Prosím o radu - pasiv nebo aktiv do začátku ?
-
- Reklama
-
DavidS
Zdravím,
měl bych na vás prosbu o radu s výběrem boxů na ozvučení tělocvičny pro 30-50 lidí. Jedná se o fitness cvičení a rád bych aby tomu alespoň trochu hrály basy. Problém je, že jsem v současné chvíli značně limitován rozpočtem, takže tak 8k, ale je to jen na úplný začátek, 2-3 týdny a celkou sestavu bych rozšíril, protože později budu potřebovat ozvučit sál pro 150 lidí, takže by to nemusel být úplný šrot. Nevyznám se ve značkách, ale zvládne jeden Behringer B215D uhrát malou tělocvičnu? A co k tomu pořidat aby to uhrálo i větší prostory? ... později je možné přejít na kombinaci pasiv bedny a zesík, tuto bednu bych snad prodal
Předem děkuju za rady a názory
měl bych na vás prosbu o radu s výběrem boxů na ozvučení tělocvičny pro 30-50 lidí. Jedná se o fitness cvičení a rád bych aby tomu alespoň trochu hrály basy. Problém je, že jsem v současné chvíli značně limitován rozpočtem, takže tak 8k, ale je to jen na úplný začátek, 2-3 týdny a celkou sestavu bych rozšíril, protože později budu potřebovat ozvučit sál pro 150 lidí, takže by to nemusel být úplný šrot. Nevyznám se ve značkách, ale zvládne jeden Behringer B215D uhrát malou tělocvičnu? A co k tomu pořidat aby to uhrálo i větší prostory? ... později je možné přejít na kombinaci pasiv bedny a zesík, tuto bednu bych snad prodal
Předem děkuju za rady a názory
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
K tvoji nadpisovy otazce: za me jednoznacne aktiv. Pasiv je IMO prezitek 
A k tvoji druhy otazce: Ano, B215D zvladne uhrat malou telocvicnu a vcelku i ducat ... i kdyz ja mam radsi B412DSP
.
A k tvoji druhy otazce: Ano, B215D zvladne uhrat malou telocvicnu a vcelku i ducat ... i kdyz ja mam radsi B412DSP
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Prosím o radu - pasiv nebo aktiv do začátku ?
No pro tvoje účely jsou aktivní bedny jako stvořené. Do jedné ruky to vezmeš, postavíš to na místo, na to přijímač, za ucho dáš mikrofon a je to. Žádné další káblování, nemusíš nad ničím přemýšlet. Za těch 8K koupíš asi jen tu B215D. Do tělocvičny by to mohlo stačit. Ale raději pošetři a kup něco přece jen lepšího. Buď Behringera s DSP, nebo RCF. A až budeš chtít, aby i ten stopadesátý úplně v zadu z toho trochu něco měl, kup to samé do páru. Pro tolik lidí to ale budeš muset zvednout nad hlavy, takže počítej s pořízením stojanů (pokud to nebude pevná instalace). Jinak ti to neproleze přes prvních pár řad.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Když Behringer, tak taky bych se příkláněl k verzi DSP.
Jinak určitě aktiv - hlavně z důvodu jednoduchého zapojení.
V ceně kolem 8000,- můžeš ještě zkusit Mackie Thumb - je to ale čajíček a jde brzo do clipu.
Jinak určitě aktiv - hlavně z důvodu jednoduchého zapojení.
V ceně kolem 8000,- můžeš ještě zkusit Mackie Thumb - je to ale čajíček a jde brzo do clipu.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Toť otázka , pasiv versus aktiv do tělocvičny.....?
Bude tam stejně otřesná akustika z obojího ,pochopitelně je to o penězích a digitálech
= NIC lacinýho, každopádně nepodceňovat EQ ani FBX, bednám je to JEDNO teda jen zářičům ven NE - úzká směrovost vítězí -i tak to bude KOULE
můj názor ,Zvukař Gustav
Bude tam stejně otřesná akustika z obojího ,pochopitelně je to o penězích a digitálech
asi dostanu po kulach, podivej se taky po ostatnich forech a po bazarech, kup si aktivky,to ano, ale NE behringer,NE phonic,NE omnitronica ANI citronic, ne dexon. budes mit neco co ti bude nejakou dobu fungovat, ale otazka jak dlouho a jak. a navic se toho nezbavis, pokud chces rozsirovat tak se podivej po starsich rcf nebo qsc, nebo jbl, hk audio, udelej si rozpočet kolik ti bude zakaznik davat a podivej se jestli v okoli neni nejaky zvukar, ktery ti bude pujcovat ttechniku za rozumny peniz a ty posetris a koupis neco lepsiho.....hlavne nikam nespechej, pokud to ma byt radost........ted me kamenujte
"ale NE behringer"
To je výkřik do tmy. Slyšel jsi všechny Behringery? Jsou modely, které hrají kultivovaněji než některé RCF modely. To věčné generalizování mně přinde přitažený za vlasy.
Navíc použití, o jakém je řeč, taky stanovuje +- určitou cenovou hranici. Do tělocvičny na cvičení asi nikdo nepořídí aparaturu za 50.000... Tazatel psal o 8k.
To je výkřik do tmy. Slyšel jsi všechny Behringery? Jsou modely, které hrají kultivovaněji než některé RCF modely. To věčné generalizování mně přinde přitažený za vlasy.
Navíc použití, o jakém je řeč, taky stanovuje +- určitou cenovou hranici. Do tělocvičny na cvičení asi nikdo nepořídí aparaturu za 50.000... Tazatel psal o 8k.
Kamenovat tě nikdo nebude.
Ovšem Behringer bych přeci jen nestavil na roveň Omnitronicu, Skytecu, Citronicu atd.. Navíc nám DavidS hned v úvodu naznačil svůj finanční limit. Jinak bych mu doporučil, aby se poohlédl po RCF, DAS AVANT, Yamaha DSR,osobně jsem velmi spokojený s QSC K12 atd, atd... Na to mu ale ze začátku nebudou stačit prachy. Ten Behroš je z tohoto pohledu zřejmě dobrá volba. Pokud se tedy nepodaří nějaký dobrý kauf na bazaru. Ať už si vybere jak chce, měl by jít do 12 až 15 palců. Suby pro ty jeho cvičence nikdy potřebovat nebude a ty 15ky už docela zabasují (já jen, aby se nenechal zlákat 8" nebo 10", které bývají levnější).
A ještě k tomu Behringeru. Pokud si ho koupí v obchodě, má na něj 3 roky záruku, takže bych byl úplně klidný.
Tož asi tak.
Ovšem Behringer bych přeci jen nestavil na roveň Omnitronicu, Skytecu, Citronicu atd.. Navíc nám DavidS hned v úvodu naznačil svůj finanční limit. Jinak bych mu doporučil, aby se poohlédl po RCF, DAS AVANT, Yamaha DSR,osobně jsem velmi spokojený s QSC K12 atd, atd... Na to mu ale ze začátku nebudou stačit prachy. Ten Behroš je z tohoto pohledu zřejmě dobrá volba. Pokud se tedy nepodaří nějaký dobrý kauf na bazaru. Ať už si vybere jak chce, měl by jít do 12 až 15 palců. Suby pro ty jeho cvičence nikdy potřebovat nebude a ty 15ky už docela zabasují (já jen, aby se nenechal zlákat 8" nebo 10", které bývají levnější).
A ještě k tomu Behringeru. Pokud si ho koupí v obchodě, má na něj 3 roky záruku, takže bych byl úplně klidný.
Tož asi tak.
Sleduju, že KamilV mě o chlup předběhl 
Proč podporovat cizáka Uliho, který produkoval, produkuje a pravděpodobně bude produkovat čínský šunt nadále?? Když se může dát šance třeba českým výrobcům (Je tu Megaton, Cimbala, Rolay a plno jiných. Věřím tomu, že by se s nimi dalo domluvit), když už ne těm výrobcům co jsem již uvedl.. I vtěch tělocvičnových typů akcí. Uvědomuji si, že je omezený rozpočet, ale jaksi jsem taky uvedl jak dospět k penězům ke slušnější technice. Přestaňme pánové podporovat loupežníky.

V momentě, kdy mi český výrobce nabídne dostatečně výkonou procesovanou bednu za slušný peníze, klidně jej podpořím a koupím si jej od něj.
Je mi docela jedno, kde se co vyrábí, v Číně už se beztak bouchá kde co a v aktivce kolem 10.000 Kč (na to se tazatel ptá) to stejně moc poznat nepůjde. Poslechni si někdy Behringer B1520DSP a pak napiš, co přesně a konkrétně za srovnatelný peníze zahraje líp. Rád si pak takový bedny poslechnu taky
Je mi docela jedno, kde se co vyrábí, v Číně už se beztak bouchá kde co a v aktivce kolem 10.000 Kč (na to se tazatel ptá) to stejně moc poznat nepůjde. Poslechni si někdy Behringer B1520DSP a pak napiš, co přesně a konkrétně za srovnatelný peníze zahraje líp. Rád si pak takový bedny poslechnu taky
důrazně upozorňuji, že na debaty, zda Uli ano či ne (a proč) jsou tu specializovaná témata

Martin už se čertí
Ta debata vážně začala směřovat jiným směrem. Ale snad si z ní udělá DavidS obrázek a možná mu malinko pomůže v rozhodování....
Ta debata vážně začala směřovat jiným směrem. Ale snad si z ní udělá DavidS obrázek a možná mu malinko pomůže v rozhodování....
Je pravda a přiznávám se, že jsem tomu vinen, otázka zněla zda aktivky a nebo pasivky k určitému použití. Odpověď-názor můj měl být aktivka a to ostatní sem už nepatří. To patří na jiná fora. Omlouvám se. 
----------
Pozn. Martin:
----------
Pozn. Martin:
-
DavidS
Děkuji všem za rady a názory. Než jsem tento dotaz psal, tak jsem toho už dosti přečetl, takže jsem rovnou zavrhl omnitronic, skytek a podobné plašiče potkanů. Jsem rád že jste moji volbu, až na jeden příspěvěk
, nestrhali. Vzhledem k tomu, že akustika tělocvičny je nijaká, tak volba padla na B215D na stojanu a až budu v jiných prostorách tak přidám druhou, asi DSP a případně další krabice. Myslím, že to odvede dobrou práci. Ještě jednou díky.