Nahravani piana do PC
-
- Reklama
-
apatic
Nahravani piana do PC
Ahoj,chci se zeptat,jak nejlepe nahravat zvuk s elektronickych klaves do PC.Mam nové klávesy,ktery maj vystup poize pro repraky a kdyz je propojim se vstupem do PC ( mikrak ) tak to nahrava v příšerné kvalite...coz nejde pouzit vubec.. myslite,ze je potreba nahravat primo mikrakem nebo nahravat pres nejakou jednotku a pak to dát do PC? dík předem, kdyžtak poište na borek.stavittel@seznam.cz Děkuju moc
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nahravani piana do PC
Elektronicke klavesy s vystupem pouze na reprobedny?? To je asi nejaka rarita. Klavesy mivaji vystup na sluchatka, linkove vystupy. Ale na reprobedny...neni to nejaka detska hracka?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No třeba u el. klavíru a ne úplně nejlevnějšího jsem se už setkal s tím, že tam byl pouze sluchátkový výstup, kterej byl navíc vyvedenej dolů.
Ten výstup pak maj strašně silnej, aby mi to nedělalo bordel v mixu, měl jsem to přes DiBox a stejně jsem musel na tom klavíru poštelovat výstupní hlasitost pod polovinu.
Potom ještě druhá věc, jestli chápu dobře tak používáš integrovanou zvukovku (což není úplně ideál, ale dá se v nouzi, záleží jak kvalitní chceš náběr). Připojení pak musíš dát ne do mikrofonního (růžovej), ale do linkovýho (modrej) vstupu, případně si ještě pohrát s nastavením vstupních hlasitostí pro záznam.
Ten výstup pak maj strašně silnej, aby mi to nedělalo bordel v mixu, měl jsem to přes DiBox a stejně jsem musel na tom klavíru poštelovat výstupní hlasitost pod polovinu.
Potom ještě druhá věc, jestli chápu dobře tak používáš integrovanou zvukovku (což není úplně ideál, ale dá se v nouzi, záleží jak kvalitní chceš náběr). Připojení pak musíš dát ne do mikrofonního (růžovej), ale do linkovýho (modrej) vstupu, případně si ještě pohrát s nastavením vstupních hlasitostí pro záznam.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No, pokud to ma vystup na sluchatka, pak plati to co psal (ja si v prvni chvili predstavil vystup na reprobedny alá stare gramofony nebo hifi vez, tj. vystup z nejakeho koncoveho zesilovace).
Predpokladam, ze kdyz klavesy nahravas doma pres integrovanou kartu notebooku (mnoho z nich nema linkovy vstup, jen mikrofon a sluchatka) ci pocitace, tak asi neocekavas nejakou zvukovou kvalitu a spise jde o to, nejak zaznamenat napady tak, aby to jen nechrcelo, nez udelat dobrou nahravku. Resp. co vlastne od toho nahravani ocekavas a mozna idelane i napis jake mas klavesy, at se muzeme kouknout na specifikaci a pak ti zkusime poradit.
Predpokladam, ze kdyz klavesy nahravas doma pres integrovanou kartu notebooku (mnoho z nich nema linkovy vstup, jen mikrofon a sluchatka) ci pocitace, tak asi neocekavas nejakou zvukovou kvalitu a spise jde o to, nejak zaznamenat napady tak, aby to jen nechrcelo, nez udelat dobrou nahravku. Resp. co vlastne od toho nahravani ocekavas a mozna idelane i napis jake mas klavesy, at se muzeme kouknout na specifikaci a pak ti zkusime poradit.
Jestli to nahráváš na integrovanou zvukovku přes mikrofonní vstup, tak se mrkni v ovladačích na nastevení vstupu a vypni eliminaci a šumu a eleminaci zpětné vazby. Jednou jsem takhle improvizovaně nahrával (nebyl po ruce multitrack ani MD) a vylezlo z toho něco oseklýho na 8KHz a znějící, jak kdybych to 200x prohnal kompresí do mp3...