"Neco tam pust" versus OSA

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
jozef
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jozef » ned 13. úno 2011 13:24:43

Podla mňa ,keď kúpim origoš CD,tak tým CD-čkom kúpim právo púšťať,prehrávať.No nie rozširovať-kopírovať.To že púšťam origoš.CD na vyplnovu muziku , myslím že Osa do toho nemá nič.Môj názor Jozef.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » ned 13. úno 2011 14:13:31

Jenže na některých CD je dokonce písemě uvedeno, že neslouží pro veřejnou produkci :( .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

jozef
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jozef » ned 13. úno 2011 14:21:28

No to som si nevšimol, prezriem CDčká možno máš pravdu.Jozef

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » ned 13. úno 2011 14:29:29

Na jedné straně asi každý z nás tahá s sebou ze pár CD, právě ku příležitosti vzniknuvší situace...."něco tam pusť".
Na straně druhé, pokud máte smluvně ošetřeno, že o repertoár, který ten večer zazní, se stará pořadatel, není nic jednoduššího, než pouštět to, co si pořadatel donese.
Mě to připadne logické. Ovšem dokážu si představit ty pořadatelovic vytřeštěné oči....! :-D

KamilV
Uživatel
Uživatel

Re: "Neco tam pust" versus OSA

Příspěvek od KamilV » ned 13. úno 2011 19:21:23

safa píše: Jak je to s radiem ?
Podobnou otázku jsem tady už chtěl taky položit, neb já někdy využívám na akcích youtube. Pokud na youtube někdo umístí nelegální obsah, je to problém uživatele, který uploadoval (nějak tak to má youtube v podmínkách), takže já, jako návštěvník serveru, bych to nemusel řešit, ne? Prostě předpokládám, že pouštím "open-source" hudbu.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » ned 13. úno 2011 20:42:15

Pokud na youtube někdo umístí nelegální obsah, je to problém uživatele, který uploadoval (nějak tak to má youtube v podmínkách), takže já, jako návštěvník serveru, bych to nemusel řešit, ne? Prostě předpokládám, že pouštím "open-source" hudbu.
Podla mňa ,keď kúpim origoš CD,tak tým CD-čkom kúpim právo púšťať,prehrávať.No nie rozširovať-kopírovať.To že púšťam origoš.CD na vyplnovu muziku , myslím že Osa do toho nemá nič.
Hosi, tady se bavime o VEREJNE PRODUKCI. Doma si poustej veci jak chces, radio taky, tam na tebe OSA nemuze. Ale jakmile to poustis verejne (verejnost je 3 a vice lidi) tak platej jiny podminky. Chapu ze vam lecos pripada z naseho pohledu logicke ale zakon a potazmo OSA na to nahlizi po svym. A soudy bohuzel na nasi logiku prilis nedaji ... a o to mi prave jde. Proto resim jak se vyhnout pripadne pokute ci zalobe.

Cili vidim ze nikdo z vas v tom stejne tak jako ja evidentne jasno nema. Budu se muset dojit nekam zeptat.
Já na akcích pouštím originální CD, co mě nechávaj kapely(...i když některé kapely maj jen pálenky, ale i lisované je tak trochu kopie že :-) ) , a OSA se může jít vycpat
...to ano, pokud ty kapely nejsou zastupovany OSA. Ja na tyhle ucely pouzivam CD "Chillout sessions" co produkoval Beyerdynamic, ktery neni zcela jiste pod OSA (prava ma Beyer), ale to je 40 minut muziky coz je dost malo (tocit to dokola je trochu blbinec). Ano, da se podepsat smlouvu s poradatelem ze riziko nese on, ale ... bude na tebe zbytecne koukat skrz prsty. Proto me zajimal zda by to stream z internet radia resil v ramci souhrnnych poplatku provozovatele salu za verejnou produkci rozhlasoveho vysilani.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » ned 13. úno 2011 21:04:58

Hm, já ale taky mluvil o VEŘEJNÉ PRODUKCI. Akorát místo toho rádia využívám youtube.
Takže otázka zní: pokud šupnu youtube na master, na koho se bude dívat OSA skrz prsty? Na mě, protože jsem navštívil veřejně přístupný zdroj (i v hospodách už vídávám PC, kde si hosté sami pouštějí youtube), nebo na uživatele, který nelegálně uploadoval?

george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 » ned 13. úno 2011 22:47:12

Tak nevím, ale je naprosto jedno jestli to pouštíš z youtube, nebo CD, nebo já nevím čeho..jde o to co pouštíš..

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 14. úno 2011 10:02:27

Pokial na verejnej produkcii pustis radio, musis platit poplatky autorskemu zvazu. Logika veci veli, ze ak uz mas platit, tak radiu ktore pustas, pretoze ono uz raz autorske poplatky za verejne sirenie diela zaplatilo (...a ty sa na nich prizivujes) ale logika ide v pripade autorskeho zakona stranou, ty musis autorskemu zvazu za to iste zaplatit druhykrat! To je byznis!!!

Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek » úte 22. úno 2011 18:15:23

Presne tak,, proste cokoliv poustis (at uz z CD, Ipadu, Flashky, Youtubu.. proste vseho), nebo hrajes (i kapela, ktera hraje pisnicky od ja nevim ACDC) za to se musi platit. Obejit to proste nejde, jediny co muzes udelat je ze kapela Ti podepise prohlaseni o tom, ze hraje jen svoje pisnicky a ze neni prihlasena u osy (tak nejak to je) ...
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » úte 22. úno 2011 23:02:00

Jenže na některých CD je dokonce písemě uvedeno, že neslouží pro veřejnou produkci .
Mno pokud je to pravda, tak už nepouštět nic, nekupovat nic a počkat až OSA zdechne hladem. :-) Do toho co dělám se svým majetkem jim je prd.....nebo aspoň melo by být.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 22. úno 2011 23:28:08

U většiny disků už je to anglicky, ale jeden příklad za všechny
Přílohy
fleret.jpg
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek » úte 22. úno 2011 23:35:35

Mno pokud je to pravda, tak už nepouštět nic, nekupovat nic a počkat až OSA zdechne hladem. :-) Do toho co dělám se svým majetkem jim je prd.....nebo aspoň melo by být.
Bohuzel jim do toho neco je :-( .. zijou z diskotek, zabav, radii, vsech akci kde se plati i neplati vstup a je tam nejaka produkce (cehosi co je prihlaseno k ose)... a to nejlepsi je, ze muzou akce dohledavat zpetne a napalit ti za to nezaplaceni pokutu :-) to se tady ani nerikalo, tak Vam to rikam :-P
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » stř 23. úno 2011 8:49:03

safa píše:...to ano, pokud ty kapely nejsou zastupovany OSA. Ja na tyhle ucely pouzivam CD "Chillout sessions" co produkoval Beyerdynamic, ktery neni zcela jiste pod OSA (prava ma Beyer), ale to je 40 minut muziky coz je dost malo
Tak to vezmeme z druhé strany: každý z nás má "trochu" muziky, která dozajista pod OSU nespadá. Každému z nás je to málo. Což takhle to soustředit na jedno místo a podělit se o to? Něco v podobném smyslu, jako když se uploaduje obrázek na wikipedii - autor se zříká svých práv a nechává dílo k volnému užití.
Prostě "ten uploadne to a ten zas tohle - a všichni dohromady budeme mít dost" :)

Myslíte, že je to reálné? Kategorizovaně podle žánru? Pomůže to v "boji" proti OSE?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 23. úno 2011 9:41:33

V tom případě si myslím, že třeba na bandzone, je spousta dobrých nahrávek od kapel které nejsou pod OSou a asi by nebyl problém se s nima domluvit, ne o stažení, stahnout můžeš cokoliv (muziku), ale o možnosti pouštění na veřejných akcích.

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“