Win 7x64 nuendo 3 waves = Nezlucitelna kombinacia?
-
- Reklama
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Win 7x64 nuendo 3 waves = Nezlucitelna kombinacia?
Zdar,
Po dlhsej dobe som opat narazil na mnou neriesitelny problem
Je vseobecne zname ze x86 win nevie obhospodarit viac ako 3Gb ram preto vsetci ti co si mylne myslia ze im 32bitove applikacie poslapu paradne na viac ako 3gb sa mylia. Ti ktori sme si to uvedomili riesime veci x64cestou
problem ale nastal nedavno
nainstaloval som mnou oblubenen waves mercury a waves ssl 4000 VST a co sa pri starte nuenda edozviem ..
Ze waves nepobezia na x64 win zia ziadnu cenu
- Poznate riesenie? - x86 win? to som si zdanlivo myslel aj ja preto som preintaloval pc na 32 v sklamani a s nadejou ze vsetko pojde ako ma. Mylil som sa - po stupsteni nuenda par oparaciach v prejekte atd atd windows hlasi OUT OF RAM
a ja WTF?
Inymi slovami 3gb ram mu je malo (neriesim by som to keby mi koli tomu nezamrzol komp
) a preto mi nastava otazka.
Existuje riesenie?
Ako to robite v PRO studiach? Ziadne pluginy na post rpdukciu?
To si my v malom asi dovolit nemozeme - mat vsetko HW riesenie..
Narvhoval by som typy na odpoved - Pouzi ine pluginy - konkretne ake.. a preco? pripadne skus ine nuendo atd - proste nejkake konstruktivne napady. pretoze labrovat s preinstalovanim nuenda win zasa nuenda zasa win zasa pluginov zasa win atd by bolo rpacne a zdlhave a neviem ci by sa vysledok dostavil.
Co vy na to?
Po dlhsej dobe som opat narazil na mnou neriesitelny problem
Je vseobecne zname ze x86 win nevie obhospodarit viac ako 3Gb ram preto vsetci ti co si mylne myslia ze im 32bitove applikacie poslapu paradne na viac ako 3gb sa mylia. Ti ktori sme si to uvedomili riesime veci x64cestou
Ze waves nepobezia na x64 win zia ziadnu cenu
Existuje riesenie?
Narvhoval by som typy na odpoved - Pouzi ine pluginy - konkretne ake.. a preco? pripadne skus ine nuendo atd - proste nejkake konstruktivne napady. pretoze labrovat s preinstalovanim nuenda win zasa nuenda zasa win zasa pluginov zasa win atd by bolo rpacne a zdlhave a neviem ci by sa vysledok dostavil.
Co vy na to?
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Win 7x64 nuendo 3 waves = Nezlucitelna kombinacia?
10s googleni, možná to pomůže:
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... s-7-a.html
http://www.nuendo.com/phpbb2/viewtopic. ... ce8ccfa88e
a vůbec:
http://www.google.com/search?sourceid=n ... ent=ie9-lb
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... s-7-a.html
http://www.nuendo.com/phpbb2/viewtopic. ... ce8ccfa88e
a vůbec:
http://www.google.com/search?sourceid=n ... ent=ie9-lb
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To mi moc nepomohlo
Aj ke som stravil viac ako 10s googlenim...
To su vsetko riesenia v pripade ak mas zakupeny iLok pripadne eLicenser Nuendo 3 ako take samotne pod Win 7 x64 ide pravda je ze iLok emulator mi nechce ist (to by mozno zriesil novy driver )
Ale ked nainstalujem Waves nech uz je akykolvek - tak ho nesputim ani nuendo ani waves. Po par googlenia som dosiel ktomu ako pekne supstit Nuendo .. ale Waves sa mi nepodarilo - docital som sa ze waves nerobi x64 pluginy - dokonca nie su ani len x64 ready takze sa ti nevinstaluju do program files x86 a aj keby nebudu vediet fungovat..
Zistil som ze V7 idu pod x64 os aj ked su 32 lebo im tam dali tuto podporu. ale nuend musi byt 32bitove co je moj pripad.
Riesenie vidim asi len v zozhani v7cky (9900usd?
) takze nejaky torrent?
Preto som sa aj pytal kto ake pouziva - mozno zmenim stajnu waves za inu a bude pokoj
To su vsetko riesenia v pripade ak mas zakupeny iLok pripadne eLicenser Nuendo 3 ako take samotne pod Win 7 x64 ide pravda je ze iLok emulator mi nechce ist (to by mozno zriesil novy driver )
Zistil som ze V7 idu pod x64 os aj ked su 32 lebo im tam dali tuto podporu. ale nuend musi byt 32bitove co je moj pripad.
Riesenie vidim asi len v zozhani v7cky (9900usd?
V 32b WIN systemech je nutne pridat priznaky bootovani pro jadro a to /PAE coz zapne Physical adress extension tady OS pak umi namapovat vice jak 4GB RAM i v 32b rezimu(musi to ale umet i CPU coz dnes maji vsechny) a /3GB coz umozni pouzivat 3GB na proces jinak je to pouze 2GB. 
Ale stejne nevim proč by to nemělo jít v X86_64 já mám cubase i samplitude 32b pod x86_64 W7 a Tracks, Wave, i ozone pluginy 32b jedou. Pokud se nainstaluji do blbeho adresare coz se diky hlouposti programatoru nekdy stava tak neni nic jednodussiho nez ty dllka presunout do patricneho VST adresare ktery maj ty programy nastaveny. A jinak nevim mam tu s kapelou projekty kde je i 30 stop a zadne out of memory se nekona ani po celem odpoledni prace. Taky mrkni jestli ti ta aplikace neleakuje pamet, coz by mohl byt problem.
Ale stejne nevim proč by to nemělo jít v X86_64 já mám cubase i samplitude 32b pod x86_64 W7 a Tracks, Wave, i ozone pluginy 32b jedou. Pokud se nainstaluji do blbeho adresare coz se diky hlouposti programatoru nekdy stava tak neni nic jednodussiho nez ty dllka presunout do patricneho VST adresare ktery maj ty programy nastaveny. A jinak nevim mam tu s kapelou projekty kde je i 30 stop a zadne out of memory se nekona ani po celem odpoledni prace. Taky mrkni jestli ti ta aplikace neleakuje pamet, coz by mohl byt problem.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
PAE a pod mam nastudovane - pod win 7 to je trosku problem tam sa nepouziva boot.ini ale botmgr a ten nema moznost zapisu
Btw skusim to nanovo cele preinstalovat a nove poznatky dopisem.. ale ak vas nieco napadne tak kludne piste
Btw skusim to nanovo cele preinstalovat a nove poznatky dopisem.. ale ak vas nieco napadne tak kludne piste
W7 a Vista nema boot.ini ale BCD, ten se edituje prikazem bcdedit ktery spustis z prikazoveho radku pod někým s právy Administrators. Nebo jsou různé grafické utility co to umí, protože ten majkrosofti prikaz je nephledny a nazbliti az to boli, ostatne jako skoro vse co delaji. 
EDIT: Ten prikaz by mel být bcdedit /set [{ID}] pae ForceEnable
No a jeste nezapomen ze i s PAE je virtualni pametovy rozsah na proces stale jen 4GB.
EDIT: Ten prikaz by mel být bcdedit /set [{ID}] pae ForceEnable
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jop - myslim ze je to nepodstatne zatial rozmazavat. Zapol som si naspat pagefile a mam pokoj s ram. Problem stale ale ostava Waves a X64os. Ale to asi uz ani nei problem kdze na support od Waves som sa docital ze ziadna z waves bundle nie je x64 ready cize aj ked je 32bit pod 64 ju nespustis, nijak raz. Az posledna verzia 7 - tu sa mi podarilo sosnut na netu ale v readme bol tak extremne nepekny navod ( odinstlovat stary balik - zmazat priecinky - zmazat registry - restartovat - preinstalovat - zapisat registry atd ) ze sa mi moc do rozrobeneho projektu s uz pouzitimi pluginmi moc sahat nechce. Ale ked naistalujem na novu particiu novy os tam to budem testovat 
Napriek tomu by ma ale zaujmali nejake tipy na VST preco a naco ich pouzit. (Ak niekto vobec tuna robi postprodukcu
)
Napriek tomu by ma ale zaujmali nejake tipy na VST preco a naco ich pouzit. (Ak niekto vobec tuna robi postprodukcu