Brum opět brum
-
- Reklama
-
Jan Paukner
- Uživatel

Brum opět brum
Dobrý den mám system na djing a chtěl bych hrát z DVD live koncerty na plazmu a zvuk ke mě do systému ale problém je v tom že systém mi funguje výborně i když připojím DVD ale když pak k dvd připojím plazmu v mým aparátu se začne ozývat brum a to tak že není pomalu slyšet koncert a postupem času se brum zvyšuje do obludných rozměrú.Nic méně jsem jse nezalekl a postavil jsem krabičku z 2ma tráfky( návod viz sinclair zesilovače cz) a celé to uzemnil nic méně ten brum tam stále je ale už není skoro
slišet ale já ho sliším tak co s tim
Re: Brum opět brum
Proč zase nové téma na 1000x řešenou věc tady pomalu každý měsíc ? Pěkně si na papír nakresli to zapojení a hledej smyčku, zkontroluj jestli jsi dobře zapojil to trafo a je opravdu galvanicky odděleno, taky třeba co smyčka DVD - Plazma přes video signál ? Zda je bordel v signálu nebo v zemnící smyčce poznáš tak že když spojíš jen země a už se objeví brum je to zemní smyčka.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
Jan Paukner
- Uživatel

no je to tak že samotnej systém plus dvd funguje dobře když připojim plazmu objevý jse brum reproboxy mám daleko zesiky taky ale je divný že když obraz z dvd do plazmy spojim jen zemi tak nebrumi a když ho spojim i fazí tak to začne
-
Jan Paukner
- Uživatel

A ještě mě napadlo co zkusit galvanicky oddělit obraz mezi dvd a plazmou
Brum opět brum
To jaksi nejde, protože TV signál (analogový) je stejnosměrně vázaný.
Jinak fáze je jen u napájecích rozvodů, kde značí vodiče/póly, mající nenulový potenciál vzhledem zemi.
Nemá ta televize připojenou např. anténu? Co zkusi HDMI nebo tak něco... chce to hledat a hledat, zkoušet všechny možnosti. Někdy pomůže naopak propojení zemí...
Jinak fáze je jen u napájecích rozvodů, kde značí vodiče/póly, mající nenulový potenciál vzhledem zemi.
Nemá ta televize připojenou např. anténu? Co zkusi HDMI nebo tak něco... chce to hledat a hledat, zkoušet všechny možnosti. Někdy pomůže naopak propojení zemí...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Brum opět brum
Admin by měl mít právo některé uživatele zastřelit
http://www.zvukarina.cz/podia-ground-su ... t2252.html 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Brum opět brum
TV signál (PAL) má nějakou SS složku?sledge píše:To jaksi nejde, protože TV signál (analogový) je stejnosměrně vázaný.
Dělám, co mě baví.
Brum opět brum
Jen tak pro ucelení (možná by to mělo jít i do FAQ):
Brum vzniká zemní smyčkou a řeší se přerušením této smyčky?
Šum vzniká na káblech a řeší se symetričností?
Jde mi o to vystihnout jednou pro vždy, co způsobuje co a jak se co řeší (obecně). Už to tu psalo tolik lidí, že mám pochyby a nejsem si už ničím jistý. Díky moc
Brum vzniká zemní smyčkou a řeší se přerušením této smyčky?
Šum vzniká na káblech a řeší se symetričností?
Jde mi o to vystihnout jednou pro vždy, co způsobuje co a jak se co řeší (obecně). Už to tu psalo tolik lidí, že mám pochyby a nejsem si už ničím jistý. Díky moc
Brum opět brum
budeš se divit, ale jo.TomasVv píše:TV signál (PAL) má nějakou SS složku?sledge píše:To jaksi nejde, protože TV signál (analogový) je stejnosměrně vázaný.
Stačí se neptat a hledat:
http://en.wikipedia.org/wiki/PAL" onclick="window.open(this.href);return false;
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz