Debata k zesilovačům
-
- Reklama
- Pavel Sedlák
- Uživatel

-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Petře, vzhledem k požadavkum na hmotnost je nutné použít spínaný zdroj. Analog by byl daleko těžší. Tady ale radit nemůžu, s pulsníma zdrojema jsem zatim moc zkušeností neudělal.Petr V. píše:Můžeš mi prosím tě doporučit nějaký konkrétní typ zesilovače za dobrou cenu, podle této specifikace:
Výkon: 2500 - 4000W / 4ohm na kanál
Hmotnost: 10 - 12kg
Výška: 2U
Provozní spolehlivost,ochranu repro v případě poruchy pomocí kvalitního relé (případně jiné ekvivalentní tech.řešení)
Nepotřebuji vestavěný DSP, ani komunikaci pomocí síťových protokolů.
Zesilovač bude sloužit k pohonu subbasových boxů 2x21", co reproduktor to jeden kanál zesilovače(8 repro).
Mám nyní QSC PL380,ale potřebuji ještě další 4 konce.S QSC jsem spokojený,ale rád ušetřím.Líbí se mi zvukově LabGruppen FP 20000q, ale za dva kusy bych zaplatil ranec peněz.Totéž se týká top modelů Crown, Crest, Camco.Všechny jsem měl na test půjčené,ale v potřebném výkonu a zvukové kvalitě jsou to hrozné pálky.
Díky Petr
Koukl jsem ale na tu verzi QSC PL340. NF část je prakticky shodná s RMX4050HD (je tam pár úprav ale ne nijak významných). Hlavní rozdíl je v tom, že tam je právě pulsní zdroj a jinak řešená ochrana proti SS na výstupu. Proto je výkonější a lehčí.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
Jako chceš říct že kdyz si koupim třeba takovej T-AMP TA2400(máme v klubu), kterej ma 1200W/4ohm na kanal za 10tis. Ze je stejnej jako třeba QSC2450HD. T-AMP sice funguje dobře, ale jako první si hned musíš vyměnit konektory, docela blbě je udělané chlazení, potáky po roce a pul chrchlaj, a nehledě na to jak to uvnitř prasácky udělané, a to ochranné réle je tam nějaký šmejd podle mě nemůže vydržet až ho bude potřeba....určitě bude mít QSC lepší kondenzátory či trafo atd....Kdyby tehby byly prachy tak by se z tehle důvodů koupilo QSC i kdyby melo mít stejnej výkon i zvuk jako ten T-AMP...nebo podle tebe jakej zesík teda stojí polovinu QSC 2450 třeba a přitom to bude to samé?Především textem výš jsem myslim dobře popsal že je rozdíl to samé koupit za 8 a za 16 tisíc
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Vida, aspoň někdo v tom to hloubá. Za prvé jsem nenapsal ani slovo o Tamp protože to je to samé jako Boost (kterej už myslim neexistuje. Je to ještě odrbanější jak Tamp) ale jinak do šroubku to samý. Konstrukce zapojením opět skoro stejná jako QSC RMX. Jen horší zdroj, kondíky a konektory , s tim souhlasim.
Konkrétně jsem měl vedle sebe American Audio VLP1500 a QSC RMX2450. QSC za 16, American za 8 vč. DPH. American je srovnatelný s tim QSC. s 4050HD snadno najdeš jeho "současníka" ve stříbrné řadě Americanu, ty jsem rozebrané měl taky.
T amp by taky šel ale musel by se upravovat víc. A ten výstupní výkon má, ale tak na 10ms. hi
Vida už jsem si vzpomněl s čim by se dal 4050HD srovnat - American 6001.
Konkrétně jsem měl vedle sebe American Audio VLP1500 a QSC RMX2450. QSC za 16, American za 8 vč. DPH. American je srovnatelný s tim QSC. s 4050HD snadno najdeš jeho "současníka" ve stříbrné řadě Americanu, ty jsem rozebrané měl taky.
T amp by taky šel ale musel by se upravovat víc. A ten výstupní výkon má, ale tak na 10ms. hi
Vida už jsem si vzpomněl s čim by se dal 4050HD srovnat - American 6001.
já vím, ale furt jses nemohl vymáčknout co teda stojí míň jak QSC a přitom je stejně dobrý, tak sem nadhodil ten Tam a to QSC protože se to přesně vešlo do ceny jako jsi psal....American Audio neznam...snad se ostani k tomu vyjádří, ale teda me řekni proč už to dávno všichni nepoužívaj místo QSC když je to to samý a o polovinu levnejší...jakej to ma servis, ma to kvalitni konektory, součástky, chlazení, funguje tomu opravdu Groud lift.... nebo dodělej si sám atd. ?Za prvé jsem nenapsal ani slovo o Tamp
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ježíš to je krásný. Nedokážu posoudit jak moc je Honza in, ale líbí se mi jeho revolta a výdrž.
Tak dobře, když se ptáte co, tak i já odpovím klasicky, tak jak už mám svoje zkušenosti, a budu se opakovat.
Chevin S1500 - 4000W sice v můstku, ale všechno tak jak má být, při váze 12kg a ceně 25k.
A číňan ze stejné fabriky jako fp, dokonce i stejně vypadá mi teď jede v racku už druhá měsíc ( mám dva, a kolega 4 kusy ). Stejné výkony, parametry a cena 36000,-.
Jako ruku na srdce, ale pokud koupím za cenu jednoho Laba 3 kusy číňana od Hrdinky, tak prostě startuju obchodnické myšlení a kašlu na city.
Tak dobře, když se ptáte co, tak i já odpovím klasicky, tak jak už mám svoje zkušenosti, a budu se opakovat.
Chevin S1500 - 4000W sice v můstku, ale všechno tak jak má být, při váze 12kg a ceně 25k.
A číňan ze stejné fabriky jako fp, dokonce i stejně vypadá mi teď jede v racku už druhá měsíc ( mám dva, a kolega 4 kusy ). Stejné výkony, parametry a cena 36000,-.
Jako ruku na srdce, ale pokud koupím za cenu jednoho Laba 3 kusy číňana od Hrdinky, tak prostě startuju obchodnické myšlení a kašlu na city.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nevymáčknul? Projdi si téma od začátku....Frenk píše:já vím, ale furt jses nemohl vymáčknout co teda stojí míň jak QSC a přitom je stejně dobrý, tak sem nadhodil ten Tam a to QSC protože se to přesně vešlo do ceny jako jsi psal....American Audio neznam...snad se ostani k tomu vyjádří, ale teda me řekni proč už to dávno všichni nepoužívaj místo QSC když je to to samý a o polovinu levnejší...jakej to ma servis, ma to kvalitni konektory, součástky, chlazení, funguje tomu opravdu Groud lift.... nebo dodělej si sám atd. ?Za prvé jsem nenapsal ani slovo o Tamp
k tomu ground-lift. Nevim nač ho používáš, při správném dodržení spojování vůbec není třeba.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Však jistě, celou dobu se snažím doručit ostatním vzkaz že za polovičku ceny jde získat to samé. A když chce majitel jít dál, stačí trochu ten zes poladit a výsledek bude zas o hodný kus v kvalitě zvuku dál.Patso píše:Ježíš to je krásný. Nedokážu posoudit jak moc je Honza in, ale líbí se mi jeho revolta a výdrž.
asi jsem slepej, citation neededNevymáčknul? Projdi si téma od začátku....
a jakým kouzlem teda odstranim zemnici smycku, kdyz nemam trafa? Nevím co myslíš správným spojováním, a na projení výstupu mix a vstupu zesilače XLR kabelem snad není co posrat. A když někde v prdelákově byly na pódiu zásuvky, a u mixu jiné zapojené bůh ví kde, s kostrou aby se usetřilo připojené snad i na topení tak se GL hodí (a tady ve dvou klubech je problem stejny), a je docela dojeb kdyz má zařízení přepínač, ale jaksi nedodal výrobce slidové podložky pod tranzistory(nebo tam třeba nechá kovový jack přidělaný na panel), takže se tam stejně spojila sig. a sitova zem a mohl sis prepinat jak chtel....a kvalitni zarizeni tohle maji jaksi vyresene uz samy a ani ten prepinac vubec nepotrebujou...treba RCF odposlechy ty si muzu v klubu zapojit kde se mi zachce a je klid, ale treba Skytec proste brumej, pokud je nedatm do te spravne zasuvky ze ktere se taha i napajeni pro pult.k tomu ground-lift. Nevim nač ho používáš, při správném dodržení spojování vůbec není třeba.
Honzo, Ty snad chceš vyhrát anketu o největšího Brouka Pytlíka, či co?
Odeklovat občas nějakou tu krabici, vyčumět z toho přibližné rozmístění válečků, obdélníčků a drátků, k tomu občas stáhnout nějaké to schémátko z netu a připapouškovat ještě pár zkušeností jiných návštěvníků diskusních fór - to bych uměl taky a umí to samozřejmě každej vůl, sorry. Ale já bych se za podobné praktiky musel hanbou propadnout.
Kdybys měl za sebou hromadu zkušeností z opravdového servisu (ne z toho, že občas vyměníš někomu známému z okolí vyvaklaný konektor, či chrastící pot.), pak by to bylo na Tvých příspěvcích sakra znát.
Seriózní hodnocení se snad opírá o hromadnější souměřitelná fakta (stejnými postupy změřené parametry, poměr opravovaných vs. prodaných konců stejného typu, okolnosti vzniku havárií), schopnost posoudit a alespoň příležitostně objektivně testovat, či proměřit kvalitu vestavěných součástek, dlouhodobější servisácké zkušenosti a mnoho dalších kritérií, nemyslíš? Tohle jsou pak podstatné věci pro hodnocení, ne útržkovité opisování frází a pojmů druhých. Máš vůbec představu o tom, kolik dnes stojí součástky, srovnatelné stupněm kvality a spolehlivosti se součástkami v době před 20ti lety? Za kolik myslíš, že by jsi z jejich kvalitativních ekvivalentů postavil slušný zesilovač dnes, včetně poctivého způsobu návrhu výroby a dlouhodobějšího servisního zázemí? Víš to moc dobře, jak to je, proto poslední dobou Tvým příspěvkům přestávám tak nějak rozumět.
Jestli to náhodou čte sinclair, tak se asi musí dobře bavit....
GND Lift u KZ ano/ne: Nechybí snad pouze v případě, že se zapojuje jen jedna a tatáž sestava PA, kde jsou již případně některé modulační kabely (ke koncům nebo procesoru/crossoweru) s jednostranně odpojeným stíněním. Ve chvíli, kdy se cajk používá variabilně dle potřeby, pak má GND LIFT svůj opodstatnělý význam.
Odeklovat občas nějakou tu krabici, vyčumět z toho přibližné rozmístění válečků, obdélníčků a drátků, k tomu občas stáhnout nějaké to schémátko z netu a připapouškovat ještě pár zkušeností jiných návštěvníků diskusních fór - to bych uměl taky a umí to samozřejmě každej vůl, sorry. Ale já bych se za podobné praktiky musel hanbou propadnout.
Kdybys měl za sebou hromadu zkušeností z opravdového servisu (ne z toho, že občas vyměníš někomu známému z okolí vyvaklaný konektor, či chrastící pot.), pak by to bylo na Tvých příspěvcích sakra znát.
Seriózní hodnocení se snad opírá o hromadnější souměřitelná fakta (stejnými postupy změřené parametry, poměr opravovaných vs. prodaných konců stejného typu, okolnosti vzniku havárií), schopnost posoudit a alespoň příležitostně objektivně testovat, či proměřit kvalitu vestavěných součástek, dlouhodobější servisácké zkušenosti a mnoho dalších kritérií, nemyslíš? Tohle jsou pak podstatné věci pro hodnocení, ne útržkovité opisování frází a pojmů druhých. Máš vůbec představu o tom, kolik dnes stojí součástky, srovnatelné stupněm kvality a spolehlivosti se součástkami v době před 20ti lety? Za kolik myslíš, že by jsi z jejich kvalitativních ekvivalentů postavil slušný zesilovač dnes, včetně poctivého způsobu návrhu výroby a dlouhodobějšího servisního zázemí? Víš to moc dobře, jak to je, proto poslední dobou Tvým příspěvkům přestávám tak nějak rozumět.
GND Lift u KZ ano/ne: Nechybí snad pouze v případě, že se zapojuje jen jedna a tatáž sestava PA, kde jsou již případně některé modulační kabely (ke koncům nebo procesoru/crossoweru) s jednostranně odpojeným stíněním. Ve chvíli, kdy se cajk používá variabilně dle potřeby, pak má GND LIFT svůj opodstatnělý význam.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To je tak... Proč teda nezapojíš vlastní rozvaděč s veškerým jištěním a podiovku, PA i FOH netahneš z něj? Tím dostaneš nastejno potenicály , máš zajištěnou ochranu i klid že někde něoc neupadne . O šanci proměření přívodu nemluvim. To je samozřejmost.Frenk píše:asi jsem slepej, citation neededNevymáčknul? Projdi si téma od začátku....![]()
a jakým kouzlem teda odstranim zemnici smycku, kdyz nemam trafa? Nevím co myslíš správným spojováním, a na projení výstupu mix a vstupu zesilače XLR kabelem snad není co posrat. A když někde v prdelákově byly na pódiu zásuvky, a u mixu jiné zapojené bůh ví kde, s kostrou aby se usetřilo připojené snad i na topení tak se GL hodí (a tady ve dvou klubech je problem stejny), a je docela dojeb kdyz má zařízení přepínač, ale jaksi nedodal výrobce slidové podložky pod tranzistory(nebo tam třeba nechá kovový jack přidělaný na panel), takže se tam stejně spojila sig. a sitova zem a mohl sis prepinat jak chtel....a kvalitni zarizeni tohle maji jaksi vyresene uz samy a ani ten prepinac vubec nepotrebujou...treba RCF odposlechy ty si muzu v klubu zapojit kde se mi zachce a je klid, ale treba Skytec proste brumej, pokud je nedatm do te spravne zasuvky ze ktere se taha i napajeni pro pult.k tomu ground-lift. Nevim nač ho používáš, při správném dodržení spojování vůbec není třeba.
K těm smyčkám - Pokud máš nastejno potenciály, neměla by se objevit. Poku se objeví tak samozřejmě oddělení trafem. Pokud ne trafem tak platí zásada že se zemní vstupy. Takže pokud je problem mezi mixem a PA, tak odpojuju zem u pultu ( což nemusim protože tam mám trafa
Ostatní je věc konkrétního řešení
- Petr V.
- Uživatel

Nákupní cena toho čínského Laba u fp10000 a fp14000 je 820 USD.Je u obou kusů stejná. Dopravné přes DHL je 300USD do 60kg. To znamená ,že do 60kg se vejdou včetně balení asi 3 kusy.Za cca 46500kč + clo si lze pořídit tři zesilovače. Kolik je clo nevím,ale nebude víc než 10%.
Číňan na tom také něco trhne,takže odhadem na celou elektroniku zbývá tak 400USD na kus.
Vydrží ochrany na výstupu ,při nějaké poruše?
Kdo mi takový zesilovač opraví v případě poruchy?
Přiznám se,že mi to taky láká si jej objednat.Kamarád vozí elektroniku z Asie a asi by nebyl problém zesilovače dovézt.
Číňan na tom také něco trhne,takže odhadem na celou elektroniku zbývá tak 400USD na kus.
Přiznám se,že mi to taky láká si jej objednat.Kamarád vozí elektroniku z Asie a asi by nebyl problém zesilovače dovézt.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Oto, docela sis naběhl. Jak ty víš že něco odněkud opisuju? Jak víš že se servisem nemám zkušenosti a třeba i s konstrukcí? Docela se taky divim názoru že na to aby člověk něco uměl a věděl musí mít podle tvého názoru alespoň věk 50 let a výš, šedivý vous a 20 let nějak něco dělat ve zvuku? Pokud máš důkaz o tom že něco kopíruju tak ho sem napiš ale pochybuju že ho máš protože papouškovat nepotřebuju. Na rozdíl od řady jiných jsem se pustil do vlastních komponentů, úprav stávajícího cajku se kterým zvučim. Holt nejsem typický typ co se dá strhnout davem. Současně ale netvrdim že jsem nějaký znalec. Rád se ale podělim o to, co je prokazatelné.Ota píše:Honzo, Ty snad chceš vyhrát anketu o největšího Brouka Pytlíka, či co?
Kruci prober se, závěry kte kterým jsem došel jsou jednak dílem výpočtů, jednak zkušeností a taky porovnáním.
Za další porovnávám s porovnatelným. V těch zesilovačích o kterých píšu jsou součástky srovnatelné - konce od Toshiby, budiče ON , operáky Philips nebo TI, odpory metalizovaný, tolerance shodná a že by šlo o nějakej šmejd to sotva. Z proužků výrobce teda nevyčtu ale to neodchází, takže bych to ani neřešil. Schema zapojení napoví daleko nejvíc. Jako ono naprat na desku operák, za něj budící tranzistory a za ty koncový to je konstrukce pro střední školu a má to spoustu záporů a i nějaký ten klad. máš - li nějakou pochybnost nad tím co jsem tu napsal, můžem to tu pořešit, budu jedině rád. Napiš co ti nesedí a můžem diskutovat. Od toho diskusní forum je
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V tomhle případě by bylo dobrý získat technické informace a dokumentaci. Ale to asi nepůjde jak znám čínu. Tak další možnost - pokud by ti kamarád vzal při jeho dodávce do kontejneru 1 kus toho zesu, tak ho vem a vyzkoušej, pak otevři a skonzultuj s někým kdo této technice rozumí... Jinak asi zkušenost nezískáš. Kupovat 3 kusy je riskantní když přesně netušíš jak to chodí a jak je to udělané.Petr V. píše:Nákupní cena toho čínského Laba u fp10000 a fp14000 je 820 USD.Je u obou kusů stejná. Dopravné přes DHL je 300USD do 60kg. To znamená ,že do 60kg se vejdou včetně balení asi 3 kusy.Za cca 46500kč + clo si lze pořídit tři zesilovače. Kolik je clo nevím,ale nebude víc než 10%.
No jasne tak když zvučím na PA někde venku, kde si jej pujcim a dovezu ja tak jo, ale v klubech(kde je clovek rad ze po dvo letech ukecava majitele aby se koupily stativy na bedny za 3k...Proč teda nezapojíš vlastní rozvaděč s veškerým jištěním a podiovku, PA i FOH netahneš z něj?