Podrazy medzi zvukármy

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
jozef
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od jozef » úte 29. bře 2011 15:04:01

Zdravím pekný deň. Neviem či už tu takáto téma bola ale mi nedá pokoja aby som o tom paru slov nenapísal. Už neraz sa nám stalo že sme telefonicky dojednali kšeft, čiže nás objednali na nejakú akciu, už len trebalo podpísať objednávku , zmluvu a zrazu príde email od usporiadateľa (prepáčte ale rušíme telefonickú objednávku lebo sa prihlásila jedna dotyčná firma čo ponúkla nižšiu cenu ako vaša firma).
Čo by ste robili na mojom mieste? Dali by ste nižšiu cenu? Alebo by ste vifackovali dotyčnú firmu? Veď sú nejaké kritéria v cenách, podľa čoho by sa mala každá firma držať. A nie ísť s cenami dole a dole a dole,len aby oni dostali kšeft. Pomaly budeme pracovať len za babku, pričom máme v aparatúre kopu peňazí. U nás na slovensku sú firmy čo im nevadí za koľko, len aby oni dostali akciu a podrazia iné firmy. Pritom usporiadatelia z takýchto hádok sa radujú, že nemusia toľko platiť. Nenaťahujem to ďalej ale som musel paru slovami moj problém napísať. Napíšte ako to funguje u Vás v Čechách, či sú podobné prípady. Podľa mňa ako tu čítam tie zvukárske fóry, každý cti druhého a podľa mňa by to malo takto fungovať.
Ďakujem Jozef

xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od xb » úte 29. bře 2011 16:43:02

Jozef buď v klidu, v čechách to funguje úplně stejně.
Navíc každý, kdo si tady koupí 2 aktivky, 4-vstupého Behringera a bezdrát Omnitronic, si začne rozjíždět zvukařskou firmu a začne tak, že udělá kolegyňi Majce z kanclu dětský den za pětikilo a ještě jí tam bude celé odpoledne pouštět písničky. Pak takovým lidem řekneš nějakou reálnou sumu a pomalu na tebe pošlou kriminálku za to, že se jí snažíš okrást.
(já vím, možná je to off-topic, ale je to ze života ...)

jozef
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od jozef » úte 29. bře 2011 16:59:58

To máš pravdu.Je to tak, že kto má hifi vežu a nejaký mikrofón už sa robí zvukárom ,zvučí za paru halierov a my čo máme živnosť odvádzame DPH,
platíme dane keď pýtame za našu prácu primeranú hodnotu , tak usporiadateľ povie že som sa zbláznil že toľko pýtam.Oni (načiernozvukáry)
nám to veľmi kazia. :( Nevie čo a ako ale dobre by bolo stým niečo vymyslieť.Jozef

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od TomasVv » úte 29. bře 2011 17:05:28

Jediné řešení je nabízet kvalitní práci, kvalitní techniku tam, kde je poptávka.
Dělám, co mě baví.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od Fyla » úte 29. bře 2011 19:27:13

Stovystich!

Martin
Administrátor
Administrátor

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od Martin » úte 29. bře 2011 20:55:13

jozef píše:...Neviem či už tu takáto téma bola ale mi nedá pokoja...
Počti si např. tady na deseti stránkách: bar-f24/ceny-zvukaru-t45.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tohle téma bude pořád živé :?

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od Jose1 » stř 30. bře 2011 12:32:27

Věčné téma....!!!
Aáááááá teď jsem si vzpoměl....... jak to řeším já.....
Moje mailová komunikace se zákazníkem....pro zajímavost.... :wink:
Pravda, je to trošku OT....

Dobrý den,
pro potřeby výstavy pořádané v termínu 26.5.2011-10.6.2011 bychom potřebovali zapůjčit projekční techniku. V časech úspor je ale bohužel škrtáno i umění, pro pořádání výstavy tudíž máme k dispozici zcela mizivé prostředky, na techniku máme v současné době pouze 10 000,- Kč. Jako případnou kompenzaci bychom Vám mohli nabídnout propagaci Vaší firmy v prostorách výstavy. Výstava je s mezinárodní účastí, pořádaná ve spolupráci s Ministerstvem kultury, pravděpodobně v Nostickém paláci, dostane se jí i mediální pozornosti. Vaše podpora by se dala pojmout i jako sponzorství, možná by Vám takováto reklama Vašich služeb přišla zajímavá. To by bylo skvělé.
Jednalo by se nám o následující věci:
7 projektorů + plátna
10 DVD přehrávačů
5 televizorů
1 počítač, schopný projekce skrze dva projektory současně a připojení na ně, + klávesnici + myš

Moje reakce....

Pane XXX.....ve vší úctě....!
Letmým odhadem..... pouze za pronájem požadované techniky na 1 den si bude jakákoliv firma účtovat cca 20 000,- Kč krát 16 dní = 320 000,-Kč
Je mi zcela jasné, že způsobem, jakým nyní reaguji, tak si momentálně uzavírám jakoukoliv možnost další potenciální spolupráce s Vámi. ;-)
Ale bohužel vaše poptávka mě nenechává klidným a troufnu si to risknout.....být drzý!
Promiňte, ale vtírá se mi nutně na mysl, že zase chce někdo na někom vydělat. Já to být nechci, kdo to odnese!!!
Pokud budu chtít investovat do reklamy, zmíněný peníz lze investovat smysluplněji jinak.
A dále, si nemyslím, že Ministerstvo kultury nemá na pořádání podobné akce patřičný obnos na řádné zaplacení svým dodavatelům. A pokud nemá.......škoda mluvit!
Mohl jsem odepsat pouze, nemám zájem, ale chtěl jsem, aby jste to slyšel....
Takže tak....

Zajímá někoho pokračování....??? :wink:

Frenk
Uživatel
Uživatel

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od Frenk » stř 30. bře 2011 12:47:44

zajímá :D
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Jiří E
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od Jiří E » stř 30. bře 2011 13:09:55

Já se hlásím na tu akci jako zvukař na telefonu ( 150 000 za den mi bude stačit !.)

xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od xb » stř 30. bře 2011 13:43:12

Chose: a víš kdo ten kšeft za ty peníze vzal? Předpokládám že ty sis dveře k nim zavřel ;)

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od TomasVv » stř 30. bře 2011 13:54:41

Tomu říkám kšeft, investuješ 310 000,- (virtuálně) abys mohl ozvučit nějakou zbytečnou akci, kde ta technika nebude nikoho zajímat.
Dělám, co mě baví.

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od Jose1 » stř 30. bře 2011 16:43:38

Spoustě vašich reakcí nějak nerozumím.... :wink:
Můžete mi vysvětlit Jiří E TomasVv jak jste svoji odpověď mysleli....?

Jinak dopadlo to překvapivě....následně....

Dobrý den, pane Jose,
budoucí možnost spolupráce si rozhodně neuzavíráte, naopak vítám Vaši otevřenou reakci. Chápu, že za našich 10 000,- se nám nejspíš každý vysměje, ale co se dá dělat, zkusit to musím, protože peněz je opravdu málo. Naše spolupráce s ministerstvem bohužel spočívá v tom, že "přebralo morální záštitu", přičemž nám nedá na realizaci výstavy ani korunu, naopak musíme platit za pronájem prostor.
Doufám ale, že Váš odhad ceny je trochu nepřesný, protože my opravdu nepotřebujeme nic extra, stačí nám ty nejhorší možné (přesto funkční) projektory atd. Když se namátkou podívám na ceny projektorů například na Alze, vidím je tam za 7-9 tisíc, DVD kolem tisíce, atd. - takové i otřískanější by nám bohatě stačily, a nezbývá mi doufat, že právě takové bude někdo pronajímat za nižší, než Vámi odhadnutou cenu. Ale možná se mýlím, přiznávám, že v "branži" jsem zcela nový administrativní podržtaška.
Děkuju ale každopádně za odpověď, a doufám, že se nám jednou podaří spolupracovat při přípravě něčeho, nač opravdu budeme mít peníze.
Mějte se hezky

A já na to....

Chm....tak to se divím... :-)
beru...
beru...
beru...
Ono se v případě té ceny ani tak nejedná o vysmátí, ale přímo o urážku v oboru.... ;-)
Ještě k té ceně, já to opravdu plácnul odhadem. Na každý komponent jsem vysadil 1000,- Kč na den, což není nereálná cena. Musíte si uvědomit, že každá firma, co pronajímá takovou techniku, nenakupuje projektory a plátna z bazaru, ale za plné ceny. Ty bývají dost vysoké, aby byla zachována určitá kvalita. Takže každý má cenu pronájmu rozpočítanou zhruba na 3 roky životnosti pronajímané věci. Po třech letech, to pak začíná vydělávat, pokud se firma ovšem nesníží k dumpingovým cenám. ;-)
Přeji Vám hodně štěstí mezi vlky, a třeba Vám budu někdy moci být nápomocen při realizaci zakázky, která bude poctivě vedená, poctivě připravená a poctivě zaplacená....
Jose

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od Pavel Sedlák » stř 30. bře 2011 17:50:38

No, ani plakat se nad tím nedá...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od honza637 » čtv 31. bře 2011 0:03:18

Nojo, je to tu pěkné =D>
U nás na jihu se podstřeluje taky.
Já měl zvučit na cca 4 hodiny jeden ples. Vzhledem k tomu že tam byla většina techniky a já bych přivezl párák, pár stojanů a mikrofonů a mix, řekl jsem si 2000,- bez papíru. Není to moc ale je to v místě, navíc přes půl objemu techniky tam bylo.
Nakonec jsem se dozvěděl, že to zvučit nebudu, že jsem drahý. Nakonec to "ozvučil" majitel jedné umělecké agentury (účinkval tam jako člen jedné z kapel) který velmi dobře ví co stojí zvuk a jak se ceny mají ... Obrázek si udělejte sami.
Na závěr uvedu že to dopadlo prý hrozně. Jednak mix na podiu a navíc dotyčný nemá absolutně žádné zkušenosti se zvučením středověké muziky....
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Podrazy medzi zvukármy

Příspěvek od pavlii » čtv 31. bře 2011 1:23:28

Sice nejsem LIVE zvukař, ale jen podotknu: legrace (spíš teda černý humor) je v tom, jak to obvykloe v těchto případech dopadne hrozně...ale lidi jsou nepoučitelný :lol: no myslím, že studiové práce se to týká zrovna tak.

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC

Odpovědět

Zpět na „Bar“