Jaké mikrofony na bicí?
-
- Reklama
-
vlasta
Jaké mikrofony na bicí?
jako že by se tam nevešly? Nebo že jsou jinak konstruované a vůbec by to nehrálo?
Díky moc za radu.
Vlasta
Díky moc za radu.
Vlasta
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaké mikrofony na bicí?
No já tu sadu mám taky a na slušnejch bicích se na tom dá nakroutit slušnej zvuk. Používám je na tomy a kopák, na rytmičák dávám buď SM57, nebo teď spíš AKG D40 (má lepší zvuk než SM57, akorát se musí dát na stojan, nebo použít držák od Shure - aby byl dál).
Takžesi myslím, jestli náhodou laborovat s výměnou vložek není tak trochu nesmysl. A pro porovnání rozdílu bych poksně dal PG56 a tu Betu58 vedle sebe na buben a jen zkusil jakej bude rozdíl, jestli to má cenu dál řešit.
No a pak není takovej problém rozhodit tu jednu PG56 a podívat se jestli by to šlo vyměnit.
Rozhodně bych to neřešil u kopáku, tam bude větší membrána, pak je taky otázka jak je Beta58 odolná, třeba na ránu paličkou.
Takžesi myslím, jestli náhodou laborovat s výměnou vložek není tak trochu nesmysl. A pro porovnání rozdílu bych poksně dal PG56 a tu Betu58 vedle sebe na buben a jen zkusil jakej bude rozdíl, jestli to má cenu dál řešit.
No a pak není takovej problém rozhodit tu jednu PG56 a podívat se jestli by to šlo vyměnit.
Rozhodně bych to neřešil u kopáku, tam bude větší membrána, pak je taky otázka jak je Beta58 odolná, třeba na ránu paličkou.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
vlasta
Jaké mikrofony na bicí?
Díky za názor. Laborovat nechci a zároveň se bojím abych to případně nějak nepodělal. Ta sada mi taky nepřijde zase tolik špatná, ale v různých diskuzích tady se píše že je k ničemu a to mě vedlo k té myšlence.
No uvidím. Zkusím porovnat ty PG s Betou a uvidím.
Díky
Vlasta
No uvidím. Zkusím porovnat ty PG s Betou a uvidím.
Díky
Vlasta
Jaké mikrofony na bicí?
Soukromý nefundovaný názor: žádná sada není k ničemu jenom proto, že to někdo na fóru řekl. Máš svoje uši, znáš svůj aparát...
Viděl sem minimálně 3 zvukaře, co se "vytahovali" jaký že mají supr majky, ale už jim nevadilo, že to gejtujou na Behringeru (nic proti značce, ale zrovna gejty se mi nelíbí), dorazí to snad nahodile nastavenýma korekcema a pak to celé vpustí do nějakýho RH-Soundu.
Jo, někdo možná řekne "tenhle mikrofon je naprd, kup si tenhle 10x dražší", ale takový člověk má dost možná 10x dražší aparát, kde "potenciál mikrofonu" využije.
Většinou se tu, díky profilům, dá zjistit, do čeho to ten který uživatel pouští, takže se s trochou opatrnosti dá odhadnout, který názor je +- nezaujatý. Ale stejně nikdy nebude na vlastní zkušenost
Viděl sem minimálně 3 zvukaře, co se "vytahovali" jaký že mají supr majky, ale už jim nevadilo, že to gejtujou na Behringeru (nic proti značce, ale zrovna gejty se mi nelíbí), dorazí to snad nahodile nastavenýma korekcema a pak to celé vpustí do nějakýho RH-Soundu.
Jo, někdo možná řekne "tenhle mikrofon je naprd, kup si tenhle 10x dražší", ale takový člověk má dost možná 10x dražší aparát, kde "potenciál mikrofonu" využije.
Většinou se tu, díky profilům, dá zjistit, do čeho to ten který uživatel pouští, takže se s trochou opatrnosti dá odhadnout, který názor je +- nezaujatý. Ale stejně nikdy nebude na vlastní zkušenost
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaké mikrofony na bicí?
Včera jsem si pouštěl klip Kabátů z novýho turné, je tam trochu zabraná i technika, záběry ze stavby, takže krom toho, že maj pult DiGiCo, tak jsem si všiml, že na tomech maj tuším Bety57 a na kotli Betu52.
POZOR: Nerozvádět Kabáty dál, je to jen kvůli použitým mikrofonům.
Gate od Behringera používám (na Drawmer prostě nebylo
) na kopák a tomy, trochu jsem si s ním pohrál a nepřipadá mi až zas tak strašnej (narozdíl od jinejch věcí).
Pravda, další věci v řetězci jsou Soundcraft, Rane, Crest, HKAudio (ev. EV a Dynacord).
POZOR: Nerozvádět Kabáty dál, je to jen kvůli použitým mikrofonům.
Gate od Behringera používám (na Drawmer prostě nebylo
Pravda, další věci v řetězci jsou Soundcraft, Rane, Crest, HKAudio (ev. EV a Dynacord).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaké mikrofony na bicí?
... ale no tak, Zdenku, tak se NEBOJ! Rekni proste "JE DOBREJ!" Zkus to, nestyd se...Gate od Behringera používám (na Drawmer prostě nebylo ) na kopák a tomy, trochu jsem si s ním pohrál a nepřipadá mi až zas tak strašnej.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Jaké mikrofony na bicí?
Tyjo, jeste ze takovej druh veci nemusim nikam zapojovat. Jeste bych dostal od safy za ucho 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaké mikrofony na bicí?
safa píše:... ale no tak, Zdenku, tak se NEBOJ! Rekni proste "JE DOBREJ!" Zkus to, nestyd se..."Behringer je DOBREJ" . Neboj se rict VLASTNI nazor!
Jaké mikrofony na bicí?
Tak , a dosti srandiček - Já používám na bicí vesměs co se z mikrofonů dá , od SM až do Bett takže bez omezení a úsměvú ,přátelé - stačí mít k tomu účelu mít jen klipsny a znát charakteristiku snímání zvuku 
Zvukař Gustav
Zvukař Gustav
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaké mikrofony na bicí?
Díky za osvětlující příspěvek.
Zrovna Sm a Bety patří k tomu lepšímu a bicí set Shure není z nejlevnějších.
Zrovna Sm a Bety patří k tomu lepšímu a bicí set Shure není z nejlevnějších.
Dělám, co mě baví.
Jaké mikrofony na bicí?
Sadou bych to NEřešil,dávám SHURY z individuální jednotlivý koupě- třeba i PG a kopák jasná Velko/membránovka B52
Zvukař Gustav
Zvukař Gustav
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaké mikrofony na bicí?
No fuj PG .... měl jsem tu čest asi dvakrát a už nikdy více 
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaké mikrofony na bicí?
Asi tak, PG je zhruba na úrovni sady na bicí od Superlux.
A mít 6-8 SM57 na bicí není zrovna levná sada, i když je mám fakt rád na jazz nedávám nic jiného.
A mít 6-8 SM57 na bicí není zrovna levná sada, i když je mám fakt rád na jazz nedávám nic jiného.
Dělám, co mě baví.
Jaké mikrofony na bicí?
Ale celkově se mi u SHUREK ,líbí pevná, kovová, drátěná mříž - chránicí kapsli před ránou paličkou
Zvukař Gustav
-
ATW-service
- Uživatel

Jaké mikrofony na bicí?
Jsem tu nečetl nic o Sennheiser e604. To je taky hodně oblíbený a bytelný mikrofon na tomy i snare. Objevuje se dost v kapelových riderech. Cena oproti sm57 srovnatelná, rozměry ve prospěch e604.
Osobně mám nejraději univerzální D2-ky na nezničitelných držácích Shure A50D.

Osobně mám nejraději univerzální D2-ky na nezničitelných držácích Shure A50D.