Jak řešíte osvětlení racku?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
frantik
Uživatel
Uživatel

Re: Jak řešíte osvětlení racku?

Příspěvek od frantik » ned 20. zář 2009 17:57:15

Tak tady posílám nějaké ty slíbené detaily řešení přisvětlení do racku. Zepředu je patrno uchycení L-profilu a nalepení pásku s LEDkama, zezadu je vidět AC adapter a krabička s regulačním drátovým potenciometrem pro doladění jasu LEDek. Všimněte si též fíglu s 5/4" zelenou zahradní hadicí, která slouží pro spolehlivou fixaci adaptéru v zásuvce.
Přílohy
P1020204.JPG
P1020204.JPG (34.11 KiB) Zobrazeno 3648 x
P1020202.JPG
P1020202.JPG (28.14 KiB) Zobrazeno 3648 x
P1020200.JPG
P1020200.JPG (30.44 KiB) Zobrazeno 3648 x
Jsem zmatkař, někdy. No a?

pisty
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pisty » úte 22. zář 2009 1:32:54

zrovna v GME běží akce na všemožný svítivý kraviny :-)
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=actions
klídek chlapi, to je nulák

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » čtv 24. zář 2009 19:39:26

einsteincz
Tos tam nenašel horší fotku?? :D
Já chtěl podle té fotky identifikovat, co takhle vozíš. A podle té mazaniny toho není moc poznat. :-D
A to všechno s sebou taháš po kšeftech?? :o

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » pát 25. zář 2009 7:16:19

Jak to myslíš? Chtěli jste nějhaké detaily uchycení, tak je máte. Co bys taky na kousku L-profilu a dvou spojeních Š-M M3 chtěl studovat?? Nafocené je to v plném rozlišení, každá fotka měla kolem 3mega, ale pro upload sem se to musí zmenšit, víš? Taky je to focené narychlo na kšeftu, apec nemám doma, je složený v kulturáku a kvůli pár fotkám tam nepojedu. Nevím jak kdo, ale já na kšeft jezdím především zvučit a ne fotit.
V jiných vláknech jsou další fotky pódiových racků a stageboxů co používám a celkový pohled na mix a efekťáky, koho to zajímá, tak si to dohledá. Drtivá většina přispěvatelů sem fotky vůbec nedává, já taky nemusím. Co sebou vozím či nevozím je moje věc, každý máme PA vybavené v rámci financí podle svých představ. Navíc je seznam techniky vypsaný i v mém profilu, to tu snad taky nemusím přepisovat.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pát 25. zář 2009 7:23:42

Jose1 píše:einsteincz
Tos tam nenašel horší fotku?? :D
Já chtěl podle té fotky identifikovat, co takhle vozíš. A podle té mazaniny toho není moc poznat. :-D
A to všechno s sebou taháš po kšeftech?? :o
Co blbneš ? Fotky jsou absolutně v pohodě . . A nevím, Jose1, kolik toho na kšeft taháš ty , ale kdybych na kšeft tahal jen tohle , tak jsem absolutně vysmátej .

to FRANTÍK : díky za inspiraci

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » pát 25. zář 2009 7:34:12

Já bych toho radši měl trochu víc, ale to záleží na kapelní kase, kolik jsou ochotní pustit a taky co jsou ochotní s sebou tahat. Nelze zapomínat, že i tak je apecu, nástrojů a krojů v kufrech plný tranzit. Starému zvukaři přede mnou stačil u mixu jen jeden 4U rack, kde měl dva efektové procesory a zdroj pro pult Behringer mu zabral 2U. Pak jsem s ním vyhádal pořízení alespoň dalšího, stejného 4U racku na další prístoje a taky aby se pult dal postavit na tyto dva racky v sálech, kde není místa nazbyt, proto mají nahoře ty velké gumové nožičky. Vetšinou to ale jde postavit vedle mixu, tak je stavím na sebe. Na přepravu je to taky rychlejší, každý něco bafne a jde se. Já bych rád prosadil koupi dvou kompresorů t.c. C300 na zpěvy, dal je do jednoho racku s Alesisem 3630 a v druhém racku by byl master EQ a rámusárny t.c.300 a uVerb4. Přehrávač by se vyhodil a vytáhl jen podle potřeby. Cíl je tedy stanovem, zbývá maličkost, uskutečnit ho...

einsteincz
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz » pát 25. zář 2009 8:31:35

jose1 Doopravdy nemám (celek se vlastně sformoval až nedávno), možná, jestli se mi bude chtít, tak to vytáhnu dneska na akci celé a odfotím. Je to kombinace 1x 12U - ten je postavený jako univerzál na menší akce, 3x 4U tam už jsou přístroje podle potřeby. Prakticky to jde rozdělit skoro na dva rovnocenné aparáty.

teď dodělávám osvětlení a panely do jednoho racku. Musím pochválit, že tahle varianta s led je doopravdy výborná. Jen jsem zvolil teplou bílou a z vrchu. Fotky dodám ;)

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » pát 25. zář 2009 10:41:37

První variantu ve starém 6U racku jsem měl taky shora, ale pokud je osvětlovací lišta v rovině s rackem, osvítí dostatečně pochopitelně jen horní stroje, navíc knoflíky vrhají stín na popisky. Lepší by to asi bylo kdyby světlostroj byl výsuvný jako šuplík, který se při balení zas šoupne zpět. Možná je oprimum kombinovat osvětlení páskem shora a po stranách. Vzhledem k velikosti těch U4 jsem to pro jednoduchost osvítil jen po stranách. Na orientaci v knoflících to postačuje, pořád je to lepší než totální tma.

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pát 25. zář 2009 21:12:30

frantik
maly_medved
Pánové to byla komunikace s ajnštajnem ohledně těch fotek. :D
Chtěl jsem prostě identifikovat co vozí kolegové na "velký kšefty", vždycky nakukuji kolegům do kuchyně. Samozřejmě nikoho nenutím tady fotky zveřejňovat, bylo to jen přání. Já tahám tak půlku, přesně z důvodů finančních, jak píše frantik.
Naposledy upravil(a) Jose1 dne pát 25. zář 2009 21:18:56, celkem upraveno 1 x.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » pát 25. zář 2009 21:17:55

A jéje, teď to čtu pořádně, tak pardon... Po ránu jsem na to blbě viděl a už jsem starý, zapalování už zlobí:-)). Asi si doplním profil o patřičnou hlášku, už se na to chystám delší dobu...

kanjec
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanjec » sob 14. srp 2010 11:15:45

Rád bych se ještě vrátil k úvodu tohoto tématu - ty LEDky máte vysoce svítivé, nebo klasické? mám 2x8U rack a rád bych osvítil z boku tak, jako zde kolega. Jen nevím, zda normální pásky (http://www.gme.cz/cz/led-lista-90-16-au ... 1-833.html) budou stačit.

Co si myslíte o osvětlelní červenými ledkami - červené světlo je méně agresivní v tmavém prostředí a mohlo by to vypadat zajímavě - má někdo zkušenost?
Ondřej Hornig
home - http://www.ohornig.cz/

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » sob 14. srp 2010 21:40:37

Mně se červené světlo v určitých prostorech a s určitými lidmi líbí, ale do racku bych jej asi nechtěl...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

kanjec
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanjec » sob 14. srp 2010 21:43:41

Mě jde v podstatě jen o to, že to tak neruší. Nechci s tím nasvítit celý sál, jen rack.

A co ty vysocesvítivé diody X ledky klasické?
Ondřej Hornig

Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav » ned 12. pro 2010 9:33:02

kanjec
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanjec » ned 12. pro 2010 10:34:52

Hele, už jsem to realizoval a je to bomba, jen co se dostanu k přidělání vrchních lišt, tak to nafotím a pošlu - zajímavé poznatky:
- stačí 7,5V trafo (zbytečně to pak svítí navíc)
- nezapomeňte jako já, že je vhodné si na to uděla vypínač
- je nutné ty diody překrýt nějakou lištou, jinak to oslňuje jako prase
- vícesvítivé diody nebrat, při té koncentraci (zhruba 1 dioda na 3 cm) to na 6U racku, co mám, udělá pořádnou šajnu.
Ondřej Hornig

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“