Poraďte vhodné DSP
-
- Reklama
-
KAdas
Poraďte vhodné DSP
kurna chlapi !!
tak sem zase na váškách ! čas bych si určitě našel na nastavení, pěkně bych si to vymazlil! určitě by byl lepší DragNet! koukal sem i na software a ten rane má lepší..jestli se dá koupit ten xlr panel, tak není co řešit, je pravda, že sem z toho měl strach! takže k tomu bych koupil jenom wifi a bylo by ? a pls. pošlite odkaz na ten panel, jestli nějaký je..a díky moc :)přes víkend se musím rozmyslet...
-
KAdas
Poraďte vhodné DSP
tak sem na to koukal a je to bomba... takže ted sem rozhodnutý pro rane
))
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poraďte vhodné DSP
Skoda ze neni som v poprade, nafotil by osm ti 25cm hlboke racky s mnou dorobou listou s xlr
(ja mam dbxko) ale na prevodniky hlboky mi pride zbytocne trepat. cize lista panel 25ka rack a si zahojeny naveky
a vzivote ho z racku nevyberies 
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poraďte vhodné DSP
Já jsem bral toto:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=92352" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.audiotek.cz/product-13754-neutrik-nc-3mdl1" onclick="window.open(this.href);return false; 6ks
http://www.audiotek.cz/product-13758-neutrik-ncj-6fis" onclick="window.open(this.href);return false; 2ks
Jsou i jiný konektory, akorát si podrž kvalitu (Neutrik, Amphenol), rozhodně bych se vyhnul panelovejm Adam Hallům a Proelům.
No a k tomu asi 2-3m mikrfonního kabelu. Ten mám pak mezi panelem a procesorem srovnanej k sobě a vyvázanej el. páskama.
Jinak ještě s DragNetem se dá dělat spousta pěknejch věcí, ale ohlídej si kapacitu co se do procesoru vejde, není neomezená (což je pochopitelné). Takže třeba 2x31p EQ dokáže docela dobře využít téměř celou kapacitu.
Ale vymyslet presety se dá i tak velice slušně obsazené. Teď jsem dělal preset pr EV Eliminatory 2 na 6 (2x vrchy, 2x suby a 2x vykrejvací bedny pro prostor před pódiem). A mám tam 2x5p Feedback, 2x 2-Way cross, 6x Delay, 2x7p PEQ, 2x1p PEQ, 2x 8p PEQ, 4x Compresor. Vytížení CPU DSP na 92%, Delay 6 z 10.
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=92352" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.audiotek.cz/product-13754-neutrik-nc-3mdl1" onclick="window.open(this.href);return false; 6ks
http://www.audiotek.cz/product-13758-neutrik-ncj-6fis" onclick="window.open(this.href);return false; 2ks
Jsou i jiný konektory, akorát si podrž kvalitu (Neutrik, Amphenol), rozhodně bych se vyhnul panelovejm Adam Hallům a Proelům.
No a k tomu asi 2-3m mikrfonního kabelu. Ten mám pak mezi panelem a procesorem srovnanej k sobě a vyvázanej el. páskama.
Jinak ještě s DragNetem se dá dělat spousta pěknejch věcí, ale ohlídej si kapacitu co se do procesoru vejde, není neomezená (což je pochopitelné). Takže třeba 2x31p EQ dokáže docela dobře využít téměř celou kapacitu.
Ale vymyslet presety se dá i tak velice slušně obsazené. Teď jsem dělal preset pr EV Eliminatory 2 na 6 (2x vrchy, 2x suby a 2x vykrejvací bedny pro prostor před pódiem). A mám tam 2x5p Feedback, 2x 2-Way cross, 6x Delay, 2x7p PEQ, 2x1p PEQ, 2x 8p PEQ, 4x Compresor. Vytížení CPU DSP na 92%, Delay 6 z 10.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
KAdas
Poraďte vhodné DSP
jo, super, díkec... v prodance mi řekli, že dávají zadní panel k tomu, takže by to neměl být problém, když tak to nějak udělám... ale ještě sem se chtěl zeptat na tu wifinu, jaký router? dále bych na tom měl zapojený QSC PL 340 a dvakrát megaton MT18SUB/X, QSC 1850HD a dvakrát AC700w a PV 1500 a dvakrát JBL 125 JRX... a pogram v kompu bych měl nastavený asi EQ, Filter, 3-wayCross, Limiter... Každý kanál stejný 99%..hrajeme elektro, převážně DNB! repráky nic moc, ale na nic jiného nejsou peníze...
co si o tom myslíte ???
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poraďte vhodné DSP
Dve poznamky:
Amex robi verzie panelov s tycou na viazanie kablov - vid http://www.amexgrp.sk/eshop/panels/series--zepb/" onclick="window.open(this.href);return false; prodance ich v cenniku nema, ale snad vedia objednat. Nevidel som, takze neviem komentovat ci sa to oplati.
wifi router:
- asi sa oplati kuknut po 5 GHz verzii - 2,4 GHz ma kazdy mobil a hodinky, takze to pasmo je dost plne (zavisi samozrejme ze ako kde). 5 GHz nie je zatial take bezne aj ked aj tam uz pribuda zariadeni... dolezite je aby aj klient vedel v tom pasme pracovat.
- aby mal odnimatelnu antenu, keby si niekedy chcel kupit nejaku lepsiu ako je ten dzindzik co k tomu davaju (vacsi zisk, lepsie pokrytie, vysunut vyssie/von z racku a pod.)
- inac je to asi jedno
Amex robi verzie panelov s tycou na viazanie kablov - vid http://www.amexgrp.sk/eshop/panels/series--zepb/" onclick="window.open(this.href);return false; prodance ich v cenniku nema, ale snad vedia objednat. Nevidel som, takze neviem komentovat ci sa to oplati.
wifi router:
- asi sa oplati kuknut po 5 GHz verzii - 2,4 GHz ma kazdy mobil a hodinky, takze to pasmo je dost plne (zavisi samozrejme ze ako kde). 5 GHz nie je zatial take bezne aj ked aj tam uz pribuda zariadeni... dolezite je aby aj klient vedel v tom pasme pracovat.
- aby mal odnimatelnu antenu, keby si niekedy chcel kupit nejaku lepsiu ako je ten dzindzik co k tomu davaju (vacsi zisk, lepsie pokrytie, vysunut vyssie/von z racku a pod.)
- inac je to asi jedno
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poraďte vhodné DSP
No já používám D-Linka (je na fotce). Je to sice 2,4GHz, ale větší problémy jsem nezaznamenal. A to i v místě kde bylo asi 10sítí. S D-Linkem mám docela dobré zkušenosti. Aby to nepadalo, pomůže pár fíglů, nastavit síť jako skrytou, jet max. na g-čko. Pravda dopořídil jsem k tomu i adaptér Level One 150n s odnímatelnou anténou do NB, ale chodilo to i bez něj, jen je to teď stabilnější (navíc jsme ho kupovali primárně k jinejm účelům).
5GHz je sice paráda, ale znamená to vyšší pořizovací náklady, routery většinou nemají odnímatelné antény, a je potřeba i adaptér do NB.
5GHz je sice paráda, ale znamená to vyšší pořizovací náklady, routery většinou nemají odnímatelné antény, a je potřeba i adaptér do NB.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
kalvoj
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poraďte vhodné DSP
Panel je zlatá věc a i když má DSP konektory, tak proč furt lízt dozadu. Vepředu si to pěkně naroutuješ do patch panelu na zesáky a máš to. Jeho důmyslná výroba sice chvíli zabere a v případě, že z racku potřebujete něco vytáhnout je to opruz, ale i tak má víc kladů. Jenom dávat bacha na některé XLR do panelu co nemají D-čový rozměr (jsou kulaté s packami na šroubky) ty jsou totiž menší a dírou v panelu skoro propadnou.
S tou wifi bych zkusil N standart a nebo 5G. D-Link už taky není to co dřív a routery se rádi sekají. Mám skvělé zkušenosti se značkou TP-Link (v PA ale wifi nepoužívám)
S tou wifi bych zkusil N standart a nebo 5G. D-Link už taky není to co dřív a routery se rádi sekají. Mám skvělé zkušenosti se značkou TP-Link (v PA ale wifi nepoužívám)
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poraďte vhodné DSP
Ano ano, na spravny rozmer konektorov si treba dat pozor. Popalil som sa ked som prerabal multikabel. Neuvedomil som si ze panelovky su sirsie ako tie ktore sa osadzuju na DPSku. Potom som si panel vyrobil 
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
-
KAdas
Poraďte vhodné DSP
tak RANE už je doma
ted jenom objednám panel, konektory a můžu to rozjet..
s kompem sem to propojil "docela" v pohodě, ale na wifinu jsem ještě nepřišel, ale to se podá... každopádně mi to padá na win7, ale na xp to drží.. zatím sem spokojený... a jak byste nastavili procesor na to co sem psal ? elektro = PV - JBL , PL340 - MEGATON, 1850HD - AC ... zatím to mám : EQ-3filter-cross-limiter - 99%
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poraďte vhodné DSP
Jak si tam dostal 99%?
Teď jsem si zkusmo naskládal: 2x 5p Feedback, 2x3way crossower (i když by asi stačil 2way), a pak pro JBL 2x Delay-7p PEQ (pro vyrovnání beden)-Compresor-Output, pro SUBY 4x Delay-1p PEQ (pro spodní ořez basů)-Compresor-Output, takhle bych to nějak viděl já.
Teď jsem si zkusmo naskládal: 2x 5p Feedback, 2x3way crossower (i když by asi stačil 2way), a pak pro JBL 2x Delay-7p PEQ (pro vyrovnání beden)-Compresor-Output, pro SUBY 4x Delay-1p PEQ (pro spodní ořez basů)-Compresor-Output, takhle bych to nějak viděl já.
-
KADAS
Poraďte vhodné DSP
jasný, díky...už sem to nastavil...tenhle týden udělám rack a panel a začnu to zkoušet...
- Petr V.
- Uživatel

Poraďte vhodné DSP
U RPM26z/DragNet jsou k dipozici přednastavené konfigurace, je jich tam asi 16. Klasické nastavení procesoru 2 do 6 (2x3) je tuším layout 8.Obsahuje vše co je potřeba.
Pokud si někdo skládá konfiguraci sám, pozor na umístění řízení úrovně (Level) a limiteru (Limiter a nebo Compressor),hlavně na výstupu.
Jinak jsou to to velmi spolehlivé stroje, já sám jsem jich instaloval asi 12 a ani jinde jsem neslyšel o nějakém problému. Mimochodem pořád jsou i dnes použitelné přechozí verze RPM26v.
Pokud si někdo skládá konfiguraci sám, pozor na umístění řízení úrovně (Level) a limiteru (Limiter a nebo Compressor),hlavně na výstupu.
Jinak jsou to to velmi spolehlivé stroje, já sám jsem jich instaloval asi 12 a ani jinde jsem neslyšel o nějakém problému. Mimochodem pořád jsou i dnes použitelné přechozí verze RPM26v.
- einsteincz
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poraďte vhodné DSP
to Petr V.: Jak by jsi hodnotil RPM26v? Ve srovnání s novější verzí, popř. třeba s výrobky od Sabine série NAV? (po stránce zvuku)
- Petr V.
- Uživatel

Poraďte vhodné DSP
Rane je určite zvukově lepší. Ovládání, to už je o vkusu každého soudruha.Škoda,že Rane nemá klasické XLR, ten zelený plast se mi nelíbí,ale pokud je to v racku vyvedené na lištu nebo roztahané přímo do konců, drží to spolehlivě.
Omlouvám se přehlédl jsem,že jde o dotaz na "v", to je zvukově asi také lepší ,není zvuk tak syntetický,jen je o trošku horší odstup sš.Ale hlavně má mnohem méně výkonný procesor.Pro klasické aparátky sub+sat přesto dostačuje. Pozor na ovládání přes RS232, žádný převodník něco na RS232, jsem na tom nikdy nerozchodil. SW nechodí dobře na Vistách a W7.
Omlouvám se přehlédl jsem,že jde o dotaz na "v", to je zvukově asi také lepší ,není zvuk tak syntetický,jen je o trošku horší odstup sš.Ale hlavně má mnohem méně výkonný procesor.Pro klasické aparátky sub+sat přesto dostačuje. Pozor na ovládání přes RS232, žádný převodník něco na RS232, jsem na tom nikdy nerozchodil. SW nechodí dobře na Vistách a W7.