Jaká sluchátka na live s dobrým tlumením okolního ruchu?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Mirek_Veselý

Příspěvek od Mirek_Veselý » sob 12. úno 2011 20:53:33

Ahoj, chtěl bych si koupit na live zvučení nějaká nová, kvalitní sluchátka. Bývá to dost v randálu, takže by bylo dobré, kdyby dobře tlumili okolní ruch, ale i velmi kvalitní zvuk je důležitý. Třetím parametrem je cena.

Prosím o radu, zkušenosti atd.

Mirek

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » sob 12. úno 2011 21:00:56

Co takhle použít Hledání 8) .

search.php?keywords=sluch%C3%A1tka&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Hledat
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » sob 12. úno 2011 22:32:51

Mirek_Veselý píše:Ahoj, chtěl bych si koupit na live zvučení nějaká nová, kvalitní sluchátka. Bývá to dost v randálu, takže by bylo dobré, kdyby dobře tlumili okolní ruch, ale i velmi kvalitní zvuk je důležitý. Třetím parametrem je cena.
... kolik za ne chces dat ? Takova obecne dobre prijimana a kvalitni sluchatka pro zvuceni jsou Beyerdynamic DT770 Pro (viz: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog" onclick="window.open(this.href);return false; ... t+770+pro/ ) ale nevim jestli se ti vejdou do rozpoctu. Ja jezdim s mensima a levnejsima DT231Pro (vejdou se mi do SAC rigu ;-) ) a jsem s nima spokojenej, ackoliv nevim zda by byly vhodny i do velkyho randalu ... coz DT770tky jsou.

Mirek_Maly

Příspěvek od Mirek_Maly » ned 13. úno 2011 9:13:59

to Safa :

Díky za "korekci" zrovna já, kterého sere špatná gramatika mých mladších známých v SMSkách, tam udělám takovou gramatickou chybu :-)

Podívám se a uvidím co a jak. Dík za radu :-)

Mirek_Maly

Příspěvek od Mirek_Maly » ned 13. úno 2011 9:17:42

to: Safa

otázkou je, jestli vybrat 250 Ohmů nebo 80 Ohmů ?

Jakej je v tom rozdíl?? Dík

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » ned 13. úno 2011 20:51:58

Je v tom rozdil presne 170 ohmu ;-) . Mrkni se do manualu toho k cemu to budes pripojovat na jakou impedanci to ma konstruovanej sluchatkovej vystup a podle toho si vyber co bude nejbliz.

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » pon 21. úno 2011 22:51:46

To je dobrá rada, když vím kde se bude zapojovat, co když ale dopředu nevím - jednou to bude zvukovka jindy různé mix pulty na akcích, MD/MP3 přehrávače, ...... co je univerzálnější ? :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

JFL

Příspěvek od JFL » úte 22. úno 2011 17:24:11

Dříve se ve studiích používala sluchátka 600 Ohm, aby je bylo možné připojit i na linkový výstup. Na většině sluchátkových výstupů dnešních strojů však hrajou příliš slabě (P=UxU/R). Většinou dnes hrajou slabě i 250 Ohm, asi zlatý střed je 120 (Třeba AKG500, 271, atd.), některá mají i pod 50. Já bych bral 80 Ohm, budou hrát dost silně i na menších přenosných zařízeních. A není třeba se bát, že by nízkou impedancí poškodily výstup třeba přehrávače nebo zvukové karty. Vynikající profi, ale dražší jsou AKG 271. JFL

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » ned 13. bře 2011 23:19:27

Ono to není tak jednoduché, neboť nebereš v úvahu výstupní odpor sluchátkového zesilovače, který je od cca 5 Ohm do 120 Ohm (dle IEC 61938) - k maximálnímu přenosu výkonu dochází při impedanci sluchátek shodné s výstupní impedancí zesilovače, takže u 32 Ohm sluchátek na 120 Ohm zesilovači se bude většina výkonu ztrácet v zesilovači...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker » pon 14. bře 2011 13:55:46

Beyerdynamic DT 770 mohu vřele doporučit , mam je dlouho (cca 9 let) , chovam se k nim někdy jak dobytek a stále veliká spokojenost...dobrá izolace , zvuk stále výborný (a to jsem jim chudinkám někdy omylem dost naložil) .
Ne nadarmo je to v podstadě standard v živém ozvučování.
Rozhodně se do nich vyplatí investovat zdánlivě vyšší cenu neboť je to investice i na desítky let , což se o jiných typech říci nedá.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 14. bře 2011 14:36:08

sledge píše:Ono to není tak jednoduché, neboť nebereš v úvahu výstupní odpor sluchátkového zesilovače, který je od cca 5 Ohm do 120 Ohm (dle IEC 61938) - k maximálnímu přenosu výkonu dochází při impedanci sluchátek shodné s výstupní impedancí zesilovače, takže u 32 Ohm sluchátek na 120 Ohm zesilovači se bude většina výkonu ztrácet v zesilovači...
......Máš plnou pravdu. Jen doplním, že u výstupní impedance samotného sluchátkového zesilovače (elektroniky - a zvláště to platí tam, kde je výstup pro sluchátka připojen k výstupu výkonového zeilovače) je vždy nižší (desetiny až jednotky Ohmů) a proto výrobci do serie s výstupem vkládají do každého kanálu odpor (součástka), 24-100 Ohmů, která výstupní odpor zvyšuje na požadovaný "výstupní odpor" a zároveň chrání zesilovač před zničením zkratem na výstupu a zároveň ještě chrání sluchátka před zničením přílišným výkonem ze zesilovače - zkrátka omezuje výstupní proud, tj. ten který pak teče sluchátky. Maximum výkonu zde nebývá nejvyšším kritériem, ale je pravda, že sluchátka s vyšším "odporem" pak hrají slabě, neb se jim nedostane patřičného výkonu - jak píšeš a já se taky zmiňoval....

zblebt

Příspěvek od zblebt » úte 15. bře 2011 16:19:46

Ahoj,
Koupil jsem si ted nove Audiotechniky ATH - T500.
Stoji okolo 1600,- zvukova kvalita je opravdu dobra, jsou velmi pohodle, netlaci moc na usi, jsou uzavrene a pri zvuceni live jsem nemel problem s utlumem a s hlasitosti jsem nemusel jit o moc vic, nez pri beznem poslechu.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“