Hudební PC
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hudební PC
Taky jsem donedávna jako prodejce PC bral i Gigabyte, do té doby než jsem narazil na problém s uplatněním záruky. GB nemá přímý reklamační kanál, tudíž se musí reklamovet přes prodejce a ten přes VO, a tam neexistuje žádná ochrana skladu ani toho u VO od GB. Reklamoval jsem GK, která byla již jednou reklamována hned po nákupu, ještě než se dostala k zákazníkovi. Zákazník ji v PC měl 3 roky bez asi 4 dní, ale já s veškerejma průtahama reklamace, skladování a montáží asi o měsíc déle. Bohužel tento model je v současné době pro GB nereklamovatelný
.
Jinak k UPS, bral bych už APC CF 750, je jen asi o 300,- dražší než 550ka.
A abych se zastal tábora zelených (byť na hudební PC bych doporučil Intel
). Stavím PC převážně na AMD + ATI, za cca 10 let jsem nenarazil na problém s procesorem. Desky jsem reklamoval asi 4 a GK jedinou (2x). Ostatní závady byly vzniklé většinou vlivem vybouchlého zdroje. U NB jsem pak narazil na hodně problémů s čipsety nVidie.
K různorodosti USB a FW, viz vlákno o mixu Presonus, u FW taky bude záležet na použitém FW řadiči a jeho kompatibilitě.
Jinak k UPS, bral bych už APC CF 750, je jen asi o 300,- dražší než 550ka.
A abych se zastal tábora zelených (byť na hudební PC bych doporučil Intel
K různorodosti USB a FW, viz vlákno o mixu Presonus, u FW taky bude záležet na použitém FW řadiči a jeho kompatibilitě.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Hudební PC
Poslední cca čtyři roky nemám s reklamacema GB problém - běhá mi jich v CZ, SK, RO a HU asi 190 ks a prodejce vždy vše vyřešil k mé spokojenosti.
Tady bych měl asi zdůraznit, že žádná GB deska neodešla sama, ale vždy ji nějaký chytrák pomohl (vylité limonády, kávy, koly a jednou dokonce se v tom borec vrtal vrtačkou - fakt nekecám).
Problémy nebudou ani s deskama Intel.
Procesory AMD nepoužívám, takže s nima zkušenost nemám, ale když bude dobrý MB, tak si myslím, že by zásadní problémy nastat neměly.
I když je mi divné, že k procesoru AMD je občas potřeba instalovat do windowsů hotfixy...
APC Back-UPS 700 má stejný akumulátor jako 550 a myslím si, že rozdíl bude jenom v elektronice a možná dokonce jen v jejím nastavení - nastřádaná energie je stejná...
Ano, řadiče FW jsou prevíti, nevím jak Presonus ale Liquid Saffire 56 mně pěkně pocvičil
Tady bych měl asi zdůraznit, že žádná GB deska neodešla sama, ale vždy ji nějaký chytrák pomohl (vylité limonády, kávy, koly a jednou dokonce se v tom borec vrtal vrtačkou - fakt nekecám).
Problémy nebudou ani s deskama Intel.
Procesory AMD nepoužívám, takže s nima zkušenost nemám, ale když bude dobrý MB, tak si myslím, že by zásadní problémy nastat neměly.
I když je mi divné, že k procesoru AMD je občas potřeba instalovat do windowsů hotfixy...
APC Back-UPS 700 má stejný akumulátor jako 550 a myslím si, že rozdíl bude jenom v elektronice a možná dokonce jen v jejím nastavení - nastřádaná energie je stejná...
Ano, řadiče FW jsou prevíti, nevím jak Presonus ale Liquid Saffire 56 mně pěkně pocvičil
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hudební PC
Nicméně jako se vším i s prověřenými kousky mohou nastat problémy v kombinaci s určitým HW - viz obsáhlé vlákno na Electrozone ohledně vzájemné nekompatibilitě právě desky Intel a zvukovky R.M.E. (
Jinými slovy - oblast PC techniky se IMHO nevyplácí bagatelizovat, neboť jakékoli číslo udávající bezproblémové kousky neopravňuje daný HW k tomu, že bude bezproblémový vždy
je potřeba být neustále ve střehu, ale samozřejmě globální ukazatel určité kvality to je a případy "nefunkční" mohou mít spíše extrémní charakter...
P.
Jinými slovy - oblast PC techniky se IMHO nevyplácí bagatelizovat, neboť jakékoli číslo udávající bezproblémové kousky neopravňuje daný HW k tomu, že bude bezproblémový vždy
P.
Hudební PC
Jistou zarukou bezproblemovosti je MacPro a OSX...
-
vestaxo
Hudební PC
Takže, len pár pripomieniok, k fámam a dezinformáciám, čo sa týka pc.Je úplně jedno, jestli intel, nebo amd.Ale úplně, intel procesory jsou výkonnejší, ale poměr cena výkon, tam boduje amd.Blaho:Nevím proč by si si pohlídal sata 3, žádný plotnový disk, tuhle rychlost nevyužije, ssd se k tomu přibližuje, ale ještě má daleko a cena ssd, myslím kvalitního, je někde za hranicí 8000kč, takže sata 3, není nutný.Není jedno kam se zvukovka připojí, nejrýchlejší sběrnice je pci e, pak fire a až pak usb 2.0, lidi z nahrávacích studií vědi svý.U střihu videa, je grafika dosti podstatná, akcelerace renderování videa, přes gpu, je k nezaplacení, pohlídat si, aby dotyčný program akceleraci podporoval, na stránkach výrobce softu, by měli být seznamy podporovaných grafík.Nedávejte si do pc, žádne ekoteroristické verze disku green, eko a jiné blbosti, maj dlouhou dobu přístupu, pomalý zápis a čtení a některé jejich vychytávky, jsou spíš k nervům, jako parkováni hlaviček po 8 mi sekundách nečinnosti, jako u wd green, což vedlo, dost často parkováni doživotnímu, osobně jsem měl tyto srajdy v rukách 4.Ram si dejte víc, pokud i muziku tvoříte, je lepší mít 8 GB ram.A zase, je jedno, jestli ddr2, ddr3.Latence u ddr3 je vyšší a tím i pomalejší a že deska dokáže ukočírovat 3 krát ram?To je kvůli třikanálovému pamětovému řadiči.Na dobrou desku a vyšší řadu win, si jich(ddr2), můžeš dát 16GB.Málo?Tuším, že max je 24.Kamile, ty se staráš o200 pc, a všechny amd vymizeli kvůli poruchovosti?To takové pohádky, můžeš tak malým dětem.Pokud jste nakoupili ultralevné pc s levnýmy deskama, napr msi, ještě stará červená řada, se zdrojema eurocase, tak se nediv.Procesory jak amd, tak intel, jsou si rovné v poruchovosti a dá se říct, že není žádná, pokud není problém mezi klávesnici a židlí, tedy owerclockerovi.k tomu win, jednoznačně 64 bit.32 bit, umí pracovat jen s necelýma 4ma GB tama ram.Přesně 3,26.Kalvoji.Systém nedělí výpočetní výkon mezi cpu a gpu.Žádný.Umí to jen daná aplikace, pokud to vůbec umí.Ten tvůj 750w zdroj, utáhne ty tvoje gtx 275 grafiky tři.Shrnutí, základ je kvalitní zdroj:enermax corsair- určité řady, seasonic, určitě né:eurocase, fortron do kterého vstoupil eurocase a součástky se nějak moc shodujou, lc power , hedy, evolve, redstar.Desky:Teď už snad všechny, asus, gigabyte, dokonce i msi, který upustil od politiky levných součástek.mám špatné zkušenosti akorát s deskama asrock a starýma msi.Procesory, to je úplně jedno, záleží jen na vaší peněžence.Ramky, zas úplně jedno, jesli ddr2 dd3, ale teď všechny nové desky, jsou už dd3, pozor na napětí desky a provozní napětí ramek!!Kompatibilitu, i procesoru, si ověřte na stránkach výrobce desek.Disky, sata 2, sata 3, ssd vyšší řady, pozor na bazárové nabídky za pár šupů, jsou bez funkce trim a časem se spomaluje rychlost.Raději žádne green, pokud s nima mínite pracovat, dobré akorát na ukládaní dat.Grafiky, stačí integrovaná, spocializované programy, hlavně video, umí gpu akceleraci a tam je už na přemýšlení, jestli si nepřiplatit za dedikovanou.Možná to není bez chyb, ale snad to bude k něčemu prospěšné.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hudební PC
Uf, to byla dřina, píšeš jako prase, absence mezer, odstavců atp. skoro se mi to ani nechtělo číst, a nebejt tam zmiňovanej ani bych to nečet. Taky tvůj přístup není úplně taktní, a pokud už se chceš do někoho navážet, mohl by jsi se alespoň zaregistrovat.
.
. Zajímavé, předchůdci, verze s 5900ot., fungují bez problémů.
To je asi k reakci na můj příspěvek. Mimo to, souhlas s kvalitnějším zdrojem, souhlas s tím, že 750W je zbytečně přestřelený (500W je dle mne optimum).
Pak taky musím reagovat na poruchovost AMD, přes 10 let stavím počítače, drtivá většina na AMD a procesor jsem nemusel reklamovat ani jeden a ani jsem vadný neviděl, co se týká desek tak jsem reklamoval asi 4 nebo 5. A ty desky a procesory, který byli umřetý, za to mohl buď bouchlý zdroj, prach, nebo blesk.
To je sice pravda, ale taky je to vytrženo z kontextu. Tím jsem měl na mysli, že pokud dám nemalou sumu za PC, už bych chtěl aby byl vybaven i novými technologiemi, které sice nyní nevyužiju, ale v budoucnu se můžou hodit.Nevím proč by si si pohlídal sata 33, žádný plotnový disk, tuhle rychlost nevyužije
Dle mého je úplně jedno, které z těchto rozhraní je nejrychlejší. Myslím si, že i PCI zvládne více kanálů při rozumné latenci. Taky má každá zvukovka tolik vstupů a takové vzorkování a bitovou šířku kolik je schopna zvládnout a kolik je schopno zvládnout i rozhraní. Třeba M-Audio ProFire 2626 až 26 vst., FastTrack Ultra 8vst. Je to čistě na výběru zvukové karty dle potřeby a parametrů. Nicméně v tomto se nepřu, nějaké problémy s latencemi mohou vzniknout. Ale primárně jsem měl na mysli právě rozhraní FW a ProFire 2626.Není jedno kam se zvukovka připojí
Pravda, ale zase jak jsi napsal, záleží na programu jestli akceleraci podporuje. A to nejsou zdaleka všechnyU střihu videa, je grafika dosti podstatná
No pro práci se zvukem je spíš důležitá paměť než disk, ale musíms tímto souhlasit. Teď tu mám na stole 2TB Green verzi Seagatu starou 4 měs. a odešel taky do věčných lovišť i s daty, záchrana dat zákazníka stála 12k.Nedávejte si do pc, žádne ekoteroristické verze disku green, eko a jiné blbosti
To je asi k reakci na můj příspěvek. Mimo to, souhlas s kvalitnějším zdrojem, souhlas s tím, že 750W je zbytečně přestřelený (500W je dle mne optimum).
Pak taky musím reagovat na poruchovost AMD, přes 10 let stavím počítače, drtivá většina na AMD a procesor jsem nemusel reklamovat ani jeden a ani jsem vadný neviděl, co se týká desek tak jsem reklamoval asi 4 nebo 5. A ty desky a procesory, který byli umřetý, za to mohl buď bouchlý zdroj, prach, nebo blesk.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
kalvoj
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hudební PC
Ano. Systém nedělí výkon, jen aplikace. A jedna z nich je třeba Windows 7
. S tím zdrojem. Ano. Obyčejnou verzi to utáhne, ale to jsi neviděl, co s tím Gigabyte udělal. Je lehoučce přetaktovaná a žere jako prase. Vzhledem k tomu, že celý PC je postaven na produktech spadajících do série "overclock" je silně stabilní a žádá si trošku větší nároky na odběr tudíž ten 750W zdroj je namístě. Ono se nedá obecně radit. Obecně né vše sedne ke všemu!!!
-
Vestaxo
Hudební PC
Jo čím víc paměti, tím líp, ale když není, tak se to, co nevejde do ram, ukláda na disk, stačí zvolit velikost stránkovacího souboru.Vždy, ale vždy je největší brzdou pc, disk.Znatelně citelný, je to u notebooku.Takže můžeš mít i 8 Gb ram a počítač bude pomalej, kvůli disku.Čím míň ploten v disku, tím líp.Hustějc narvaná data-rýchlejší přístup.K té tvé gtx 275.Mám gtx 280 oc.Mám enermax 525w a utáhne jich dvě a to žerou víc, než tvoje.Někdy je předimenzovaný zdroj spíš na škodu.V polovině výkonu, zdroj nemá takovou účinnost jak když jede napr:na 75%.Ale záleží od zdroje a předimenzování zas ničemu neškodí.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hudební PC
Hele hlídej si ty mezery, fakt je to strašně nepřehledný a namáhavý po tobě číst.
Jinak, na systém pochopitelně SSD, tím pádem jde stránkovací soubor na SSD (primárně) a ten brzdou určitě není. Pokud není SSD, klidně bych šoupnul do USB 8mi nebo 16ti GB flashku, nějakou lepší pochopitelně.
Jinak, na systém pochopitelně SSD, tím pádem jde stránkovací soubor na SSD (primárně) a ten brzdou určitě není. Pokud není SSD, klidně bych šoupnul do USB 8mi nebo 16ti GB flashku, nějakou lepší pochopitelně.
Hudební PC
Blaho, navážet jsem se nechtěl, promiň, ak to tak vyznělo, já byl rozhozenej trochu z toho bludu, o nespolehlivosti amd.W7, rozpozná, pokud máš ssd a stránkování vypne.Xp to neumí, musí se rúčo.A pokud není ssd, tak flash?To je zas o jinem.Tím systém nezrýchliš, akorát pomůžeš ramkám, samozřejmě, pokud bude mít dobré parametry, čtení, zápis.
Hudební PC
Je mi úplně jedno kdo si čemu věří a kdo co považuje za blud. Ale prosil bych, aby se pejorativním způsobem nehodnotila práce druhých, pokud o ní nic nevíme, že ano...vestaxo píše:Je úplně jedno, jestli intel, nebo amd. [...] Kamile, ty se staráš o200 pc, a všechny amd vymizeli kvůli poruchovosti?To takové pohádky, můžeš tak malým dětem.Pokud jste nakoupili ultralevné pc s levnýmy deskama...
Celá pohádka tedy zní takto: jednalo se o motherboardy střední cenové třídy, byly nasazeny v PC na kancelářskou práci, s PC se nehýbalo. Za krátký čas všechny AMD desky umřely. Intel desky stejné cenové kategorie žijí dál. Za tímto faktem lze udělat tečku.
Zkušenost servisu, kam ty desky putovaly, aby získaly štempl že je možné je odepsat, je stejná: co je na AMD deskách, to se vratí k výměně mnohem častěji než co je na Intelu. To je statistika založená na sledování tisíců počítačů, nikoliv zavádějící statistika z nějakých 50 vzorků...
Netuším, jak jsi na takové číslo přišel. Záleží, co v tom PC budeš mít nastrkaný za železo a co a kolik bude adresovat do RAM.vestaxo píše:32 bit, umí pracovat jen s necelýma 4ma GB tama ram.Přesně 3,26.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Hudební PC
No jo no, pohádku s AMD deskama neznám, ale mám tady hromadu levných ASUS P5PKL a ty odcházely do dvou roků celkem pravidelně.
Asi to bude nastejno - AMD lidi kupovali kvůli ceně
Levné komponenty jsou levné komponenty a lepší nebudou.
Na slovensku mají pěkné pořekadlo: Z h,o,v,n,a polievku nenavaríš...
Asi to bude nastejno - AMD lidi kupovali kvůli ceně
Levné komponenty jsou levné komponenty a lepší nebudou.
Na slovensku mají pěkné pořekadlo: Z h,o,v,n,a polievku nenavaríš...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Hudební PC
Bohužel, ve státním sektoru není možné kupovat úplně high end produkty, kompromis se dělat musí.
Co jsem se ale snažil zdůraznit bylo, že jsem porovnával AMD a Intel desky stejné cenové kategorie.
Jedny odcházejí, druhé vydrží.
Co jsem se ale snažil zdůraznit bylo, že jsem porovnával AMD a Intel desky stejné cenové kategorie.
Jedny odcházejí, druhé vydrží.
Hudební PC
By mě zajímalo jak jsi porovnával AMD a Intel desky, když AMD desky nevyrábí...pro desktop určitě ne. To že někde v číně výrobce si koupí čipsety od AMD, dá k tomu poddimenzovanou napájecí část, a mizerné chlazení, za to AMD nemůže. Intel dělá i desky vlastní, ale já se sní setkal jen v práci v serveru. Jinak AMD je stále naprosto rovnoměrně používáno v třeba nejvýkonějších počítačích světa http://top500.org/list/2010/11/100 ,tak že by na míchání muziky už bylo naprd ? 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Hudební PC
to je ale blud, pomocí 32bit můžeš adresovat celé 4GB, akorát ti z toho rozsahu užere mapování hardware do paměti. Na 32bit s PAE pak lze adresovat mnohem více. Ale zůstavá limit 2GB na proces. Lze ve Widlích přepnout na 3GB. Ještě tady někdo psal o stránkování na disk, tady je dobré mít vlastní oddíl a to hned na začátku disku. Ale i tak je a vždy bude stránkování mnohem pomalejší než přistup do RAM, a při dnešních cenách pamětí je lepší dokoupit.32 bit, umí pracovat jen s necelýma 4ma GB tama ram.Přesně 3,26.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....