Jak zvučit STEP?
-
- Reklama
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak zvučit STEP?
Jaké máte zkušenosti s zvučením stepu? Je potřeba nabrat klapání bot o podlahu.
Na menší pódia mi stačily 2 až 3 mikrofony zepředu před pódiem, asi 5 cm nad podlahou.
Ale jak to provést na větším pódiu či jevišti divadla?
Mikorofony dopředu a z boku? Položené mikrofony na pódiu? Nebo zavěšené pod stropem?
Na menší pódia mi stačily 2 až 3 mikrofony zepředu před pódiem, asi 5 cm nad podlahou.
Ale jak to provést na větším pódiu či jevišti divadla?
Mikorofony dopředu a z boku? Položené mikrofony na pódiu? Nebo zavěšené pod stropem?
Dělám, co mě baví.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak zvučit STEP?
muj zamestnavaltel nato má jakousik placku od shure (neco jako BETa na kopák, ale je to jiný typ)
použil jsem to jednou a jo klapalo to
použil jsem to jednou a jo klapalo to
Jak zvučit STEP?
PZM na podlahu, v pripade, ze rezonuje a neni betonova
Za pokus stoji i "klasicky" snimac...
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak zvučit STEP?
Děkuji za rady, pokusím se sehnat parkeťáky.
Klasická snímač? To je co?
Klasická snímač? To je co?
Dělám, co mě baví.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak zvučit STEP?
Videl jsem to step snimat dvema zpusoby:
jednak jak Fila pise parketaky po sirce forbiny a jeste k tomu na solistech jsem videl miniaturni mikrofony v podpatku stepek. To je zamozrejme narocnejsi a drazsi doplnek (dva miniaturni mic, bezdrat, smesovac atd.)
jednak jak Fila pise parketaky po sirce forbiny a jeste k tomu na solistech jsem videl miniaturni mikrofony v podpatku stepek. To je zamozrejme narocnejsi a drazsi doplnek (dva miniaturni mic, bezdrat, smesovac atd.)
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Jak zvučit STEP?
step jsme dělali několikrát, vždy na okobercovaném pódiu, šlo o dvojici stepařů
takže dvě desky 2x1 metr od prakťáků, položené vedle sebe na široko (celkem 4x1 m)
k tomu klasicky cca půl metru od předních rohů zešikma namířené dva koďany C112 anebo P220 (oboje tlusté válce) na skloněných stojanech, tedy u země
vizuálně moc nepřekážely, snímaly vše a v dostatečné intenzitě
ale pro divadlo by to bylo viditelné až moc...
koketoval jsem s myšlenkou připnout na ty desky AKG koďanové klipy od saxofonů...
takže dvě desky 2x1 metr od prakťáků, položené vedle sebe na široko (celkem 4x1 m)
k tomu klasicky cca půl metru od předních rohů zešikma namířené dva koďany C112 anebo P220 (oboje tlusté válce) na skloněných stojanech, tedy u země
vizuálně moc nepřekážely, snímaly vše a v dostatečné intenzitě
ale pro divadlo by to bylo viditelné až moc...
koketoval jsem s myšlenkou připnout na ty desky AKG koďanové klipy od saxofonů...
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak zvučit STEP?
Mikrofony do podpadku nehrozí, leda by si je soubor koupil 
4x1m bych neřešil, mě čeká orchestřiště, forbína a půlka točny, cca 14x20 m v Janáčkově divadle v Brně.
A budou vystupovad od sólistů a dvojic až po hromadný step v několika řadách.
4x1m bych neřešil, mě čeká orchestřiště, forbína a půlka točny, cca 14x20 m v Janáčkově divadle v Brně.
A budou vystupovad od sólistů a dvojic až po hromadný step v několika řadách.
Dělám, co mě baví.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak zvučit STEP?
No u nás v divadle byli nějaký irové tanec, step. atd. Plocha asi 8x6m a tuším, že to měl nazvučený několika tužkama cca ve výšce 10cm nad podlahou na malejch stativech a asi po 2m kolem dokola. Ale jak to pak routoval na mixu a dál to netuším. Jen vím, že to společně s hudbou znělo dobře.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak zvučit STEP?
Akce dopadla zdárně.
Vpředu jsem měl 4 placky a další čtyři z boku z porálů.
Sólisti stepovali na forbíně, kde byly nainstalovány desky z dřevotřísky, jen jsem to lehce přizvučoval přední linií mikrofonů, podle intezity dupání a typu hudby.
Formace stepovaly po celé ploše jeviště Janáčkova divadla, to jsem sbíral všemi osmi boundary mikrofony a spíše ujížděl hudbu.
Step jsem pouštěl hlavně do centrál clusteru a do LR (malé kompakty, moc to nehraje oproti clusteru). Hudba hrála ze zadních beden, z třech párů bočních odposlechů a z LR, dalo to práci vyzpožďovat. Samozřemě bylo v mikrofonech všechno včetně hudby, a troška stepu
Vpředu jsem měl 4 placky a další čtyři z boku z porálů.
Sólisti stepovali na forbíně, kde byly nainstalovány desky z dřevotřísky, jen jsem to lehce přizvučoval přední linií mikrofonů, podle intezity dupání a typu hudby.
Formace stepovaly po celé ploše jeviště Janáčkova divadla, to jsem sbíral všemi osmi boundary mikrofony a spíše ujížděl hudbu.
Step jsem pouštěl hlavně do centrál clusteru a do LR (malé kompakty, moc to nehraje oproti clusteru). Hudba hrála ze zadních beden, z třech párů bočních odposlechů a z LR, dalo to práci vyzpožďovat. Samozřemě bylo v mikrofonech všechno včetně hudby, a troška stepu
Dělám, co mě baví.