Konektor - prosim o radu !!!

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Konektor - prosim o radu !!!

Příspěvek od safa » stř 05. led 2011 10:13:12

KAMZIKu, to co pise Frenk je presne tak jak to je ;-)) . Konektor ma 6 vyvodu pricemz ve stavu kdy tam neni zastrceny protikus jsou vzdy dva naproti sobe propojeny. Zastrcenim jacka se rozepinaji a tri z jedne strany se propojuji se tremi kontakty jacka.

pavel16
Uživatel
Uživatel

Re: Konektor - prosim o radu !!!

Příspěvek od pavel16 » ned 09. led 2011 16:28:03

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » úte 22. úno 2011 22:42:24

Mě osobně přijde nejrobustnější ten Adam Hall - ta koncepce je tak jednoduchá, že se tam v podstatě nemá co podělat. A kdyby snad jo, tak se nestane nic, co by nešlo spravit kleštěma nebo šroubovákem, či kapkou čističe kontaktů během 10 sekund....

Za mě ten Adam!
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 22. úno 2011 23:12:31

Jenže, zatímco pravděpodobnost poruchy u Neutriku je minimální, u AH ji můžeš dřív nebo později čekat na 100%.

A jak chceš provýst opravu za 10s, když je konektor zabudovaný v přístroji, který je např. ještě namontovaý v Racku.

Už jsem se dávno poučil, že na takovejchhle kravinách to celý stojí a opravdu už nemám zájem, strávit lítáním kvůli blbýmu konektoru, kterejch je v systému 200, nebo nějakýmu levnýmu kabelu a já nevím, čemu ještě, strávit hodinu lítáním před akcí s pájkou, a nemít pak dost času na zvukovku a nastavení apecu. A ještě se pak modlit aby případná provizorní oprava vydržela.
Naposledy upravil(a) blaha dne úte 22. úno 2011 23:29:49, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » úte 22. úno 2011 23:23:41

+10, spolehlivé a bytelné konektory a kabely - k nezaplacení :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » čtv 03. bře 2011 22:20:09

Myslím, že už to není až tak o značkách. Jak pruží pružinky si můžeš vyzkoušet, Jediné, co se ti u toho AH může podělat je - ohnutí pružinek (porucha rozpínání) nebo nečistoty na kontaktních plochách. Ohnutí je málo pravděpodobné, obzvlášť pokud dobře pruží pružinky, no a nečistoty vyplavíš kontaktním sprejem bezpečně v časovém limitu.

Jinak například Behringer používá jako Jacky nějaké čínské konektory v podstatě za pár drobných. Na mixážních pultech i jiných výrobcích jsem za cca 3 roky viděl (z těch kovových variant) porouchané myslím 2 kusy - v jednom byl zbytek vylomený zbytek redukce Jack-cinch a druhý měl oxidy nebo sirníky na kontaktech - oprava kontaktním sprejem. A to se bavíme o řádu několika tisíců konektorů různého stáří v různých podmínkách nasazení.

Ad případná oprava toho AH - vystačíš s kontaktním sprejem, jedním jackem (samec) + šroubovákem a v podstatě "opravíš" všechno, co by se mu mohlo stát :-D

PS: v tomto konkrétním případě bych se opravdu této konstrukce od AH nebál, velmi dobře je mají udělané i CLIFF:
http://www.cliffuk.co.uk/products/jacksockets/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 03. bře 2011 22:39:25

Není nad to šťourat se 5minut před akcí v běžící mašině šroubovákem astříkat do ní kontox. :(

Je to hodně o materiálu, a jestli je prostě kontakt ošulenej, tak ti nepomůže ani přihnutí šroubovákem, a to nedej bože aby u něj nebyly v provozu i rozpínací kontakty (třeba inserty). Nikdy to nedáš do kupy. Je to přihnutý do prvního zasunutí jacka.

Prostě a jednoduše, samice od AH a Proel jsou žalostný a nesměj mi do baráku.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » pát 04. bře 2011 7:33:35

Blaha: Měl jsi tento konkrétní model od AH někdy v ruce? Nebo v systému?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 04. bře 2011 9:42:45

AH i jiné výrobce, této konstrukce a podobné cenové kategorie a vždycky, když se unavily kontakty, a to třeba už i po několika zasunutích, tam rozhodně nepomůže ohýbání šroubovákem, kleštěma nebo čímkoliv jiným. Taky mám ten model od Neutriku a ten slouží snad už 10 let.

Přesto, víc zkušeností mám s XLR a tam hlavně samice ať už panelový, nebo kabelový odcházej a to velmi rychle. Hlavně u AH (vymačkané dutinky, zasekávající se panelové samice). Zasekávání jsem pozoroval i u Proel panelovejch samic.

Nicméně od AH používám TRS jacky (ty kovové se zlacenýn TIP), ty fungují a i dobře se s nima dělá (i když své mouchy mají taky). Taky mám ještě dost AH XLR konektorů v systému, teď už hlavně jen na páráku, kde se je snažím při jakýmkoliv náznaku problému "okamžitě" měnit za Neutrik, nebo Amphenol.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » pát 04. bře 2011 12:14:24

Leda že by byly výraznější rozdíly v povrchové úpravě, která se pohledem/dotekem na rozdíl od kvality pružinek určit nedá. Přesto mi tato konstrukce (AH) připadne robustnější.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“