Front Fill, co do něj?

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Front Fill, co do něj?

Příspěvek od TomasVv »

Co puštíte do front fillu? LR frekvenčně upravené? Nebo jen zpěvy z grupy, či z auxu nebo matrix?
Nebo mix obojího? Od kolika řežete?

Já se poslední dobou snažím míchat do FF LR, říznuté od cca 300Hz a zpěvy případně tižší nástroje z auxu (post), řezané od 200-250Hz, ale už to bývá makačka na bednu se v tom vyznat.
Dělám, co mě baví.
J.J.
Uživatel
Uživatel

Re: Front Fill, co do něj?

Příspěvek od J.J. »

Do front fillu pouštím to co nehraje samo o sobě z pódia - zpěvy, klávesy, akustické kytary apod. Využívám možnosti svého pultu mít více mastermixů, výběr jednoduše a rychle upravím v routovací tabulce. Zespodu ořezávám kompletní signál cca. 150Hz. Celý front fill eqalizuju spíše na větší srozumitelnost než na ideální barevnost zvuku.
Zvukař bez www stránek
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Abych tomu rozuměl....
Nazýváte FF vykrývací bednu uprostřed beden tvořící PA. Osazovanou pro vykrytí zvukem z důvodu třeba širokého pódia???
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Shruba. Je to bedna(y), ktera(e) "doplnuje(i)" zvuk nastrojovky tak, aby posluchaci u podia (tam, kde neni sance pokryti PA) meli moznost slyset vse... FF musi byt nastaven tak, aby doplnoval hlavni PA (fazove, barevne, hlasitosti...)
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Takže jsem se trefil.
Já věděl, že se to tam dává, a proč, jen jsem dosud netušil, jak se tomu říká cizozemsky.... :wink:
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Na Filly jwe Fylla mistr :-)

Otázkou je co do nich, resp. odkud se na to vrhnout. Zažil jsem už všechny popsané varianty, ale vítěze jsem si nevybral.
Dělám, co mě baví.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Jak pise Jirka, idealni je mit moznost uplne nezavisleho mixu a viteze si namichat podle akutalnich pozadavku na miste ;-)
pavel.vojta
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel.vojta »

asi nejběžnejším řešením je mono matrix L+R odříznutý odspodu na crossover frekvenci subů. Samozřejmě vyzpožďované a tonálně vyvážené k hlavnímu systému.
Nejraději mám když vlastně ten FF není jasně lokalizovatelný a mám před podiem stále pocit že slyším hlavní systém.
Nejkritičnější místo je vždy bod kde je SPL hlavního systému se rovná SPL z FF. Často je potřeba korigovat na EQ pásmo kolem dělicí frekvence a nižších středů kdy díky v podstatě nulové direktivitě boxu dochází k jejich sumaci i před pódiem kde se již uplatňují střední a vyšší kmitočty jen z FF.
Občas pomůže vyšší crossever frekvence jak píše Jirka
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“