Elektret na fantom
-
- Reklama
Elektret na fantom
Možná by se někomu hodilo.
Právě jsem vyřešil napáječ pro elektrety přes fantom. Nechal jsem se inspirovat Petrem Černým z Elektroakustiky. Tímto mu děkuji. Kdyby se někomu hodilo, pošlu návod včetně návrhu DPS, nebo vyrobím osazený DPS. rozměr DPS 20x35 mm. rezistory SMD. Možno i jako hotový výrobek: vstup elektretu 6,3 Jack zdířka, výstup XLR male. Vzhled jako válec 10x3,5 cm a po stranách konektory.
Návod pošlu zdarma, na hotové DPS nebo celém napáječi se případně nějak domluvíme.
Právě jsem vyřešil napáječ pro elektrety přes fantom. Nechal jsem se inspirovat Petrem Černým z Elektroakustiky. Tímto mu děkuji. Kdyby se někomu hodilo, pošlu návod včetně návrhu DPS, nebo vyrobím osazený DPS. rozměr DPS 20x35 mm. rezistory SMD. Možno i jako hotový výrobek: vstup elektretu 6,3 Jack zdířka, výstup XLR male. Vzhled jako válec 10x3,5 cm a po stranách konektory.
Návod pošlu zdarma, na hotové DPS nebo celém napáječi se případně nějak domluvíme.
"Chyba bude asi.... Mezi mikrofonem a židlí."
http://ozvuceni.wbs.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ozvuceni.wbs.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Návštěvník
Re: Elektret na fantom
Napaječ na elektret? k čemu?
Vem elektretovou vložku, dej k ní kus kablíku podle potřeby, na druhej konec dej XLR-ko a v něm asi 50-ti kiloohmovým odporem rozvážíš ten phantom proti zemi. Tak budeš mít na pinu 2 jiný napětí než na pinu 3 a hned máš napaječ pro elektret. Funguje to skvěle
Vem elektretovou vložku, dej k ní kus kablíku podle potřeby, na druhej konec dej XLR-ko a v něm asi 50-ti kiloohmovým odporem rozvážíš ten phantom proti zemi. Tak budeš mít na pinu 2 jiný napětí než na pinu 3 a hned máš napaječ pro elektret. Funguje to skvěle
Asi bych to neřešil jen odporem, vzhledem k tomu, že na různých pultech může být fantom s různým napětím (48V, 12V...)
Ale zhruba takto to jde.
Ale zhruba takto to jde.
Odepisoval jsem na e-mail ale nedostal jsm odpověď. Měl bych zájem o ten plánek s tištákem, popřípadě hotovou desku a oživenou.
Jen odpor bych tam pro různá napětí nedával, ale odpor+zenerka musí stačit. 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Kdysi jsme to zkoušeli, ukázalo se, že varianta "odpor+zenerka" nestačí. Na elektretu se objevoval slyšitelný brum, po dobu napájení fantomem. Když se fantom vypl, tak brum zmizel (zatímco elektret ještě cca 2 vteřiny pracoval). Když se elektret napájel baterkou, brum tam nebyl.
Proto se to dělá tak jak popisoval rakyroky a čekám až se ozve.