ada8000

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: ada8000

Příspěvek od gavo » pon 13. pro 2010 13:55:38

Mam 2 ADA8000 a mam ich v 4U racku 1slot prevodnik 1 slot panel 1slot prevonik 1 slot panel.. mam to tak preto zeby som vedel mat parak iba zozadu je to otravne natahovat kable dopredu. Tak som si spravil taku panelovu predlzovacku :)

Co sa tyka Spracovania - uz sa mi ich par pokazilo a zahadne nikto ani nejaky elekari neviedia co je snim - Ale ta cena vykon je naozaj priatelna az ziaduca - Zvazoval som presonus lenze ten je casto len In a ked uz mam dato tolke prachy mohol b som kupit vysiu tiredu preampouv a pod a tam uz su zasa vstupy v predu a zozadu su JACK vystupy co ma tez odraza (neznasam jacky btw poouzivam neutriky takze priamo koli jackom to neni :) ) Myslim si ze na kvalitu toho co hrame to staci - kazdy potenciometer je ale iny ked nastavis napriklad nominalni 1khz signal a prebehnes to vstupmi zistit ze na vystupe mas rozdielne urovne aj ked potenciometre mas narovnako :) Je to proste crep behringer ale za tu cenu nic ine nekupis - Ja ho pouzivam ako rozisrenie pre O1V96 tku a mam v nom bicie :) a basu a take tie nie moc narocne veci.
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

edizon
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od edizon » stř 15. pro 2010 22:37:08

To jardatop:

Ty používáš ve studiu zarás 16 kanálů?

Já jsem to chtěl na záznamy LIVE vystoupení :D předpokládám, že ve studiu si s 8 ch bohatě vystačím ( a když není zbytí, tak si vypomůžu 1-2ma minidisk deckama - další 2-4 line vstupy :wink:

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » pát 17. pro 2010 13:16:51

Kdyz nahravam bici a basu a kytaru dohromady, tak je mi 8 kanalu opravdu malo. A kdyz uz jich mam 16, muzu nahrat i klavesy a zpev aspon nanecisto, at se rytmice dobre hraje.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 17. pro 2010 18:23:29

jardatop píše: Jak by to vypadalo?
... nejak takhle:

http://www.softwareaudioconsole.com/Sup ... System.htm
Přílohy
Building_SAC_06b.jpg

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 17. pro 2010 18:26:33

gavo píše:uz sa mi ich par pokazilo a zahadne nikto ani nejaky elekari neviedia co je snim
... to nesmis davat elektrikarum ale do autorizovanyho servisu kde si s tim poradi. Tak to tedy alespon funguje v cechach...

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » ned 19. pro 2010 16:19:08

to Safa: Vidim. K potakum gainu se leze blbe. a kabely stejne lezou hned pod prevodnikem dovnitr. Copak do mixpultu se taky pripojuji kabely pred faderama? Kdyz takovy rack mam vedle pultu, tak jsem rad, kdyz ty kabely jsou vsechny vzadu, je to propojene a nemusim se do nich motat.
Ja chapu, ze ty za to nemuzes, ty to jenom prodavas. Mne to akorat prijde spatne vymysleny.

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » ned 19. pro 2010 18:06:11

safa píše:
gavo píše:uz sa mi ich par pokazilo a zahadne nikto ani nejaky elekari neviedia co je snim
... to nesmis davat elektrikarum ale do autorizovanyho servisu kde si s tim poradi. Tak to tedy alespon funguje v cechach...
novy stoji 200e :D autorizovany priblizne tolko - naco? :D
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » úte 21. pro 2010 15:55:46

Sakrys ... to mate na SK hodne drahy autorizovany servisy. Tak to pak holt jen ten elektrikar...

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 22. pro 2010 0:07:31

jardatop píše:to Safa: Vidim. K potakum gainu se leze blbe.
... nevim, ja k nemu moc nelezu, micham na savlich a ne na gainech. Nevim, nemam s tim problem. Ale na SAC foru jsem narazil na reseni:

http://thinkfast.net/Articles/In_Ear_Ri ... near4.html
Copak do mixpultu se taky pripojuji kabely pred faderama?

... pred faderama ? Mmno rekneme pred GAINama ... mmno nekdy jo, u pultu co maji privody shora jsou vstupni XLR taky blizko GAINu. Nevim, nijak bych to nedramatizoval.
Mne to akorat prijde spatne vymysleny.
... me to prijde vymysleny dobre s ohledem na to ze Uli chtel vstupy i vystupy na symetrickym XLR. A i pro moje pouziti je to lepsi, ja radsi zapojuju zepredu nez lezt zezadu nekam hlubojo do racku. Uznavam ze ve studiu to ale muze bejt trochu nevkusny ;-) . Mozna ze by pomohly lomeny XLR (Switchcraft dela ze je muzes i pootocit do uhlu 45 stupnu takze muzou mirit sikmo) ... to jsem nezkousel.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 22. pro 2010 0:59:12

<flame>
Safa
To je zajimave, ze tomu chlapkovi taky nevyhovovaly vstupy zepredu! :shock:

Chtel s tim (jako rada majitelu ADA8000) rozsirit digipult, ale do racku to proste nedas tak pohodlne, abys mohl zapichat parak do 01v i do ADA8000.
pred faderama ? Mmno rekneme pred GAINama ... mmno nekdy jo, u pultu co maji privody shora jsou vstupni XLR taky blizko GAINu.
Pred gainama jsem teda XLR konektory nevidel. Snad za nimi, ne? Bliz rukam je gain potak a konektor je za nim. Jestli existuje mix, kterej to ma naopak, pak je to docela exotika (asi jako ADA8000).
me to prijde vymysleny dobre s ohledem na to ze Uli chtel vstupy i vystupy na symetrickym XLR
Nevim, v cem jsou spatne symetricke TRS vystupy. Vyhoda XLR vystupu z teto veci neni umerna nevyhode vstupu zepredu.
Switchcraft dela ze je muzes i pootocit do uhlu 45 stupnu takze muzou mirit sikmo
Ano, jsem celej zhavej, jak si k tomu udelam kabelaz ze zminenych konektoru
http://www.onlinecomponents.com/buy/SWITCHCRAFT/R3M/
(26.26$ /kus). Na druhe strane snad budou stacit obycejne Neutriky. K tomu 8x 1m instalacniho symetrickeho kabelu a vylepseni mi vyslo na 5000 Kc =D> Cena toho ADA8000 je (u vas) 6132,- Kc. No, nekup to! ;-)

M-Audio ProFire2626 stoji 11490,- Kc a umi toho mnohem vic.

Ja chapu, ze kazdy chvali to, co sam ma nebo prodava, ale tohle uz je teda moc. (Ja klidne priznam, ze mam par kabelu znacky HotLine, ktere jsou tuhe a spatne se motaji nebo ze moje oblibene mikrofony Oktava MK-012 maji blbe drzaky, ktere nejdou poradne utahnout. Nebo jeden z mych mixu je Yamaha MG124c, kterej nema symetricke stereo vstupy a stve me to).
zaver: Tonouci se stebla chyta.
</flame>

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 22. pro 2010 9:22:42

zaver: Tonouci se stebla chyta.
"... kdo chce psa bit hul si vzdycky najde", teto Katerino!

Jardo, jak si te pro tve prispevky vazim tak dneska ses jak umanutej. Ja te nenutim ADAcko pouzivat a tim mene kupovat! Jen se ti snazim vysvetlit, ze to ze ti na ADA8000 neco nevyhovuje neznamena ze "to ten Uli blbe vymyslel" ale ze z nejakych duvodu ktere pro nej byly dulezite (XLR vystupy, pristup k zapojovani z predniho panelu) to takhle vymyslel zamerne a ze jsou lide (a ze jich na svete je) kteri to takhle bez problemu pouzivaji a dokonce jsou i taci (jako treba ja) kterym to takhle vyhovuje.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 22. pro 2010 16:17:46

Safa: Vcera jsem byl trochu prepracovanej a mel jsem potrebu si do nekoho rypnout, tak se omlouvam :oops:
Uznavam, ze nekomu to tak vyhovuje a respektuju to. Kazdej mame jiny pracovni postupy a modely zapojeni atd.
Ja si ADA8000 proste nekoupim kvuli konektorum zepredu. Jinak s temi prevodniky problem nemam preampy bych pouzil jenom pro live, ne pro zaznam a cena je velmi dobra, takze komu to vyhovuje, tak tomu to klidne doporucim :smt023

blazoid
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

ada8000

Příspěvek od blazoid » ned 27. bře 2011 23:25:16

Mám nově ve svým studijku ADA8000, kterou přes ADAT rozšiřuju M-AUDIO FireWire 1614. Co jsem prozatím odzkoušel, nepostřehl jsem problém se šumem, latencí -prostě to šlape jak má. Co se týče využití, synchronizaci volím přímo po ADAT, tedy ADA se synchronizuje s cubase. Nahrávám 24bit, 44kHz (vím že vzorkovačka se bude zdát malá, ale prozatím to jako omezení nevnímám). Jinak ADA skutečně umožňuje do osmi výstupů pustit co si jen člověk umane...tedy když budu chtít na ADAT výstup 4 pustit stopu ve který je elektrická kytara, prostě to bez problémů udělám :-)

Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“