VERSE AUDIO

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: VERSE AUDIO

Příspěvek od Patso » sob 10. črc 2010 8:33:10

No ony ty mackie taky nejsou žádná sláva. Neříkám že jsou špatné, no ale že by šlo o něco zásadního.... no nevím.
Asi jde taky o ten zesilovač v tom, že...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » sob 10. črc 2010 9:04:01

Jak to tu pročítám, jak se pomalu perete :-D . Ty bedny neznám a ani jsem je neslyšel. Možná je to jen můj pocit, nebo teorie, ale co když jsme v tom začarovaném kruhu SPL, kW atd. A jasně, že marketingových čísel.

Nemohlo by to být prostě tak, že ty bedny mají oproti ostatním, dobře zpracovaný zdroj, zesilovač, kvalitní citlivé repro, adobře zpracovanou konstrukci. To celé jim může přidat např. 6dB (teorie) navíc oproti běžně používaným systémům (ve své kategorii). 6dB to je 4 násobek výkonu, takže teoreticky 600W Verse by mohlo mít stejný SPL jako jiný aparát o výkonu 2400W. No a toho se chytly v marketingu, protože vyšší čísla líp prodávaj a líp vypadaj a prostě to napsaly do manuálů.

Vždyť přeci už víme, že waty nejsou tím nejdůležitějším parametrem, ale je to SPL. to by se taky mohly postavit dopředu na každou stranu dva 2kW přímotopy, aparát 8kW a nezahraje to ani notu :wink: :-D :-D :-D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » sob 10. črc 2010 16:06:37

To by v tom případě byl zcela převratný audio system!
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

patres

Příspěvek od patres » sob 10. črc 2010 16:30:36

nejdou my sem dat fotky. tak to davam na uloz to. je tam primo z utalie od vyrobce co jsem se ptal na opravdovy vykon. tak my poslali testy Zesilovacu a repro. a potomd alsi testy co jsem sehnal. takže si to stahnete a mrknete na ten test beden od italu nevyznam se v tom diky. napiste potom. a foto stelitu stitku co mam doma.

http://ulozto.cz/5296486/verse-info.rar

mart_xx
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mart_xx » sob 10. črc 2010 16:45:08

=D>
4 HRUSKY A 2 JABLKA + PRIDAME PRASOK DO PECIVA A 1/2 KG DROZDIA
A DOSTANEME 2x20kW
=D>
tak so mrkol na stranku vyrobcu satelit 15"+3"
hi amp 570W
no bomba
deliaca 1 700 Hz
martin

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » sob 10. črc 2010 17:53:53

4 HRUSKY A 2 JABLKA + PRIDAME PRASOK DO PECIVA A 1/2 KG DROZDIA
Ja myslim ze toho drozdi mas moc, to by pak blikaly i svetla na WC a to neni dobry. :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » ned 11. črc 2010 1:41:38

Podle toho co píšou v té dokumentaci ty zesilovače Powersoft ten výkon umí, ale jen po dobu 10ms . Takže jsou dvě možnosti . Buďto se smíříme s tím že 10ms je málo :( a je to defakto údaj který nic nevypovídá a nebo naučíme všechny, kteří hrají basové složky hudby ( basáci, bubeníci) hrát max. 10ms úseky aby se ten zes stačil zberchat :-D
A jakmile opustíme řešení basové části totéž zjistíme u vršků a tak začnem řešit stejné otázky. :shock:

EDIT : Psaná účinnost toho zesu je 75% (jestli jsem se přehlédl opravte mě) , což na digitální zesík není nic moc že jo?
A ještě jedna zajímavost - psaný příkon je 900 VA, ale psaný výkon do 4 ohmů je 1400W . Může mi někdo vysvětlit kde se bere těch 500W? (tedy pomíjím rozdíl W a VA) A to nemluvim o 100% účinnosti
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » ned 11. črc 2010 8:33:19

To Honza637:

... a ostatní koneckonců taky...

ANO ANO ANO, další modifikace toho samého co píšu já, ale na 100% správná úvaha...

Perpetum mobile?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » ned 11. črc 2010 13:07:07

honza637 píše: EDIT : Psaná účinnost toho zesu je 75% (jestli jsem se přehlédl opravte mě) , což na digitální zesík není nic moc že jo?
no, treba je to pro zdroj + zesilovac :-)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 09. srp 2010 23:12:52

zdenda píše:Ahojte všichni hudební nadšenci, nechtěl jsem nikoho naštvat ani zavádět nějaké konkurenční boje, potřebuji si poslechnout něco o čem si myslím, že kvalitní je protože by snad někdo nevyrobil a neprezentoval něco co nefunguje ale bohužel u prodejců žádná sestava Verse k poslechu není a nikdo ani netuší kde hraje. Snad se mě časm podaří sehnat kontakt na někoho kdo hraje na Verse na neprofi. úrovni jako jsou zábavy a pod. S pozdravem Zdenda
Hraju na VERSE již rok.Všechny mohu uklidnit ,hraje to dost dobře.Jestli někdo má zájem to slyšet,může se semnou
spojit.Rád to předvedu v akci.www.limid.estranky.cz

Wendys
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Wendys » pát 12. lis 2010 20:09:42

Tak jsem byl před týdnem na koncertě,který byl zvučen systémem Verse 2x 18spodky+2x satelity na straně.Potěšilo mě to,protože jsem před rokem také uvažoval o koupi./Nakonec jsem koupil KV2/.Hodnotit něco bez přímého srovnání je ale vždy ošidné.Koncert se mi líbil,ale zvuku scházely basy i výšky,takové celé jakoby pod dekou,ale zvukař to asi neměl jednoduché, jednalo se o zvučení 15 dechů s 5 ti člennou rytmikou.Vím,že to není sranda a možná také prostor s vysokým stropem udělal své.Prostor asi tak pro 300 lidí.Očekával jsem barevný nářez.Slyšet to bylo,všichni seděli,tiché publikum,ale pro mě to bylo placatý.Že by ruce?Snad někde jinde.

Mi_rek

Příspěvek od Mi_rek » ned 16. led 2011 22:59:37

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » ned 16. led 2011 23:16:58

Vyzařovací úhel: 138dB (144dB max) u XSIDER15 no neber to. :D Dále u 15AMP 195 - 250 V, 2.9 A ale výkon 2x1050W - prostě dokonalý zesilovač. Možná jako bonus uživí i alespoň čtveřici PAR reflektorů a kávovar :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » pon 17. led 2011 10:13:35

A na spodní straně každé bedny jsou speciální pojezdová kolečka a ze zadního panelu vytáhneš IR ovladač a všechno jezdí a lítá samo jak vrtulníčky z teska. Stačí jen popropojovat všechny krámy strašným počtem kabelů a hrdě tvrdit že soft za 5k je nejzázračnějsí věc, která udělá zvuk i z ulomené WC mušle.

I když přihlédnu k tomu, že ty bedny nehrajou nijak strašně, a docela se na to i dá zvučit, tak tohle je opravdu elektromechanická kravina, ty počty. Do bedny pustíš 3 a na výstupu je 15. Jak jsem psal před půl rokem, perpetum mobile, zázrak.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » pon 17. led 2011 10:26:51

a nebo federmann....

Odpovědět

Zpět na „Repro“