Jak nahrávat řečníky?

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
CzechJoker
Uživatel
Uživatel

Jak nahrávat řečníky?

Příspěvek od CzechJoker »

OK, zkusím najít nějaký obchod. Děkuji za ochotu a nashledanou.
CzechJoker
Uživatel
Uživatel

Jak nahrávat řečníky?

Omlouvám se za resuscitaci vlákna, ale jednání postoupilo a už mohu být konkrétnější.

Řečník (přednášející) bude hovořit v místnosti cca 5×10 metrů bez ozvučení (to mě mrzí, přišel jsem o možnost nahrávat linkou). Počet posluchačů bude cca 20-30. Jedná se o kavárnu.

Pravděpodobně budu mít možnost přednášejícím nainstaloval klopový mikrofon a do kapsy vložit diktafon. Potřebuji tedy poradit vhodný a pokud možno cenově dostupný mikrofon, zakončený 3,5 mm jackem. Olympus LS-5 umí mikrofon napájet, ale obávám se, že se na to spoléhat nedá. Teoreticky bych mohl použít firemní mikrofon Olympus ME-15, ale třeba existuje i lepší volba.

Děkuji.
gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak nahrávat řečníky?

Příspěvek od gavo »

Chalani, opustam tuto debatu prestavam sledovat. Skuste poradit.

Posledna vec, ak do toho nechce moc investovat skus si vyrobit nejaky hluk v podobnej miestnosti napr radiom monzno dvoma troma na rozdielnych miestach a skus pouzit ten mikoron a diktafon.. ak ed ti to nahra bezpecne tak neni co riesit.

Po takom pokuse skus napsoiat ako to dopadlo.
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P
CzechJoker
Uživatel
Uživatel

Jak nahrávat řečníky?

Jestli jsem to špatně pochopil, tak se omlouvám, ale můj pocit z této odpovědi je ten, že se mám sebrat a jít pryč a radu zde nečekat. V tom případě se omlouvám za ztrátu času a žádám administrátora o smazání tohoto celého threadu. Hezký den :D
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak nahrávat řečníky?

Příspěvek od safa »

Mas nekde vyspecifikovano jake napajeni dava ten Olympus ? Doporucil bych ti klopak... z tech levnejsich treba Beyerdynamic MCE55, nicmene pripojeni je potreba uzpusobit tomu diktafonu. Pro 3.5mm vstup notebooku to uz mame vychytany... verim ze pro tvuj diktafon (pokud skutecne umi posilat napajeni) by to slo taky.
gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jak nahrávat řečníky?

Příspěvek od gavo »

Joker, ne promin, ja sa uz len stracam a nestiham to sledovat :/ Moja chyba preto. Chalani ti urcite poradia. Neber to v zlom :)
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“