Debata k zesilovačům
-
- Reklama
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Debata k zesilovačům
Pánové čtu tady jak se dohadujete o RMX a QSC zesilovačích vůbec, dáváme teď k nám na WEB tabulky odběrů ze sítě a vytvořeného ztrátového tepla zesilovačů QSC s přeloženými texty a některými jednotkami, aby tomu rozuměl každý, tak si to prostudujte a teprve potom dělejte nějaké sofistikované závěry a soudy. Taky by mě zajímalo, kdo z Vás měl zmiňované zesilovače připojené do zátěže a při tom měřil a co konkrétního naměřil a jestli jemu z toho nějaké to perpetuum mobile vyšlo – na rozdíl od všech měření QSC, kde je jasně vidět, že jim se to nepovedlo. Taky je z nich vidět, že odhadovat trafo od oka je v českých zemích oblíbený sport, ovšem jinde mají trochu jiná trafa, než si tady běžný kutil umí v Tronicu koupit. Co se týká hloupostí o kondenzátorech v serii, tak to je v H třídě naprostý standard a jestli si někdo myslí, že ne, tak ať dodá ta schémata seriově vyráběných zesilovačů se 150-200V kondenzátory v podobných kapacitách, jako jsou např. v RMX4050/5050. Náš servis samozřejmě každý zesilovač po opravě testuje na plný výkon a kdyby ho nedával, tak není opravený, ale stále rozbitý a závada se hledá dál. Myslel jsem si dlouhá léta, že je to každému naprosto jasné, ale tady z některých příspěvků vidím, že nikoli a že konspirační teorie se nešíří po netu jen o Dvojčatech a přistání na Měsíci, ale i o takové prozaické každodenní záležitosti, jakou je zesilovač od QSC. 
--------------
Pozn. admin: téma vzniklo odloučením následujících příspěvků od tématu zvukova-technika-zesilovace-qsc/qsc-pl- ... t2869.html" onclick="window.open(this.href);return false;
--------------
Pozn. admin: téma vzniklo odloučením následujících příspěvků od tématu zvukova-technika-zesilovace-qsc/qsc-pl- ... t2869.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prodance, http://www.prodance.cz
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hele kdes tohle sebral? Pokud se budem bavit o sinusu tak tam je matematika zcela jednoduchá. Do zesilvoače přijde příkon ze sítě, pak se něco ztratí v teple a vyleze výkon. Klasický AB nebo B zesilovače se nedostanou přes 70% účinnost zpravidla . Hčko vyleze o něco vejš ale právě díky těm kondíkum klesne dynamika.
Takže vyplívá otázka - Jakým způsobem to měříš? Při jakých podmínkách?
K trafum - samozřejmě závisí na provedení plechů, na materiálu a průřezu vinutí. Ale nedělej tady dojem, že tady se nedá koupit solidní trafo!
Přijde mi to jako tvrzení že v zahraničí jsou všichni zvukaři lepší než tady.
Konkrétně u RMX 2450 až změříš v můstku do 2 ohmů deklarovaných 2400W TRVALE , u 4050HD 4KW tak napiš. Můžem zajít na pivo a rád ti ho koupim. A tyhle údaje jsou z ofiko stránek.
Ale abys zbytečně nenapadal ten můstek páč je málo pravděpodobný že by se někdy stalo že se tam použije ačkoliv výrobce tvrdí že to jde. 24 hodin jeď na plnej kotel kterej koliv model o kterém píšu a mám zkušenost. Osobně jsem viděl od 4050tky vyhořelý trafo a to jelo do 4 ohm můstku který je také povolen. O elytech nemluvim.
Pokud dáváš tak moc na ta měření tak tomu nalož a začni měřit co tam teče za proudy . A to záměrně. Protože při 140V na napájecí větvi to trafo dá sakra malej proud oproti tomu, co leze do zátěže řekněme už při 4 ohmech. A to vykrejvaji kondíky který jsou pouze SNAP-IN a dlouhodobě to nevydrží. Komentář stylu "dělaj to všichni" přece neznamená že je to v pořádku a já to budu dělat taky ! Nebo když se soused ožení tak ty taky
Pak to dopadá tak, že na akci někdo osolí EAWčka a hraje to jak když mlátim dveřma.
Další věc je sice okrajová ale taky zajímavá - celý ten kvalitní konec budí koncepčně 30 let starej operák NE5532. Nic proti němu nemám, jsou i horší. Ale přece jen - neni škoda že celýmu zesilovači udává prakticky parametry on? Porovnej vedle sebe solidní provedení např. Leache a tohohle. Uvidíš jakej je to rozdíl. To QSC by se mělo zamyslet a snížit cenu. American audio to umí za polovic o kousek líp
Takže vyplívá otázka - Jakým způsobem to měříš? Při jakých podmínkách?
K trafum - samozřejmě závisí na provedení plechů, na materiálu a průřezu vinutí. Ale nedělej tady dojem, že tady se nedá koupit solidní trafo!
Konkrétně u RMX 2450 až změříš v můstku do 2 ohmů deklarovaných 2400W TRVALE , u 4050HD 4KW tak napiš. Můžem zajít na pivo a rád ti ho koupim. A tyhle údaje jsou z ofiko stránek.
Ale abys zbytečně nenapadal ten můstek páč je málo pravděpodobný že by se někdy stalo že se tam použije ačkoliv výrobce tvrdí že to jde. 24 hodin jeď na plnej kotel kterej koliv model o kterém píšu a mám zkušenost. Osobně jsem viděl od 4050tky vyhořelý trafo a to jelo do 4 ohm můstku který je také povolen. O elytech nemluvim.
Pokud dáváš tak moc na ta měření tak tomu nalož a začni měřit co tam teče za proudy . A to záměrně. Protože při 140V na napájecí větvi to trafo dá sakra malej proud oproti tomu, co leze do zátěže řekněme už při 4 ohmech. A to vykrejvaji kondíky který jsou pouze SNAP-IN a dlouhodobě to nevydrží. Komentář stylu "dělaj to všichni" přece neznamená že je to v pořádku a já to budu dělat taky ! Nebo když se soused ožení tak ty taky
Pak to dopadá tak, že na akci někdo osolí EAWčka a hraje to jak když mlátim dveřma.
Další věc je sice okrajová ale taky zajímavá - celý ten kvalitní konec budí koncepčně 30 let starej operák NE5532. Nic proti němu nemám, jsou i horší. Ale přece jen - neni škoda že celýmu zesilovači udává prakticky parametry on? Porovnej vedle sebe solidní provedení např. Leache a tohohle. Uvidíš jakej je to rozdíl. To QSC by se mělo zamyslet a snížit cenu. American audio to umí za polovic o kousek líp
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- Pavel Sedlák
- Uživatel

honza637: nezlob se, ale tvoje jsou argumenty jsou z oblasti účelových, konkrétně:
"kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde"
Nastuduj si nejdříve, jak se co měří a jak to dělá konkrétní výrobce a co opravdu deklaruje.
Například ty Tvoje dva ohmy do můstku - to nikde výrobce neuvádí !
Tvé argumenty jdou použít univerzálně na všechno, tak se rozhodni, jestli jsou blbí jenom u QSC Audio, nebo i jinde - takhle je to jako debata v hospodě.
QSC Audio se dá vytknout ledasco, ale serióznost rozhodně ne.
Nastuduj si nejdříve, jak se co měří a jak to dělá konkrétní výrobce a co opravdu deklaruje.
Tvé argumenty jdou použít univerzálně na všechno, tak se rozhodni, jestli jsou blbí jenom u QSC Audio, nebo i jinde - takhle je to jako debata v hospodě.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Tak u 405OHD udává výrobce 4 ohms EIA 1 kHz 1% THD 4000 W, a u 2450 2400 W kdes vzal 2 ohmy v mustku? http://www.qscaudio.com/products/amps/rmx/rmx4050.htm http://www.qscaudio.com/products/amps/rmx/rmx.htm
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Však jsem taky napsal že většina těch zesů jsou si podobné jak vejce vejci ohledně koncepce. Ale to co na tom kritizuju je cena. Naprosto zbytečně vysoká na to co to umí. Možná si líp přečti text. Nejsem prodejce a někteří přispěvatelé ano a tak nemám potřebu protlačit něco "svého".pavel2 píše:honza637: nezlob se, ale tvoje jsou argumenty jsou z oblasti účelových, konkrétně:
Je fakt že QSC to schytalo docela dost i když spousta dalších výrobců jsou daleko horší. Ale co nesnáším je neustále číst mystifikace lidí kteří to umí zapojit ale vůbec netuší co je uvnitř. Pak se snaží tahnout mercedes škodovkou
- Pavel Sedlák
- Uživatel

-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jist zda jsem pochopil příspěvek ale dovolím si jej upravit :
Honza proti předraženým zařízením a "vyhrávat" v tomhle opravdu nepotřebuje neb nic takového nepoužívá
V 14ctým století existoval jakejsi Mistr Hus a snažil se reformovat církev. Jedinej to myslel dobře a to ne pro sebe a jak dopadl .... Je mi opravdu jedno co kdo má v racku, já to tam nemám a jsem rád
Honza proti předraženým zařízením a "vyhrávat" v tomhle opravdu nepotřebuje neb nic takového nepoužívá
V 14ctým století existoval jakejsi Mistr Hus a snažil se reformovat církev. Jedinej to myslel dobře a to ne pro sebe a jak dopadl .... Je mi opravdu jedno co kdo má v racku, já to tam nemám a jsem rád
-
banach
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Honza 637: Tady tě snad už nemůže brát nikdo vážně, jednak každý profi zvukaři ví, co jsou stroje od QSC zač a pak taky ví, že řada RMX je levná série pro začátečníky a nenáročné použití (zvláště 2U modely), přesto s dobrou spolehlivostí, co by si za 16 000,-, které stojí 2450 chtěl?
A drahé, jo? Schválně si porovnej, kolik stojí touringové modely pro profesionální použití od QSC a kolik od jiných výrobců - kolik stojí I-techy (ten si musíš koupit vč. procesoru), Laby fP a FP+, MC2 audio, Cresty nebo třeba Káčková řada od Powersoftu - to jsou jiné pálky. QSC má levné a spolehlivostí vyhlášená stroje, jen ty tu tvrdíš opak
edit: a ještě prosím tě: lepší bude, než mrhat energií na to, nám zvukařům, nf techniku nechápajícím (mluvím tedy hlavně za sebe), napiš rovnou do qsc, že víš, jak jejich zesilovače vylepšit a učinit bezpečnějšími, třeba ti nabídnou spolupráci.
A drahé, jo? Schválně si porovnej, kolik stojí touringové modely pro profesionální použití od QSC a kolik od jiných výrobců - kolik stojí I-techy (ten si musíš koupit vč. procesoru), Laby fP a FP+, MC2 audio, Cresty nebo třeba Káčková řada od Powersoftu - to jsou jiné pálky. QSC má levné a spolehlivostí vyhlášená stroje, jen ty tu tvrdíš opak
edit: a ještě prosím tě: lepší bude, než mrhat energií na to, nám zvukařům, nf techniku nechápajícím (mluvím tedy hlavně za sebe), napiš rovnou do qsc, že víš, jak jejich zesilovače vylepšit a učinit bezpečnějšími, třeba ti nabídnou spolupráci.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Vida, další co nečte pečlivě diskusi. O spolehlivosti tu sice slovo padlo jelikož já jich pár poškozených viděl a to ne ve velkém časovém odstupu. Především je řeč o zvukové kvalitě.
Myslím že tohle vlákno je už offtopic. Furt se tu řeší to samý dokola. Zatim se nenašel nikdo kdo by se poustil do diskuse jinak než Neopovažuj se proti QSC říct ani slovo, je to etalon v téhle třídě! Nemá to smysl. Pokud nestačí ani argument že konkurence to umí za poloviční cenu s obdobnými parametry , tak pak už nezbývá než přestat plýtvat čas. Nic podmětného jsem se tu za celou dobu nedočetl, QSC a podobné značky jsou patrně to nejlepší . No nechť to tak je ... Všechno co jsem psal jsou dokazatelná a spočítatelná fakta. A samozřejmě osobní zkušenost.
Víc se k tomu vyjadřovat nebudu.
Banach - Tvůj příspěvek zas neberu tak vážně já. A to proč. Především textem výš jsem myslim dobře popsal že je rozdíl to samé koupit za 8 a za 16 tisíc. Pak taky to samé za 17 a za 30 tisíc.
To že píšeš že "touringové" stroje stojí daleko víc. To stojí, ale především proto že jsou to riderové věci které nejsou tak drahé proto že by byly nějak extrémně dokonalé, ale proto že jim někdo "dovolil" hrát nejvýznamnější akce. A to si výrobci sakra dobře musí zaplatit. To je reklama. Vůbec nepochybuj o tom, že cca z půlky platíš právě za tohle. Ta technická kvalita s tím tolik společného nemá. ( Neplatí to samozřejmě na všechno. Pokud máš nějaký typ tak to můžem prozkoumat jak poctivé to je)
Myslím že tohle vlákno je už offtopic. Furt se tu řeší to samý dokola. Zatim se nenašel nikdo kdo by se poustil do diskuse jinak než Neopovažuj se proti QSC říct ani slovo, je to etalon v téhle třídě! Nemá to smysl. Pokud nestačí ani argument že konkurence to umí za poloviční cenu s obdobnými parametry , tak pak už nezbývá než přestat plýtvat čas. Nic podmětného jsem se tu za celou dobu nedočetl, QSC a podobné značky jsou patrně to nejlepší . No nechť to tak je ... Všechno co jsem psal jsou dokazatelná a spočítatelná fakta. A samozřejmě osobní zkušenost.
Víc se k tomu vyjadřovat nebudu.
Banach - Tvůj příspěvek zas neberu tak vážně já. A to proč. Především textem výš jsem myslim dobře popsal že je rozdíl to samé koupit za 8 a za 16 tisíc. Pak taky to samé za 17 a za 30 tisíc.
To že píšeš že "touringové" stroje stojí daleko víc. To stojí, ale především proto že jsou to riderové věci které nejsou tak drahé proto že by byly nějak extrémně dokonalé, ale proto že jim někdo "dovolil" hrát nejvýznamnější akce. A to si výrobci sakra dobře musí zaplatit. To je reklama. Vůbec nepochybuj o tom, že cca z půlky platíš právě za tohle. Ta technická kvalita s tím tolik společného nemá. ( Neplatí to samozřejmě na všechno. Pokud máš nějaký typ tak to můžem prozkoumat jak poctivé to je)
- Petr V.
- Uživatel

Můžeš mi prosím tě doporučit nějaký konkrétní typ zesilovače za dobrou cenu, podle této specifikace:
Výkon: 2500 - 4000W / 4ohm na kanál
Hmotnost: 10 - 12kg
Výška: 2U
Provozní spolehlivost,ochranu repro v případě poruchy pomocí kvalitního relé (případně jiné ekvivalentní tech.řešení)
Nepotřebuji vestavěný DSP, ani komunikaci pomocí síťových protokolů.
Zesilovač bude sloužit k pohonu subbasových boxů 2x21", co reproduktor to jeden kanál zesilovače(8 repro).
Mám nyní QSC PL380,ale potřebuji ještě další 4 konce.S QSC jsem spokojený,ale rád ušetřím.Líbí se mi zvukově LabGruppen FP 20000q, ale za dva kusy bych zaplatil ranec peněz.Totéž se týká top modelů Crown, Crest, Camco.Všechny jsem měl na test půjčené,ale v potřebném výkonu a zvukové kvalitě jsou to hrozné pálky.
Díky Petr
Výkon: 2500 - 4000W / 4ohm na kanál
Hmotnost: 10 - 12kg
Výška: 2U
Provozní spolehlivost,ochranu repro v případě poruchy pomocí kvalitního relé (případně jiné ekvivalentní tech.řešení)
Nepotřebuji vestavěný DSP, ani komunikaci pomocí síťových protokolů.
Zesilovač bude sloužit k pohonu subbasových boxů 2x21", co reproduktor to jeden kanál zesilovače(8 repro).
Mám nyní QSC PL380,ale potřebuji ještě další 4 konce.S QSC jsem spokojený,ale rád ušetřím.Líbí se mi zvukově LabGruppen FP 20000q, ale za dva kusy bych zaplatil ranec peněz.Totéž se týká top modelů Crown, Crest, Camco.Všechny jsem měl na test půjčené,ale v potřebném výkonu a zvukové kvalitě jsou to hrozné pálky.
Díky Petr
-
Radmil
Hele, kluci, tak takovouhle blbost uz jsem dost dlouho necet...honza637 píše: To že píšeš že "touringové" stroje stojí daleko víc. To stojí, ale především proto že jsou to riderové věci které nejsou tak drahé proto že by byly nějak extrémně dokonalé, ale proto že jim někdo "dovolil" hrát nejvýznamnější akce. A to si výrobci sakra dobře musí zaplatit. To je reklama. Vůbec nepochybuj o tom, že cca z půlky platíš právě za tohle.