co vše patří do odposlechů?
-
- Reklama
Re: co vše patří do odposlechů?
No, představte si situaci, kdy je to takhle pravda. Někteří hudebníci by potřebovali, aby je odposlechy průběžně fackovaly, aby cítili, že hrajou. Protože slyšet už nic nemůžou.TomasVv píše:"Já to od pultu slyším líp, než ty na pódiu".
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jj, musim souhlasit...No, představte si situaci, kdy je to takhle pravda. Někteří hudebníci by potřebovali, aby je odposlechy průběžně fackovaly, aby cítili, že hrajou. Protože slyšet už nic nemůžou.
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
-
dovicin
- Uživatel

Zní to možná kacířsky, ale myslím si, že zvukař by to asi fakt měl slyšet líp než muzikanti na podiu, tedy beru-li v potaz, že muzikant se řídí citem, znalostí skladby a odposlechem, kde obvykle není celá kapela. Tu právě poslouchá a koriguje zvukař, tak proč by to neměl slyšet od pultu líp než muzikant? Já se totiž dívám na problém jako muzikant a zvukař, ne jako zvukař nebo jako muzikant. A teď si mě snězte 
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... ale kdepak, to te radsi nechame at si te snedi muzikanti na ksefteA teď si mě snězte
Nevim, samozrejme ze si clovek postreby a pozadavky muzikantu musi prekladat s ohledem na technicky moznosti, ale jinak se snazim muzikantum duverovat v tom co slysej a co chteji do poslechu. Jen upozornuju ze pojmem "muzikantum" myslim ty co uz maji neco nahrano a ze samozrejme vim ze existuji i vyjimky.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mozna jsem to spatne pochopil ...
stava se mi, ze odposlechy slysim az k sobe k pultu (pres PA)... a muzikanti, jeste to pridej ... nejvic se mi osvedcilo, kdyz zvucim v sale, stahnu predek, nastavim odposlechy a pak predek zpatky pridam.
stava se mi, ze odposlechy slysim az k sobe k pultu (pres PA)... a muzikanti, jeste to pridej ... nejvic se mi osvedcilo, kdyz zvucim v sale, stahnu predek, nastavim odposlechy a pak predek zpatky pridam.
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsou slyšet odposlechy přes PA, bude někde něco špatně..... 
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme kdyz hraje cela kapela slyset to neni, protoze kazdej neni takovej magor (vetsinou je to zpevak).. ale kdyby jsi videl ten klub, to je peklo (v kostele by se mozna zvucilo lip).. pak tam jezdi policajti, ze je to nahlas a ze volaji duchodciPokud jsou slyšet odposlechy přes PA, bude někde něco špatně.....
Což ale nedává smysl. Stáhneš předek, "nějak" nastavíš odposlechy, muzikanti se slyší, vytáhneš předek a muzikanti slyší prd. Třeba.Jiriczek píše:nejvic se mi osvedcilo, kdyz zvucim v sale, stahnu predek, nastavim odposlechy a pak predek zpatky pridam.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych odposlechy v mrňavých klubech zakázal úplně....
Většinou je tam prostoru pro muzikanty jak ve zkušebně. Naučte se poslouchat ze svých komb, jedna bedna se zpěvem musí stačit.
Většinou je tam prostoru pro muzikanty jak ve zkušebně. Naučte se poslouchat ze svých komb, jedna bedna se zpěvem musí stačit.
-
dj_scorpio
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
u nás v klubu máme malou a velkou scénu... na velké by přistál i boeing 737, kdežto na malé míváme ty méně známé kapely které nepřitáhnou moc lidí... A vždycky se musím v duchu smát, když si naporoučí 6 odposlechů, natáhnou si na každou stranu ještě 2 komba a pak nemají kde stát... 
Zbrusu nový web pro všechny osvětlovače!
->>> http://www.osvetlovac.info <<<-
No jesti jde o Kofolu, tak maly scene by se nemelo rikat scena 
-
dovicin
- Uživatel

2jose1:
čeče...já ti nevím...když v malým sále otočíš vršky a sub k lidem, kapela slyší kulový. Komba ne všichni používají a pokud hrají všichni přes mix a PA (což se taky stává), odkud se mají slyšet? Jeden malinkatej odposlech (nebo dva) jsou dobrý. Jistě, pokud jedou komba, k čemu monitory, to souhlasím. Ale když jezdí kapela po kšeftech, kde nedáš pomalu ani majkový stojan, kampak s kombama...to je malý mix a šikovné PA mnohem praktičtější a kapely to ví a jedou podle toho. Někdy pomáhá jeden vršek lehce natočit i ke kapele a možná upravit pan, je tam sice všechno, ale kapela se slyší.
Obecně: pokud FOH zvukař slyší odposlechy, tak je to v pr...jak je to vůbec možné? Inu, možné je všechno, zvláště dneska, že?
2safa:
jasně, zvučím-li kapelu, kterou neznáš, musíš s nima mluvit a vědět, co chtějí, bez diskuse. A zatím jsem nikomu nezachutnal...třeba to ještě přijde
čeče...já ti nevím...když v malým sále otočíš vršky a sub k lidem, kapela slyší kulový. Komba ne všichni používají a pokud hrají všichni přes mix a PA (což se taky stává), odkud se mají slyšet? Jeden malinkatej odposlech (nebo dva) jsou dobrý. Jistě, pokud jedou komba, k čemu monitory, to souhlasím. Ale když jezdí kapela po kšeftech, kde nedáš pomalu ani majkový stojan, kampak s kombama...to je malý mix a šikovné PA mnohem praktičtější a kapely to ví a jedou podle toho. Někdy pomáhá jeden vršek lehce natočit i ke kapele a možná upravit pan, je tam sice všechno, ale kapela se slyší.
Obecně: pokud FOH zvukař slyší odposlechy, tak je to v pr...jak je to vůbec možné? Inu, možné je všechno, zvláště dneska, že?
2safa:
jasně, zvučím-li kapelu, kterou neznáš, musíš s nima mluvit a vědět, co chtějí, bez diskuse. A zatím jsem nikomu nezachutnal...třeba to ještě přijde
-
dj_scorpio
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Fyla píše:No jesti jde o Kofolu, tak maly scene by se nemelo rikat scena
Zbrusu nový web pro všechny osvětlovače!
-
Návštěvník
Nedavno som miesal monitory jednej "slavnej" kapele, co kdo chcel, to dostal. Po zvukovke prisiel ich FOH zvukar na podium, postavil sa pred frontmanove monitory a s hruzou sa ho opytal: "Proboha to nemyslis vazne?!" Vsetky monitory sa prekopali podla jeho pokynov a odchadzal so slovami: " A takhle vam to musi stacit" ...a stacilo
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
dovicin
Jasně, pokud tam hraje kapela s akustickými nástroji, tak je potřeba je posnímat a nahnat do monitorů. Ale ne probůh do 4xkilowat.
Jasně, pokud tam hraje kapela s akustickými nástroji, tak je potřeba je posnímat a nahnat do monitorů. Ale ne probůh do 4xkilowat.