Poraďte nejlevnější použitelné mikroporty (exteriér, šerm)
-
- Reklama
-
Michal Patroch
Poraďte nejlevnější použitelné mikroporty (exteriér, šerm)
Snad tímto tématem neurazím místní profíky, ale řeším vybavení naší šermířské skupiny na venkovní vystoupení, kde se nejen šermuje, ale i trošku víc povídá. Rádi bychom čtyři hlavové/klopové mikroporty, ale naše finanční možnosti nedosáhnou výš než na tu nejlevnější kategorii. A má otázka je: zda je vůbec ta nejlevnější kategorie na veřejné akci využitelná. Aby se ve výsledku nestalo, že vyhodíme 10 tis. za čtyři sady mikrofon/vysílač/přijímač a pak raději všechhno neřvali vlastními silami, protože to bude spolehlivější a lepší.
Pokud přeci jen do toho půjdeme, máme volit UHF nebo VHF? (V jiné diskuzi zde jsem četl, že UHF je lepší, ale o přízpěvek níže, to bylo zase rozporováno).
Nakonec, pokud by někdo našel chvilku přikládám, co mě tak zaujalo:
GEMINI VHF-2001HLE dvojitý
GEMINI UZ-1128HE - tohle už je na nás při 4 kusech moc, vzal bych jen pokud to bude opravdu podstatně lepší než ty levné alternativy
Behringer UL2000B
LD Systems ECO 2 LDWSECO2X2BP
Předem díky za názory, rady nebo další tipy.
Pokud přeci jen do toho půjdeme, máme volit UHF nebo VHF? (V jiné diskuzi zde jsem četl, že UHF je lepší, ale o přízpěvek níže, to bylo zase rozporováno).
Nakonec, pokud by někdo našel chvilku přikládám, co mě tak zaujalo:
GEMINI VHF-2001HLE dvojitý
GEMINI UZ-1128HE - tohle už je na nás při 4 kusech moc, vzal bych jen pokud to bude opravdu podstatně lepší než ty levné alternativy
Behringer UL2000B
LD Systems ECO 2 LDWSECO2X2BP
Předem díky za názory, rady nebo další tipy.
-
Michal Patroch
Nejde jen o šerm, při tom se opravdu mikrofon hodí tak možná jako vrhací zbraň
Ale pokud má být součástí i divadlo, tak to bez nějakého toho dialogu udělat nejde. Zkrátka připravujeme vystoupení, kde je šerm, divadlo a tanec přibližně stejným dílem a pokud divák neporozumí co říkáme, veškerý efekt bude tentam.
Jen abych předešl dalšímu nedorozumnění jedná se o barokní šerm-mušketýry.
Jen abych předešl dalšímu nedorozumnění jedná se o barokní šerm-mušketýry.
-
vasekd
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Poraďte nejlevnější použitelné mikroporty (exteriér, šerm)
Aha, takže dle zařazení do století odpadá plechové brnění...že?
Tudíž vysílačka nebude pod plechem?
Jinak hodně taky bude záležet na postavení účinkujících a rozestavení reprobeden. Pokud k tomu nebudete vozit ještě zvukaře, máte stejně zaděláno na problémy. Ty budou větší s klesající cenou za mikroport.
Dále mě napadá, že mikrofon asi rozhodně na hlavu. Klopák je na live zvuk tohoto ražení nepoužitelný!
Nevím nevím, jestli zde dostaneš od někoho požehnání na sadu za pořizovací cenu pod 10000,- peněz
Tudíž vysílačka nebude pod plechem?
Jinak hodně taky bude záležet na postavení účinkujících a rozestavení reprobeden. Pokud k tomu nebudete vozit ještě zvukaře, máte stejně zaděláno na problémy. Ty budou větší s klesající cenou za mikroport.
Dále mě napadá, že mikrofon asi rozhodně na hlavu. Klopák je na live zvuk tohoto ražení nepoužitelný!
Nevím nevím, jestli zde dostaneš od někoho požehnání na sadu za pořizovací cenu pod 10000,- peněz
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Naprostý souhlas,.
Nejlevnější věcí o které bych začal uvažovat je asi toto:
http://www.audiotek.cz/product-13593-ak ... -set-flexx
nebo spíš
http://www.audiotek.cz/product-43079-ak ... sports-set
Dobrý je u nich, že jsou alespoň karoidní, takže by nemusely brát tolik dalšího bordelu a mohly by být míň náchylný na vazbu.
Taky je potřeba mít možnost přepnutí frekvencí, kvůli případnému rušení na jiném kanálu.
ALE:
- cenově to je 3x tolik oproti původní představě
- bez zvukaře je to stejně průšvih, vůbec při pohybu před bednama, navíc někdo ty mikrofony musí vypínat a zapínat při boji
- můžou nastat problémy s rušením kanálů (viz jiná témata tomu věnovaná)
Pak se tu nabízí ještě možnost, jet to celé na playback, ale jednak to nemám sám rád, a taky netuším, jestli by to vůbec bylo proveditelné ve vašem případě, ať už z jakéhokoliv důvodu.
Nejlevnější věcí o které bych začal uvažovat je asi toto:
http://www.audiotek.cz/product-13593-ak ... -set-flexx
nebo spíš
http://www.audiotek.cz/product-43079-ak ... sports-set
Dobrý je u nich, že jsou alespoň karoidní, takže by nemusely brát tolik dalšího bordelu a mohly by být míň náchylný na vazbu.
Taky je potřeba mít možnost přepnutí frekvencí, kvůli případnému rušení na jiném kanálu.
ALE:
- cenově to je 3x tolik oproti původní představě
- bez zvukaře je to stejně průšvih, vůbec při pohybu před bednama, navíc někdo ty mikrofony musí vypínat a zapínat při boji
- můžou nastat problémy s rušením kanálů (viz jiná témata tomu věnovaná)
Pak se tu nabízí ještě možnost, jet to celé na playback, ale jednak to nemám sám rád, a taky netuším, jestli by to vůbec bylo proveditelné ve vašem případě, ať už z jakéhokoliv důvodu.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A nebo ten plac prostě uřvat jenom hubou.
Však nebudete hrát na ploše dva hektary, pro tisíc lidí. Nebo jo?
Však nebudete hrát na ploše dva hektary, pro tisíc lidí. Nebo jo?
-
Michal Patroch
Díky blaho za tipy, bohužel to opravdu finančně nedáme dohromady. Snad po sezóně, až se sejdou nějaké kačky nahradit mikrofony dodávané v sadě za mikrofony lepší. Jinak zvukař je na tohle vystoupení podmínkou, s tím se počítá.
Jiné možnosti ozvučení padly už při první konzultaci s režisérem. Textu je příliš mnoho na to, aby byl z playbacku a je příliš podstatný pro děj na to, abychom riskovali, že divák ve třetí řadě uslyší skvěle benzínový generátor stánkaře přes ulici, ale ne už intriky spřádající se na jevišti. V jiných vystoupeních používáme obě zmíněné náhradní alternativy, tady to nejde.
Jiné možnosti ozvučení padly už při první konzultaci s režisérem. Textu je příliš mnoho na to, aby byl z playbacku a je příliš podstatný pro děj na to, abychom riskovali, že divák ve třetí řadě uslyší skvěle benzínový generátor stánkaře přes ulici, ale ne už intriky spřádající se na jevišti. V jiných vystoupeních používáme obě zmíněné náhradní alternativy, tady to nejde.
Obávám se, že budeš nešťastný v momentě, kdy zjistíš, že špatná je celá ta levná sada, ne jen její mikrofon, který by se dal později vyměnit.
Typy, které tu padly (od 5.500 Kč nahoru) jsou opravdu nejnižší reálný základ (to AKGéčko sám mám a jsem spokojený). Pokud se nedá nafouknout rozpočet, tak to zkuste z jiné strany: je nutné mít jich hned 10? Nevystačíte nějakou přechodnou dobu s pěti kusy a až bude více financí, dokoupíte další - pořád ale kvalitní?
Pokud ani to nebude možné, přemýšlel bych o jiné variantě - co třeba nad podium zavěsit kondenzátory a nabírat celý prostor? Samozřejmě, že zvuk nebude zdaleka tak dobrý jako z mikroportů, ale pokud není jiné cesty...
Typy, které tu padly (od 5.500 Kč nahoru) jsou opravdu nejnižší reálný základ (to AKGéčko sám mám a jsem spokojený). Pokud se nedá nafouknout rozpočet, tak to zkuste z jiné strany: je nutné mít jich hned 10? Nevystačíte nějakou přechodnou dobu s pěti kusy a až bude více financí, dokoupíte další - pořád ale kvalitní?
Pokud ani to nebude možné, přemýšlel bych o jiné variantě - co třeba nad podium zavěsit kondenzátory a nabírat celý prostor? Samozřejmě, že zvuk nebude zdaleka tak dobrý jako z mikroportů, ale pokud není jiné cesty...
- jozef
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pozri sa na túto stránku.http://www.pasound.cz/bezdratove-mikrofony.rh.25/ U nás v divadle to používajú a bez
bez problémov aj na vonkajších vystúpeniach.U PAsound treba pýtať každý set v inej frekvencii.Jozef
bez problémov aj na vonkajších vystúpeniach.U PAsound treba pýtať každý set v inej frekvencii.Jozef
Měl jsem tu "čest" dělat s jednou cizí RH SOUND handkou. Samozřejmě, že zvuk mizerný. Každou chvíli vazba. Docela mě zachránil DBX FB v insertu. Jinak bych asi nedělal nic jinýho, než hlídal handku. V počtu 10 ks bych to kočírovat nechtěl. A při představě, že se ten přijímač nedá montovat do racku
s tím musí být docela příjemná práce. Proč vyhodit 15 tisíc za něco, co nefunguje, když můžu mít 3x něco, co funguje?
-
Michal Patroch
Nevím, jak se sem dostal počet 10 ks, já mluvil o čtyřech.
S tím GEMINI UZ-1128HE (odkaz viz. první příspěvek) náhodou někdo zkušenost nemá? V obchodech se nabízí kolem 7 tis. což už je dražší i než tady doporučovaný AKG WMS40PRO, ale na tom odkazu ho nají v akci, což bych při nějakém zadlužení snad zvládl, i když se skřípajícími zuby.
S tím GEMINI UZ-1128HE (odkaz viz. první příspěvek) náhodou někdo zkušenost nemá? V obchodech se nabízí kolem 7 tis. což už je dražší i než tady doporučovaný AKG WMS40PRO, ale na tom odkazu ho nají v akci, což bych při nějakém zadlužení snad zvládl, i když se skřípajícími zuby.
"Mea culpa, mea maxima culpa!"
O deseti kusech jsem začal mluvit omylem.
Gemini neznám, než se pro něj rozhodneš, mělo by tě zajímat i:
kolik portů můžeš využívat souběžně (aby se nerušily)
kolik vydrží baterie v bodypacku (často podceňovaný atribut)
O deseti kusech jsem začal mluvit omylem.
Gemini neznám, než se pro něj rozhodneš, mělo by tě zajímat i:
kolik portů můžeš využívat souběžně (aby se nerušily)
kolik vydrží baterie v bodypacku (často podceňovaný atribut)
Michal Patroch píše:Nevím, jak se sem dostal počet 10 ks, já mluvil o čtyřech.![]()
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gustave co to sem zase pleteš.
Jinak, asi takto, nevím o komkoliv kdo by na zvučení používal cokoliv od Gemini, zatímco od AKG, Shure, atd. má něco skoro každý.
Když už mluvíš o tom odkazu, tak mi tam nějak zásadně chybí nějaké důležité informace a parametry, vlastně úplně všechny.
Jinak, asi takto, nevím o komkoliv kdo by na zvučení používal cokoliv od Gemini, zatímco od AKG, Shure, atd. má něco skoro každý.
Když už mluvíš o tom odkazu, tak mi tam nějak zásadně chybí nějaké důležité informace a parametry, vlastně úplně všechny.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř