El. kytara dynamickým a kond. mikrofonem?
-
- Reklama
-
MS0202
Dobry den,
napadlo me, jestli je mozne zvucit elektrickou kytaru kombinaci dynamickeho a kondenzatoroveho mikrofonu za ucelem dosazeni vetsi prostorovosti a mohutnosti zvuku. Pripadne jaky typ koncenzatoroveho mikrofonu zvolit.. Byl bych vdecny i za jakekoliv odkazy se souvisejicimi tematy. Jedna se o tvrdsi progrock/metalovou hudbu.
Dekuji za jakekoliv reakce,
Martin
napadlo me, jestli je mozne zvucit elektrickou kytaru kombinaci dynamickeho a kondenzatoroveho mikrofonu za ucelem dosazeni vetsi prostorovosti a mohutnosti zvuku. Pripadne jaky typ koncenzatoroveho mikrofonu zvolit.. Byl bych vdecny i za jakekoliv odkazy se souvisejicimi tematy. Jedna se o tvrdsi progrock/metalovou hudbu.
Dekuji za jakekoliv reakce,
Martin
Zvucim kytaru obcas velkomembranovym kondikem. Ktery mi hezky doplnuje zvuk dynamickeho mikrofonu.
Ovsem, tohle si muzu dovolit jen u jedne kapely a jedineho kytaristy, se kteryma jezdim. Protoze:
-je nutna dostatecne mala hlasitost komba (citlivejsi mikrofon bez utlumu)
-je nutne omezit preslechy (plexisklo, nejaka latka apod.)
-je nutne pohlidat si fazi na pultu, aby se ti neodecitaly
Ovsem, tohle si muzu dovolit jen u jedne kapely a jedineho kytaristy, se kteryma jezdim. Protoze:
-je nutna dostatecne mala hlasitost komba (citlivejsi mikrofon bez utlumu)
-je nutne omezit preslechy (plexisklo, nejaka latka apod.)
-je nutne pohlidat si fazi na pultu, aby se ti neodecitaly
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Bylo, ve studiu je to docela i moje oblibena technika snimani kytarovyho aparatu. Pouzivam na to sE4 pres papir prigafovanej k M201TG, pripadne k M160 (podle toho jakej potrebuju zvuk). Na zivo jsem to nikdy neresil.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, El. kytara dynamickým a kond. mikrofonem?
Používám na live SM57 a AKG C3000, každý k jinému repráku v boxu, hlasitost si myslím tomu nevadí max SPL 140/150dB píše AKG, plexi není potřeba(případné přeslechy jsou daleko menší, zanedbatelné, uvědom si že ten mikrák máš přímo před reprákem), samozřejmě je nutné zapnout útlum na mic.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Dva různé mikrofonyna kytarový box je fajn metoda jak dosáhnout větší zvukové variability, plnějšího zvuku či širšího dojmu.
Otázkou je, jestli je to ku prospěchu, v mnoha případech je nejepší jedna dynamika, zvlášť v tvrdších žánrech s agresivněji zkreslenou kytarou.
Jinak funguje dobře SM57 s NT1A (velkomembránový kondenzátor), C1000 i Audix i5 dynamika s odlišným frekvenčním průběhem.
Otázkou je, jestli je to ku prospěchu, v mnoha případech je nejepší jedna dynamika, zvlášť v tvrdších žánrech s agresivněji zkreslenou kytarou.
Jinak funguje dobře SM57 s NT1A (velkomembránový kondenzátor), C1000 i Audix i5 dynamika s odlišným frekvenčním průběhem.
Dělám, co mě baví.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Taky to tak nabírám (C414 + SM57) a někdy i třema (na čistý zvuky pro akustický verze některých skladeb).
Na boxech s více reproduktorama není žádný separátor nutný.
Na bednu s jedním reproduktorem dávám jeden zepředu a druhý zezadu.
Mám na mysli živé zvučení
Na boxech s více reproduktorama není žádný separátor nutný.
Na bednu s jedním reproduktorem dávám jeden zepředu a druhý zezadu.
Mám na mysli živé zvučení
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva