejby » úte 26. říj 2010 20:38:43

Když to tak čtu, tak jsem si ještě na něco vzpoměl. Jednou jsem nahrával na poutním místě - Velehrad, nějakou nahrávku - symfoňák + pěvecký sbor + sólisté. A tak si říkám, to by bylo hezké, kdyby celé CD začínalo zvukem místních, pověstných a známých zvonů. Pěkně ve stereu... už jsem tam slyšel ten krásný prostor a chorus... Tak jsem se vydrápal se dvěma zvoníky na věž. Zapnul digit. nahrávadlo, vytáhl tužkové kond. mikrofony a těšil se na relativně snadnou práci. No, mělo mě už dole varovat, že oba zvoníci na sebe docela křičí. Nemáte ponětí, jaký obrovský akustický tlak vytvoří dva zvony, z bezprostřední vzdálenosti. Membrány mikrofonů se nalepily na zadní stěnu kapsle, dig. rekordér kreslil už na vstupu..... prostě fiasko. Nahrál jsem pouze CHrrrrrrrrrr CHrrrrrr.
Master Sound
---------------

Odpovědět

Zpět na „Bar“