Vícekanálový EQ pro monitory
-
- Reklama
-
cePEACE
Zdravím všechny!
Potřeboval bych drobnou pomoc resp. radu. Přemýšlím o equalizaci 4 monitorových cest a hledám vhodný kompromis: cena x kvalita x velikost. Už jsem byl skoro rozhodnut pro ALESIS DEQ830, ale doneslo se ke mně něco u šumu. To by mi samo o sobě do monitorů až tak nevadilo, ale vzhledem k osmi kanálům a RTAčku a pamětí pro presety jsem ho chtěl použít i pro PA. Lákalo mě ušetření spousty místa v racku a snadné a transparentní olvádání.
Proto Vás prosím o radu, případně zkušenosti s tímto DEQ, protože jestli to bude šumět v PAčku, tak mi to přijde zbytečné...
Díky
Potřeboval bych drobnou pomoc resp. radu. Přemýšlím o equalizaci 4 monitorových cest a hledám vhodný kompromis: cena x kvalita x velikost. Už jsem byl skoro rozhodnut pro ALESIS DEQ830, ale doneslo se ke mně něco u šumu. To by mi samo o sobě do monitorů až tak nevadilo, ale vzhledem k osmi kanálům a RTAčku a pamětí pro presety jsem ho chtěl použít i pro PA. Lákalo mě ušetření spousty místa v racku a snadné a transparentní olvádání.
Proto Vás prosím o radu, případně zkušenosti s tímto DEQ, protože jestli to bude šumět v PAčku, tak mi to přijde zbytečné...
Díky
Ahoj, já ten ALESIS DEQ830 mám, už několik let, na odposlechy je to výborný kompromis, vzhledem k tomu že si muzikanti kolikrát dělají na podiu takový bordel, že ani ten šum nepostřehnou. Nemůžu si vynachválit možnost si 8 nezávislých cest okamžitě modifikovat na jednou. Doporučuji, ale nevím jestli je konečně k dostání. Všichni okolní prodejci jej v nabídce mají, ale dodací lhůty už kolikrát nesplňují, já jsem na něj čekal půlroku. A to ještě po známosti. Takže hodně štěstí.
Bylo by férové říct, že jej mám použitý primárně jenom na odposlechy, a na mastery mám použitý DBX 2231 a z něj potom jako RTA do ALESIS DEQ830, jenom ať vidím co se děje.
-
cePEACE
Díky za názor a za radu a jen tak pro doplnění bych se zeptal:
Dá se nějak popsat míra šumu, co z toho leze? Například srovnáním s jinými "šumícími" komponenty? (napadá mě třeba Behringer DSP 8024).
Díky
Dá se nějak popsat míra šumu, co z toho leze? Například srovnáním s jinými "šumícími" komponenty? (napadá mě třeba Behringer DSP 8024).
Díky
Tak teď to porovnat nemohu, neboť od Behringera v řetězci nic nemam, nic méně, bych řekl, že ten šum není tak extrémní jak někteří vyprávějí, protože záleží na řetězci zapojených přístrojů, něco leze z mixu, něco ze zesilovače, to je těžko říct kolik se podílí tady ten DEQ830. Navíc pokud máš v řetězci Behringery tak můžeš být klidný, neboť ten Alesis je rozhodně podle mého názoru méně šumivější ale více spolehlivější. Ale asi by to mohlo mírně vadit na koncertě nějakého tichého citlivého muzikanta...teď jak na potvoru mě nikdo nenapadá, ale jak jsou dva a hrají na nějaké nástroje, tak je to nepostřehnutelné. Když tak není problém 8.5. jedu na otočku na kšeft tak jestli chceš můžeš se jet podívat a poslechnout si.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... co mas proti sumu ? Sum je zdravy! Trochu toho sumu tam byt prece musicePEACE píše:ale doneslo se ke mně něco u šumu.
Jinak DSP8024 se uz dobrejch 6 let nevyrabi tak co by si nezasumel ;-D
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Neporovnávali jste to někdo oproti Behringeru FBQ3102, po upgradu odposlechů mi docela začal vylejzat šum (on tam byl asi i předtím, ale bedny ho nehrály
). Teď snad budou nějaký finance, ale netuším kolik a co vše bude průchodný, tak si pomalu dávám do kupy seznam a docela mě míra toho šumu zajímá.
Případně jestli s tím někdo nebude hrát někde kolem Jaroměře (tak max. do 30-40km) a nechal by mě to poslechnout, vyzkoušet.
Skládám do kupy několik variant nákupů, tohle je do Ekonimické, pak mám střední, tam mám DBXka, no a TOP tam je výměna celýho pultu s přechodem na digitál. Vše se uvidí podle celkové výše financí.
Mimochodem, zkoušel jsem Dancefloor, který ho maj v ceníku, s výsledkem, že ho nemaj skladem, že se nevyrábí a ať se podívám třeba na ALKO (nebo co to bylo). O tom jsem nikdy neslyšel a navíc podobnou věc ani nedělaj, dělaj jen klasiku max. 2ch a to si radši koupím ty DBXka.
Případně jestli s tím někdo nebude hrát někde kolem Jaroměře (tak max. do 30-40km) a nechal by mě to poslechnout, vyzkoušet.
Skládám do kupy několik variant nákupů, tohle je do Ekonimické, pak mám střední, tam mám DBXka, no a TOP tam je výměna celýho pultu s přechodem na digitál. Vše se uvidí podle celkové výše financí.
Mimochodem, zkoušel jsem Dancefloor, který ho maj v ceníku, s výsledkem, že ho nemaj skladem, že se nevyrábí a ať se podívám třeba na ALKO (nebo co to bylo). O tom jsem nikdy neslyšel a navíc podobnou věc ani nedělaj, dělaj jen klasiku max. 2ch a to si radši koupím ty DBXka.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Asi mysleli ALTO.
Na odposlechy máme v malém racku jejich Alto Monitor, to je 10p EQ + 2x parametr, HPF LPF a ten funguje dobře a je v 1U.
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=a ... GL6cJmgqrA" onclick="window.open(this.href);return false;
Někde jsem potkal jejich kompresory, a to moc nemakalo (myslím, že Exit Chmelnice...)
Na odposlechy máme v malém racku jejich Alto Monitor, to je 10p EQ + 2x parametr, HPF LPF a ten funguje dobře a je v 1U.
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=a ... GL6cJmgqrA" onclick="window.open(this.href);return false;
Někde jsem potkal jejich kompresory, a to moc nemakalo (myslím, že Exit Chmelnice...)
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva