Phantom

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
honza.n

Phantom

Příspěvek od honza.n » sob 09. črc 2011 14:11:29

nevíte někdo, jestli mixáky pouští phantom i do symetrických linkových vstupů?

Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota » sob 09. črc 2011 14:23:09

Jak kterej...
Do jackového Line vstupu by se zpravidla Phantom dostat neměl. Naopak u větších konsolí, kde je pouze jeden společný XLR IN MIC/LINE, Phantom k dispozici bude.

Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav » sob 09. črc 2011 16:31:28

LINE IN jsou snad všude ASYM. na mixu a výstup OUT je symetr.
Takže Phantom jde pouze do XLR IN mikrofonů , No panik !
Zvukař / Gustav

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Phantom a vypínač?

Příspěvek od blaha » sob 09. črc 2011 16:41:28

Gustave co to zase meleš, mám pulty 3 a všechny mají linkové vstupy BAL/UNBAL, takže symetrie je avětšinou je to připojené přes odpory na linky od XLR.

Nicméně buď kvůli těm odporům nebo jako ochrana proti zkratu zasunutím nesym. TS jacku a tím pádem zkratováním zdroje (i když vlastně to jde přes odpory), tam Phantom buď není a nebo je tak slabý, že to nic neutáhne.

Nebo alespoň minimálně v divadle, kde mám na patch panelu v jedný řadě vyvedený MIC a v druhý LINE, mi při zasunutí DIBOXů do LINE (omylem, mám tam asi 8 řad zdířek 4patch panely nad sebou) napájení nefunguje.

Ještě pro ilustraci výřez ze schématu GB4:
Přílohy
Výstřižek.JPG
Výstřižek.JPG (19.19 KiB) Zobrazeno 2398 x
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

frantik
Uživatel
Uživatel

Phantom

Příspěvek od frantik » sob 09. črc 2011 18:39:28

Co jsem v rychlosti prohlédl bloková schémata Souncraftů GB2 a GB4, tak to vypadá, jako by opravdu TRS zásuvka nebyla oddělena přes kondíky od zásuvky XLR, pak by se Fantomas objevoval i zde a působil potíže při připojování nesym. jackem. U Soundcraftu FX16ii kondíky v blokáči zakresleny jsou, tam to bude OK.
Obvyklý standard ale je Fantomas toliko v XLR (tam je tedy potřeba nesymetrii hlídat), ať už je spínaný centrálně či individuálně a TRS bývá oddělený kondíkama.
Např. u pultů Allen_Heath je standardně TRS zásuvka aktivní jen při zmáčklém PADu (LINE), je vždy bez Fantomu a její rozpínací kontakty odpojí piny 2 a 3 XLR zásuvky od vstupu šavle.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Galapetr
Uživatel
Uživatel

Phantom

Příspěvek od Galapetr » sob 09. črc 2011 18:58:44

U Behringeru MX1804 (a i u ostatních malých pultů) je to oddělený kondíkama http://www.behringer.com/EN/downloads/p ... _S_ENG.pdf

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Phantom

Příspěvek od blaha » sob 09. črc 2011 21:49:23

No v divadle na pevnou instalaci máme právě FX16 a tam mi phantom z Line určitě neleze.

A jelikož jsem v blokovém schémtu ještě naviděl kreslené kondenzátory, tak si myslím, že to tak bude i u GB2 a 4 a asi i ustatních. Prostě alespoň trochu blbuvzdorný to bejt musí :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

honza.n

Phantom

Příspěvek od honza.n » sob 09. črc 2011 22:28:46

Díky za pomoc, bylo mi to divné :-)
Ještě teď se mi podařilo najít blokové schéma a skutečně tam jsou kondíky.

To Gustav: co jsem se setkal z mixy, tak většina měla skutečně line balanced...

OT: omlouvám se adminu fora, že musel příspěvek přesouvat, považoval jsem dotaz za nedůležitý a drobný na to, abych zakládal nové téma; fakt sorry.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“