Vhodný zesilovač na výšky?
-
- Reklama
to Petr Vinš:
Ja momentálne nepotrebujem žiadny, nie som autorom tejto témy, iba ma zarazila tá kritika QSC bez poskytnutia alternatívy, keďže až doteraz som žil v presvedčení, že za tú cenu tie konce sú celkom ok. Ja momentálne používam aktívny systém, ale v budúcnosti plánujem prechod na niečo silnejšie v pasíve a QSC patril k mojim kandidátom.
Inak, ak už sme pri tom upgrade, tak v budúcnosti plánujem zatiaľ pasívne delené dvojpásmo 15 + 1,4, keďže na biamp asi, aspoň zo začiatku, nebudú financie a zároveň mám zlé skúsenosti s rôznymi expertmi, čo podobné dvojpásma tlačili v biampe GX-kami a delili nejakým behringerom, výsledok bol katastrofálny. Preto preferujem radšej pasívnu výhybku a jeden poriadny zosliovač.
Ja momentálne nepotrebujem žiadny, nie som autorom tejto témy, iba ma zarazila tá kritika QSC bez poskytnutia alternatívy, keďže až doteraz som žil v presvedčení, že za tú cenu tie konce sú celkom ok. Ja momentálne používam aktívny systém, ale v budúcnosti plánujem prechod na niečo silnejšie v pasíve a QSC patril k mojim kandidátom.
Inak, ak už sme pri tom upgrade, tak v budúcnosti plánujem zatiaľ pasívne delené dvojpásmo 15 + 1,4, keďže na biamp asi, aspoň zo začiatku, nebudú financie a zároveň mám zlé skúsenosti s rôznymi expertmi, čo podobné dvojpásma tlačili v biampe GX-kami a delili nejakým behringerom, výsledok bol katastrofálny. Preto preferujem radšej pasívnu výhybku a jeden poriadny zosliovač.
- Petr V.
- Uživatel

Řada GX je skutečně nahraně a a zaslouží si spíš označení spotřební zboží.
Aktivní dělení by mělo být posunem ve kvalitě a vyžaduje kvalitní komponenty.
U QSC nedej na málo kvalifikované názory,mám trvalý kontakt s lidmi, kteří provozují tyto zesilovače, jde cca o 150ks zesilovačů, některé z toho jsem sám dodal. Do mrtě shořely tři kusy šlo o řadu PLX2. Ani u jednoho nedošlo k poškození reproduktorů. Důvodem destrukce bylo ve dvou případech nasátí bahna s vodou a ve třetím nevydržel zesilovač můstkový provoz. U řady RMX jde spíše o poruchy, které jdou na triko lacinosti této řady a používaným komponentům, nejde ale o nic masového či destruktivního charakteru.
Pokud by jsi nechtěl QSC, je možné sáhnout po značce Crest. Řada CC je do značné míry paralelou RMX a totéž se dá říci o Crest Proxxxx a řadou PL3 od QSC.U Crest CC bych řekl ,že je o trochu lepší zvukově na vyšších frekvencích.
Já dávám přednost QSC, jako velkoobchodní partner Prodance je dodávám k reproboxům které občas vyrábím.Neživí mě to a výdělek padne na další vývoj reproboxů.Navíc rád zůstávám s lidmi , kteří mají ode mě věci ,v trvalém kontaktu.
Petr V. = Petr Vinš
Aktivní dělení by mělo být posunem ve kvalitě a vyžaduje kvalitní komponenty.
U QSC nedej na málo kvalifikované názory,mám trvalý kontakt s lidmi, kteří provozují tyto zesilovače, jde cca o 150ks zesilovačů, některé z toho jsem sám dodal. Do mrtě shořely tři kusy šlo o řadu PLX2. Ani u jednoho nedošlo k poškození reproduktorů. Důvodem destrukce bylo ve dvou případech nasátí bahna s vodou a ve třetím nevydržel zesilovač můstkový provoz. U řady RMX jde spíše o poruchy, které jdou na triko lacinosti této řady a používaným komponentům, nejde ale o nic masového či destruktivního charakteru.
Pokud by jsi nechtěl QSC, je možné sáhnout po značce Crest. Řada CC je do značné míry paralelou RMX a totéž se dá říci o Crest Proxxxx a řadou PL3 od QSC.U Crest CC bych řekl ,že je o trochu lepší zvukově na vyšších frekvencích.
Já dávám přednost QSC, jako velkoobchodní partner Prodance je dodávám k reproboxům které občas vyrábím.Neživí mě to a výdělek padne na další vývoj reproboxů.Navíc rád zůstávám s lidmi , kteří mají ode mě věci ,v trvalém kontaktu.
Petr V. = Petr Vinš
Pokud má řada CC obdobné zapojení jako CPX, měla by být zvukově na vyšších frekvencích vždy o fous lepší oproti QSC RMX už z principu. CPX je klasický diskrétní konec, s výkonovým stupněm v zapojení SE a jádro zapojení Crestů je za léta vývoje propracované, takže nedoznává u novějších či odvozených řad významějších změn (proč vlastně).
U QSC se sází na maximální jednoduchost byť za cenu zapojení koncového stupně tak, že zesiluje proudově i napěťově a že to celé už z kraje pohání operák, takže je zajištěná určitá reprodukovatelnost parametrů zesilovače jako celku oproti klasickému zapojení, které začíná diferákem s diskrétními prvky. Ani u QSC se ve schématech novějších řad nedějí velká překvapení (a opět - proč vlastně).
Základní problém jestli volit za přijatelné peníze QSC nebo Crest by se u mě omezil jen na to, kdo je dodavatel a jak je zajištěn servis.
Budeš-li mít příležitost sehnat zachovalý Crest CPX, proč ne, stejně tak Ti poslouží zachovalé QSC, žádný z nich nebude chybná volba. U nákupu fungl nových kusů bude volba odviset od servisu dodavatele a od toho jak moc budeš vnímat případný zvukový rozdíl mezi QSC a Crestem, rozdíly při běžném hraní v běžných prostorách nebudou do očí bijící.
Jiné značky novějších řad v této cenové relaci mě neoslovují, takže je nedoporučím (Yamaha, Crown, Mackie...). Naprostým hrůzám, jako QSA, MAD apod. je potřeba se obloukem vyhnout, pouvažovat lze z domácích toliko o BV audio, pokud bude slušný kus k dispozici.
Já sice jeden MAD1300 v apecu trpím, ale jen proto, že je vlastnoručně těžce zrepasovaný a poněkud upravený a kapela neměla na nový zes a dožadovala se opravy za přijatelný peníz, aby ještě na monitorech dosloužil. Na FOH mi MAD nesmí ani omylem - co kdyby mi náhodou odvařil něco v NDM152. Pro případ poruchy mám na FOH hlavní a záložní QSC RMX2450.
Zapojením je MAD to něco jako proudově posílený Texan z 80-tých let..., vnitřní provedení je u mnou obhospodařovaného kusu s DPS bez masky, bylo z výroby zespodu silně oslintané kalafunou, ventilátory bez regulace, výstupní relátka - nejlevnější nekryté provedení do 12V autoelektroinstalace... atd., atd. ...
Celu dobu je samozřejmě řeč o zesilovači, podobnost s nickem MAD (Martin Dušák) je čistě náhodná!
Dodatek: Zadej si v bazaru na Prodance do vyhledávání Crest, je tam nabídka CPX2600 za pěkných 10.900,-
U QSC se sází na maximální jednoduchost byť za cenu zapojení koncového stupně tak, že zesiluje proudově i napěťově a že to celé už z kraje pohání operák, takže je zajištěná určitá reprodukovatelnost parametrů zesilovače jako celku oproti klasickému zapojení, které začíná diferákem s diskrétními prvky. Ani u QSC se ve schématech novějších řad nedějí velká překvapení (a opět - proč vlastně).
Základní problém jestli volit za přijatelné peníze QSC nebo Crest by se u mě omezil jen na to, kdo je dodavatel a jak je zajištěn servis.
Budeš-li mít příležitost sehnat zachovalý Crest CPX, proč ne, stejně tak Ti poslouží zachovalé QSC, žádný z nich nebude chybná volba. U nákupu fungl nových kusů bude volba odviset od servisu dodavatele a od toho jak moc budeš vnímat případný zvukový rozdíl mezi QSC a Crestem, rozdíly při běžném hraní v běžných prostorách nebudou do očí bijící.
Jiné značky novějších řad v této cenové relaci mě neoslovují, takže je nedoporučím (Yamaha, Crown, Mackie...). Naprostým hrůzám, jako QSA, MAD apod. je potřeba se obloukem vyhnout, pouvažovat lze z domácích toliko o BV audio, pokud bude slušný kus k dispozici.
Já sice jeden MAD1300 v apecu trpím, ale jen proto, že je vlastnoručně těžce zrepasovaný a poněkud upravený a kapela neměla na nový zes a dožadovala se opravy za přijatelný peníz, aby ještě na monitorech dosloužil. Na FOH mi MAD nesmí ani omylem - co kdyby mi náhodou odvařil něco v NDM152. Pro případ poruchy mám na FOH hlavní a záložní QSC RMX2450.
Zapojením je MAD to něco jako proudově posílený Texan z 80-tých let..., vnitřní provedení je u mnou obhospodařovaného kusu s DPS bez masky, bylo z výroby zespodu silně oslintané kalafunou, ventilátory bez regulace, výstupní relátka - nejlevnější nekryté provedení do 12V autoelektroinstalace... atd., atd. ...
Celu dobu je samozřejmě řeč o zesilovači, podobnost s nickem MAD (Martin Dušák) je čistě náhodná!
Dodatek: Zadej si v bazaru na Prodance do vyhledávání Crest, je tam nabídka CPX2600 za pěkných 10.900,-
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
Návštěvník
Kdyz se to uz tady tak rozjelo, tak so si myslite o Q serii od EV? Ma s tim nekdo zkusenosti? Cena je poronatelna s RMX, jenom nevim, co z toho vseho, co EV slibuji, je pravda a co ne (o 30% predimenzovanej zdroj, 2 Ohmy na kanal a podobne).
To thomas:
Nechci tě odrazovat, nejlepší škola je rozbít si hubu sám.
Alternativa je do středovýšek např.:
Frantikem zmíněný Crest CPX2600 (totéž jako Peavey PV2600 - 9900,- Kč nový!) - když nevadí váha a je procesing... A asi x dalších.
Crown XTi - když vadí váha a není procesing... A asi x dalších.
Důležité je to, jestli chceš lepší zvuk, nebo "vyhrát" v této diskuzi. Nejlepší je si ty zesy půjčit a vyzkoušet na svém aparátu - budeš mít jasno na svém vlastním uchu...
Nechci tě odrazovat, nejlepší škola je rozbít si hubu sám.
Alternativa je do středovýšek např.:
Frantikem zmíněný Crest CPX2600 (totéž jako Peavey PV2600 - 9900,- Kč nový!) - když nevadí váha a je procesing... A asi x dalších.
Crown XTi - když vadí váha a není procesing... A asi x dalších.
Důležité je to, jestli chceš lepší zvuk, nebo "vyhrát" v této diskuzi. Nejlepší je si ty zesy půjčit a vyzkoušet na svém aparátu - budeš mít jasno na svém vlastním uchu...
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Fando, Nezdá se ti značně zavádějící počítat počty koncových tranzistorů na velikost bedny?! Nejen pro tebe ale pro všechny - neřešim jak to drží, jak je s tim kdo spokojen. Řeším tady kvalitu reprodukcea tech. parametry. A ty bohužel za tu cenu u těchto zesů prostě nejsou to pravé. Bavíme se tu o řadě RMX (či levnější alternativě), protože tazatel tuhle finanční sféru řeší. Takže pro porovnání. Dneska jsem měl možnost servisovat zesilovače QSC RMX2450 a American Audio VLP1500 a další, vyšší řadu od American Audio. Ten American VLP1500 stojí 8 litrů vč. DPH a má líp vyřešenou filtraci , výkonější trafo (=pevnější bas, větší dynamika), větší chladiče,frantik píše:U tak jednoduchého konce této koncepce je výstupní relé celkem zbytečné. Značkové relé spolehlivě odepínající DC je drahé, rozměrné a cenově srovnatelné s vyhořelými trandy. Většina poruch produkující DC složku je steně způsobena průrazem koncových trandů, takže nedostatečně dimenzované relé může skončit se zapečenými kontakty a vyhoří celý řetězec: trandy-relé-repro a vše se bude měnit. Triak šlusne při poruše výstup velmi rychle, bez oblouku a repro přežije. Při běžném přetížení vypne koncák nadproudovka a na výstupu se při neporušených koncových trandech opět žádná DC složka neobjeví.
Dimenzování 6ks trandů na větev je při koncepci 3H dostatečné a kapacita kýblů ve zdroji též není nějak moc ošizená.
Schémata QSC jsou běžně dostupná, proto lze nad nimi donekonečna mudrovat, od nových typů mi je poskytne dovozce, ale co ti ostatní? Rád bych si takto nahlédl i do konců ostatních výrobců, třeba do Crestů nové řady CC a Pro, abych si to mohl porovnat se staršími řadami, zejména s řadou CA, něco by napověděla i fotka vnitřností. Kdo máte co k dispozici, nahodíte odkaz nebo mi to pošlete do mailu?..))
stejný počet koncových tranzistorů, stejný budič. (Myslim tim OZ, zatim jsem neměl možnost oba zesy poslechnout vedle sebe). Ale co znám QSC RMX2450, 4050HD tak to sedí. Nehraje to nic moc a přitom by klidně i mohlo.
Netahejte mě tedy za slovo stylem - American Audio je čína a fuj. Je mi zcela fuk co si kdo myslí. Je mi i jedno že se tady někteří za QSC staví do krve ... hele klidně. Nikomu neberu že to funguje. Jen mám názor že se nechá stejně dobrý zesilovač koupit lacinějc .
Konkrétně na basech mě teda rozhodně ani jeden z těchto zesů neoslovil. To zas musim napsat aby to bylo adekvátní. Jak by taky mohlo když zesilovač má mít údajně 2x750W / 4 ohmy a trafo má 1400VA? Že by perpetum mobile? A to pámbu ví jestli ta RMX2450 vůbec tak silný trafo má. A pak super zapojení napájecích větví konce zapojených ve třídě H tak, že filtrační kondenzátory jsou zapojeny mezi větvemi, což prakticky znamená že čím větší je napájecí napětí konců, tim menší je kapacita filtrace což je zrovna u basů docela provar.
Docela bych vám přál slyšet klasický ABčko s pořádnýma škopkama se šroubovýma vývodama. Takovej bas jste neslyšeli. ( Samozřejmě pokud je ten konec dobře navrženej - trafo aspoň o 30% výkonější než je požadovaný výkon, pořádná filtrace s kondíkama který JSOU DIMENZOVANÝ na velký odběry a dostatečný počet koncových tranzistorů které i při plném vytížení pracují v bezpečné oblasti SOA cháry - což u QSC nehrozí a vlastně většinou to nehrozí). Na vrchy - většina zesilovačů co jsem měl možnost slyšet nehrajou čistě, ječí a jsou v oblastni nižších středů zatažený. To jsou právě ty laciný operáky typu 5532, 4558, TL072. Zkuste si, pánové přeosadit tyto slavné stroje lepšíma OZ než jsou tyhle 30 let staré typy a možná i uslyšíte co jste zatim slyšet nemohli.
Nakonec legrační ochrany - Hele je fakt že pokud triak zkratuje výstup tak letí všechno co tam je a kvalitní relé je fakt drahý, ale ten tvrdej zkrat na výstupu může napáchat hodně škody - oddělá koncový trandy, napájecí obvody , může poškodit i plošný spoj .... )
A mimochodem s tim "procesingem" ... přemejšleli jste někdy co se děje se signálem když projde přes mrtě AD a DA převodníků, resamplování atd? Zlatej jednoduchej crossover případně s equalizerem ( pokud je nutný a PA není dobře sladěno). Výsledek daleko lepší než s "procesingem" Ale holt to bývá dražší, technicky náročnější. Holt za kvalitu se platí.
Trošku mi to připomíná analogii kdy se v 90.tých letech drtivá většina nahrávacích studií pustila brutálně do digitálu, vyhodili analogový mašiny a přitom rozumný zařízení který se už začínají kvalitě analogu vyrovnávat jsou až dnes.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
Radek Katakomby
Proč mám pocit,že už tady na zvukařině nejde o to něterým co nejlépe poradit,ale spíš jim něco prodat ze svého sortimentu?
Radek Malenovský
Jsem nezvukař,ale rád to tu čtu,aby se něco dozvěděl,takže doufám,že to tady bude dobře pochopeno
Radek Malenovský
Jsem nezvukař,ale rád to tu čtu,aby se něco dozvěděl,takže doufám,že to tady bude dobře pochopeno
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Máš naprostou pravdu. Spousta uživatelů to tady dělá ale opravdu z jiného pohledu na věc. Něco mají odzkoušeno a ví že to chodí a v rámci možností dobře tak doporučí.
Být to já tak se určitě kouknu třeba na ebay.de a tam zkouknu sortiment . Nedavno jsem tam koupil zesilovač 2x450W Klotz PA-900 a veeelmi poctivá konstrukce. Přesně taková jak má být a hraje parádně . Vyšel na 3 litry a spokojenost.
Pokud chceš koupit za dobře a co nejlepší kvalitu tak asi nezbude než se v těch střevech vyznat.
Být to já tak se určitě kouknu třeba na ebay.de a tam zkouknu sortiment . Nedavno jsem tam koupil zesilovač 2x450W Klotz PA-900 a veeelmi poctivá konstrukce. Přesně taková jak má být a hraje parádně . Vyšel na 3 litry a spokojenost.
Pokud chceš koupit za dobře a co nejlepší kvalitu tak asi nezbude než se v těch střevech vyznat.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
To Radek Katakomby:
Doufám, že jsi tím nemyslel mě. Tou cenou jsem chtěl upozornit, že Crest CPX (doporučený i Frantikem) je totožný s Peavey PV, které je výrazně levnější (Peavey totiž koupil Cresta). Já osobně jsem příznivec zesilovačů jiné značky.
Doufám, že jsi tím nemyslel mě. Tou cenou jsem chtěl upozornit, že Crest CPX (doporučený i Frantikem) je totožný s Peavey PV, které je výrazně levnější (Peavey totiž koupil Cresta). Já osobně jsem příznivec zesilovačů jiné značky.
-
Radek Katakomby
My máme sice starý,ale poctivý aktivní aparát Jirky Krampery Class A,mix AH,odposlechy Mackie,RCF,Shure,Audix,prostě
takový ten normální aparátek na ozvučení našich okresních akcí,takže mě to neživí a vůbec ktomu nechceme ani směřovat
Horkotěžko jsme ten aparát budovali a peníze jsme na to nosili z domu,z čehož byli manželky nadšené,ale jinak to prostě nešlo
Každopádně jsme se ve správnou chvíli pověsili jednomu zvukaři od nás ze Zlínska na krk a ten nám naštěstí ze vším radí.
Tímto bych dotyčnému co něco shání radil,vyhledat fyzicky u nich někoho v okolí co se tím zabývá,popřípadě mu jezdit
za pivo+párek pomáhat a neobjevovat co už je dávno objevené
U nás v okolí jsou zvukaři+kapely co mají koncáky od Behringer,Voicemaster,QSC,Secozvuk a každý si to chválí,takže aby se vtom někdo vyznal
Já osobně bych uvítal,kdyby vždycky někdo napsal co má,nebo měl+jakou stím má zkušenost.
Na příkladu:
Kdysi jsme v mladické nerozvážnosti nakoupili kabeláž Adam Hall,ta nám časem začala dělat takové problémy,protože
xlr konektory jsou tam uplně špatné,kabel je na tom podobně,takže jsme všechno nahradili kabeláži Klotz+Neutrikama
Radek
takový ten normální aparátek na ozvučení našich okresních akcí,takže mě to neživí a vůbec ktomu nechceme ani směřovat
Horkotěžko jsme ten aparát budovali a peníze jsme na to nosili z domu,z čehož byli manželky nadšené,ale jinak to prostě nešlo
Každopádně jsme se ve správnou chvíli pověsili jednomu zvukaři od nás ze Zlínska na krk a ten nám naštěstí ze vším radí.
Tímto bych dotyčnému co něco shání radil,vyhledat fyzicky u nich někoho v okolí co se tím zabývá,popřípadě mu jezdit
za pivo+párek pomáhat a neobjevovat co už je dávno objevené
U nás v okolí jsou zvukaři+kapely co mají koncáky od Behringer,Voicemaster,QSC,Secozvuk a každý si to chválí,takže aby se vtom někdo vyznal
Já osobně bych uvítal,kdyby vždycky někdo napsal co má,nebo měl+jakou stím má zkušenost.
Na příkladu:
Kdysi jsme v mladické nerozvážnosti nakoupili kabeláž Adam Hall,ta nám časem začala dělat takové problémy,protože
xlr konektory jsou tam uplně špatné,kabel je na tom podobně,takže jsme všechno nahradili kabeláži Klotz+Neutrikama
Radek
-
Radek Katakomby
Ferdo a Frantika znám osobně
Kdysi nám jednu akci zvučil a jako zvukař se osvědčil
Doufám,že nám někdy zase pomůže,protože si ho jako člověka vážím
Sice je Frantik moc zapálený do sortimentu Prodance,ale myslí to opravdu v dobrém,protože to má odzkoušené
Jinak Hubert Mašín právě z Prodance je opravdu zlatý člověk,protože se mě snažil vždycky lidsky
poradit a né za každou cenu prodat,tak jak to na mě zkoušeli někteří jiní
Aby bylo jasno my máme z Prodance jen dvě Selenia a zbytek jsme koupili u nás v Audioteku v UH,nebo
po inzerátech
Opravdu za nikoho nekopu a píšu to jak to cítím
Všem Vám přeju dobrou noc.
Radek Malenovský z Uherského Hradiště
Sice je Frantik moc zapálený do sortimentu Prodance,ale myslí to opravdu v dobrém,protože to má odzkoušené
Jinak Hubert Mašín právě z Prodance je opravdu zlatý člověk,protože se mě snažil vždycky lidsky
poradit a né za každou cenu prodat,tak jak to na mě zkoušeli někteří jiní
Aby bylo jasno my máme z Prodance jen dvě Selenia a zbytek jsme koupili u nás v Audioteku v UH,nebo
po inzerátech
Opravdu za nikoho nekopu a píšu to jak to cítím
Všem Vám přeju dobrou noc.
Radek Malenovský z Uherského Hradiště
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No i já se dokážu vžít do pozice člověka, který by mohl radit jen to svoje, a je pravda že občas k tomu i inklinuju.
Někdy jsou ovšem opravdu příspěvky zapálených už tak horké, že je to na pováženou. Myslím že tady celkem moc lidí nepochybuje o tom, že kolem firmy ProDance se pohybuje plno zkušených a opravdu dobrých zvukářů a techniků. Ale způsob, jakým jedná zmíněná firma se zákazníky se dá opravdu občas definovat jako: Pokud nemáš něco od nás, tak jsi podčlověk.
Asi nikdo nepochybuje o zkušenostech pana Huberta, ani přesnosti jeho prastaré Melissy.
Jen to obecné jednání některých v této firmě - kolem této firmy, musí jednoznačně směrovat do bodu, kdy se zvedá vlna revolty.
Rád čtu třeba od Huberta příspěvky na jejich fóru o mikro - makro ekonomice ( sice to oni tak nepodávají ale obecně to tak je ). Je vidět že opravdu přemýšlí a rozhodně není hloupý. Má pravdu.
Jak je ovšem naproti tomu občas schopný bojovat proti přesile nezapalených, to je triskní. A docela hodně dává na jevo, že to, kde píše, je prostě jeho ( no je no )
To je toliko můj názor na OT, které tady vzniklo a Thomasovi jsem už poradil i já.
Obecné, na výšky platí vždy co nejlepší s malým THD. Je to ovšem skoro jedno ( do 1% ) v případě že to bude hulákat na lesy. Ani QSC PL380 nemá nijak zvláštní parametry a jak funguje.
Někdy jsou ovšem opravdu příspěvky zapálených už tak horké, že je to na pováženou. Myslím že tady celkem moc lidí nepochybuje o tom, že kolem firmy ProDance se pohybuje plno zkušených a opravdu dobrých zvukářů a techniků. Ale způsob, jakým jedná zmíněná firma se zákazníky se dá opravdu občas definovat jako: Pokud nemáš něco od nás, tak jsi podčlověk.
Asi nikdo nepochybuje o zkušenostech pana Huberta, ani přesnosti jeho prastaré Melissy.
Jen to obecné jednání některých v této firmě - kolem této firmy, musí jednoznačně směrovat do bodu, kdy se zvedá vlna revolty.
Rád čtu třeba od Huberta příspěvky na jejich fóru o mikro - makro ekonomice ( sice to oni tak nepodávají ale obecně to tak je ). Je vidět že opravdu přemýšlí a rozhodně není hloupý. Má pravdu.
Jak je ovšem naproti tomu občas schopný bojovat proti přesile nezapalených, to je triskní. A docela hodně dává na jevo, že to, kde píše, je prostě jeho ( no je no )
To je toliko můj názor na OT, které tady vzniklo a Thomasovi jsem už poradil i já.
Obecné, na výšky platí vždy co nejlepší s malým THD. Je to ovšem skoro jedno ( do 1% ) v případě že to bude hulákat na lesy. Ani QSC PL380 nemá nijak zvláštní parametry a jak funguje.
To Radek Katakomby:
Nepochopil jsem, jak toto souvisí s naší diskuzí o zesilovači na výšky?:
U Prodance je to samozřejmé, tam svoje zboží prostě musí pochválit, to dělá každý obchodník.
Dělám to už dlouho, prošlo mě rukama dost techniky (pokud máš zájem, můžu se hodit seznam zesilovačů, které mám a nebo jsem měl) a proto si myslím, že snad základní přehled mám. Samozřejmě je fakt, že každý máme nějaké ty oblíbence
Nepochopil jsem, jak toto souvisí s naší diskuzí o zesilovači na výšky?:
Neber to jako navážení se do Frantika, ale on má právě ten problém, že zná dobře hlavně ten sortiment Prodance a tudíž nemůže hodnotit ostatní konkurenci, natož tvrdit, co je nej. Viz už zmíněné, že nové PV2600 je vlastně CPX2600 za mnohem míň pěněz než u Cresta, ale neváhá ho doporučit z bazaru.Ferdo a Frantika znám osobně
U Prodance je to samozřejmé, tam svoje zboží prostě musí pochválit, to dělá každý obchodník.
Dělám to už dlouho, prošlo mě rukama dost techniky (pokud máš zájem, můžu se hodit seznam zesilovačů, které mám a nebo jsem měl) a proto si myslím, že snad základní přehled mám. Samozřejmě je fakt, že každý máme nějaké ty oblíbence
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To nějak nechápu, to jsi přesi napsal tyViz už zmíněné, že nové PV2600 je vlastně CPX2600 za mnohem míň pěněz než u Cresta
Nicméně v reakci na toto a vzhledem k tomu, že už jsme dávno OT a jen tak tiše doufám, že to Martin nějak rozdělí.
Je rozdíl jestli je mašina sice třeba 5let stará a je vyrobená ještě na starým kontinentě, nebo USA a nebo je to po novu, udělaný na cenu a podle toho vypadá kvalita (levnější součástky, horší zpracování, atd.). V tom může být rozdíl mezi mašinou z bazaru za 11k, nebo novou za 10k. Už jsem viděl několik věcí dělaných tímto stylem a rozdíly tam opravdu jsou. Berte to jen všeobecně, nevím jestli je to zrovna tento případ, a ani nemám chuť a čas po tom pátrat.
Co se týká CPX2600, ty mám, můžu říct, že je to dobrej zesilovač, kterej si toho nechá dost líbit. A je i nad oproti nižším ve své řadě, kde třeba CPX1500 má na kanál 4 kondy 3300microF a CPX2600 12000microF. U CPX1500 jsem už několik kondů měnil, pravdou zase je, že to vždy zůstalo pouze u vystřeleného kondíku
Dneska už bych kupoval XTI4000 z USA, cena kolem 16k vč. poštovnýho, cla, DPH, záruka mezinárodní, váha kolem 8kg, procesor a výkon vyšší.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Chlapi fakt ze mě nemusíte pořád dělat agenta Prodancu:-). Akorát většinu věcí, co mi vyhovují, mám od nich, protože je prostě měli v sortimentu v solidním poměru výkon/životnost/kvalita/cena/servis/poradenství. Nic víc zatím není. Pro mě jsou důležité dvě věci v PA: Pult AH GL2200-424 a pár NDM152, že to pohání momentálně RMX2450 není podstatné.
Crest CPX jsem s klidným svědomím doporučil právě proto, že je to v této cenové kategorii slušný, ověřený standard. CPX-ka jsem viděl a slyšel v provozu v pevné instalaci u sinclaira dávno před tím, než vůbec QSC u nás na trhu bylo a než jsem je do PA pořizoval. Konečně - výše jsem už přece vše podstatné uvedl: Crest - ano, a co máte kdo k porovnání - sem s tím (schémata, pajšl).
Crest CPX jsem s klidným svědomím doporučil právě proto, že je to v této cenové kategorii slušný, ověřený standard. CPX-ka jsem viděl a slyšel v provozu v pevné instalaci u sinclaira dávno před tím, než vůbec QSC u nás na trhu bylo a než jsem je do PA pořizoval. Konečně - výše jsem už přece vše podstatné uvedl: Crest - ano, a co máte kdo k porovnání - sem s tím (schémata, pajšl).
Jsem zmatkař, někdy. No a?