Jaký bezdrátový mikrofon s velkým dosahem?
-
- Reklama
Jaký bezdrátový mikrofon s velkým dosahem?
Poradí prosím někdo jaký koupit bezdrátový mikrofon do ruky s velkým dosahem?
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký bezdrátový mikrofon s velkým dosahem?
Jak velkej dosah potrebujes a proc ?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: Jaký bezdrátový mikrofon s velkým dosahem?
potřeboval bych spolehlivý dosah min jednoho fotbalového hřiště (občas nějaká překážka) na moderování
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kdyz tu pohledas tak zjistis ze s tim dosahem to neni tak jednoduchy. V nezarusenejch podminkach delame s Opus 900 a externima groundplane antenama i 200m ale ruzne elmg. ruseni dokaze vzdalenost zkratit v extremnim pripade i na 50m. Pak je este otazka zda se v tvym pripade neda pouzit smerova antena ci vic rozmistenych anten a splitter. To uz jsou ale instalacni zalezitosti. Pokud se jedna o jedno konkretni misto (system se bude instalovat na pevno) tak doporucuju tyhle starosti nechat odborne firme a zavrhnout myslenku "proste neco koupim aby to melo dosah 100m". Tak jednoduche veci obvykle nebyvaji.
Mimochodem "občas nějaká překážka" je informace na nic. Jaka prekazka ? Plechova vyhlidkova tribuna nebo sem tam nejakej clovek ?
Mimochodem "občas nějaká překážka" je informace na nic. Jaka prekazka ? Plechova vyhlidkova tribuna nebo sem tam nejakej clovek ?
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
mi-ro
Otázka je taky finance, pokud je to opravdu fotbalové hřiště a souprava bude diverzitní, přijímač umístěný někde na "viditelném" místě, tak si myslím že na soutěže hasičů nebo fotbálek by mohla chodit většina portů s cenou od 5 tisíc. Jinak Sennheisery jsou opravdu dobrý a to nejen dosahem ale počítej na set 15 000,- . A 100% přenos ti nezaručí nikdo a nikde ani na 20m. Stačí když ti někdo poblíž zavysílá vysílačkou a jsi v píp. A že pořadatelé používají vysílačky na veřejných akcích tam kde jsou i porty, o tom netřeba debatovat.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
S bezdráty Senn.. jsem dělal jednou vzdálenost cca fotbalové hřiště.
Veledůležité bylo zajistit přímý dohled Tx/Rx aby se tam nikdy nikdo a nic nenachomýtlo. Potom už se jenom modlit, že to nikdo nesmázne jiným rádiem.
Ohlídat si před akcí, jak zahlédneš někoho s vysílačkou, odchytit ho a nechat zaklíčovat.
Veledůležité bylo zajistit přímý dohled Tx/Rx aby se tam nikdy nikdo a nic nenachomýtlo. Potom už se jenom modlit, že to nikdo nesmázne jiným rádiem.
Ohlídat si před akcí, jak zahlédneš někoho s vysílačkou, odchytit ho a nechat zaklíčovat.
-
Návštěvník
Ještě pro zajímavost, kdysi jsme ozvučovali celou trať závodů aut. do vrchů, tehdy jsem tam měl port Gemini UX 801 (UHF, nediverzit), když jsem byl na kopci a viděl na start, zkusil jsem handku kterou jsem měl u sebe. A slyšel jsem se!! i když s výpadky ale dala se říci srozumitelná věta. Pak jsem tyto dva body měřil GPS a bylo to 1 100m !!! na přímou viditelnost mimo aglomeraci (rozuměj mimo průmyslové rušení).
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ac nerad (doufam, ze se to nestane tradici
, to by byla nuda) musim tentokrat s Gustavem naprosto souhlasit!
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: Jaký bezdrátový mikrofon s velkým dosahem?
Kapsle NEeee, jen "hra" se signálem a s ANTÉNOU má vliv na DOSTŘEL
- kapsle je jen na citlivost důležitá = Zvukař Gustav
Překážka pohyblivá, až na vyjímky nic velkého a plechového.. místo vždy jiné.
Co Sennheiser? Řada 100 a 300, je rozdíl v dosahu?
Děkuji
Co Sennheiser? Řada 100 a 300, je rozdíl v dosahu?
Děkuji
-
Návštěvník
Ne, oba mají 30mW zatímco většina jiných typů jen 10mW. Větší dosah mají řady od 2000-5000, mají až 100mW s možností jeho regulace. Senn mají i dobré přijímače (i jiné obvody) ale čistě teoreticky, pro zvýšení dosahu o 100% je třeba 4x vyšší vyzářený výkon.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... jen upozornuju ze 100mW na UHF je mimo regule ČTU.Větší dosah mají řady od 2000-5000, mají až 100mW s možností jeho regulace.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
mi-ro
Ano, souhlas, max 50mW viz http://www.radiospektrum.cz/cze/vor10_11c.html