Behringer HA400 sluchatkovy zesilovac

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
zblebt
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zblebt » čtv 02. čer 2011 12:21:10

http://www.audiotek.cz/product-41545-behringer-ha400

Chtel bych se zeptat, jesli ma nekdo zkusenosti s timto sluchatkovym zesilovacem.
Jde mi o monitoring vlastniho nastroje, basy, pri zivem hrani. Nejezdim s kombem, pouzivam jen DI box, vetsinou mi staci pouze basa, kterou si do odposlechu nechava posilat bubenik. Na vetsich podiich je problem.

DI ma jak XLR tak 1/4 jack vystup, XLR -> FOH, 1/4 jack do sluchatkoveho zesilovace -> do sluchatek.
Ma s timto typem zesilovace nekdo zkusenosti?
Pripadne jeho klady, zapory?
Nahrada, jina znacka, jiny typ?

Bezdratove reseni nechci, nebo spise zatim nepotrebuju, kabelem budu privazany stejne, pres sluchatka uslysim i zbytek kapely. Jedeme cestou minimalizace zvuku na podiu. Basu uslysim i bez sluchatek (odposlech bici) ale pro nektere pasaze potrebuju slyset detaily. Hraju jen podle rytmu, takze to, ze neuslysim ostatni nastroje mi nedela problemy, bici uslysim vzdy.

Vase doporuceni? Dekuji za jakykoliv nazor.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 02. čer 2011 12:48:28

No nevím jestli to bez možností nastavení korekcí bude ono.
Co takhle si pořídit nějaký menší bass kombíčko tak 30-70W (cena 3,5-5,5k), k tomu stojánek ať ho máš jen pro sebe. Nebudeš muset běhat se sluchátkama a bejt vázanej na další kabel na hlavě.
Zvukař se pak bude moct rozhodnout jestli bude zvuk nabírat z basy nebo až z komba.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

zblebt
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zblebt » čtv 02. čer 2011 13:15:28

Nechci vozit ani kombo, protoze ho opravdu nepotrebuju, dela to jen zbytecny bordel v sale a na podiu.
Korekce jsou v DI (preamp).
Protoze se snazime omezit jakekoliv zdroje zvuku na podiu volba i maleho komba neni to, co hledam.
Nikdo ze zvukaru, nechtel basu jinak nez z DI, DIbox ma gnd lift, takze je bez problemu i s brumem.
Dalsi kabel neni problem, udelam "dvojkabel"basa, sluchatka. Nikde nebude nic zavazet.

S vozenim komba pocitam, do malych salicku, kde zvukar nebude mit odposlech pro bici. Ovsem 8 dubnovych koncertu me presvedcilo, ze se bez komba opravdu obejdu.

Na vetsi podia mi sluchatka prijdou taky jako o moc lepsi varianta, protoze kombo bude rvat na jedne strane, poleze do vsech nastroju, zpevacky se neuslysi a ja budu pripoutan k prostoru kolem komba.

Investoval bych do IEM, ovsem vstupni investice do kvalitniho vybaveni je prilis vysoka. Kvalitni sluchatka, DI box i baskytaru mam, proto mi chybi uz jen sluchatkovy zesilovac = nekolikanasobne mensi invetsice nez koupit cely novy IEM a spolehat se na zvukare.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 02. čer 2011 15:47:44

Fungovat to bude, s HA400 problemy nejsou. Jen si vyzkousej jestli to s tvejma sluchatkama bude hrat dostatecne nahlas aby ses na jevisti slysel.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“