Poraďte zapojení Reloop rsp 30 a suby + váš názor?
-
- Reklama
-
Djmart
Poraďte zapojení Reloop rsp 30 a suby + váš názor?
Jmenovitě http://www.dj-obchod.eu/katalog/repro-r ... v-2-0.html ,mám omezené finance,ale kvalitní základ,zesilovač QSC RMX 1850HD.Chtěl bych koupit dva kusy reloop-rsp-30 + 2x nějaké suby a vše by jelo na tento zesilovač,bude mi na to stačit?.Další otázka je zda můžu mít na jednom výstupu zesilovače 2x reloop-rsp-30(zdvojeně,tj.2ohm)a na druhém výstupu 2x nějaký sub(předpokládám že bude mít 4 ohm,tj zdvojeně 2 ohm),je mi jasné že to bude mono.Leda pokud je to vůbec možné dat na jeden výstup zesilovače (samozřemně zdvojeně)1x reloop-rsp-30+sub(se stejnou impedancí jako reloop) na druhé straně to samé,bylo by to stereo:))Prosím moc o vaše rady:)moc děkuju:)
- Bobor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Poraďte zapojení Reloop rsp 30 a suby + váš názor?
no sa to da zapojit ze das na jednu stranu vrchy a na druhuy sub, aj to bude v podstate stereo ale take diven ze nebude to prava a lava strana ale vrchy spodky.
da sa to zapojit aj ze vrchy+ sub na jedne kanal a na druhy to iste, ale bude to divoky zvuk, ale hrat to bude.
ale bude to horsie ako zle, nebude sa to dat vyladit, do subu ti pojdu frekvencie ktore tam nemaju co robit a bude to hrat skaredo a do vrchov ti pojdu zbytocne nizke frekvencie co by mal hrat sub a tak, proste cele zle. to ak mas obmedzene financie si kup radsej jedny podarenejsie vrchy co ti aj trosku zabasuju a potom si dokupis nieco casom ako toto co ty chces a moc si s tym nepomozes.
cize tak, odpoved znie zapojit sa to da, ak chces radu tak tu som pisal vyssie,ale ak si chces te suby kupit a zapojit to tak tak aj tak urobis podla svojho
da sa to zapojit aj ze vrchy+ sub na jedne kanal a na druhy to iste, ale bude to divoky zvuk, ale hrat to bude.
ale bude to horsie ako zle, nebude sa to dat vyladit, do subu ti pojdu frekvencie ktore tam nemaju co robit a bude to hrat skaredo a do vrchov ti pojdu zbytocne nizke frekvencie co by mal hrat sub a tak, proste cele zle. to ak mas obmedzene financie si kup radsej jedny podarenejsie vrchy co ti aj trosku zabasuju a potom si dokupis nieco casom ako toto co ty chces a moc si s tym nepomozes.
cize tak, odpoved znie zapojit sa to da, ak chces radu tak tu som pisal vyssie,ale ak si chces te suby kupit a zapojit to tak tak aj tak urobis podla svojho
neni som ani zdaleka dobry, ale snazim sa zlepsit.....
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak do mona by to šlo, dokonce by se měl dát zesilovač nasvičovat na Paralel mono. Pak by mělo stačit přivést pouze jeden signálový kabel.
V každém případě se ale nevyhneš použití výhybky, pokud ji nebudou mít suby přímo v sobě.
To samé platí o nešťastné variantě zapojit to do sterea sub+vrch najednou, bez pasivní výhybky v subu absolutní nesmysl, jinak se ti na basovej reprák dostanou vejškový frekvence, který ho pošlou do kytek.
Osobně bych s přiklonil k takovémuto řešení. Místo 2 šuntovejch subů, který nehrajou a krkolomnému vymejšlení jak to vše pověsit na jeden zesák, bych radši koupil při omezených financích jeden aktivní sub, kvalitou minimálně od Behringeru, tím mám na mysli B1500D nebo B1800D. A přes QSC honil dál do sterea ty Reloopy. B1x00D maj vestavěnou laditelnou výhybku, a dobrou možnost propojování.
Osobně bych to pak propojil stereo z mixu do input A a B na subu a z něj z průchozího (celej signál) do QSC a do těch beden. Získáš tak 2x600W výkonu v celém pásmu + 1000W posilu na basech. I když tohle jen o watech není, ale to už se tu několikrát psalo a nebudu to opakovat. Pokud by se ti zdálo přebasováno, tak je možost vytáhnout ze subu výstup až za výhybkou, pak pojedou basy jen ze subu a ze zbylých beden ten zbytek.
Toto si myslím, že je nejjednoduší a nejlevnější funkční řešení, časem si pak můžeš pořídit druhej sub a nad to bedny, který hrajou
.
V každém případě se ale nevyhneš použití výhybky, pokud ji nebudou mít suby přímo v sobě.
To samé platí o nešťastné variantě zapojit to do sterea sub+vrch najednou, bez pasivní výhybky v subu absolutní nesmysl, jinak se ti na basovej reprák dostanou vejškový frekvence, který ho pošlou do kytek.
Osobně bych s přiklonil k takovémuto řešení. Místo 2 šuntovejch subů, který nehrajou a krkolomnému vymejšlení jak to vše pověsit na jeden zesák, bych radši koupil při omezených financích jeden aktivní sub, kvalitou minimálně od Behringeru, tím mám na mysli B1500D nebo B1800D. A přes QSC honil dál do sterea ty Reloopy. B1x00D maj vestavěnou laditelnou výhybku, a dobrou možnost propojování.
Osobně bych to pak propojil stereo z mixu do input A a B na subu a z něj z průchozího (celej signál) do QSC a do těch beden. Získáš tak 2x600W výkonu v celém pásmu + 1000W posilu na basech. I když tohle jen o watech není, ale to už se tu několikrát psalo a nebudu to opakovat. Pokud by se ti zdálo přebasováno, tak je možost vytáhnout ze subu výstup až za výhybkou, pak pojedou basy jen ze subu a ze zbylých beden ten zbytek.
Toto si myslím, že je nejjednoduší a nejlevnější funkční řešení, časem si pak můžeš pořídit druhej sub a nad to bedny, který hrajou
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Do puntíku respect Blaha... Přesně tak.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Osobně bych hlavně nekupoval ty almary, nehrajou, nic nevydržej a nezbavíš se jich...
Kup si něco na způsob EM151 - hraje to víc a líp, vydrží to víc, je to podstatně menší a neváží to tolik.
Subíky doplníš až vyděláš
Co budeš zvučit ?
Kup si něco na způsob EM151 - hraje to víc a líp, vydrží to víc, je to podstatně menší a neváží to tolik.
Subíky doplníš až vyděláš
Co budeš zvučit ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jojo, vidíš to přehlíd jsem, že ty Reloopy chce teprve koupit, v tom případě souhlas s Pavlem.
Ono mimochodem, když je v popisu 2xrepro 38cm ..., je trochu varující, když všude jinde se udávají údaje v palcích.
Ono mimochodem, když je v popisu 2xrepro 38cm ..., je trochu varující, když všude jinde se udávají údaje v palcích.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Jistě - vždyť za ty peníze koupíš horko těžko slušné repro a kde jsou horna, vyhýbka, konektory a skelet ?
Já teda tuhle konkrétní sestavu neznám, ale určitě na tom nebude líp než Tapco 6925, nebo JBL JRX 125, které jsem párkrát potkal a měl je i v dílně.
A i ty převálcuje EM151 celkem jednoznačně...
Já teda tuhle konkrétní sestavu neznám, ale určitě na tom nebude líp než Tapco 6925, nebo JBL JRX 125, které jsem párkrát potkal a měl je i v dílně.
-
Návštěvník
Takže říkáte že se i těm reloopům vyhnout jo?A EM151,to vyrábý co za výrobce?Vůbec nevím co vybrat nechci to posrat:(
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ano Relopům se vyhnout, zrovna tak Omnitronicům, RH soundům, atd.
EM151 vyrábí Megaton a prodává Prodance, pokud chcete ušetřit tak se to dá koupit i jako stavebnice, ale chce to někoho šikovnýho kdo na tom zapracuje. Případně koupit něco slušnýho jetýho.
Ještě pár poznámek, vybírat bedny, které mají citlivost kolem 100dB a 8ohm při osazení jedním (12" nebo 15") reproduktorem, a kolem 103dB a 4ohm.
EM151 vyrábí Megaton a prodává Prodance, pokud chcete ušetřit tak se to dá koupit i jako stavebnice, ale chce to někoho šikovnýho kdo na tom zapracuje. Případně koupit něco slušnýho jetýho.
Ještě pár poznámek, vybírat bedny, které mají citlivost kolem 100dB a 8ohm při osazení jedním (12" nebo 15") reproduktorem, a kolem 103dB a 4ohm.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

EM151kit je stavebnice a zase tak náročné na sestavení to není.
Skelet se dodává perfektně nařezaný, ale bez otvorů.
Já jsem to nechal "složit" a okobercovat truhláře - nainstalovat reproduktory a vyhýbku je jednoduchoučké.
Já vím, že to tady pořád zmiňuju, ale ta bedna je za peníze co stojí jedinečná a při troše ohleduplnosti i hodně vydrží.
Jezdím s nima celkem často, i když mám k dispozici lepší a dražší kousky, ale díky trošku plechovějšímu charakteru na středech to nedělá potíže v blbých prostorách a při vhodném umístění nad očekávání dobře zabasuje.
S uvedeným RMX1850 si dobře rozumí, stejně jako s Crown XTI 2000, či RMX2450, GX5, EP2500 se kterými jsem je odzkoušel.
Koupit je za dobrý peníz jeté není problém a jestli je to sestavené alespoň trochu solidně, není se čeho obávat.
Skelet se dodává perfektně nařezaný, ale bez otvorů.
Já jsem to nechal "složit" a okobercovat truhláře - nainstalovat reproduktory a vyhýbku je jednoduchoučké.
Já vím, že to tady pořád zmiňuju, ale ta bedna je za peníze co stojí jedinečná a při troše ohleduplnosti i hodně vydrží.
Jezdím s nima celkem často, i když mám k dispozici lepší a dražší kousky, ale díky trošku plechovějšímu charakteru na středech to nedělá potíže v blbých prostorách a při vhodném umístění nad očekávání dobře zabasuje.
S uvedeným RMX1850 si dobře rozumí, stejně jako s Crown XTI 2000, či RMX2450, GX5, EP2500 se kterými jsem je odzkoušel.
Koupit je za dobrý peníz jeté není problém a jestli je to sestavené alespoň trochu solidně, není se čeho obávat.
-
mart
Děkuju vám všem moc za rady,budu rád za další:)Názor na JBL JRX 125?Na víc opravdu nemám:(
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nevím co řešíš, JRX 125 cena cca 10k (citivost 100dB - na dvě 15" málo) versus EM151 cena 6,3k + nějaká práce a koberec, nebo barva (citlivost stejná 100dB, ale s jedním repro).
A Pavel napsal
A tuším dokonce, že jsem je zahlíd na bazaru Prodancu.
A Pavel napsal
Jinak řečeno EM151 při stejným vybuzení zsilovače bude hrát minimálně stejně nahlas, s tím, že máš možnost přidat ještě jednu na stranu a výkon sestavy (ne SPL, ten je +3dB) "zdvojnásobit".Já teda tuhle konkrétní sestavu neznám, ale určitě na tom nebude líp než Tapco 6925, nebo JBL JRX 125, které jsem párkrát potkal a měl je i v dílně.
A tuším dokonce, že jsem je zahlíd na bazaru Prodancu.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
-
Mart
A ty EM151 basujou jak?Připadaj mi takhle n apohled že to nemůže nic hrát:D A na qcs rmx 1850 HD dát jen pár ve stereu nebo je zdvojit a dat je jen na jednu stranu?a na druhou třeba sub nebo prostě jen další dva EM151?