USB/DMX a všetko okolo toho

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
viva
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: USB/DMX a všetko okolo toho

Příspěvek od viva » čtv 30. pro 2010 18:23:44

Ahojte,
potreboval by som poradit ohladom ovladania cez USB prevodnik. Nainstaloval som si freesyler a viem ovladat dimmre aj skenery. Problem nastava pokial chcem menit scenu na dimmre tak aby skenery pokracovali v predchadzajucej scene. (pripadne naopak)
Je to mozne nejako doriesit. Moc sa v tom softe nevyznam.
Dakujem za pomoc.

einsteincz
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz » pát 31. pro 2010 11:31:42

Buďto použij multicue (musíš povolit v nastavení freestyleru). Pak jedno cue použíj na dimmery a druhé na scany. Nebo se podívej na subgrupy: návod tady http://www.freestylersupport.com/fsforu ... f=5&t=1803

Number

Příspěvek od Number » pát 04. bře 2011 11:49:34

cau ldi,
měl bych jeden malý dotaz.
svítím akce na avolites pearl 2004 a potreboval bych propojit pc a s tímto pulte.
jde mi hlavně zjednodušení pouštění animací na led obrazovky,projektory apod.
prostě mít na pultu např. 3 kanály pod kterými bude uložen fader z programu na pc s animací.

díky za ochotu

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 05. bře 2011 3:37:18

To som aj jazvedavy ale zatial nemam led obr. jedine poznost s dataprojektormi....
A moje dmx pulty Elation dmx operator II a Eurolite dmx operator 192 + usb/dmx prevodnik od http://www.blackout.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Je to mozne aj s takym vybavenim?
Dakujem.

Pavel Schneider
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Schneider » pon 07. bře 2011 21:07:01

Zdravim,
zeptám se jak jsou ovládané ty led panely? Stačí jen připojit zdroj videa a už to běhá, třeba přes ten PC pomocí běžného VGA? Nebo je to řešený nějako jinak? Jinak k tomu propojení, šlo by to udělat jako ovládání PC pomocí dmx, to umožňuje např.: DMX PC Control, kde si stačí přiřadit ke klávesové zkratce dmx kanál a tim ovládat PC (přehrávání atd..) tak jsem to chtěl řešit já pro projektory, ale zatim jsem to nezkoušel.
Jo světýlka, to je moje :-D

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » ned 13. bře 2011 20:17:33

my využíváme sender kartu s DVI vstupen a UTP výstupem,která se propojí s grafickou kartu ,rozšíří obraz a přes např. resolume poušíme animace.ale existuje více typů led systémů

Zerro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zerro » čtv 12. kvě 2011 21:26:49

Zdravím, asi to není úplně do tématu USB/DMX, ale do "všeho okolo" by to patřit mohlo...
Co se světel týká, tak jsem absolutně nepoznamenaný - nevím nic krom toho, že to svítí a někdy i barevně. Mám takovou ideu, že podsvítím hradbu kláves, ale nevím přesně jak na to, takže mám pár dotazů:
Předpokládám, že by mi stačily dva LED PARy (např. http://www.thomann.de/cz/stairville_led ... chwarz.htm). No ale co dál? Určitě nemám čas to ovládat, tzn využiju automatické funkce, ale neroumím tomu jak přesně to funguje. Jsou tam režimy "auto" a "music", což jestli si správně vykládám, tak jedno si bliká jak chce a druhé se řídí hudbou (což může být místy dost zběsilé), takže bych z toho vyvodil, že režim "auto" a nastavení rychlosti na nižší, by mělo za následek náhodné postupné změny barev. Je to tak? No a další věc. Lze (např propojením) docílit toho, aby oba reflektory svítily stejně?
Snažím se najít co nejlevnější řešení, které ale nebude šíleně blikat (spíš pozvolna přecházet) a ideálně bude svítit z obou stran stejně. Lze to?
Předem díky za odpovědi.
Zerro

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » pát 13. kvě 2011 19:57:42

Ja si myslim, ze by to mohlo tak fungovat, len nemam take tak to nemam odskusane...

Dakujem za tip -link na ne.

BuBu
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuBu » sob 14. kvě 2011 12:39:24

Zerro píše:Zdravím, asi to není úplně do tématu USB/DMX, ale do "všeho okolo" by to patřit mohlo...
Co se světel týká, tak jsem absolutně nepoznamenaný - nevím nic krom toho, že to svítí a někdy i barevně. Mám takovou ideu, že podsvítím hradbu kláves, ale nevím přesně jak na to, takže mám pár dotazů:
Předpokládám, že by mi stačily dva LED PARy (např. http://www.thomann.de/cz/stairville_led ... chwarz.htm). No ale co dál? Určitě nemám čas to ovládat, tzn využiju automatické funkce, ale neroumím tomu jak přesně to funguje. Jsou tam režimy "auto" a "music", což jestli si správně vykládám, tak jedno si bliká jak chce a druhé se řídí hudbou (což může být místy dost zběsilé), takže bych z toho vyvodil, že režim "auto" a nastavení rychlosti na nižší, by mělo za následek náhodné postupné změny barev. Je to tak? No a další věc. Lze (např propojením) docílit toho, aby oba reflektory svítily stejně?
Snažím se najít co nejlevnější řešení, které ale nebude šíleně blikat (spíš pozvolna přecházet) a ideálně bude svítit z obou stran stejně. Lze to?
Předem díky za odpovědi.
Ahoj, vykládáš si správně, že v režimu AUTO se prolínají/přehazují jednotlivé barvy. Dle nastavení DIP přepínačů (obvykle řada 8-12 přepínačů) se volí rychlost běhu programu. V režimu MUSIC se náhodně mění barvy při nejčastěji basovym úderu (lze nastavit citlivost na hudbu pomocí potenciometru). Nejsem si jistý, zda tyhle PARky umí Master&Slave - režim, který potřebuješ pro synchronizaci 2 a více PARů. Vyzkoušel jsem moje LED PARky 56 od Eurolite a ty tenhle režim neumí.
Důležité pak taky je vhodné propojení a nastavení. Používá se mikrofonní kabel s XLR koncovkami. Zpravidla se synchronizace nastavuje na jednom refletoru přepnutím pouze DIP přepínače s nejvyšší hodnotou, přičemž se na druhém reflektoru ovládá pomocí DIP to, co to má dělat.
Našel jsem odlišný typ v provedení PAR 56 (než mám já), kde přímo výrobce uvádí, že synchronizační režim umí:
http://www.soundlights.cz/product/eurol ... rny:16108/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tenhle typ má komfortnější ovládání, ne pomocí DIP pepínačů, ale pomocí LED displeje. Přesné nastavení režimů aj. funkcí bude určitě uvedeno v návodu, jinak propojení kabelem s XLR zůstává stejné.
Kvalitní a spolehlivá technika = spokojený divák :-)
B u B u | J a n B u r e s c h

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » ned 15. kvě 2011 7:30:45

az na to, ze sme sa tu kdesi natahovaly ake kable pouzivat, no sice chlapy tvrdia ze im to beha aj cez mikrofonove (sice by som im asi tie konektory preletoval) a ja pouzivam trochu ine.
Tak radsej nic som nevravel.

BuBu
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuBu » ned 15. kvě 2011 12:19:29

Tomáš: Já radši sázím na klasický mikrofonní symetriky hlavně, když se jedná o touring. Jiné typy (UTP) spíše vidím pro stálé instalace.

Více pro tazatele o použití vhodného propojení zde: :wink:
svetla-podia-svetelne-pulty-kontrolery- ... 24-15.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » ned 15. kvě 2011 21:52:55

No ved hej..., len ak si dobre spominam, tak na mikrofony sa tie konektory trosku inac zapajaju, no a pravda podobne urcene na to - dmx su drachsie :(

A este ma minule napadlo, ci by nemal na ten ucel lepsie namiesto 2 PAR,
svetelneho hada, mozno aj z LED, prip. nieco ako vian. ziarovky s nastavenim pomalsieho prepinania farieb
a teraz mozno aj take tie LED trubice,
No ale tie asi budu drachsie.

Zerro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zerro » pon 16. kvě 2011 23:17:52

Super, hned mám víc jasno. Díky za reakce :)
Mimochodem, teď mě ještě napadá jedna věc. Když chci využívat Master/Slave funkci, tak ji musí podporovat oba/všechny reflektory, nebo stačí jeden v sérii? (to spíš ze zvědavosti).
Btw: LED trubice pravděpodobně neudělá ten efekt kterého chci docílit, ale i tak díky za tip, omrknu to :)
Zerro

BuBu
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuBu » pon 16. kvě 2011 23:44:23

Zerro: Nejsem si úplně jistý (nikdy jsem se nad tím nezamýšlel), ale měl by stačit jeden reflektor, který funkci Master/Slave umí - vysílá pak na sběrnici DMX signál, podle nastavení programu (prolínání, reakce na hudbu) a kopíruje hodnoty dat dále přes výstup (DMX out). Druhý reflektor by v tom případě měl mít každopádně shodné uspořádání, počet kanálů a být adresován od prvního kanálu.
Kdybych se pletl, tak mne prosím někdo opravte :-)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » ned 10. črc 2011 17:45:35

xb píše:Tak ja dam taky neco do pranice - http://www.sweetlight-controller.com/" onclick="window.open(this.href);return false; - tohle prozmenu pouzivam ja. Pevnou instalaci salu ridim starym pultem a inteligenctni veci a pary klikam na tomhle. Asi to nebude mit takovy moznosti jako freestyler, ale prijde mi to krapet jednodussi na ovladani. Nevim jak je to s novou verzi, ale stara jeste neumela ovladat sceny pres midi controler, coz je pro me docela pruda, protoze to klikani neni to prave orechove. Jinak je to vazany k sobe - software + hardware, takze tady vidim jednoznacny klad Freestyleru, ze je to otevreny system.
Jinak tech reseni bude asi cela spousta, lisit se to bude financni narocnosti. Me treba dost zajima jak je na tom CyberControl od Robe.
Ahojte, tak jsem si pořídil Interface USB- DMX512 od http://www.soh.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
nainstaloval jsem ovladadač,a s tím funguje (vyzkoušeno na programu Musicvisualization)

ale nevede se mi rozběhat s programem sweetlight :-(
v tutorialu se začíná s výběrem světla,počtu kanálů a funkcí, ale už jsem nenarazil na nastavení komunikace s mojim usb-dmx512
prosím,napíšete mi někdo stručný popis jak program nastavit? nebo program už automaticky vyhledá můj pipe (usb -dmx512)?
moc prosím :) díky

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“