Ozvučení zkušebny
-
- Reklama
Ozvučení zkušebny
Zdravím, možná budu vypadat jako trouba, ale kdybych se nezeptal, tak to bude mnohem horší...
Zařizujeme zkušebnu a já jsem byl pověřen (případným "sponzorem") abych zjistil ceny aparatury. Nejdřív jsem si říkal, že to nebude žádný problém, mrknu, porovnám, stanovím cenovou hladinu... No, ale při procházení jsem narazil na to, že jsem zjevně mimo mísu a spousta věcí je mi záhadou. Jednoduše řečeno, netroufám si cokoli vybrat, protože do toho nevidím.
Poraďte prosím, co by bylo do zkušebny vhodné a zároveň (jak jinak, že?) s cenama při zemi.
Díval jsem se např nahttp://www.thomann.de/cz/the_tmix_pm600 ... 2_mkii.htm, ale vzhledem k tomu, že mix už máme, přijde mi to zbytečné, tak pokud by bedny šly, tak jaký obyč koncák k tomu?
Zkušebna cca 15m2, dva zpěvy + klávesy (kytary a bubeník jsou soběstační)
Předem díky za vstřícné odpovědi
Zařizujeme zkušebnu a já jsem byl pověřen (případným "sponzorem") abych zjistil ceny aparatury. Nejdřív jsem si říkal, že to nebude žádný problém, mrknu, porovnám, stanovím cenovou hladinu... No, ale při procházení jsem narazil na to, že jsem zjevně mimo mísu a spousta věcí je mi záhadou. Jednoduše řečeno, netroufám si cokoli vybrat, protože do toho nevidím.
Poraďte prosím, co by bylo do zkušebny vhodné a zároveň (jak jinak, že?) s cenama při zemi.
Díval jsem se např nahttp://www.thomann.de/cz/the_tmix_pm600 ... 2_mkii.htm, ale vzhledem k tomu, že mix už máme, přijde mi to zbytečné, tak pokud by bedny šly, tak jaký obyč koncák k tomu?
Zkušebna cca 15m2, dva zpěvy + klávesy (kytary a bubeník jsou soběstační)
Předem díky za vstřícné odpovědi
Zerro
Ozvučení zkušebny
No vybral jsi spolehlivě asi to nejhorší možné. Bedna která má citlivost 92dB a papírový výškáč (i když to zní dobře 3" HF DRIVER). Z toho by jste asi žádnou velkou radost neměli. Pokud neřešíš pult tak si pořiďte nějakou plastovou aktivku, pro začátek stačí klidně jedna. Na zpěv a klávesy by mohl stačit 10" basák - 12" bude lepší. Osobně bych raději volil nějakou důvěryhodnější značku než THEBOX. Co tak sleduju tak u nich opravdu funguje to, že za málo peněz dostaneš hodně málo muziky.
Zvukař bez www stránek
Ozvučení zkušebny
No, tak nějak jsem to čekal
A co teda konkrétněji bys doporučil? Často se píše THEBOX, Behringer taky ne, další je taky k ničemu a když se pak podívám, tak z toho zbudou jen nějaké špičkové kusy, které stejně ve zkušebně smrtelník nevyužije, nehledě na to, že ani nezaplatí.
Moje představa je +/- 10tis za dvě bedny. Teď to potřebuju vyvrátit, nebo najít řešení, ale prosím trochu konkrétněji.
A co teda konkrétněji bys doporučil? Často se píše THEBOX, Behringer taky ne, další je taky k ničemu a když se pak podívám, tak z toho zbudou jen nějaké špičkové kusy, které stejně ve zkušebně smrtelník nevyužije, nehledě na to, že ani nezaplatí.
Moje představa je +/- 10tis za dvě bedny. Teď to potřebuju vyvrátit, nebo najít řešení, ale prosím trochu konkrétněji.
Zerro
Ozvučení zkušebny
Opravdu špičkové kusy začínají někde od 40000,-Kč za jednu pasivní bednu
. Kolem 10000,- se dá pořídit jedna laciná, trochu slušně hrající aktivka. Osobně mám v této kategorii zkušenosti pouze s mackie SRM450 - můžu s klidným svědomím doporučit. Nejrozšířenější jsou plastovky od RCF, ne že by to byl bůchvíjaký zázrak, ale užitná hodnota značně převyšuje prodejní cenu. Slušné jsou údajně i některé behringerovy bedny - ale přehled nemám. Pokud by měla být cena rozhodujícím kritériem - tak bych volil stavebnici EM121 od megatonu. Nic levnějšího už se asi doporučit nedá.
Zvukař bez www stránek
-
dovicin
- Uživatel

Ozvučení zkušebny
pro to, co píšeš, bych ti nabídl, co mi přebývá...ale není to nové, i když v naprostém pořádku. Dvě strany vršky každá 150W a 121 db na stojanech a k tomu sub 300W 129db, sub je aktivní, každá cesta je samostatně ovládaná, značka Fame. Sub je samo na kolečkách, ale pro pevnou instalaci ve zkušebně v pohodě. Dal bych ti to za osmičku celý a když máte mix, není dál co řešit, protože to v klidu utáhne i ty kytary a bubeníka a komba můžou mít doma na cvičení.
-
dovicin
- Uživatel

Ozvučení zkušebny
dneska nafotím a hned pošlu...a odkud jsi ty? někam to můžu dovézt, dost jezdím po republice.