SAMSON RS215HD - bedny

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Fanys

SAMSON RS215HD - bedny

Příspěvek od Fanys »

Ahojte lidi, chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s těmito bednami SAMSON RS215HD (600w,4ohm), jestli jsou dobré na zvučení rockové kapely, na hraní live. Nemám dobré zkušenosti s nákupem kvalitních reprobeden,tak touto cestou sháním info. Předem díky za názor. Mějte se.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: SAMSON RS215HD - bedny

Příspěvek od blaha »

No nějak jsem z dotazu v rozpacích.
Nemám dobré zkušenosti s nákupem kvalitních reprobeden
To máme brát tak, že značkový ti nevyhovujou, nebo jak...

Jinak, když toto pominu, tyhle bedny jsem ani neslyšel ani neviděl, ale čistě logicky a teoreticky, bedna s 2 15" repráky a 1,5" driverem za něco málo přes 7 tis. asi nebude úplně ono. Parametricky citlivost 99dB u dvou 15" repro je malá, měla by se pohybovat někde 103dB a vejš. A když vemu, že alespoň trochu slušnější bedny HK, RCF, EV, Megaton, atd. začínají s jednou 15" někde kolem 15k, tak je to prostě nesmysl.

Shrnuto, dá se říct, že při stejným zesilovači bude hrát tahle bedna minimálně o polovinu slaběji než stejně konfigurovaná bedna od značkového výrobce.

Pochopitelně je tu ještě jedna možnost, pokud budou alespoň trochu slušné skelety, vyházet současné osazení a nahradit jej nějakejma lepšíma reprákama, pak by to možná mohlo hrát.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jsou to překonané koncepce (2x15 + 1), a tyhle levné navíc hnusně hrajou - například značkový box JRX 125 je odstrašující příklad.

Podobné Tapco 6925 má alespoň propracovanější vyhýbku, ale u obou hoří drivery.

Jako protiklad dávám EM151Kit od megatonu, se kterýma se vyrobí slyšitelně příjemnější zvuk, jsou menší, lehčí a možná levnější.

Já ty almary nedoporučuju ani na pevné instalace a už vůbec ne na ježdění...
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

ta citlovost je opravud mizerná, Známému sem uveřejnil inzerát: jsem inzerát:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum

Myslím že tato sestava ( v první část) bude hrát líp než tebou zminované.

Nespěchej s nákupem peníze máš jen jedny. (aď už za tohle nebo co sem ukázal já, zvažuj, leží mi doma ze začátku skelety 2*10" a nejaký vrch, špatný zesilovač, obojí neprodejné.
Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso »

blaha píše: Parametricky citlivost 99dB u dvou 15" repro je malá, měla by se pohybovat někde 103dB a vejš.

A když vemu, že alespoň trochu slušnější bedny HK, RCF, EV, Megaton, atd. začínají s jednou 15" někde kolem 15k, tak je to prostě nesmysl.

Shrnuto, dá se říct, že při stejným zesilovači bude hrát tahle bedna minimálně o polovinu slaběji než stejně konfigurovaná bedna od značkového výrobce.

Pochopitelně je tu ještě jedna možnost, pokud budou alespoň trochu slušné skelety, vyházet současné osazení a nahradit jej nějakejma lepšíma reprákama, pak by to možná mohlo hrát.
Jojo, pravda. Citlivost by mělá být u slušných středů 2*15 rozhodně nad 100. A ta cena taky vypovídá o spoustě věcí. Ono jde udělat za pár šupů v číně i dobrou věc, ale moc bych na to tady nespoléhal.
Takže se shoduju se všema tady, na svajbu možná, ale na bigbít v žádném případě...
Odpovědět

Zpět na „Repro“