Sluchátka na Live do 1500Kč

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » sob 25. pro 2010 14:14:04

Jaká by jste doporučili levná sluchátka na live? Požadavky především co nejvyšší odstup od okolního hluku, zvuk až na druhém místě. Nebudu podle toho zvučit ale spíše na PFL, zjistit odkud leze nějaký bordel, jestli vůbec nekdo zpívá nebo otvírá jen tlamu atd. :-) Už tady podobné téma bylo, ale probíraly se tam různě drahá a dneska už je taky možná jiný výběr. :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Sluchátka na Live do 1500Kč

Příspěvek od safa » úte 28. pro 2010 17:38:07

Mmno ja ted pouzivam DT231Pro ( http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... dt231+pro/ ) coz jsou podle me naprosto nedoceneny Beyersky sluchatka. Nicmene u nich je to spis opacne, na tu cenu vybornej zvuk ale tlumi tak nejak normalne (musle pres komplet cely ucho jako maj DT770 Pro bude asi urcite tlumit lip). Nicmene dokazou hrat docela nahlas a ja z PAcka zase tak moc nahlas obvykle nehraju, navic se mi vejdou do bedny se SACem ;-)

Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick » úte 28. pro 2010 21:26:07

z osobní zkušenosti:

- AKG K 44 (800 Kč), zcela uzavřená, tlumení vynikající, podání lehce podprůměrné, ale bez větších výhrad, účel na hlasitou live akci splní
- od stejné značky K 99 (1200 Kč) polouzavřená, přenos kvalitativně stejný, ona polouzavřenost mi na akcích také stačila
- a určitě by stály za vyzkoušení uzavřené dýdžejské K 81, ty jsem netestoval

jen pro dokreslení rozsahu zkušeností: nakonec jsem pro live kdysi skončil u K 171 (3000 Kč), ale ty jsou za dvojnásobek. A ve studiu K 240 (3300) (jinak já za to nemůžu, že firma preferuje AKG :D ).
Jinak jsme ve studiu měli ještě několik různých starších Beyerdynamic (jsou hodně v pohodě) a taky Kossů kvůli porovnání.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 28. pro 2010 21:35:53

Používám K 121 a nepocítil jsem žádný problém. :D
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » úte 28. pro 2010 22:50:32

K-44 mám taky a na live mi teda moc nevyhovujou.

Ačkoliv nejsem příznivcem "špuntů" , mnohem líp se mi dělá se Shure SE210.
Pravda, stojí asi 2x víc, než je Tvůj rozpočet, ale hrajou podstatně líp.

Vynikající A&H XD-53 stojej myslím taky kolem 3 500,- Kč a jejich špunty XONE XD-20 neznám.

Za 1 500,- čoveče nevím, co bych vybral :-(

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » sob 05. bře 2011 15:50:13

No tak jsem nakonec koupil DT770 PRO 80, myslím že dají slušně použít na "home studiovou" i live práci. Takže spokojenost. :-) Jen to je trochu víc než 1500 :D
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » sob 05. bře 2011 22:59:57

No tak jsem nakonec koupil DT770 PRO 80, myslím že dají slušně použít na "home studiovou" i live práci. Takže spokojenost.
... diky za duveru znacce. Jen pro info, Beyerdynamic)))) dodava ke svejm sluchatkum z PRO serie vsechny nahradni dily, takze napriklad kdyby se ti casem odrbal hlavovej most nebo se znelibily velurovy (semis) nausniky daj se koupit kozenkovy a podobne.

usacek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od usacek » pon 02. zář 2013 13:02:46

Nejraději používám staré Tesly ARF300. Kdysi stály 300 Kč.

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » pon 02. zář 2013 17:07:13

No já jsem dlouhá léta jezdil na live s KOSS Porta PRO, později Porta Pro BBC. Sice jsou otevřená, ale zahrajou opravdu nahlas (takže přehluší PA i tehdy, když jsem já za mixem:-D), jen na basech je trochu problém rozeznat, co leze "zvenku" a co hrajou sluchátka... Mají jednu obrovskou výhodu: když je shodím na zem a šlápnu na ně, nebo "odběhnu" od pultu se sluchátky na krku a zapojeným kabelem :-DDDD), tak jakýkoli servis - zpravidla řešený kompletní výměnou - mne stojí 50,-Kč...

teprve když jsem dostal darem Beyerdynamic T-50 p, tak jsem zjistil, že něco je fakt jinak, a od té doby bez nich nedám ani ránu. Udělal jsem si věšáček, aby se neválely tak často po zemi, a snažím se dávat si pozor... zatím -musím to zaklepat- moje zacházení přežívají. Ovšem uznávám, že jsem značně mimo daný cenový limit...

Kromě toho jsem léta spokojeným majitelem DT-770PRO, ale šetřím si je na domácí poslech - po návratu z hraní sametové náušníky strašně smrdí vyčpělým cigaretovým kouřem a to jsem něajk nemoh přenýst přes srdce.

No a a bych nedělal reklamu jen Beyeru: měl jsem delší dobu půjčené Audio-Technica ATH-M 50 a musím uznat, že skvěle hrají, skvěle drží na hlavě, skvěle izolují a jsou skvěle skladná. Na profi práci doporučuju.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“