Vhodný zesilovač na výšky?

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » ned 20. bře 2011 0:57:14

PS - Ostatní jsou na tom ještě hůř, QSC na tom není tak špatně jako ostatní ....
Z téhle věty pak, ale vyplívá že QSC je vlastně nejlepší :D
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » pon 21. bře 2011 8:33:25

safa píše:
honza637 píše: QSC vůbec nedopororučuju. ... i drahé modely jsou naprostá hrůza.
:lol: :lol: ale tak jsi to asi nemyslel, ze ?

Jinak kolego tazateli, myslim, ze resis nesmysly. Klidne tam dej Behringera a casem vydelej na poradny bedny s poradnym koncem (kdyz ne aktivni).
No čoveče, asi chápu jak jsi to pochopil. :) :) :)
A jinak Honza 637 mi je čím dál sympatičtější, i když jsou fóra, kde s touto kritikou ho umlátěj do krychličky :-).
Já už to vzdal dávno..... Respekt všem revoltistům

Kecám, nevzdal...... HRRR na ně :-)

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » pon 21. bře 2011 10:06:44

Jééééé :oops:
A to jsem se ještě nezmínil o té skvělé repro ochraně na výstupu proti stejnosměrnýmu proudu která funguje na principu: Když se SS složka objeví tak je tam obvod kterej natvrdo vyzkratuje výstup, tim bych vážně pochyboval že by to přežily koncový tranzistory.... úúúúžasná ochrana. Něco podobnýho jsem naposledy viděl v napájecím zdroji Tesla.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » pon 21. bře 2011 16:08:43

nejlepší ochrany má federman! :-D

promiň za OT martine

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 22. bře 2011 13:28:11

honza637 - a co by jsi tedy doporučil ?

Za stejné peníze, co stojí QSC, podotýkám !

Zatím víme, že QSC jsou úplně blbé...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

thomas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od thomas » úte 22. bře 2011 13:30:40

To by teda aj mňa zaujímalo. Povedal si, že QSC je zlé, ale ostatní sú na tom ešte horšie :-) Kto je v podobnej cene na tom lepšie?

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » úte 22. bře 2011 13:41:43

Vítám obhájce z Prodance :D
Ale vážně: QSC nejsou úplně špatné, ale na středovýškové sekce se fakt nehodí, trochu zaspali...
Důležité je říct, co vlastně řešíš, jestli jen zvuk, jak moc rozhoduje cena, váha, výkon, použití atd.
Naposledy upravil(a) Ferda dne úte 22. bře 2011 13:47:24, celkem upraveno 1 x.

thomas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od thomas » úte 22. bře 2011 13:45:24

Ďakujeme za privítanie :-)
Ale vážne, ak nie QSC, tak čo potom?

P.S. Na svoju obhajobu len dodávam, že nevlastním ani jeden zosilňovač od PD :-)

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 22. bře 2011 13:59:21

Já se za obhájce nepovažuju, pár zesilovačů, včetně QSC, mi rukama prošlo a pár jsem jich opravil a některé i neopravil.
Číst schémata umím dobře, ale na posouzení a odsouzení by mi teda nestačilo jenom to.

Takže mně udivují ty jednoznačné soudy a opravdu bych rád věděl, jak na to autor přišel, že tak přesně ví, že jsou špatné, blbě hrající a nebezpečné - jaký, který a čí zesilovač bude za stejné peníze o tolik lepší.

Být tedy nějaké lepší musí, protože tady píšete, že QSC je naprostej průšvih
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » úte 22. bře 2011 14:00:44

No myslím, že za levné peníze to asi dopadne u většiny výrobců podobně, ale může rozhodnout např. váha při převozu, citlivost na "tvrdost" sítě, provoz do nízké impedance, možnost procesingu atd...
Pokud to má být bez kompromisů v kvalitě zvuku, tak je na výběr v klasice cca ze 4-5 značek (ale i bez kompromisu v ceně).

Jirka J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Jirka J. » úte 22. bře 2011 14:03:44

Možná by bylo lepší si na tu 4050 nebo 5050 zahrát a pak teprve blbě kecat.Mám MX3000a
a JBL MPX1200 na basy,což je v podstatě 4050 a tlačí to neskutečně.Nekolik 4050 i 5050 jsem prodal i kolotočářům a se s tím nemažou,zkraty, podpětí,vedro,prach,trvale v klipu a žádné reklamace.Co je za ty prachy lepší ? To by mě opravdu zajímalo.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » úte 22. bře 2011 14:10:36

U tak jednoduchého konce této koncepce je výstupní relé celkem zbytečné. Značkové relé spolehlivě odepínající DC je drahé, rozměrné a cenově srovnatelné s vyhořelými trandy. Většina poruch produkující DC složku je steně způsobena průrazem koncových trandů, takže nedostatečně dimenzované relé může skončit se zapečenými kontakty a vyhoří celý řetězec: trandy-relé-repro a vše se bude měnit. Triak šlusne při poruše výstup velmi rychle, bez oblouku a repro přežije. Při běžném přetížení vypne koncák nadproudovka a na výstupu se při neporušených koncových trandech opět žádná DC složka neobjeví.

Dimenzování 6ks trandů na větev je při koncepci 3H dostatečné a kapacita kýblů ve zdroji též není nějak moc ošizená.

Schémata QSC jsou běžně dostupná, proto lze nad nimi donekonečna mudrovat, od nových typů mi je poskytne dovozce, ale co ti ostatní? Rád bych si takto nahlédl i do konců ostatních výrobců, třeba do Crestů nové řady CC a Pro, abych si to mohl porovnat se staršími řadami, zejména s řadou CA, něco by napověděla i fotka vnitřností. Kdo máte co k dispozici, nahodíte odkaz nebo mi to pošlete do mailu?.. :-)))
Jsem zmatkař, někdy. No a?

thomas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od thomas » úte 22. bře 2011 14:13:43

Ferda, rovno povedz, čím tlačíš Ty? Ak mi neponúkneš rozumnú alternatívu, tak ma od toho QSC asi neodradíš.

Za alternatívu nepokladám Lab Gruppen, Crown I-Tech a podobné srandy, to je ako by si mi namiesto kúpy fabie odporúčal kúpiť sedmičkový bavorák.

MAD

Příspěvek od MAD » úte 22. bře 2011 14:50:48

Honza 637: většina neznačkových zesilovačů na tom bude ještě hůře než QSC. A taky mi nepřipadá fér odsuzovat paušálně firmu podle zesíků nejlevnější řady (pardon, druhé nejlevnější řady - ještě je tu GX.. :-D), kdybych posuzoval CROWN podle XLS nebo CE, tak musím taky říct NIKDY!!! :^o

Petr Vinš

Příspěvek od Petr Vinš » úte 22. bře 2011 14:53:01

Thomas:
Popiš prosím tě konkrétní aplikaci (reprobox, způsob dělení). Paradoxně je odladění solidního zvuku u lacinějších věcí náročnější (někdy i nemožné).
Pokud máš slušný DSP (RANE. driverack 260 nebo podobný) počítej s tím,že pro solidní zvuk HF sekce pro 1" driver potřebuješ zesilovač s výkonem min 200W/8ohm, pro 1,4-2" min 300W/8ohm. V reálu takový zesilovač pracuje do impedance o dost vyšší (viz imp. průběh driverů).U zesilovačů s kapacitní vazbou na výstupu je třeba i kompromisní nastavení PEQ v DSP, zezména v oblasti 2-5kHz a limiterů.

Další věc je ,že leckdy je lépe odladit dobře pasivní výhybku a místo anabáze s více zesilovači a aktivním dělením,je lépe koupit jeden kvalitní.

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“