Aktivní odposlech

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Andre
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivní odposlech

Příspěvek od Andre »

safa píše:... pokud by te situace smerovala spise k variante 3 tak bych spis (opet) doporucil Behringer B210D (ano, psal jsem o nich vedle) nez B212A, obzvlast pokud to chces na odposlechy. Pokud budes mit nekdy cestu do Prahy klidne se zastav si je poslechnout ... a hlavne potezkat (a zmerit).
I tobě děkuji moc za radu.
Na tyhle plastové bedny (respektive jejich starší verzi B212A) jsem slyšel hrát v jedné hospodě nějakou romskou kapelu a zvuk mi přišel celkem v pohodě. Jen se mi zdálo že nehrají zas až tak nahlas. Byl jsem omrknout, jak je mají nastavené, a na to, že zesilovač hrál na cca 2/3 výkonu to žádný velký randál nebyl... na druhou stranu to v té hospodě ani nebyl účel a bůhví, jak měly nastavený mix.
Ta verze s 10" basákem vypadá příjemně skladně a lehoučce, ale 113dB mi na odposlechy asi rozhodně stačit nebude... musel bych to tavit naplno a to by asi moc dlouho nevydržely.
Jsem amatér a behringerů se nebojím, takže bych se někdy stavil rád. Na té úrovni, na které zvučím lecos od Behringera bohatě stačí... i když je potřeba si vybrat - narazil jsem na věci, které na mé poměry fungovaly dobře, i na věci, které se ani na mé nejnižší příčce undergroudového přeboru nedaly použít.
Bylo by možné si k vám na prodejnu vzít jednu tu Art310A na srovnání? I kdybych nic nekoupil, moc rád bych si udělal svoji vlastní představu o zvuku těhle beden. Ono na tomhle foru jsou skoro všichni profesionální zvukaři pro které je práh kvality postaven podstatně výš, než u nás amatérů.

Přesto to ale vypadá, že spíš půjdu cestou těch RCF. Velikánská výhoda je v to, že když mi nedejbože na akci odejde jeden satelit, budu jej moci během pár minut vyměnit za odposlech.
Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav »

[-X Ahoj Andre, co třeba zkusit PASIVNÍ monitory? Mohu poskytnout na zkoušku svoje Yamahy 500W/8 +Zes.QSC
Třeba to také půjde,jen to "možná" bude složitějíší na zapojení (monit. cabel EQ+zes.) =Zvukař Gustav
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Andre píše:
safa píše:Bylo by možné si k vám na prodejnu vzít jednu tu Art310A na srovnání? I kdybych nic nekoupil, moc rád bych si udělal svoji vlastní představu o zvuku těhle beden.
... jasne ze jo, urcite je vem. Taky jsem zvedavej na primy srovnani, vedle sebe jsem je postaveny nemel.
Andre
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Gustav píše:[-X Ahoj Andre, co třeba zkusit PASIVNÍ monitory? Mohu poskytnout na zkoušku svoje Yamahy 500W/8 +Zes.QSC
Třeba to také půjde,jen to "možná" bude složitějíší na zapojení (monit. cabel EQ+zes.) =Zvukař Gustav
Ahoj Gustave,
pasivky jsou samozřejmě také jedna z variant, které zvažuji - QSC GX3 + nějaké pasivní bedny. Zatím dvě, do budoucna 4 (protože peníze). GX3 dává nějakých 2x425W do 4ohm, což mi na odposlechy stačí (FOH mám 800W na basech a 2x350W v satelitech).
Jenom si říkám, že kdybych se už přiklonil ke kombinaci aktiv+pasiv (vše mám zatím v aktivu), bylo by možná lepší vyměnit satelity (Art310A), za nějaké dospělejší bedny. Na druhou stranu ale potřebuji, abych to včechno nacpal do osobáku a mohl k tomu přidat ještě mix, stojany a kufry na kabely, mikrofony a prodlužovačky.
Pasiv ale navíc znamená další těžkou krabici (zesilovač) a víc práce při zapojování. Nehledě k tomu, že v případě kombinace zesilovač + 2 bedny se dostanu na skoro stejné peníze, jako kdybych koupil rovnou další dvě Art310A... i když u 4 beden se to už vyplatí
.... no pořád se ještě rozmýšlím. Ono nějakých těch cca 24 tisíc je přeci jen částka, která s domácím rozpočtem značně zamává (nehledě k tomu, že mám momentálně k dispozici pouze něco přes polovinu těhle prostředků). Nejsem OSVČ (tudíž nakupuji s DPH), cpu do toho peníze z vlastní kapsy a nijak moc na tomhle koníčku nevydělávám... ostatně na to ani nemám ambice.
Naposledy upravil(a) Andre dne čtv 09. zář 2010 13:27:12, celkem upraveno 1 x.
Andre
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

safa píše:... jasne ze jo, urcite je vem. Taky jsem zvedavej na primy srovnani, vedle sebe jsem je postaveny nemel.
Budeš u vás na prodejně dejme tomu příští středu (15.9.)? Dorazil bych někdy po práci, tzn. lehce po páté.
Je možné to u vás pustit trochu víc nahlas? docela by mě zajímalo srovnání právě tak na polovině výkonu.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Budeš u vás na prodejně dejme tomu příští středu (15.9.)? Dorazil bych někdy po práci, tzn. lehce po páté.
Je možné to u vás pustit trochu víc nahlas? docela by mě zajímalo srovnání právě tak na polovině výkonu.
... nebudu, bohuzel. Budu ted do 13tyho a pak az 21tyho. Jinak pis pls bud mail na safa@audiopro.cz nebo SZ . Nahlas neni problem (kdyz vylozene nahlas tak si to muzem vzit do poslechovky, dve bedny se tam jeste vejdou).
utkva
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od utkva »

ahoj,
uvedené monitory používáme, ta stejná věc pod jinou značkou je na thomann.de SOLTON MF 200A
Je to čína, tak to stojí málo, začátečnická řada. Pro naše akce to byl ale docela posun, ale to myslím proti starejm krámům.
Fajn je přítomnost XLR mikrofon, linka plus cinch a instrument vstup. A dvoupásmové EQ a výstup na pasiv bednu. Při použití na odposlechy bez předřazaného EQ stahovat basy a výšky a pak to docela funguje jako odposlech na zpěvy.
Zajímavá cena, otázkou je ale servis a záruční reklamace, nevím jak je to při objednání z Němec.
Nám ty bedny fungují a něco si odpracovaly.
utkva
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

No vzdycky co jsem potkal nejaky monitor s ekvalizerama cichema, mikrofonima vstupama, mixakem a podobnymi kravinamy, tak stalo za prd. Ale fakt ze v tom jsou rozdily. Kapela co obcas zvucim si nedavno misto RHcek koupila nejake Samsony, a i kdyz je to cina je to precejen o dost lepsi, nevazbi to, na tu cenu celkem hraje, a konecne se slysi. Ale zas ta cena byla kolem 8-9tis. za kus a to uz se myslim urcite vyplati nasetrit aspon na ten ART310A to je opravdu jiny kafe. :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
KAdas

Příspěvek od KAdas »

:D musím se smát, my jsme jednou měli odposlech sestavený ze 4 hifivěží, protože nám nic jiného nezbylo! Na propojení jsme měli krabičku. Sice hrajeme elektro, ale kdyby jste to viděli, tak byste se museli smát taky :D no jo no, začátky jsou vždycky tvrdý... Ted šetříme na odposlech a máme v merku právě ART310A, takže sem rád, že se tady o tom píše pozitivně...Už se těším, až nám to bude řvát do ucha po novém roce :)) Stačí nám zatím jenom jeden, ale kdybych měl doporučit, tak raději si zaplatit za jeden lepší a než za dva horší ! přesně jak to tady píšou kluci : těžko prodáš horší věc, než něco jiného dokoupit... takže ART310A a časem dokoupit ART310A :) hudbě zdar...
dovicin
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od dovicin »

jak tady někdo z vás napsal, práh kvality u profíků je úplně jinde než u nás amatérů (to je ovšem v pořádku). a jsou zde k mání profi rady a příspěvky. horší je, že pro potulnou kapelu, co hraje kdemožně i nemožně, poradí takovou sestavu, co stojí maljant a náš člověk na to prostě nikdy mít nebude. nicméně...včera jsme hráli ve vinným sklepě...tunel dlouhý jak nuda, řada stolů a lavic a na konci flíček místa pro nás. apec se v tom sklepě zpotil a nechtěl hrát :evil: pak naštěstí se vše rozjelo a dopadlo to nad očekávání. ale kdybych měl ukrást ty prachy, zahodím ten náš omnitroNIC a jdu na aktiv PA a to rovnou na ty taliány, pač jsem je tudle slyšel hrát v taky klenuté hospodě a jak to panečku znělo!
závěr je tedy tento: nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci. Omnitroniky vrátíme majiteli (naštěstí nejsou naše) a jdeme na aktiv a to na kvalitní aktiv, i když jsme jenom amatérská kapela, co se potlouká po hospodách a sokolovnách.
Odpovědět

Zpět na „Repro“