PAčko pro zábavovku
-
- Reklama
PAčko pro zábavovku
zdravím pánové! Můj problém je následující: máme zábavovou kapelu (klasické složení kytara,basa,bicí,klávesy zpěv),hráváme akce cca do 300 lidí vnitřky a max do 600 venky (zábavy, čili na klasických výletištích).
Momentálně potřebujeme vyřešit nový PAčko a to je to, proč se obracím na vás. V současnosti máme výkon 1.6kW na každé straně. Je to dostačující, rádi bychom něco s obdobným výkonem. takže vás prosím o rady, ve kterých zohledníte poměr cena/výkon/ale i váha a rozměry (kvůli vozíkům).
Neboli jednoduše: co se dá s těmito parametry pořídit do 150 tisíc. (bez páráku a odposlechů, ale vč. mixu).
Nejsem zvukař, takže prosím jednoduše.
P.S: - A rady typu to nejde,musíš přidat aspon na 200 nechci slyšet.
předem díky za odpovědi a mějte se tu!
Momentálně potřebujeme vyřešit nový PAčko a to je to, proč se obracím na vás. V současnosti máme výkon 1.6kW na každé straně. Je to dostačující, rádi bychom něco s obdobným výkonem. takže vás prosím o rady, ve kterých zohledníte poměr cena/výkon/ale i váha a rozměry (kvůli vozíkům).
Neboli jednoduše: co se dá s těmito parametry pořídit do 150 tisíc. (bez páráku a odposlechů, ale vč. mixu).
Nejsem zvukař, takže prosím jednoduše.
P.S: - A rady typu to nejde,musíš přidat aspon na 200 nechci slyšet.
předem díky za odpovědi a mějte se tu!
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je to fuk, nekdo ma rad to nekdo zase ono. Ja mam radsi aktivky, lip se s nima dela. Na druhou stranu kdyz ti odejde koncak tak nehrajes (das bednu do servisu celou), u pasivek kdyz ti odejde koncak tak das do servisu koncak a nahradni si pujcis ... a hrajes. Vsechno ma svy.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - Pavel Sedlák
- Uživatel

Jak kvalitní a kolik vstupů na mixu budeš chtít ?
Jakou si představuješ úroveň (SPL) ?
První nástřel:
4x Megaton MT18SUB/X cca 60000,-
2x Megaton NDM152 cca 40000,-
1x QSC RMX4050HD cca 32000,-
1x QSC PLX3102 cca 23000,-
1x RANE AC 23B cca 13000,-
Mix třeba AH PA20 cca 24000,-
Celkem bez kabelů a racků pěkných 192000,- Kč
Tak takhle nějak to směřuju já...
No, je to odzkoušená sestava (kromě pultu, ten mám jiný) a dají se bez problémů hrát jak malé akce jenom s NDM, tak větší přidáváním subů.
Alternatíva je NDM aktívní + SUBy, ale to přibude další koncák, ale zase budou nejspíš stačit dva SUBy...
Je to přez rozpočet, ale možná, že to za uvážení stojí
Jakou si představuješ úroveň (SPL) ?
První nástřel:
4x Megaton MT18SUB/X cca 60000,-
2x Megaton NDM152 cca 40000,-
1x QSC RMX4050HD cca 32000,-
1x QSC PLX3102 cca 23000,-
1x RANE AC 23B cca 13000,-
Mix třeba AH PA20 cca 24000,-
Celkem bez kabelů a racků pěkných 192000,- Kč
Tak takhle nějak to směřuju já...
No, je to odzkoušená sestava (kromě pultu, ten mám jiný) a dají se bez problémů hrát jak malé akce jenom s NDM, tak větší přidáváním subů.
Alternatíva je NDM aktívní + SUBy, ale to přibude další koncák, ale zase budou nejspíš stačit dva SUBy...
Je to přez rozpočet, ale možná, že to za uvážení stojí
- Pavel Sedlák
- Uživatel

-
petr.blizzard
- Nováček fóra

Tahle sada od DB tech. mě taky láká, ale asi s tím nikdo nemá zkušenosti.U thomann.de jí mají za cca 103 tis.
http://www.thomann.de/gb/db_technologie ... system.htm
Kdyby nikdo napsal, že je sní spokojenej, tak do ní okamžitě jdu, protože za tu cenu je to super
Kdyby nikdo napsal, že je sní spokojenej, tak do ní okamžitě jdu, protože za tu cenu je to super
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, Forty line hrají výborně, ale pokud už bych investoval, tak Fifty Line, to je maso!petr.blizzard píše:Tahle sada od DB tech. mě taky láká, ale asi s tím nikdo nemá zkušenosti.U thomann.de jí mají za cca 103 tis.
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Perfektní výběr:-) Mix mám stejný a maximální spokojenost! Špičkové jsou Allen&H....Zajda píše:Zdravím pánové a všem děkuji za reakce.
Naskytla se nám poměrně výhodná nabídka na koupi tohoto vercajku:
sestava QLS 152 (serie forty line od dB technologies)
mix Yamaha MG 24/14FX
...co vy na to?
Díky a ať to hraje! Z.
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
Zdravím!
Tak nakonec máme ten mix od Yamahy (zatím na akci nevyzkoušenej) a k tomu jsme výhodně sehnali sestavu dB technologies Fifty Line Plus (s jednou 18kou dole) http://www.mediatech.cz/?q=node/83
...zatím je brzo na nějaký detailnější hodnocení zvukovejch vlastností a schopností (máme za sebou jednu akci v sále a jednu venku),ale první dojmy jsou velmi pozitivní - zpracování nemá nedostatky,který by v praxi nějak komplikovaly život, oproti našemu starýmu systému odpadlo asi tak pět kilometrů šňůr, navíc člověk ocení i hmotnost beden, když je má v pět ráno po akci cpát do vozíku, prostě pohoda... Příjemný je, že jsou v ceně sestavy i obaly na jednotlivý bedny, sice látkový a jen lehce polstrovaný(něco jako šitý bagy na bubny),ale účel při opatrnějším zacházení asi splní.
Pokud by někdo měl praktický zkušenosti - na co dávat pozor nebo nějakou obecnou radu nebo vychytávku co se týká zvučení s tímhle apecem tak sem s tím:-) předem díky a ať to hraje! Z.
P.S.-nedá mi to a neodpustím si trochu SPAMu : musím poděkovat pánům z mediatechu v Chrudimi za perfektní přístup a ochotu,vážně díky!
Tak nakonec máme ten mix od Yamahy (zatím na akci nevyzkoušenej) a k tomu jsme výhodně sehnali sestavu dB technologies Fifty Line Plus (s jednou 18kou dole) http://www.mediatech.cz/?q=node/83
...zatím je brzo na nějaký detailnější hodnocení zvukovejch vlastností a schopností (máme za sebou jednu akci v sále a jednu venku),ale první dojmy jsou velmi pozitivní - zpracování nemá nedostatky,který by v praxi nějak komplikovaly život, oproti našemu starýmu systému odpadlo asi tak pět kilometrů šňůr, navíc člověk ocení i hmotnost beden, když je má v pět ráno po akci cpát do vozíku, prostě pohoda... Příjemný je, že jsou v ceně sestavy i obaly na jednotlivý bedny, sice látkový a jen lehce polstrovaný(něco jako šitý bagy na bubny),ale účel při opatrnějším zacházení asi splní.
Pokud by někdo měl praktický zkušenosti - na co dávat pozor nebo nějakou obecnou radu nebo vychytávku co se týká zvučení s tímhle apecem tak sem s tím:-) předem díky a ať to hraje! Z.
P.S.-nedá mi to a neodpustím si trochu SPAMu : musím poděkovat pánům z mediatechu v Chrudimi za perfektní přístup a ochotu,vážně díky!
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jestli to není tajné, na kolik Vás vyšly ty Fifty Line?Zajda píše:Zdravím!