Spartakiáda 1985 - sháním písničku
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Spartakiáda 1985 - sháním písničku
Trochu netradičně, připravuju muziku na divadelní ples a potřeboval bych song pro cvičení rodičů s dětmi, netušíte někdo co se tam tenkrát pro ně hrálo. 
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Re: Spartakiáda 1985 - sháním písničku
Nevím přesně jestli "pro cvičení rodičů s dětmi", ale když se řekne spartakiáda, naskočí mi Poupata od Michala Davida. Nešlo by to použít?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No máme to ve stylu V zdravém těle zdravý duch. Poupata už jsou použitý, ty si asi pamatuje každý jako jadiný. Ještě jsem našel, že snad mladší děti cvičily na Křemílka a Vochomůrku a Byla jednou koťata. Chtěl bych to udělat dobový, ale pokud to neseženu poslouží pochopitelně nějakej David, nebo MT, nebo něco podobnýho.
EDIT: A přidávám ještě Vojáky a Ženy se stuhami.
EDIT: A přidávám ještě Vojáky a Ženy se stuhami.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jj, děti s maminkami (a babičkami) cvičily na směs z večerníčků. Hledám.
A podle wiki skládal některou hudbu pro tuto (a jiné) spartakiádu Zdeněk Marat, to by možná mohli být ti vojáci.
A podle wiki skládal některou hudbu pro tuto (a jiné) spartakiádu Zdeněk Marat, to by možná mohli být ti vojáci.
Zdeňku, a nezkusíš kontaktovat pí. Klimešovou z produkce ČT, jak radí na jednom webu? Měli by mít celý záznam. Třeba se s ním pojí i další informace.
(ruzena.klimesova@ceskatelevize.cz, +420 261 137 404)
(ruzena.klimesova@ceskatelevize.cz, +420 261 137 404)
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Trošku OT, ale jen trošku.
Já dělal loni na táboře jeden komunistickej den na LPT. Dnes se tomu říká retro dny.
Vzal jsem si do hlavy, že mě tam "jako" bude hrát celý den rádio Hvězda. Že posháním pásmo pořadů, zpráv, písniček z té doby. Poslepuju to na sebe, vypálím na cd a budu to tlačit do děcek celej den. Na dokreslení atmošky.
No můžu říct, že jsem strávil na webu desítky hodin hledáním.
Těžko, přetěžko se to shání.
Poznatek přikládám, největší archív takových blábolů mají zřejmě v Českém rozhlase......ale za penízky!
Takže nic.
No zkrátím to, mám toho nakonec slepeného asi 4 hodiny s tím, že komentáře a předěly jsem si namluvil sám.
Týden práce!
Já dělal loni na táboře jeden komunistickej den na LPT. Dnes se tomu říká retro dny.
Vzal jsem si do hlavy, že mě tam "jako" bude hrát celý den rádio Hvězda. Že posháním pásmo pořadů, zpráv, písniček z té doby. Poslepuju to na sebe, vypálím na cd a budu to tlačit do děcek celej den. Na dokreslení atmošky.
No můžu říct, že jsem strávil na webu desítky hodin hledáním.
Těžko, přetěžko se to shání.
Poznatek přikládám, největší archív takových blábolů mají zřejmě v Českém rozhlase......ale za penízky!
No zkrátím to, mám toho nakonec slepeného asi 4 hodiny s tím, že komentáře a předěly jsem si namluvil sám.
Týden práce!
- Akrij Kenumis
- Uživatel

- Akrij Kenumis
- Uživatel

- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Taky zajímavé, sice o 5 let dříve, ale to neva.
Tak jsem to dal nějak do kupy, z ČTV jsem získal alespoň rozpis pro OSU, kde jsou uvedeni jednotliví autoři a druhy skladeb, názvy bohužel ne. Nicméně něco semi podařilo podle autorů dohledat, něco alespoň podobného, vojáky jsem stáhnul a sestřihnul z youtube. Něco jsem nahradil soudobejma skladbama, nebo alespoň žánrově a stylově blízkýma. U režisérů plesu to prošlo bez jakýchkoliv problémů, takže spokojenost na obou stranách.
Ještě mě pak napadla jedna srandička, podařilo se mi sehnat v ČR Sever nahrávku ranní rozcvičky, kterou ze sociku známe, což si myslím, že bude trefný a rovněž pobaví.
Každopádně lidi z ČTV a ČRo byli velmi ochtní a vstřícní.
Jinak všem děkuji za snahu pomoci.
Ještě jedna perla na závěr, nakonec jsem se náhodou dozvěděl, že jeden kolega z divadla, člen Sokola, má všechny nahrávky pro slety, spartakiády a další akce zaarchivovaný doma
.
Tak jsem to dal nějak do kupy, z ČTV jsem získal alespoň rozpis pro OSU, kde jsou uvedeni jednotliví autoři a druhy skladeb, názvy bohužel ne. Nicméně něco semi podařilo podle autorů dohledat, něco alespoň podobného, vojáky jsem stáhnul a sestřihnul z youtube. Něco jsem nahradil soudobejma skladbama, nebo alespoň žánrově a stylově blízkýma. U režisérů plesu to prošlo bez jakýchkoliv problémů, takže spokojenost na obou stranách.
Ještě mě pak napadla jedna srandička, podařilo se mi sehnat v ČR Sever nahrávku ranní rozcvičky, kterou ze sociku známe, což si myslím, že bude trefný a rovněž pobaví.
Každopádně lidi z ČTV a ČRo byli velmi ochtní a vstřícní.
Jinak všem děkuji za snahu pomoci.
Ještě jedna perla na závěr, nakonec jsem se náhodou dozvěděl, že jeden kolega z divadla, člen Sokola, má všechny nahrávky pro slety, spartakiády a další akce zaarchivovaný doma
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
blaha
Pokusím se nezapomenout, že něco takového vlastníš, nebo máš na to lano.
Až mě zase chytne někdy retro mánie.....
Pokusím se nezapomenout, že něco takového vlastníš, nebo máš na to lano.
Až mě zase chytne někdy retro mánie.....