Totální amatér potrebuje pomoc
-
- Reklama
Totální amatér potrebuje pomoc
Dobrý den.Chcel by som si kúpiť nejakú krabičku,taký maličký mixpult.http://www.proaudio.sk/mixpulty/analogo ... 400---217/ buď toto alebo (a to skôr ) http://www.proaudio.sk/mixpulty/analogo ... 002---241/
Ide mi o to že mixpult potrebujem len na tieto dve veci :Keď hrám s niekým aby sme s mohli pichnúť do jedných reprákov alebo pri nahrávaní.To si myslím,že by mal tento mix stačiť.Lenže.Bol by som rád,ak by som ho mohol použiť ako kvázi rozbočovač.že by s kompu išiel kábel do mixáku,a odtial jednotlivé káble do reprákov tak,aby sa dali tie repráky jednotlivo nastavovať.Dá sa to?
Ide mi o to že mixpult potrebujem len na tieto dve veci :Keď hrám s niekým aby sme s mohli pichnúť do jedných reprákov alebo pri nahrávaní.To si myslím,že by mal tento mix stačiť.Lenže.Bol by som rád,ak by som ho mohol použiť ako kvázi rozbočovač.že by s kompu išiel kábel do mixáku,a odtial jednotlivé káble do reprákov tak,aby sa dali tie repráky jednotlivo nastavovať.Dá sa to?
Re: Totální amatér potrebuje pomoc
co reproduktor , to zesilovač - jinak "hezkej" talisman
Zvukař Gustav
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem řešil něco podbného na jednu instalaci do sportovní haly (připojení 1-2 bezdrátů a nějakýho kazeťáku/CD).
První problém u těchhle malejch mixů je, že nemají symetrický výstup. Pokud nevíš jakej je rozdíl mezi sym. a asym. vedením, trochu tu pohledej o tom už se tu psalo. Takže první nejslušnější varianta malýho pultíku je Soundcraft Notepad série.
Co se týká regulování beden, tak máš v podstatě u těchhle malejch pultíků regulovat úroveně hlasitosti v bednách zapojených na stereo výstup L a R, kde se pro jednotlivé kanály dá hlasitost ovlivnit panorámou, no a pak tam jsou většinou 2 AUX sběrnice (nebo 1 AUX a 1 EFX) a tam můžeš ovlivnit další 2 kanály, takže při troše laborování z toho můžeš dostat 4 rúzně namíchané výstupy.
První problém u těchhle malejch mixů je, že nemají symetrický výstup. Pokud nevíš jakej je rozdíl mezi sym. a asym. vedením, trochu tu pohledej o tom už se tu psalo. Takže první nejslušnější varianta malýho pultíku je Soundcraft Notepad série.
Co se týká regulování beden, tak máš v podstatě u těchhle malejch pultíků regulovat úroveně hlasitosti v bednách zapojených na stereo výstup L a R, kde se pro jednotlivé kanály dá hlasitost ovlivnit panorámou, no a pak tam jsou většinou 2 AUX sběrnice (nebo 1 AUX a 1 EFX) a tam můžeš ovlivnit další 2 kanály, takže při troše laborování z toho můžeš dostat 4 rúzně namíchané výstupy.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jenže ten soundcraft je oproti behringeru drahší,a ja bych to chcel len ako hračičku k base a kompu.A chcel by som ísť na zvukarinu,takže nejako začať musím
.Ale ak som to pochopil správne,na môj účel ten behringer stačí.ďakujem.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
prosímte kup s iradsi neco dražšího, potom to budes mit doma na stole roky a nikdy se toho nezbavíš!!!
pormin, taky sem začinál vysledkem je mix pul 16vsutpý- neprodejné,
zesilovač starý uz pouze jednokanál- neprodejné
skelty beden-neprodjené, repra sem naštestí dal pryč...
pormin, taky sem začinál vysledkem je mix pul 16vsutpý- neprodejné,
zesilovač starý uz pouze jednokanál- neprodejné
skelty beden-neprodjené, repra sem naštestí dal pryč...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, že Soundcraft je držší, ale pokud budeš chtít třeba do budoucna ten mix použít jako submix, při připojení na delší vedení, nebo při delším vedení signálu do zesilovače/aktivek, budeš muet signál převýst na symetrický, tkže k tomu Behringeru si ještě připočti 2kanálový DiBox.
Jinak takhle malej pultík se dá dobře využít na malý akce, kdy je potřeba smíchat třeba přehrávač a 2,3 mikrofony. Dobře teď vychází Notepad 124.
Jinak takhle malej pultík se dá dobře využít na malý akce, kdy je potřeba smíchat třeba přehrávač a 2,3 mikrofony. Dobře teď vychází Notepad 124.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
nereg Safa
... prosimte nedramatizuj toJe pravda, že Soundcraft je držší, ale pokud budeš chtít třeba do budoucna ten mix použít jako submix, při připojení na delší vedení, nebo při delším vedení signálu do zesilovače/aktivek, budeš muet signál převýst na symetrický, tkže k tomu Behringeru si ještě připočti 2kanálový DiBox.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pravda možná to trocu přeháním
, když já jsem jednak na ty Soundcrafty zatíženej
, ale hlavně jsem už vyškolenej od nás z "baráku" na zemních smyčkách a to se u symetriky řeší podstatně líp.
A to by jsi koukal, když jsem zkusil na 30m vedení připojit moje Laneykový kombo nesymetricky, jako odposlech, co to dělalo za bordel, při přehození na symetriku do mikrofonního vstupu bylo po problému, akorát to bylo zase dost citlivý. To je tak když ti přijede 10ti člená kapela a chce 7 monitorovejch cest
.
A to by jsi koukal, když jsem zkusil na 30m vedení připojit moje Laneykový kombo nesymetricky, jako odposlech, co to dělalo za bordel, při přehození na symetriku do mikrofonního vstupu bylo po problému, akorát to bylo zase dost citlivý. To je tak když ti přijede 10ti člená kapela a chce 7 monitorovejch cest
Pokud je slušně vybaven, tak nevím, proč by měl být neprodejný.OK2MDK píše:mix pul 16vsutpý- neprodejné
Do 16 vstupů se vejde mnoho akcí, kde pak oceníš, že po akci pult "bafneš pod křídlo" a jdeš.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jestli to slo pres trafa, tak to urcite symetricky pres ten zvonkac bylo. Zvonkac ma 2 draty: + a - a jde to bez stineni pres trafo 1:1.... prosimte nedramatizuj to. Nesymetrickej linkovej signal muzes vest klidne na 20m bez slysitelny ztraty, dyk je to vic jak 1.5V. Ostatne bejvavaly doby kdy se na Porte ved linkovej signal do rozhlasackyho prenosaku 100m zvonkacem
(tusim pres trafa).
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... vazne? To jsem nevedel... :-DDD . Jasne, chapu. Jen jsem chtel trochu popichnout tvoji HarmanManiiblaha píše:Pravda možná to trocu přeháním, když já jsem jednak na ty Soundcrafty zatíženej
![]()
Ohledne ty Porty nevim, ja tam nebyl (myslim ze mi tehdy bylo tak 10 let), ale tak pravi legenda vypravena usty primeho ucastnika.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
KamilV píše:Pokud je slušně vybaven, tak nevím, proč by měl být neprodejný.OK2MDK píše:mix pul 16vsutpý- neprodejné
Do 16 vstupů se vejde mnoho akcí, kde pak oceníš, že po akci pult "bafneš pod křídlo" a jdeš.
je to stará vermona, to pod pažu nedáš
je ale mimo téma, takže to neřešme