Lze pojistit live techniku?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pát 29. dub 2011 15:06:26

Včera, uprostřed prosluněného dne, se zničehonic rozpršelo, během 30 vteřin "čáchanec jak hrom". Pořadatel s deštěm nepočítal (ani já moc ne, fakt to nevypadalo, obloha pěkně modrá).
Venkovní akce, nic nezakryto. Během těch 30 vteřin, co začínalo pršet, jsem jen v rychlosti svlíkl budnu a překryl mix, utíkal vypnout pojistky a pak za deště vše nosil pod střechu (jak už to bývá, tak se nikdo do pomoci nehrnul, z cizího krev neteče, že...).
Dneska jsem vše vysušil a poutíral od prskanců bláta a zdá se, že nic neodešlo (za nějaký čas by se snad na něčem mohla projevit koroze, ale tak dlouho to snad v mokru nebylo).
Přesto mě napadlo, jestli by se na takový věci nevztahovalo nějaký pojištění.
Jak to máte ostatní? Dá se technika pojistit proti dešti?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 29. dub 2011 16:38:59

Někde jsem to tu již zmiňoval, kdysi jsme něco pdobného měli (vandal, krádež, špatná elektroinstalace, atd. Ale podmínky velmi omezené, spluúčast vysoká, tuším 50% a zrovna tak cena, tam si myslím, že tobylo odhadem asi nějakých 5% z ceny pojištěného/rok.

Takže zakrývat, zakrývat, zakrývat. Vozit sebou plachty a alespoň mix a zesy v případě potřeby zakrýt.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar » pát 29. dub 2011 18:49:55

Já si teda vždycky od pořadatele vydupu nějaký přístřešek nad mix, alespoň velký hospodský deštník. Když ne kvůli dešti, tak kvůli večerní rose.

Ale je pravda, že zesilovače už jsem taky jednou zakrýval pod bundou když byly nešikovně na kraji zastřešení, ale tam se jelo dál. A když přestalo pršet, tak bunda během chvilky uschla ;)
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!

Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav » pát 29. dub 2011 20:08:38

Už jsem myslel ,že se (bunda) taktéž ODPAŘILA - jinak pojištění je možné proti všem pohromám a je také finančně odstupňované :^o Zvukař Gustav

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » sob 30. dub 2011 8:03:28

K pojištění ti nic neporadím....
Ale k dešti ano!
Ať se koná jakákoliv akce venku, pořadatel s rosničkou se sebevíc dušují, že prostě pršet dnes nebude....vozím s sebou vždy hromadu velkých plachet.
Už jsem taky párkrát vylíval vodu úplně ze všeho. :wink:

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » sob 30. dub 2011 23:30:58

No ono i vevnitř to v létě není úplná záchrana. V klubu(sklep) je zase dobré mít dostatečně výkonné čerpadlo se spínáním detektorem vody. A hlídat ať naši hodní milí skorospoluobčané neucpou bordelem odtokové kanály kolem klubu. Pojištění se na to nevztahuje(vyzkoušeno) a střílet se nesmí. :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

banach
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banach » ned 01. kvě 2011 11:07:32

KamilV: jako že jsi měl nekryté pódium i režii? To si docela věříš, na takové podmínky bych nepřistoupil, zastřešené podium je samozřejmostí, režie už nikoliv, když je nic moc předpověď, nechám mix a efekťák v autě, sice to není ono a musí se chvíli chodit poslouchat ven, než to nakroutíš, ale raději oželím toto než promoklou techniku. Někde to pomůže natolik, že než abych tam překážel s autem, raději mi stánek seženou :-D
A jinak myslím, že včera předpověď vyšla docela přesně, koukej sem http://www.chmi.cz/portal/dt?portal_lan ... /P1_0_Home" onclick="window.open(this.href);return false;

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pon 02. kvě 2011 8:25:34

Malá hodinová akce, dvě aktivky, mix a 8U efekťáček, trochu pořadatele chápu. Do akce na víc hodin bych bez zastřešení taky nešel...

Odpovědět

Zpět na „Bar“