výběr kabelu na propojeni repro s PC
-
- Reklama
-
Polemil
výběr kabelu na propojeni repro s PC
Ahoj, rozhodil jsem se koupit nové reproduktory, převážně na poslech hudby (rock), konkrétně
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -58555.php
zároveň budu kupovat novou zvukovou kartu, protože by byl hřích zapojovat je do integrované:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80294
První dotaz je zda je to podle vás dobrá kombinace, popř co koupit jiného v podobné cenové relaci..
Dále se chci zeptat jakým způsobem reproduktory nejlépe s kartou propojit.
Předem děkuji za odpovědi
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -58555.php
zároveň budu kupovat novou zvukovou kartu, protože by byl hřích zapojovat je do integrované:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80294
První dotaz je zda je to podle vás dobrá kombinace, popř co koupit jiného v podobné cenové relaci..
Dále se chci zeptat jakým způsobem reproduktory nejlépe s kartou propojit.
Předem děkuji za odpovědi
Re: výběr kabelu na propojeni repro s PC
Monitory to nebudou špatný (ale neslyšel jsem je). Možná bych zvážil, jestli se nevyplatí si koupit rovnou bedny s 6" nebo 8" wooferem kvůli basům. Ikdyž záleží, jestli to chceš jako dobrý bedny nebo i na nějaký to míchání apod.
Spíš bych vyměnil zvukovku za nějaký kousek, který má symetrické XLR výstupy. Snad M-Audio nebo ESI Ego System
Spíš bych vyměnil zvukovku za nějaký kousek, který má symetrické XLR výstupy. Snad M-Audio nebo ESI Ego System
-
Polemil
Mixovat hudbu určitě nebudu. Jde mi čistě jen o poslech.
Zajímalo by mě také, jestli pro mě budou mít tyto repro smysl. Nyni mam 5.1 logitech (x-530) a na hudbu to opravdu nic extra neni.
Nebudu je ale dávat do žádné velké místnosti (cca 6x3m), tak abych zbytečně nekupoval něco, co nevyužiju.
co se týče zvukové karty, jakou konkretní bys doporučil, nechci aby to celkově překročilo hranici 7 tisíc...
Zajímalo by mě také, jestli pro mě budou mít tyto repro smysl. Nyni mam 5.1 logitech (x-530) a na hudbu to opravdu nic extra neni.
Nebudu je ale dávat do žádné velké místnosti (cca 6x3m), tak abych zbytečně nekupoval něco, co nevyužiju.
co se týče zvukové karty, jakou konkretní bys doporučil, nechci aby to celkově překročilo hranici 7 tisíc...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Bedny jsou OK hrajou pěkně pořizoval jsem je pro bratránka, ještě s mixáčkem a USB zvukovkou Lexicon Alpha. Propojení pochopitelně symetrické, toho bych se taky asi držel a jinou než externí zvukovku do USB bych už asi taky nebral, hlavně kvůli přenositelnosti a variabilitě.
http://www.audiotek.cz/product-11237-lexicon-alpha
Je to taková spodní hranice na který už se dá muzika naposlouchávat, něco i míchat.
Ale jsou to spíš už studiový monitory, je pravda, že na poslech muziky jen tak domů je to spíš luxus, ale dobrej.
Mě osobně se z nich zvuk líbil, na rock určitě slušný, pochopitelně na besech to nenakopne jako 18" reprák, maj taky takový konkrétnější středovejšky, což přidává na srozumitelnosti.
http://www.audiotek.cz/product-11237-lexicon-alpha
Je to taková spodní hranice na který už se dá muzika naposlouchávat, něco i míchat.
Ale jsou to spíš už studiový monitory, je pravda, že na poslech muziky jen tak domů je to spíš luxus, ale dobrej.
Mě osobně se z nich zvuk líbil, na rock určitě slušný, pochopitelně na besech to nenakopne jako 18" reprák, maj taky takový konkrétnější středovejšky, což přidává na srozumitelnosti.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Polemil
díky za názor..
S pultem a externí zvukovkou by se to nejspíš vyšplhalo k 10k, to už je na mě moc...
Pokud bych tedy polevil a chtěl nějaké levnější repro, například přímo k PC, které by táké nebyly na poslech hudby špatné, jaké by si doporučil?
např tyto creative. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62640
Chci se také samtam koukat na filmy, tak se trochu bojim aby mi u těch 2.0 nechyběly basy. Řekl bych ale že na poslech budou podstatně horší, nebo se pletu?
S pultem a externí zvukovkou by se to nejspíš vyšplhalo k 10k, to už je na mě moc...
Pokud bych tedy polevil a chtěl nějaké levnější repro, například přímo k PC, které by táké nebyly na poslech hudby špatné, jaké by si doporučil?
např tyto creative. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62640
Chci se také samtam koukat na filmy, tak se trochu bojim aby mi u těch 2.0 nechyběly basy. Řekl bych ale že na poslech budou podstatně horší, nebo se pletu?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pult není potřeba, Alpha má symetrické výstupy, ten jsem jen řešil pro bratránka, protože přes to připojuje i klávesy, CD, MD atd.
Jinak řeknu to takhle, mě se líbí čistej zvuk s detailama, na to jsou ty bedny slušný (BX5a). Já osobně mám v pracovně Magnaty + Transiwatt CD600, 2x25W. V divadle mám velký monitory přes Phonica. Ale na filmy v obyváku mám Geniusy SW HF 5000 (tuším), jsou to ty dřevěný, akorát s kvalitníma kabelama. Vše je vhodné pro svůj účel a ten taky plní.
Nebudu ti říkat kup si je bude to super na všechno, zvuk je na nich dobrej, u filmů si nejsem jistej, nikdy jsem to nezkoušel a doma už je nemám (stále mluvím o BX5a).
A už to tu několikrát zaznělo, tohle je zvukařské fórum, takže za tuto kategorii, je to za ty peníze sušný, pokud tě spíš zajímá HiFi stránka věci, tak to musíš jinam.
Jinak řeknu to takhle, mě se líbí čistej zvuk s detailama, na to jsou ty bedny slušný (BX5a). Já osobně mám v pracovně Magnaty + Transiwatt CD600, 2x25W. V divadle mám velký monitory přes Phonica. Ale na filmy v obyváku mám Geniusy SW HF 5000 (tuším), jsou to ty dřevěný, akorát s kvalitníma kabelama. Vše je vhodné pro svůj účel a ten taky plní.
Nebudu ti říkat kup si je bude to super na všechno, zvuk je na nich dobrej, u filmů si nejsem jistej, nikdy jsem to nezkoušel a doma už je nemám (stále mluvím o BX5a).
A už to tu několikrát zaznělo, tohle je zvukařské fórum, takže za tuto kategorii, je to za ty peníze sušný, pokud tě spíš zajímá HiFi stránka věci, tak to musíš jinam.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Polemil
Dobře, dik.
Jsem rozhodnutý je koupit, protože mi jde hlavne o poslech hudby a co jsem čet i jinde, tyhle repro jsou k tomu idealni.
Ještě poslední dotaz. Mluvil si o externi zvukovce, mohl bys mi dat konkretni typ? Popř ještě link na kabel který budu potřebovat na propojeni..
Moc děkuji
Jsem rozhodnutý je koupit, protože mi jde hlavne o poslech hudby a co jsem čet i jinde, tyhle repro jsou k tomu idealni.
Ještě poslední dotaz. Mluvil si o externi zvukovce, mohl bys mi dat konkretni typ? Popř ještě link na kabel který budu potřebovat na propojeni..
Moc děkuji
Od blahy jsi dostal zcela konkrétní tip, dokonce tě dal aji link. Stačilo si kliknout.
Na propojení potřebuješ 2x kábl "samec stereo jack - samec xlr" nebo "samec stereo jack - samec stereo jack".
Na propojení potřebuješ 2x kábl "samec stereo jack - samec xlr" nebo "samec stereo jack - samec stereo jack".
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ještě pro doplnění:
BX5a na Audioteku maj taky.
Co se týká kabelu, já jsem si je vyráběl sám, a to hlavně kvůli odzemění. Takže mám propojený jen + a - a stínění je připojené pouze na straně zvukovky.
Konektory a kabel pro výrobu najdeš na Audioteku taky.
BX5a na Audioteku maj taky.
Co se týká kabelu, já jsem si je vyráběl sám, a to hlavně kvůli odzemění. Takže mám propojený jen + a - a stínění je připojené pouze na straně zvukovky.
Konektory a kabel pro výrobu najdeš na Audioteku taky.
-
Polemil
Opravdu děkuji za opovědi a hlavně trpělivost se mnou
jak jste již zjistili, ve zvukařině nevyznám. Je vždy lepší se zeptat lidí, kteří se o to zajímají, než někde v obchodu kde mohu natrefit na kohokoli...
Ještě jeden dotaz, snad už poslední.
reproduktory budu mít připojené pouze ke stolnímu PC, určitě je nebudu převážet s notebookem. Proto by me zajímalo, jestli se vyplatí koupit zmíněnou externí zvukovou kartu Lexicon ALPHA, nebo jít do nějaké pci. Jde mi o poměr cena/výkon - pokud bych tak mohl ušetřit, byl bych rád.
Zase je nejspíš u té usb dobré, že mohu ovládat hlasitost přímo na ní. S normální zvukovkou by to šlo nejspíše jen softwarově že?
Ještě jeden dotaz, snad už poslední.
reproduktory budu mít připojené pouze ke stolnímu PC, určitě je nebudu převážet s notebookem. Proto by me zajímalo, jestli se vyplatí koupit zmíněnou externí zvukovou kartu Lexicon ALPHA, nebo jít do nějaké pci. Jde mi o poměr cena/výkon - pokud bych tak mohl ušetřit, byl bych rád.
Zase je nejspíš u té usb dobré, že mohu ovládat hlasitost přímo na ní. S normální zvukovkou by to šlo nejspíše jen softwarově že?
Určitě externí - mívají v naprosté většině o hodně kvalitnější analogovou část.
Zvukař bez www stránek
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Výhoda je v symetrických výstupech, což ti umožní oddělení země počítačové se zemí zvukovou, čímž se odstraní brum, který může, ale taky nemusí vzniknout. Záleží na kvalitě komponent v počítači a někdy i na konstalaci hvězd
. S tím, že tato karta je z dostupných ať již externích nebo interních, nejlevnější.
Je tu pak ještě možnost pokoukat po něčem starším.
Jinak na Aukru se teď draží E-MU 0202 USB, nová od 1,-
http://aukro.cz/profi-zvukova-karta-e-m ... 12412.html
a to i s kabelama, ale do konce aukce 9 dní, otázka kam se cena vyšplhá
Je tu pak ještě možnost pokoukat po něčem starším.
Jinak na Aukru se teď draží E-MU 0202 USB, nová od 1,-
http://aukro.cz/profi-zvukova-karta-e-m ... 12412.html
a to i s kabelama, ale do konce aukce 9 dní, otázka kam se cena vyšplhá
Naposledy upravil(a) blaha dne stř 02. úno 2011 11:51:33, celkem upraveno 1 x.
To by mě teda zajímalo jak symetrický výstup oddělí země ? Zem je stejná jako u sym. i nesym a zemní smyčka může vzniknout úplně stejně.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
Polemil
Ok, ještě tedy trochu našetřím a koupím co jste doporučili.
díky za váš čas
díky za váš čas
To s tou zemí by mě taky zajímalo. Podle mě je přece sym. a asym. rozdíl jen v tom, že se naindukované šumy mohou / nemohou odečíst.
U PC je dobrý zvyk zapojovat vždy vše na jeden přívod, rozdílná zem nedělá paseku jen u reprobeden, ale třeba i monitoru.
U PC je dobrý zvyk zapojovat vždy vše na jeden přívod, rozdílná zem nedělá paseku jen u reprobeden, ale třeba i monitoru.