Mikrofon pro ty, co do něj neumí mluvit
-
- Reklama
-
Mystery
OK2MDK píše:by me zajimálo jelsi to je slyšet o přes nakopnutou PS12![]()
Jinak, s tím směrováním pohledej forum, na hsla směrová charkteristika, případně Praxi zvukové techniky od Vlachého. Neber to blbě, taky jsem nedávno hledal:-)
Kdo slyšel PS12 (pro neznalce přenosná požární stříkačka) v otáčkách ví, že průběh požárního útoku lze live přímo na akci komentovat pouze ve znakové řeči
Za ten tip, stejně jako za každý jiný děkuju. Čím víc informací tím líp. Už jsem na netu leccos prolezl, a uvítal jsem toto fórum, kde jsou hlavně informace z praxe, což mi přijde užitečnější než nějaké wikipedie nebo katalogové listy produktů.
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kdyz u jsme u takoveho tematu....Jake auto byste doporucili do prazskeho provozu nekomu, kdo neumi ridit??
-
Mystery
No, i to je otázka kterou řeším. Vzhledem k tomu, že mix a zesík s repro zatím mám, půjdu v první fázi do kvalitního náhlavního mikrofonu. Je to sice jen moje hobby, ale po více než 15 letech si myslím, že už mi to docela jdesafa píše:Ze se ptam s jakou pocitas investici ? Za bezdratovy headset a handka slusny kvality plus maly mix... pocitej dohromady tak 28 tisic vc. DPH.
Můj první nápad byl sehnat si jen náhlavní mic s vysílačem k současnému Shure PGX4 (který zatím používám spolu s PG58), ale (vyveďte mě z omylu) zdá se že dokupovat po dílech vyjde dráž než celé sety.
Proto bych raději celý bezdrátový set s náhlavním i handkou (i proto, že to SHURE není moje), a nejlépe jen s jedním přijímačem. V takových duo setech ale jsou handky s charakteristikou, která moc nevyhovuje mému "reportážnímu" pojetí. A to je vlastně hlavní důvod, proč jsem "vyprovokoval" toto vlákno fóra
A cena? No, asi bych se nejraději pohyboval někde mezi 10-20 tisíci za takový komplet se 2 mikrofony, což asi odpovídá tomu, co píšeš ty. (Mix ale budu kupovat později)
-
Návštěvník
Rozhodně gumovégabluk píše:Kdyz u jsme u takoveho tematu....Jake auto byste doporucili do prazskeho provozu nekomu, kdo neumi ridit??
Víš, kdyby mikrofon směl vzít do ruky jen člověk s "osvědčením o způsobilosti správně ho podržet", pak by rázem bylo po problému
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Od zastupitelů bych nic moc nečekal.
Ale velmi chabé povědomí o mikrofonech bývá i u zpěváků a muzikantů.
Nicméně ten původní problém a způsob řešení se mi zdá neproveditelý.
K čemu headset, když dáváš zpovídaným handku? Navíc ti to nehlídá zvukař, který by lecos zachránil.
Donutit při rozhovoru partnera, aby mluvil do mikrofonu, nahlas a zřetelně je problém a úkol moderátora, musíš holt dotyčného natlačit na mikrofon, klidně mu řekni něco jako "prosím ještě jednou a hlasitě do mikrofonu, aby to slyšeli i naši posluchači..."
K čemu headset, když dáváš zpovídaným handku? Navíc ti to nehlídá zvukař, který by lecos zachránil.
Donutit při rozhovoru partnera, aby mluvil do mikrofonu, nahlas a zřetelně je problém a úkol moderátora, musíš holt dotyčného natlačit na mikrofon, klidně mu řekni něco jako "prosím ještě jednou a hlasitě do mikrofonu, aby to slyšeli i naši posluchači..."
Dělám, co mě baví.
A jaký mikrofon na saxofon, pro ty, co na něj neumí hrát? Jaký mixpult pro ty, co neumí zvučit ? Jak změnit fyzikální zákony pro ty, co je nechápou ? 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
Mystery
TomasVv píše:Od zastupitelů bych nic moc nečekal.
K čemu headset, když dáváš zpovídaným handku? Navíc ti to nehlídá zvukař,
který by lecos zachránil.
Myslím, že jsem se dozvěděl hodně, někdy i to, že to v podstatě nejde, je důležitá informace
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Souhlas se vším co bylo napsáno, teplej vítr se zvučí blbě
.
Jinak k tý PG58, mám ji taky a je tam u ní ten problém, že v závislosti na vzdálenosti bere, bere a pak najednou skok a nic. V tomhle případě mám ještě AKG WMS 450 PRO VOCAL SET D5, kterej je na tom podstatně líp (ale fyziku prostě neoblbneš), taky je už v jiný cenový kategorii.
Jinak k tý PG58, mám ji taky a je tam u ní ten problém, že v závislosti na vzdálenosti bere, bere a pak najednou skok a nic. V tomhle případě mám ještě AKG WMS 450 PRO VOCAL SET D5, kterej je na tom podstatně líp (ale fyziku prostě neoblbneš), taky je už v jiný cenový kategorii.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Každopádně hgodně příjemných akcí, dobře vyber.
PS: já toho musel bohužel nechat kvůli zvuku - hold víkendy, no třeba někdy.
PS: já toho musel bohužel nechat kvůli zvuku - hold víkendy, no třeba někdy.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... neda mi to sem nedat podplukovnika Lizatko (jinak ovsem fajn chlap)blaha píše:Souhlas se vším co bylo napsáno, teplej vítr se zvučí blbě.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Mikrofon pro ty, co do něj neumí mluvit
... se nediv, sáfo, do vysílačky se taky mluví na placato. 
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
záleží na typu mikrofonu 
Heh, to je fakt, u koule by to nevadilo
To mi připomíná zrádnej sennheiser MD 421, ten zvenčí vypadá jako LDC, takže to svádí k dojmu, že je side adress a vono ne 
Tak když se nelíbí Senn. 421U , tak už jedině HD 125/T
Zvukař=Gustav
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Sluchatka? Amplion od RCF? Gustave, chvilema ti nerozumim.
Zvukař=Bůh
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,