Jaký pořídit zesilovač?

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
zu

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od zu » úte 12. dub 2011 19:17:22

ahoj,
sháním zesilovač a nic o tom nevím. Nemam moc peněz, k dispozici mam bedny (cca 500w) a zajímalo by mě, zda by je ozvučil Zesilovač Skytec AMP-1500 (http://www.elimal.cz/hifi/zesilovac-sky ... 00-2400-w/" onclick="window.open(this.href);return false;) a jestli je aspoň trochu dobrej nebo ne.. popř nějaký doporučení na jinej, cenově přijatelnej?
děkuju, zu

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » úte 12. dub 2011 19:20:40

ahoj,
za mě, vykašli se na nové potvory co nehrajou, ukaž co máš za bedny, a podle toho se můžeme bavit.
:-) obecne ten zesilovač je nahouby. nevěřil bych mu.

Napiš co to je za bedny 500W není málo, tak ad si za ušetřenou tisícovku je neupálíš.

zzbar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zzbar » úte 12. dub 2011 19:27:29

Předně prosím napiš, co hodláš zvučit. Jestli jsi DJ, nebo to bude živák. Pak také blíže specifikuj ty bedny ( alespoň impedanci). Poté ti tady určitě někdo poradí.
Osobně bych se ale vyhnul obloukem Skytecům, Omnitronicům apod. Za ty prachy se spíše poohlédni po internetových bazarech a kup něco lepšího. Ale jak říkám, základ je vědět, na co to vlastně potřebuješ.

zu

Příspěvek od zu » úte 12. dub 2011 19:29:49

zjistím co nejdřív, maj dojet teprve o víkendu:-)

zu

Příspěvek od zu » úte 12. dub 2011 20:16:16

bedny maj bejt omnitronic 500w, odpor 8 ohmu..potřebovala bych právě nazvučit zpěvy (sebe), jenže kluci maj docela silný aparáty a já slabej hlas.. takže aspoň něco, co mě hodně zesílí..a nevybouchne po prvním zapojení.

zzbar
Uživatel
Uživatel

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od zzbar » úte 12. dub 2011 20:52:41

Ještě napiš tvůj cenový limit a jestli už ty bedny náš, nebo je teprve budeš kupovat.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od OK2MDK » úte 12. dub 2011 21:17:03

omnitronic? toho bych se radeji zbavil, pokud si je jestě neobjednal asik bych raději počkal!!

Je to neprodejné, a pravděpodobně to nebude hrát. Nicméně platí co psali, cenový limit (případně plány kapely) zkušebna, do hospod a tak:-)

zu

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od zu » úte 12. dub 2011 21:41:02

cenový limit: čim míň, tím líp...+- tak 10ku...bedny ještě nemam, ale brzo se přivezou na zkoušku otestovat jak hrajou a podle toho je buď vezmem nebo ne. Akorát jsme chtěli nejdřív zesik, aby se to vůbec rozchodilo..a ty věci sháním na zkušebnu + na menší koncerty do hospod, kde nemaj ani nic na zpěvy..

zu

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od zu » úte 12. dub 2011 21:41:57

btw co tohle?
http://sz.aukro.cz/koncovy-zesilovac-2x ... ml#gallery" onclick="window.open(this.href);return false;

zzbar
Uživatel
Uživatel

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od zzbar » úte 12. dub 2011 23:01:29

No tak pokud máš 10 litrů, tak se honem vykašli na Omnitroniky. Pořiď si aktivní bednu. Zbavíš se drátování, budeš to mít skladnější a nenataháš se s tím. Když si pořídíš např. RCF 310A, tak budeš čumět na drát. Budeš mít sice jenom jednu bednu, ale ta v pohodě strčí ty tvoje dvě do kapsy. A časem si vyděláš na druhou. Omnitroniky už v životě neprodáš!

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od safa » úte 12. dub 2011 23:26:14

Budeš mít sice jenom jednu bednu, ale ta v pohodě strčí ty tvoje dvě do kapsy. A časem si vyděláš na druhou.
... a tu postavis doprostred jeviste presne tam, kde by jinak bylo videt zpevacku.

Taky jsem priznivcem aktivek ale ne za kazdou cenu.

zzbar
Uživatel
Uživatel

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od zzbar » úte 12. dub 2011 23:35:38

Takže vizualní stránka je důležitější než výsledný zvuk? :wink: Navíc zu povídal(a), že to má do zkušebny + nějaké hospody...

zu

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od zu » stř 13. dub 2011 13:22:54

tak jo, děkuju:-) asi jste mi právě ušetřili kopec nervů a peněz:-)

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od honza637 » stř 13. dub 2011 15:07:31

zu píše:btw co tohle?
http://sz.aukro.cz/koncovy-zesilovac-2x ... ml#gallery" onclick="window.open(this.href);return false;
Tohle mi připomíná QSAčka . Každopádně o noname klumpů tohohle typu kde není ani značka a prodejce to takhle vychvaluje bych se vyhnul ještě větším obloukem jak Syktecům [-X
Jináč 100% souhlasim s ostatními. Omnitronic je největší low end a jen bys ses s tim trápil.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

frantik
Uživatel
Uživatel

Jaký pořídit zesilovač?

Příspěvek od frantik » stř 13. dub 2011 15:42:13

Zu, bez velkého přemýšlení pořiď jednu aktivku RCF ART-310A a bude vymalováno. Sice nová je za cca 13tis, přesahuje poněkud limit 10 litrů, ale vyplatí se to! Tzv. "okresní liga" zvukařů tuto aktivku běžně používá jako pódiový monitor a nikdo si nestěžuje, že by se z ní neslyšel. Vstupní citlivost se dá přepnout tak, aby se box vybudil přímo z mikrofonu. Pokud bude potřeba zvuk korigovat, bude se mezi mikrofon a aktivku vřadit nějaký menší mixáček, ale začít se s dobrým mikrofonem dá i bez něj. Doporučím odzkoušet např. Senheisser E-835 nebo E-845, podle toho, co ti líp sedne.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“